Forum avocaţi > Drept penal

Alcool la volan - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 16-03-2017
Vizitator
Nu si practic sau numai sala?
Răspunde
 16-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ionut a scris pe 12-03-2017:
Intrebarea mea era daca in proiect pedepsele cu suspendare se gratiaza!In proiect repet

Buna ziua,

Da. Se gratiaza si acestea. Insa gratierea nu are efect asupra masurilor complementare (cum ar fi anularea permisului/ suspendarea dreptului de a conduce).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017
Vizitator
Iar redobandirea in caz de anulare a permisului se va face tot dupa 1 an de la hotararea definitiva sau va scadea aceasta perioada?
Răspunde
 16-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ionut a scris pe 16-03-2017:
Iar redobandirea in caz de anulare a permisului se va face tot dupa 1 an de la hotararea definitiva sau va scadea aceasta perioada?

Redobandirea permisului se efectueaza dupa trecerea termenului de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017
Vizitator
Iar redobandirea in caz de anulare conform gratierii tot dupa un an de la hotarare sau va scadea aceasta perioada?
Răspunde
 16-03-2017
Vizitator
Iar redobandirea in caz de anulare conform gratierii tot dupa un an de la hotarare sau va scadea aceasta perioada?
Răspunde
 17-09-2017
Vizitator
Bună ziua in data 13.12.2015 am fost depistat in la calitatea PÂUN la 300 m de casă cu o alcoolemie de 0.63 in aerul expirat.in sînge la prima probă. 1.35g la a doua 1.25g.si la calcul retro1.40.am obținut permisul in anul 1996 avînd categoriile B.C.E.Pînă in prezent n-am avut nici o abatere.si am ramas fara loc de munca.termenul de judecata va fii pe 10 octombrie 2017 ce sanse am sa obțin permisul fără să mi-l anuleze.
Răspunde
 18-09-2017

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,
Redobandirea permisului de conducere se face dupa trecerea termenului de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-10-2017
Vizitator
Ora estimata: 09:00
Complet: - C. 1 A
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: D.P. nr. 691/P.În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de către apelantul inculpat Guradinschi Bogdan împotriva sentinţei penale nr. 68/14.05.2014 a Judecătoriei Mangalia. În baza art 421 pct. 2 lit a Cod procedură penală admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 68/14.05.2014 a Judecătoriei Mangalia şi judecând: În baza art. 386 alin. 1 Cod procedura penală schimbă încadrarea juridică a infracţiunii reţinute în sarcina inculpatului Guradinschi Bogdan din infracţiunea prev. de art. 336 alin 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art 396 alin 10 Cod procedura penală în infracţiunea prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplicarea art. 396 alin 10 Cod procedură şi art. 5 Cod penal. În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplicarea art. 396 alin 10 Cod procedură şi art. 5 Cod penal condamnă inculpatul Guradinschi Bogdan la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.861 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 5 ani, reprezentând termen de încercare, stabilit în condiţiile art.862 Cod penal. În baza art.863 alin.1 Cod penal inculpatul Guradinschi Bogdan trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. e) să nu conducă nici un vehicul pe durata termenului de încercare. Datele vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa. În baza art.359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului Guradinschi Bogdan asupra dispoziţiilor art.83 şi art.864 Cod penal a căror nerespectare atrage revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de încercare sau în cazul neîndeplinirii, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege sau a obligaţiilor stabilite de instanţă. În baza art.71 Cod penal interzice inculpatului Guradinschi Bogdan drepturile prevăzute de art.64 lit.a teza a doua, lit. b Cod penal şi în baza art.71 alin.5 Cod penal constată suspendată executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Înlătură din sentinţa penală apelată aplicarea prevederile art 81 Cod penal, art 67 alin 1 Cod penal raportat la art 55 lit. a Cod penal şi art 12 alin. 1 din Legea nr 187/2012. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, dacă nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin 2 Cod procedura penală obligă apelantul inculpat Guradinschi Bogdan la plata sumei de 500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Conform art. 400 alin. 3 Cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 29.10.2014.
Document: Hotarâre 691/2014 29.10.2014
Răspunde
 17-10-2017
Vizitator
Buna seara va rog puteți sa ma ajutați și pe mine cu un sfat ce pot sa mai fac acum pentru a da de permis dau dacă mai pot face ceva
Răspunde
 18-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Guradinschi Bogdan a scris pe 17-10-2017:
Buna seara va rog puteți sa ma ajutați și pe mine cu un sfat ce pot sa mai fac acum pentru a da de permis dau dacă mai pot face ceva

Termenul de incercare de 5 ani se implineste la sfarsitul lunii octombrie 2019, iar instanta nu v-a acordat dreptul de a conduce nici o categorie de vehicule in aceasta perioada, motiv pentru care puteti solicita redobandirea permisului incepand cu luna noiembrie 2019.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2017
Vizitator
Buna ziua,eu am fost prins Pe 27 10 2017 la volan cu 0,76 in aerul expirat am avut si un minor pe scunu din dreapta ,,vreau sa stiu daca grațierea ma ajuta cu cv, nu am avut avari si niciodată probleme cu legea. Va multumesc
Răspunde
 15-11-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mitea Constantin a scris pe 15-11-2017:
Buna ziua,eu am fost prins Pe 27 10 2017 la volan cu 0,76 in aerul expirat am avut si un minor pe scunu din dreapta ,,vreau sa stiu daca grațierea ma ajuta cu cv, nu am avut avari si niciodată probleme cu legea. Va multumesc

Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2017
Vizitator
Daca îmi iau avocat as putea primi amânare aplicare pedeapsa? Mai pot recupera permisul ? Va mulțumesc!
Răspunde
 15-11-2017
Vizitator
Imi puteti recomanda un avocat foarte bun in Constanta pt problema respectiva, va rog?
Răspunde
 15-11-2017
Vizitator
Bună ziua la sentința dată este bine dacă fac apel.pot să obțin AMÎNAREA APLICAREI PEDEPSE 09.11.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: P 11 NCPP
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul (.....). la pedeapsa de 8(opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” prev. şi ped. de art. 336 alin.1 Cod penal cu aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 66 alin.1 lit.a,b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an. În baza art. 65 alin.1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit.a,b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii aplicate sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2(doi) ani, calculat conform art. 92 Cod penal, dispoziţie faţă de care pedeapsa accesorie stabilită prin prezenta sentinţă penală, anterior indicată, urmează a deveni executabilă doar în ipoteza revocării suspendării sub supraveghere şi a executării pedepsei principale a închisorii în regim de detenţie. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, stabileşte că, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) -să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi, la datele fixate de acesta; b) -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) -să comunice schimbarea locului de muncă; e) -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În temeiul art. 93 alin. 2 Cod penal impune inculpatului obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Bârnova, judeţul Iaşi, fie în cadrul Cantinei de Ajutor Social Iaşi, instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune ca urmare a evaluării efectuate conform art. 51 alin. 1 din Legea nr. 253/2013, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă. Potrivit art. 91 alin. 4 Cod penal, atenţionează inculpatul asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, pe parcursul termenului de supraveghere, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse prin prezenta sentinţă penală sau în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza disp.art. 398 şi art. 274 alin. alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 470 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 09.11.2017.
Document: Hotarâre 2888/2017 09.11.2017
Răspunde
 16-11-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Constantin a scris pe 15-11-2017:
Bună ziua la sentința dată este bine dacă fac apel.pot să obțin AMÎNAREA APLICAREI PEDEPSE 09.11.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: P 11 NCPP
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul (.....). la pedeapsa de 8(opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” prev. şi ped. de art. 336 alin.1 Cod penal cu aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 66 alin.1 lit.a,b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an. În baza art. 65 alin.1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit.a,b Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii aplicate sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2(doi) ani, calculat conform art. 92 Cod penal, dispoziţie faţă de care pedeapsa accesorie stabilită prin prezenta sentinţă penală, anterior indicată, urmează a deveni executabilă doar în ipoteza revocării suspendării sub supraveghere şi a executării pedepsei principale a închisorii în regim de detenţie. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, stabileşte că, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) -să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi, la datele fixate de acesta; b) -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) -să comunice schimbarea locului de muncă; e) -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În temeiul art. 93 alin. 2 Cod penal impune inculpatului obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei comunei Bârnova, judeţul Iaşi, fie în cadrul Cantinei de Ajutor Social Iaşi, instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune ca urmare a evaluării efectuate conform art. 51 alin. 1 din Legea nr. 253/2013, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă. Potrivit art. 91 alin. 4 Cod penal, atenţionează inculpatul asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, pe parcursul termenului de supraveghere, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse prin prezenta sentinţă penală sau în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza disp.art. 398 şi art. 274 alin. alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 470 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 09.11.2017.
Document: Hotarâre 2888/2017 09.11.2017

Daca dvs. considerati ca pedeapsa aplicata, cat si modalitatea de executare sunt prea aspre, raportat la modul de producere al faptei, la atitudinea procesuala pe care ati avut-o si la circumstantele dvs. personale, puteti formula apel in termenul legal.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2017
Vizitator
Daca mi-a venit sentința definitivă de la judecător pot sa îmi ridic permusul
Răspunde
 19-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mitea Constantin a scris pe 15-11-2017:
Daca îmi iau avocat as putea primi amânare aplicare pedeapsa? Mai pot recupera permisul ? Va mulțumesc!

Depinde de rezultatul probelor de sânge, de existența antecedentelor penale, de atitudinea dvs în raport de organele de cercetare penală (recunoaștere a faptei, de regret), de probele în circumstanțiere etc. De obicei infracțiunra pe care ați săvârșit-o este considerată ca având un pericol potențial foarte mare astfel că și sancțiunile sunt mai severe. În cazul dvs, va fi o problemă faptul că aveați un minor pe scaunul din dreapta.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniel a scris pe 18-11-2017:
Daca mi-a venit sentința definitivă de la judecător pot sa îmi ridic permusul

Daca prin hotararea pronuntata, instanta nu a dispus nicio interdictie privind dreptul de a conduce, atunci puteti solicita restituirea permisului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.