Forum avocaţi > Drept penal

Alcool la volan - Pagina 4

Start  1   2   3  4
 18-02-2018
Vizitator
Am si eu o intrebare....cu alcolemie 2 s a judecat dosarul la Filiasi s a stabilit 2 ani cu suspendare dupa care procurorul a respins sentinta si a trimis sa se judece dosarul la Craiova( nu a de acord cu pedeapsa primita acel procuror) ...acum ce se piate intampla ....care ar fi pedeapsa maxima...?? Se poate da cu executare??? (Nu mai are alte avateri)
Răspunde
 18-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela a scris pe 18-02-2018:
Am si eu o intrebare....cu alcolemie 2 s a judecat dosarul la Filiasi s a stabilit 2 ani cu suspendare dupa care procurorul a respins sentinta si a trimis sa se judece dosarul la Craiova( nu a de acord cu pedeapsa primita acel procuror) ...acum ce se piate intampla ....care ar fi pedeapsa maxima...?? Se poate da cu executare??? (Nu mai are alte avateri)

Daca apelul promovat de Parchet vizeaza strict cuantumul pedepsei, in functie de argumentele pe care se intemeiaza, acesta poate fi admisa sau nu, decizia apartinand instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2018
Vizitator
Buna ziua, am condus sub influența alcoolului Sibiu-Turda, am intrat intr-un autovehicul ușor și acesta a chemat poliția. Am suflat și a ieșit 0,91, acum aștept după analizele de sânge, am achitat mașina căruia i-am lovit-o și acesta a dat declarație cum ca nu mai are nicio pretentie de la mine. Credeți ca pot scapă cu o pedeapsa minima? Bănuiesc ca ați mai avut cazuri de genul acesta, in cât timp as putea redobândi permisu? Menționez ca sunt student, dețin permisul de 2 ani și nu am alte antecedente. Mi-am recunoscut fapta și in declarația ce am dat-o la politie.
Răspunde
 12-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adrian Popescu a scris pe 11-04-2018:
Buna ziua, am condus sub influența alcoolului Sibiu-Turda, am intrat intr-un autovehicul ușor și acesta a chemat poliția. Am suflat și a ieșit 0,91, acum aștept după analizele de sânge, am achitat mașina căruia i-am lovit-o și acesta a dat declarație cum ca nu mai are nicio pretentie de la mine. Credeți ca pot scapă cu o pedeapsa minima? Bănuiesc ca ați mai avut cazuri de genul acesta, in cât timp as putea redobândi permisu? Menționez ca sunt student, dețin permisul de 2 ani și nu am alte antecedente. Mi-am recunoscut fapta și in declarația ce am dat-o la politie.

Pedeapsa in cazul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului este inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda. Avand in vedere nivelul mare al alcoolemiei care va rezulta in urma prelevarii probelor biologice ( aproape dublu fata de rezultatul obtinut cu aparatul etilotest) este putin probabil sa obtineti o amenda, insa in functie de circumstantele personale si de apararea pe care o veti construi, puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.
Interzicerea exercitarii dreptului de a conduce se va stabili pe o perioada intre 1 si 5 ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-04-2018
Vizitator
Buna ziua
am fost implicat intr-un accident de circulatie pe carosabil era zapada afara ningea vizibilitate redusa
un autoturism era stationat pe carosabil ne semnalizat l-am lovit in spate am anuntat la 112
a venit ambulanta la luat pe celalalt sofer a stat o noapte la spital m am panicat am plecat de la locul accidentului
eu am mers a doua zi la politie. cu victima m am impacat ce mi se poate
intampla se va anula permisul de conducere multumesc.
Răspunde
 17-04-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costel78 a scris pe 17-04-2018:
Buna ziua
am fost implicat intr-un accident de circulatie pe carosabil era zapada afara ningea vizibilitate redusa
un autoturism era stationat pe carosabil ne semnalizat l-am lovit in spate am anuntat la 112
a venit ambulanta la luat pe celalalt sofer a stat o noapte la spital m am panicat am plecat de la locul accidentului
eu am mers a doua zi la politie. cu victima m am impacat ce mi se poate
intampla se va anula permisul de conducere multumesc.

Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de parasire a locului accidentului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2018
Vizitator
Buna seara.
Imi puteti spune si mie daca permisul imi va fi anulat in urma acestei hotarari dupa ce ramane definitiva?Complet: Complet 2 penal
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin.1 cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul STANCIU COSTINEL ADRIAN, la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată de 2 ani, termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 cod penal. În baza art. 93 alin. 1 cod penal, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ialomiţa, la datele fixate de acesta; b. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c. să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d. să comunice schimbarea locului de muncă; e. să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 cod penal, impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Ialomiţa. În baza art. 93 alin. 3 şi 4 cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direc?iei de Administrare a Domeniului Public sau în unităţile de învă?ământ din localitate. În temeiul art. 404 alin. 2 cod de procedură penală pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 96 cod penal, a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării şi executarea pedepsei. În baza art. 274 alin. 1 cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.11.2018.
Document: Hotarâre 714/2018 28.11.2018
Răspunde
 02-11-2019
Vizitator
Buna ziua
Pe data de 23/10/19 am avut judeca ,am primit cu amanarea aplicări pedepsei ,azi au trecut 10 zile și nu sa făcut contestație la decizie ,oare pot merge la tribunal să îmi ridic hotărârea definitivă ,am înțeles că îmi trebe hotărârea definitivă pentru a ridica permisul oare pot merge luni după ea .mulțumesc
Răspunde
 02-11-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Hotararea se comunica intotdeauna, dupa ce este motivata. Puteti merge si personal la instanta, inainte de comunicare, ca sa vedeti stadiul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2   3  4
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.