Forum avocaţi > Drept penal

Alcool la volan - Amanarea aplicarii pedepsei - Pagina 4

Start  1   2   3  4 Final
 18-09-2019
Vizitator
Pai astazi au trecut cele 10 zile de cand mia ajuns minuta,trebuie sa mai astept
Răspunde
 18-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
V-am explicat ca ptr dvs. termenul de apel expira pe 20 septembrie. Aceasta este ultima zi PENTRU DVS.

Dar nu stiti cand expira termenul de apel pentru procuror, ptr. ca nu stiti cand a primit-o el.

Asteptati pana pe 23 septembrie si mergeti la instanta, la dosar, sa va interesati daca s-a implinit termenul pentru toata lumea si daca puteti legaliza.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2019
Vizitator
Multumesc mult
Răspunde
 21-09-2019
Vizitator
Buna,in data de 11/12/2018 ,am fost prins băut la volan ,in sange mi a ieșit 0.87 respectiv 0,79 abia astăzi a fost trimis dosarul către judecată de camera preliminara.intrebarea mea este ,oare o să mai dureze până la judecata și când o să primesc permisul .ms
Răspunde
 21-09-2019
Vizitator
Buna .Ați rezolvat ceva cu permisul ,că și eu sunt in aceași situație :)
Răspunde
 22-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Petrica a scris pe 21-09-2019:
Buna,in data de 11/12/2018 ,am fost prins băut la volan ,in sange mi a ieșit 0.87 respectiv 0,79 abia astăzi a fost trimis dosarul către judecată de camera preliminara.intrebarea mea este ,oare o să mai dureze până la judecata și când o să primesc permisul .ms
In procedura camerei preliminare aveti posibilitatea sa contestati aspecte din Rechizitoriu sau modalitatea de efectuare a urmaririi penale, masurile dispuse si alte asemenea lucruri. Ulterior se va fixa termenul de fond. Permisul de regula se anuleaza sau poate fi recuperat la finalizarea dosarului, in functie de modalitatea de executare a pedepsei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2019
Vizitator
Am cerut și eu soluționarea cazului am depus cerere la parchet ce trebuie sa mai fac cat mai trebuie sa aștept am aproape 4 luni de când am rămas fără permis nici un răspuns până la ora actuala?
Răspunde
 25-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Va sugerez sa va luati un avocat si sa cereti procurorului incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, singura varianta ca sa urgentati solutionarea rapida a cazului. Daca nu ati avut alcoolemie mare si sunteti la prima abatere, puteti obtine amanarea aplicarii pedepsei (care nu e solutie de condamnare) si sa va recuperati permisul. Alttel, riscati sa ramaneti in malaxorul justitiei inca multe luni si sa nu puteti "negocia" pedeapsa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Salan Ionel Alin a scris pe 24-09-2019:
Am cerut și eu soluționarea cazului am depus cerere la parchet ce trebuie sa mai fac cat mai trebuie sa aștept am aproape 4 luni de când am rămas fără permis nici un răspuns până la ora actuala?
Din pacate infractiunile rutiere au o perioada foarte indelungata de solutionare. Reiterati solicitarea de a vi se comunica stadiul cercetarilor, mentionand ca nu ati primit raspuns la prima cerere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019
Vizitator
Pai da pentru noi e lege dar pentru romi (țigani) că nu au permis și conduc fara să știe regulile de circulație pentru ei nu e lege uitat să mă exprim ei dar cu banul și le anchide gura la procurori e corect așa?
Răspunde
 01-10-2019
Vizitator
Buna ziua am o intrebare am avut acident cu victima nu a depus plan gere si am alcol 1.70 1.60 ce sanse de restituire permis am sunt citat la judecata pe 08.10.2019 multumesc.
Răspunde
 01-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Chiar daca victima nu a depus plangere prealabila pentru vatamare corporala, si instanta nu va putea retine concursul de infractiuni, ramane conducerea sub influenta alcoolului (cu o alcoolemie mare).
De aceea, nu va asteptati la foarte multe. Parerea mea este ca, in cel mai fericit caz, veti primi o pedeapsa cu suspendare,(daca indepliniti conditiile) si vi se va aplica si pedeapsa complementara privind interzicerea dreptului de a conduce pe o anumita perioada de timp.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2019
Vizitator
Este prima abatere avocatul meu zice ca este posibil sa obtina amânare nu am facut calcularea alcolemie.
Răspunde
 01-10-2019
Vizitator
Am sansa la apel multumesc.
Răspunde
 01-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, apel veti putea face, daca nu sunteti multumit de sentinta.

Ca sa obtineti insa amanarea aplicarii pedepsei, ar trebui ca instanta sa stabileasca o pedeapsa de cel mult 2 ani. Chiar daca se va intampla acesta lucru, veti avea un termen de supraveghere de 2 ani in care instanta poate sa va oblige sa nu conduceti.

Nu uitati ca infractiunea prev. la art.336 se pedepseste de la 1 la 5 ani, iar instanta nu poate face abstractie de urmarile faptei (de victima). Deci, eu nu cred ca veti primi doar 2 ani. Probabil 3 ani. Ceea ce poate conduce, in cel mai fericit caz, doar la suspendare. Si, la pedeapsa complementara mentionata mai sus.

Avand in vedere ca s-au inmultit alarmant cazurile cu soferi care conduc beti ori drogati, tendinta instantelor este de a inaspri pedepsele, pentru ca le-a devenit clar ca politica de clementa nu a servit la nimic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2019
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 01-10-2019
Vizitator
La apel este posibil sa primesc pedeapsa mai mare decât aia cu suspendare sub supraveghere dacă o primesc in prima faza.
Răspunde
 01-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Conform art.418 NCPP, Instanţa de apel, soluţionând cauza, nu poate crea o situaţie mai grea pentru cel care a declarat apel.(daca faceti doar dvs.apel)
Daca insa face si parchetul apel in defavoarea dvs, situatia vi se poate agrava.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionel a scris pe 01-10-2019:
La apel este posibil sa primesc pedeapsa mai mare decât aia cu suspendare sub supraveghere dacă o primesc in prima faza.
Daca dosarul se afla in etapa urmaririi penale, puteti solicita incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minim, iar ca modalitate de executare amanarea aplicarii acesteia, situatie in care dosarul se va finaliza mult mai repede si nu va fi nevoie sa promovati calea de atac. Daca va veti judeca pe procedura normala si nu veti fi multumit de pedeapsa primita, puteti promova apel. In apelul dvs nu puteti primi o pedeapsa mai grea, insa daca va promova si Parchetul apel, atunci situatia dvs se poate agrava, daca li se va admite apelul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2019
Vizitator
Buna ziua cu caracterizare victima am vreo sansa la permis multumesc.
Răspunde
RăspundeStart  1   2   3  4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.