|
08-08-2017 |
 | Bobo Vizitator |
| Buna ziua, Am fost prins cu 0.54 alcool in aerul expirat si 1.20, respectiv 1.10 alcool pur in sange. Am primit 8 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de 2 ani de supraveghere si 350 lei cheluieli de judecata. Astazi am primis acasa Minuta. 1. Unde platesc cheltuielile de judecata? 2. Imi pot recupera dupa cele 10 zile de drept de apel - in cazul in care nu se face apel - permisul doar cu minuta? 3. Ce alte proceduri mai urmeaza? Mentionez ca am fost judecat fara a avea avocat - nici angajat, nici din oficiu. Multumesc. | |
|
|
|
08-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Va raspund punctual: 1. Cheltuielile de judecata se platesc la D.G.F.P de care apartineti, la trezorerie (NU la directia locala de plata a impozitului si taxelor locale). Va trebuie hotararea in original (o veti primi prin posta). 2. Permisul il puteti recupera in baza hotararii legalizata. Dupa comunicarea hotararii (nu este suficienta minuta), va trebui sa solicitati instantei sa va legalizeze hotararea (se aplica o stampila cu mentiunea "definitiva la data de ..."). 3. Va trebui sa respectati masurile impuse de instanta prin hotarare (daca exista) si va trebui sa va prezentati periodic la serviciul de probatiune pentru a fi efectuata "supravegherea". Veti fi contactat de ofiterul de probatiune care v-a fost desemnat si vi se vor explica obligatiile pe care le aveti. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-08-2017 |
 | Bobo Vizitator |
| Va multumesc frumos. Inca o intrebare daca imi permiteti: cam in cat timp vine hotararea? | |
|
|
|
10-08-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Termenul de redactare al hotararii este de 30 de zile de la pronuntare, insa in practica acest termen poate fi depasit. Mergeti la serviciul arhiva al instantei care a judecat dosarul la expirarea acestui termen pentru a va informa daca hotararea a fost redactata. In situatia in care hotararea nu este redactata, formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-09-2017 |
 | Constantin Vizitator |
| Bună ziua in data 13.12.2015 am fost depistat in la calitatea PÂUN in apropriere de casă cu o alcoolemie de 0.63 in aerul expirat.in sînge la prima probă. 1.35g la a doua 1.25g.si la calcul retro1.40.am obținut permisul in anul 1996 avînd categoriile B.C.E.Pînă in prezent n-am avut nici o abatere.si am ramas fara loc de munca.ce sanse am sa obțin permisul fără să mi-l anuleze | |
|
|
|
18-09-2017 |
| Buna ziua, in situatia dvs puteti obtine amanarea executarii pedepsei, insa aceasta depinde de dvs ( daca recunoasteti fapta si doriti sa mergeti pe procedura simplificata si desigur, de apararea pe care o veti face in dosar). | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-02-2018 |
 | Raducu Alex Vizitator |
| Daca am obtinut amanarea pedepsei si 2 ani supraveghere? Permisul cand pot sa.l iau? | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Raducu Alex a scris pe 18-02-2018: Daca am obtinut amanarea pedepsei si 2 ani supraveghere? Permisul cand pot sa.l iau? Buna ziua, Permisul puteti sa vi-l luati oricand dupa ramanerea definitiva a sentintei prin care ati primit amanarea aplicarii pedepsei. Trebuie sa legalizati sentinta prin care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei, iar cu aceastea mergeti la serviciul rutier-restituire permise si faceti o cerere scrisa acolo pentru restituirea permisului. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
21-02-2018 |
 | Viizitator
|
| Tip solutie: Fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 cu aplicarea art. 5 C.pen. rap. La art. 396 alin. 10 C.pr.pen., cu referire la art. 61 alin. 1, 2, 3, 4 lit. c şi 6 Cod penal stabile?te pentru inculpatul _ _ _ _ _ ... pedeapsa amenzii de 2.000 lei (200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă- 10 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e (fapta 26.10.2017). În baza art. 83 Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 Cod penal. În baza art. 84 alin. 2 şi art. 85 alin. 1 C.p., pe durata supravegherii, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) se va prezenta la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov, la datele fixate de acesta; b) va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile precum ?i întoarcerea; d) va comunica schimbarea locului de muncă; e) va comunica informaţii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. In temeiul art. 88 C.p. atrage atenţia inculpatului _ _ _ _ _ asupra dispoziţiilor a căror nerespectare are ca urmare revocarea amânării aplicării pedepsei. Onorariul avocatului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului, în cuantum de 520 lei (260 lei pentru camera preliminară şi 260 lei pentru fond- av. _ _ _ _ _-), se va vira din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.02.2018. Ce sa inteleg din aceasta minuta, dar va rog nu in termeni juridici, multumesc anticipat pentru ajutor | |
|
|
|
22-02-2018 |
 | Costi Vizitator |
| Buna seara. Intr un dosar penal pt consum de alcool, limita nefiind mult peste limita,avocatul mi a cerut suma de aprox 1000 euro pana la solutionarea dosarului. Ar fi ok? Astept raspunsuri. | |
|
|
|
22-02-2018 |
 | Costi Vizitator |
| Buna ziua . Cam cat ar fi costul ca sa fiu reprezentat intr un dosar pt consum de alcool? | |
|
|
|
23-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Costi a scris pe 22-02-2018: Buna ziua . Cam cat ar fi costul ca sa fiu reprezentat intr un dosar pt consum de alcool? Onorariile avocatiale variaza in functie de complexitatea spetei si de experienta profesionala a avocatului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-02-2018 |
 | Viizitator
|
| Viizitator a scris pe 21-02-2018: Tip solutie: Fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 cu aplicarea art. 5 C.pen. rap. La art. 396 alin. 10 C.pr.pen., cu referire la art. 61 alin. 1, 2, 3, 4 lit. c şi 6 Cod penal stabile?te pentru inculpatul _ _ _ _ _ ... pedeapsa amenzii de 2.000 lei (200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă- 10 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e (fapta 26.10.2017). În baza art. 83 Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 Cod penal. În baza art. 84 alin. 2 şi art. 85 alin. 1 C.p., pe durata supravegherii, inculpatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) se va prezenta la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov, la datele fixate de acesta; b) va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile precum ?i întoarcerea; d) va comunica schimbarea locului de muncă; e) va comunica informaţii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. In temeiul art. 88 C.p. atrage atenţia inculpatului _ _ _ _ _ asupra dispoziţiilor a căror nerespectare are ca urmare revocarea amânării aplicării pedepsei. Onorariul avocatului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului, în cuantum de 520 lei (260 lei pentru camera preliminară şi 260 lei pentru fond- av. _ _ _ _ _-), se va vira din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.02.2018. Ce sa inteleg din aceasta minuta, dar va rog nu in termeni juridici, multumesc anticipat pentru ajutor va rog un raspuns ceva, sa stiu in ce situatie ma aflu, si ce ar trebui sa fac, daca si cum pot ridica permisu multumesc | |
|
|
|
28-02-2018 |
 | Andu210 Vizitator |
| Buna seara . Cu ce m ar putea ajuta avocatul intr un dosar pt conducerea sub influenta alcoolului. Fara accident sau daune. Nu am antecedente si o sa mi recunosc fapta. Am 1.00 alcool pur in sange. | |
|
|
|
01-03-2018 |
| Andu210 a scris pe 28-02-2018: Buna seara . Cu ce m ar putea ajuta avocatul intr un dosar pt conducerea sub influenta alcoolului. Fara accident sau daune. Nu am antecedente si o sa mi recunosc fapta. Am 1.00 alcool pur in sange. Avocatul poate propune probe în circumstanțiere privind persoana inculpatului.(acte, martori). De exemplu, se pot depune înscrisuri care să ateste că aveți serviciu, eventual o caracterizare de la servicul dvs, se pot depune acte de stare civilă (dacă sunteți căsătorit sau dacă aveți și copii), se poate audia un martor care să relateze că fapta reprezintă o excepție deoarece dvs nu obișnuiți să consumați alcool la volan etc. Avocatul poate să creeze emoție pozitivă prin pledoaria sa, aspect care de regulă ajută la stabilirea unei pedepse mai blânde pentru inculpat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
01-03-2018 |
 | Andu210 Vizitator |
| Va multumesc pt raspuns dar lucrurile pe care le ati mentionat nu le pot cere fara avocat? | |
|
|
|
01-03-2018 |
| Andu210 a scris pe 01-03-2018: Va multumesc pt raspuns dar lucrurile pe care le ati mentionat nu le pot cere fara avocat? In situatia in care considerati ca va puteti asigura o aparare eficienta fara a necesita prezenta unui avocat, va puteti reprezenta sigur interesele in fata instantei de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-03-2018 |
 | Andu210 Vizitator |
| |
|
|
21-03-2018 |
 | Constantinescu Ion Vizitator |
| Am fost prins la volan sub influenta alcooli 0,60in aerul inspirat sunt la prima abatere analizele la sânge încă nustiu cam ce o să pățesc | |
|
|
|
21-03-2018 |
| Constantinescu Ion a scris pe 21-03-2018: Am fost prins la volan sub influenta alcooli 0,60in aerul inspirat sunt la prima abatere analizele la sânge încă nustiu cam ce o să pățesc De obicei valoarea alcoolemiei in urma recoltarii probelor biologice este aproximativ dubla fata de valoarea constata cu aparatul etilotest, motiv pentru care este posibil sa obtineti un rezultat peste limita legal admisa, caz in care vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |