|
09-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Ionut a scris pe 09-02-2017: Eu am citit pe avocatro.net ca aceasta proiect de lege a gratierii se aplica indiferent de modalitatea de executare a pedepse( amanare suspendare supraveghere etc.)Fapte comise pana la18 01 2017.Gresesc cumva? Proiectul de lege este supus dezbaterii in parlament. Nu se stie la acest moment dacă se va abroba si in ce forma. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
10-02-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| Eu deocamdata nu am fost inca audiat si doar presupuneam k daca voi obtine amanarea pedepsei in cat timp imi pot recapata permisul?Sunt la primul impact cu legea penala am un apartament in care locuiesc cu credit iar serviciul meu depinde de permis. | |
|
|
|
10-02-2017 |
|
| Ionut a scris pe 10-02-2017: Eu deocamdata nu am fost inca audiat si doar presupuneam k daca voi obtine amanarea pedepsei in cat timp imi pot recapata permisul?Sunt la primul impact cu legea penala am un apartament in care locuiesc cu credit iar serviciul meu depinde de permis. Menționați aceste aspecte personale in instanta si poate aveti sansa ca instanța sa nu dispună interzicerea dreptului dvs de a conduce. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
14-02-2017 |
 | Tudod
|
| Este al doilea accident sub influența alcoolului la primul am primit 6ani cu suspendare sub supraveghere am terminat cu bine acești 6 ani însă acum am făcut altul cu alcoolemie 2,2 ce pedeapsă credeți că voi primi ? | |
|
|
|
15-02-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Tudod a scris pe 14-02-2017: Este al doilea accident sub influența alcoolului la primul am primit 6ani cu suspendare sub supraveghere am terminat cu bine acești 6 ani însă acum am făcut altul cu alcoolemie 2,2 ce pedeapsă credeți că voi primi ? Daca s-a incheiat perioada de supraveghere, nu vi se va retine recidiva, insa se vor retine circumstante agravante, nefiind la prima abatere, astfel ca va trebui sa va asigurati o aparare eficienta pentru a obtine o pedeapsa cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-02-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ionut a scris pe 10-02-2017: Eu deocamdata nu am fost inca audiat si doar presupuneam k daca voi obtine amanarea pedepsei in cat timp imi pot recapata permisul?Sunt la primul impact cu legea penala am un apartament in care locuiesc cu credit iar serviciul meu depinde de permis. Buna ziua, Daca veti dovedi faptul ca permisul de conducere va este necesar pentru desfasurarea activitatii la locul de munca (ex. sofer profesionist, conducator ambulante etc.), instanta nu va dispune interzicerea dreptului de a conduce. Daca veti obtine o solutie de condamnare, permisul il puteti redobandi dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
15-02-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Tudod a scris pe 14-02-2017: Este al doilea accident sub influența alcoolului la primul am primit 6ani cu suspendare sub supraveghere am terminat cu bine acești 6 ani însă acum am făcut altul cu alcoolemie 2,2 ce pedeapsă credeți că voi primi ? Buna ziua, Depinde foarte mult daca a doua fapta a fost savarsita in termenul de incercare sau nu. DIn pacate pentru dvs., perseverarea in acelasi gen de infractiunii nu va este de niciun folos. Puteti primit chiar si pedeapsa cu inchisoarea cu executare. Daca aveti posibilitatea, luati legatura cu un avocat pentru a va asigura ca beneficiati de toate prevederile legale care va pot fi favorabile. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
15-02-2017 |
 | Tudod
|
| Al doilea accident a fost după ce sa terminat cei 6 ani sub supraveghere... | |
|
|
|
15-02-2017 |
|
| Tudod a scris pe 15-02-2017: Al doilea accident a fost după ce sa terminat cei 6 ani sub supraveghere... Daca s-a incheiat perioada de supraveghere, nu vi se va retine recidiva. Apreciez ca puteti obtine o pedeapsa cu o modalitate de executare neprivativa de libertate chiar daca vi se vor retine circumstante agravante, nefiind la prima abatere de acest gen. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
16-02-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| In cazul amanarii pedepsei cum si cand se poate recupera permisul? | |
|
|
|
16-02-2017 |
|
| Ionut a scris pe 16-02-2017: In cazul amanarii pedepsei cum si cand se poate recupera permisul? Art. 114 din Codul rutier spune ca se anuleaza permisul de conducere in cazul unei hotarari de condamnare ramasa definitiva iar hotararea de amanare a aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare. Amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare, este o nouă alternativă la aplicarea unei sancţiuni penale, astfel, persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă nici unei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere,nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare. Conform art. 59 pct. 2 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013,, începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 103 alineatul (1), litera c) va avea următorul cuprins: (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune: ................................................................................. c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce. Asadar, in principiu, in cazul amanarii aplicarii pedepsei, prin coroborarea textelor legale mai sus indicate instanta poate dispune ca dreptul dvs de a conduce sa fie suspendat pentru o perioada de 90 de zile. Pentru aplicarea corecta a tuturor prevederilor legale ce va sunt favorabile, va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat, care va realiza o aparare eficienta si fundamentata pe dispozitiile legale aplicabile. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
24-02-2017 |
 | Ilona Vizitator |
| BUna ziua. Am avut un accident fara victime dar cu pagube materiale pe care le-am achitat, la etilotest mi-a iesit 0.94 iar dupa 2 ore, respectiv 3 ore cand mi-au fost luate probe biologice au iesit valori de 2.35 si 2.15. Nu mancasem nimic de mai mult de 2 zile. Am inteles ca in aceasta situatie cel mai indicat este sa merg pe recunoastere si cooperare? Nu stiu, la ce sa ma astept ca si pedeapsa? Am nevoie de carnet. Nu am mai avut antecedente de acest fel. Am sanse sa obtin amanarea pedepsei? Multumesc. | |
|
|
|
24-02-2017 |
|
| Ilona a scris pe 24-02-2017: BUna ziua. Am avut un accident fara victime dar cu pagube materiale pe care le-am achitat, la etilotest mi-a iesit 0.94 iar dupa 2 ore, respectiv 3 ore cand mi-au fost luate probe biologice au iesit valori de 2.35 si 2.15. Nu mancasem nimic de mai mult de 2 zile. Am inteles ca in aceasta situatie cel mai indicat este sa merg pe recunoastere si cooperare? Nu stiu, la ce sa ma astept ca si pedeapsa? Am nevoie de carnet. Nu am mai avut antecedente de acest fel. Am sanse sa obtin amanarea pedepsei? Multumesc. Buna ziua, Avand in vedere ca alcoolemia dvs. a fost in crestere, se poate sa solicitati recalcularea retroactiva a alcoolemiei tinand cont de constitutia dvs. fizica si a consumului efectiv de alcool pe care il declarati (un pahar de vin, 100 ml vodka etc). Exista posibilitatea ca la momentul la care ati condus, sa nu fi avut alcoolemia ceruta de lege pentru ca fapta sa constituie infractiune, ci doar sa fie o contraventie. In cazul in care mergeti pe recunoastere, depinde foarte mult de circumstantele personale si de aprecierea instantei. Exista posibilitatea sa primiti amanarea aplicarii pedepsei, insa exista si sanse sa primiti o pedeapsa cu suspendare. Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru a va pregati apararea in mod profesionist. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
24-02-2017 |
 | Ilona Vizitator |
| Multumesc mult. Alcoolemia a fost in descrestere, la cea din probele biologice ma refer, caci la spital intre cele doua prelevari am baut foarte multa apa. In principiu am decis sa merg pe recunoastere, iar acum, cum ati zis, ramane sa-mi gasesc un avocat cat mai bun. Ciudat este ca cel cu care am vorbit nu ma crede tocmai el in ceea ce-i povestesc, nu crede ca nu mancasem....si in aceasta situatie am dubii privind modul in care ma va apara. | |
|
|
|
25-02-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| La o pedeapsa de 8 luni cu suspendare stiu k se poate redobandi permisul la 1 an de la hotararea judecatoreasca.Cu aprobare de la comandantul politiei se poate redobandi mai devreme sau nu? | |
|
|
|
25-02-2017 |
|
| Ionut a scris pe 25-02-2017: La o pedeapsa de 8 luni cu suspendare stiu k se poate redobandi permisul la 1 an de la hotararea judecatoreasca.Cu aprobare de la comandantul politiei se poate redobandi mai devreme sau nu? După un an de la rămânerea definitivă a hotărârii se poate redobandi permisul in urma unui examen teoretic. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
10-03-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| Proiectul de lege privind gratierea (cu amendamentele aduse) se refera si la persoanele condamnate cu suspendarea pedepsei? | |
|
|
|
11-03-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| Oare nu ma poate ajuta numeni cu un raspuns la intrebarea de mai sus? | |
|
|
|
12-03-2017 |
| Ionut a scris pe 10-03-2017: Proiectul de lege privind gratierea (cu amendamentele aduse) se refera si la persoanele condamnate cu suspendarea pedepsei? ... sa vedem ce o sa spuna legea finala! ... proiectele sunt proiecte... si nu au niciun efect. Importanta este legea finala publicata in monitorul oficial. Aveti... puțintică rabdare ! :) | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-03-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| Intrebarea mea era daca in proiect pedepsele cu suspendare se gratiaza!In proiect repet | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |