|
27-12-2017 |
| Buna ziua, Nu va condamna procurorul. Acesta doar trimite dosarul in instanta pt conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice. Daca nu aveti antecedente penale, si recunoasteti fapta, cu o aparare eficienta puteti obtine amanarea executarii pedepsei, urmand sa va recuperati permisul de conducere in momentul in care hotararea devine definitiva si irevocabila. Cu stima, | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-12-2017 |
 | Mircea Vizitator |
| Florin a scris pe 02-11-2017: Buna seara ,va rog sa ma lamuriti asupra hotararii de mai jos, mi s-a anulat permisul ,pot face recurs Exista posibilitatea sa primesc o alta pedeapsa.Multumesc! (Nu am avut antecedente ,am colaborat,am recunoscut -am avut 1,50 alcool pur in sange. ) Complet PCPJ3 Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În baza art.396 alin.1, 4, 10 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare în sarcina inculpatului …) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului prev. de art.336 alin.1 Cod penal. În temeiul art. 83 alin. 1 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit potrivit art. 84 C.pen. În temeiul art. 85 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a.) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b.) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c.) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d.) să comunice schimbarea locului de muncă; e.) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b, g C. pen. instanţa impune inculpatului următoarele obligaţii: - să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 50 de zile, în cadrul Primăriei Oraşului Ştefăneşti, judeţul Botoşani sau în cadrul Primăriei Comunei Dobârceni, judeţul Botoşani, consilierul de probaţiune urmând a decide, potrivit 404 alin. (3) C.pr. pen, art. 57 cu ref. la art. 51 din Legea nr. 253/2013, în care din cele două instituţii urmează a se executa obligaţia; - să nu conducă pe drumurile publice autovehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere. În temeiul art. 86 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c – e C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Botoşani. În baza art. 86 alin. (2) Cod penal, supravegherea executării obligaţiei prevăzute la art. 85 alin. (2), lit. b) C.pen. se face de Serviciul de Probaţiune Botoşani, iar verificarea modului de îndeplinire a obligaţiei prevăzute de art. 85 alin. (2), lit. g) se face de Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, care va sesiza Serviciul de Probaţiune Botoşani cu privire la încălcarea acesteia. În temeiul art. 404 alin. 3 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere: revocarea amânării aplicării pedepsei. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 02.11.2017. Document: Hotarâre 02.11.2017 Daca citesti la pagina 12 am postat si eu ceva asemanator si exista posibilitatea de a elimina interdictia de a conduce si recuperarea permisului prin deschiderea unui nou proces pentru "Modificarea/încetarea obligaţiilor. art.73, 48, 57, 61 legea 253/2013" dar nimeni de pe acest forum nu a putut sa dea ceva lamuriri, indicatii sau precizari cu privire la modalitatea concreta de a proceda. Am incercat si pe alte situri cu avocati dar nicaieri nu mi s-a raspuns.Ori este reavointa ori necunoastere. | |
|
|
|
27-12-2017 |
 | Mitea Constantin Vizitator |
| Am si eu o întrebare la sange 1,50 prima proba si 1,35 a doua proba alcool si am angajat avocat dar mai este o problema am avut un minor pe scaunul din dreapta si permisu nu il avem la mine, pentru ca cu o zi înainte am fost admis la traseu si nici dovada nu aveam,propietaru mașini era si el cu mine si a dat declarație la politie ca a dormit in mașină si ca na știut ca am băut si ca nu aveam permisul la mine.politia spune ca degeaba am angajat avocat ca nu are cu ce sa ma apere ca fapta exsista .spunetimi va rog as mai putea recupera permisul?nu am avut accident avarii etc.si niciodată probleme cu legea. | |
|
|
|
27-12-2017 |
 | Mitea Constantin Vizitator |
| Am si eu o întrebare la sange 1,50 prima proba si 1,35 a doua proba alcool si am angajat avocat dar mai este o problema am avut un minor pe scaunul din dreapta si permisu nu il avem la mine, pentru ca cu o zi înainte am fost admis la traseu si nici dovada nu aveam,propietaru mașini era si el cu mine si a dat declarație la politie ca a dormit in mașină si ca na știut ca am băut si ca nu aveam permisul la mine.politia spune ca degeaba am angajat avocat ca nu are cu ce sa ma apere ca fapta exsista .spunetimi va rog as mai putea recupera permisul?nu am avut accident avarii etc.si niciodată probleme cu legea. | |
|
|
|
28-12-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Mitea Constantin a scris pe 27-12-2017: Am si eu o întrebare la sange 1,50 prima proba si 1,35 a doua proba alcool si am angajat avocat dar mai este o problema am avut un minor pe scaunul din dreapta si permisu nu il avem la mine, pentru ca cu o zi înainte am fost admis la traseu si nici dovada nu aveam,propietaru mașini era si el cu mine si a dat declarație la politie ca a dormit in mașină si ca na știut ca am băut si ca nu aveam permisul la mine.politia spune ca degeaba am angajat avocat ca nu are cu ce sa ma apere ca fapta exsista .spunetimi va rog as mai putea recupera permisul?nu am avut accident avarii etc.si niciodată probleme cu legea. Buna ziua, Sper ca ati inteles riscul la care ati supus minorul si cealalta persoana care erau in masina cu dvs. in momentul in care ati decis sa conduceti desi aveati o alcoolemie atat de mare. Se puteau intampla lucruri foarte grave. Este bine ca ati angajat avocat. Acesta are grija ca drepturile dvs. sa nu fie incalcate si sa foloseasca dispozitiile care va sunt favorabile pentru a obtine o condamnare cat mai mica. Probabil veti fi trimis in judecata si probabil ca veti primi o pedeapsa cu inchisoarea de pana in 2 ani care va fi suspendata sub supraveghere (daca nu sunteti recidivist). Exista posibilitea ca instanta sa va impuna o obligatie suplimentara de a nu conduce pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani. Depinde cum va aprecia instanta. In cel mai bun caz, va puteti recupera permisul in termen de 1 an de la data ramanerii definitive a sentintei de condamnare. In cel mai rau caz, dupa 5 ani. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
28-12-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mitea Constantin a scris pe 27-12-2017: Am si eu o întrebare la sange 1,50 prima proba si 1,35 a doua proba alcool si am angajat avocat dar mai este o problema am avut un minor pe scaunul din dreapta si permisu nu il avem la mine, pentru ca cu o zi înainte am fost admis la traseu si nici dovada nu aveam,propietaru mașini era si el cu mine si a dat declarație la politie ca a dormit in mașină si ca na știut ca am băut si ca nu aveam permisul la mine.politia spune ca degeaba am angajat avocat ca nu are cu ce sa ma apere ca fapta exsista .spunetimi va rog as mai putea recupera permisul?nu am avut accident avarii etc.si niciodată probleme cu legea. Avand in vedere situatia de fapt, vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Daca ati promovat o etapa a examenului auto si nu detineti inca permis, veti fi acuzat si de savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, in concurs cu prima infractiune. Proprietarul autoturismului va fi acuzat de incredintarea autovehiculului catre o persoana care nu poseda permis si aflata sub influienta alcoolului. Faptul ca v-ati angajat un avocat este un lucru bun, deoarece acesta va intreprinde toate demersurile juridica pentru ca dvs. sa obtineti o pedeapsa cat mai mica, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-01-2018 |
 | CostelA Vizitator |
| Buna seara. Va rog o parere pe o speta. In urma unui acrosaj fara victime, in urma testarii cu aparatul a reiesit 0,39 in aer expirat, iar probele de sange 0,85 prima si 0,70 a doua. NU am avut niciodata probleme cu legea, am gresit ca am condus a doua zi dupa cateva pagare de vin si un somn prea scurt (aviz amatorilor). Avand in vedere valoarea apropiata de limita, credeti ca as avea sanse sa scap cu cazier curat si eventual fara anulare drept de conducere? Intentionez sa colaborez cu politia si procurorii. Multumesc frumos, tuturor care citesc aceste randuri le spun sa fie mai destepti decat am fost eu... si sa nu conduca NICIODATA daca au baut... :( | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Alexandrescu Vizitator |
| Buna ziua,am provocat un accident in lant implicand 4 masini,fara victime doar o tamponare usoara,consumasem alcool rezultatul fiind in aer pur respirat 0,66, si in sange 1,35 - 1,20 cat de complicata e situatia la ce sa ma astept?Va multumesc ! | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Av. N. Dumitrescu Vizitator |
| Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Recomandarea mea este sa va angajati un avocat pentur ca miza este mare. Av. Natalia Dumitrescu- Baroul Bucuresti dumitrescu@rcg-insolventa.ro | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Av. N. Dumitrescu Vizitator |
| Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Recomandarea mea este sa va angajati un avocat pentur ca miza este mare. Av. Natalia Dumitrescu- Baroul Bucuresti dumitrescu@rcg-insolventa.ro | |
|
|
|
17-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alexandrescu a scris pe 17-01-2018: Buna ziua,am provocat un accident in lant implicand 4 masini,fara victime doar o tamponare usoara,consumasem alcool rezultatul fiind in aer pur respirat 0,66, si in sange 1,35 - 1,20 cat de complicata e situatia la ce sa ma astept?Va multumesc ! Situatia este destul de delicata, deoarece vi se vor retine doua fapte in concurs ( conducere sub influienta alcoolului+distrugere), astfel ca vi se va aplica pedeapsa cea mai grea, la care se va aduga 1/3 din cea de-a doua pedeapsa. Sfatul meu este sa va construiti o aparare eficienta, pentru o obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-01-2018 |
 | Alexandrescu Vizitator |
| Distrugere chiar daca asigurarea despagubeste masinile avariate? | |
|
|
|
18-01-2018 |
| Alexandrescu a scris pe 17-01-2018: Distrugere chiar daca asigurarea despagubeste masinile avariate? Asiguratorul va fi introdus in cauza pe latura civila, in calitate de parte responsabila civilmente, insa dvs. raspundeti pentru fapta penala. In cazul infractiunii de distrugere aveti posibilitatea sa va impacati cu persoanele vatamate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-01-2018 |
 | Gabriela Vizitator |
| Am fost prinsa de politie cu 0'52 la etilotest, 1 prima proba si 0,82 a doua proba! Amavut accident doar cu pagube materiale, am lovit un hidrant intr -o intersectieAm fost pusa sub urmărire penală ! La ce sa mă astept??multumesc! | |
|
|
|
24-01-2018 |
| Gabriela a scris pe 23-01-2018: Am fost prinsa de politie cu 0'52 la etilotest, 1 prima proba si 0,82 a doua proba! Amavut accident doar cu pagube materiale, am lovit un hidrant intr -o intersectieAm fost pusa sub urmărire penală ! La ce sa mă astept??multumesc! Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-01-2018 |
 | Gabriela Vizitator |
| In legatura cu permisul?? Am 20 de ani de cand am permis si nu am avut contraventii! Lucrez ca sofer! De 18 ani neîntrerupt. Pe cartea de munca! Cum ma pot apăra sa primesc amenda penala si permisul înapoi??? | |
|
|
|
25-01-2018 |
| Gabriela a scris pe 24-01-2018: In legatura cu permisul?? Am 20 de ani de cand am permis si nu am avut contraventii! Lucrez ca sofer! De 18 ani neîntrerupt. Pe cartea de munca! Cum ma pot apăra sa primesc amenda penala si permisul înapoi??? Este destul de dificil sa primiti o pedeapsa cu amenda, mai ales daca lucrati ca sofer si se presupune ca aveati cunostiinta de faptul ca punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul sub influienta alcoolului reprezinta fapta penala si se pedepseste cu inchisoarea, insa in functie de apararea pe care urmeaza sa o construiti si de atitudinea procesuala de care veti da dovada, putei obtine o pedeasa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-02-2018 |
 | Alex Vizitator |
| Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o intrebare? Am fost urmarit in seara de 5 02 2018 de un politist din cadrul TF Brasov .avea ciuda pe mine si ne cunosteam cat de cat pt ca am lucrat intr un bar din incinta garii. A venit dupa mine ,m a oprit, a anuntat rutiera si au venit. Am refuzat alcooltestul si am mers la probe la judetean. Mi s a intocmit dosar pt consum de alcool. Rezultatele nu au venit. Am primit drept de conducere pana in 19 februarie. Imi mai pot recupera permisul in vreun fel sau tre sa merg la parchet pt prelungire dovada? Va multumesc. | |
|
|
|
20-02-2018 |
 | Ombladon
|
| Buna ziua .cum se face acord de recunoastere cu procurorul ? Am fost trimis de polițaiul unde am dosarul sa fac o cerere la parchet | |
|
|
|
20-02-2018 |
| Ombladon a scris pe 20-02-2018: Buna ziua .cum se face acord de recunoastere cu procurorul ? Am fost trimis de polițaiul unde am dosarul sa fac o cerere la parchet Daca nu aveti cunostiintele juridice necesare si situatia materiala nu va permite angajarea unui avocat, puteti solicita acordarea asistentei juridice din oficiu la Serviciul de Asistenta Juridica al Baroului de pe raza caruia se desfasoara urmarirea penala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |