|
12-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Serban Gheorghita a scris pe 12-06-2020: Va mulțumesc foarte mult pentru informații. Eu am avut apelul pe 04.06.2020.la apel mia a rămas amânarea aplicări pedepsei pe o perioada de 2 ai cu supraveghere.intr-un final am ajuns la ijp. Pentru restituire permis un domn polițist de la ghișeu ma pus sa completez o cerere și mia spus sa aștept acasă o decizie. Acum întrebarea mea este. Ce decizie trebuie sa mi vina sauu ce se mai întâmplă, când pot lua permisul. Mulțumesc anticipat!!! Pentru recuperarea permisului trebuie sa atasati cererii hotararea de condamnare legalizata. Ulterior veti fi chemat sa il ridicati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-06-2020 |
 | Serban Gheorghita Vizitator |
| Va mulțumesc pentru informații!!! Sănătate multă. | |
|
|
|
15-06-2020 |
| Bună ziua! Îmi puteți spune cam în cât timp îmi va da permisul ijp.? La ghișeu mi-au spus sa aștept sa îmi vina acasă prin poștă o decizie ceva. Și încă nu am primit nimic am depus tot ce trebuie chiar și o cerere pe care mia înmânato polițistul de la ghișeu sa o completez. Va rog frumos sa ma informați cam ce trebuie să fac. Mulțumesc frumos!!! | |
|
|
|
15-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dvs. ati avut apelul, insa trebuie sa primiti hotararea instantei,dureaza pana se redacteaza si se trimite prin posta. Sunati la instanta unde s-a judecat apelul, la arhiva, sa va interesati care este stadiul redactarii si in cat timp o veti primi. Sa aveti nr. de dosar. De obicei, dureaza saptamani. La IJP v-ati dus prea repede. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Serban Gheorghita a scris pe 15-06-2020: Bună ziua! Îmi puteți spune cam în cât timp îmi va da permisul ijp.? La ghișeu mi-au spus sa aștept sa îmi vina acasă prin poștă o decizie ceva. Și încă nu am primit nimic am depus tot ce trebuie chiar și o cerere pe care mia înmânato polițistul de la ghișeu sa o completez. Va rog frumos sa ma informați cam ce trebuie să fac. Mulțumesc frumos!!! Dupa ce primiti prin posta hotararea definitiva, mergeti la Registratura instantei care a pronuntat-o sa o legalizati. Veti achita o taxa judiciara de timbru in cuantum de 5 lei/exemplar. Ulterior mergeti la Serviciul Rutier cu copie de pe Cartea de identitate, de pe procesul-verbal prin care vi s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce, cu hotararea legalizata si cu cererea, iar apoi vi se va restitui permisul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-06-2020 |
| Va mulțumesc frumos pentru informații. Eu am fost la Curtea de apel (arhiva) și mi-au dat un certificat cu decizia ce a rămas la apel. Acel certificat lam adăugat la celelalte acute. (minuta, hotărâre).de la prima instanță. În certificat de la apel scrie: ca se aproba cerea mea și se desființează prima instanță.Mai trebuie sa aștept ceva,decizii??? Mulțumesc frumos. Sănătate sa va dea Dumnezeu!!! | |
|
|
|
16-06-2020 |
| Serban Gheorghita a scris pe 15-06-2020: Va mulțumesc frumos pentru informații. Eu am fost la Curtea de apel (arhiva) și mi-au dat un certificat cu decizia ce a rămas la apel. Acel certificat lam adăugat la celelalte acute. (minuta, hotărâre).de la prima instanță. În certificat de la apel scrie: ca se aproba cerea mea și se desființează prima instanță.Mai trebuie sa aștept ceva,decizii??? Mulțumesc frumos. Sănătate sa va dea Dumnezeu!!! Trebuie sa asteptati comunicarea hotararii din apel, pe care o veti legaliza. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-06-2020 |
 | Viorel Vizitator |
| Buna ziua...am fost oprit de politia locala ..consumasem alcool..au chemat un echipaj de poliție rutieră pentru alcooltest ...mia iesit 0.60....dupa care am fost dus de către ce.i de la politia locala la probele de sânge...tot ei mi.au luat declaratia si mi.au eliberat dovada fără drept de circulatie(25.08.2019) Intra in atribuțiile poliției locale să facă asta? | |
|
|
|
22-06-2020 |
|
| Politia locala are atributii in domeniul circulatiei pe drumurile publice; este adevarat ca nu in ceea ce priveste stabilirea alcoolemiei (dar nici nu au facut acest lucru). Insa, in cazul dvs, cu ocazia exercitarii atributiilor legale, s-a constatat si existenta unei infractiuni; cu alte cuvinte, s-a stabilit un flagrant (emanati halena alcoolica si erati la volan); erau obligati prin lege sa ia masurile necesare, ceea ce au si facut. De altfel, c.pr.pen spune ca ORICINE care constata existenta unei infractiuni flagrante are dreptul sa il prinda pe faptuitor. Deci, daca v-au imobilizat masina si au chemat politia rutiera, au procedat corect si legal. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-06-2020 |
| Viorel a scris pe 21-06-2020: Buna ziua...am fost oprit de politia locala ..consumasem alcool..au chemat un echipaj de poliție rutieră pentru alcooltest ...mia iesit 0.60....dupa care am fost dus de către ce.i de la politia locala la probele de sânge...tot ei mi.au luat declaratia si mi.au eliberat dovada fără drept de circulatie(25.08.2019) Intra in atribuțiile poliției locale să facă asta? Orice lucrator de politie poate constata o infractiune flagranta, insa dosarul va fi trimis spre solutionare Brigazii Rutiere din localitatea unde s-a comis fapta. Vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului sau a altor substante, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda penala, iar permisul de regula se anuleaza, in functie de modalitatea de executare a pedepsei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-06-2020 |
 | Ionelcristea88@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua sa judecat apelul si a fost admis am primit 8 luni cu suspendare pe 2 ani încercare si zile folosul comunității a schimbat judecata fondului care a fost amanare pedeapsa intrebarea este dupa cat timp pot sa dau de permis 8 luni sau 12 luni nu am măsură complementară multumesc pentru sfaturi. | |
|
|
|
25-06-2020 |
|
| Art. 116 - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare: b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere; | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-06-2020 |
| Ionelcristea88@yahoo.com a scris pe 25-06-2020: Buna ziua sa judecat apelul si a fost admis am primit 8 luni cu suspendare pe 2 ani încercare si zile folosul comunității a schimbat judecata fondului care a fost amanare pedeapsa intrebarea este dupa cat timp pot sa dau de permis 8 luni sau 12 luni nu am măsură complementară multumesc pentru sfaturi. Puteti sustine examenul pentru redobandirea permisului la implinirea termenului de un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | M.Daniel89
|
| Buna seara, Am și eu o întrebare dacă se poate cu in legătura cu soluționarea unui dosar privind amânarea aplicarii pedepsei. Pe 30iulie devine definitiva hotărârea de amânare a pedepsei și vroiam sa știu cum pot intra in posesia hotărârii pentru a putea ridica permisul de conducere de la Brigada Rutieră. Mulțumesc | |
|
|
|
26-06-2020 |
|
| Hotărârile instanţelor penale devin executorii la data când au rămas definitive. Legea deosebeşte momente diferite la care hotărârea primei instanţe (decizia sau sentința) rămâne definitivă, in cazul dvs. (art. 551 C. proc. pen.): - la data expirării termenului de apel când nu s-a declarat apel Conform art.410 CP Pentru procuror, persoana vătămată și părți, termenul de apel este de 10 (zece) zile, dacă legea nu dispune altfel, și curge de la comunicarea copiei minutei. Termenul de apel se socoteste implinit cand e implinit pentru toata lumea. Deci, chiar daca dvs. ati socotit 10 zile de la momentul cand vi s-a comunicat dvs. minuta sentintei, (si aceste 10 zile ar expira la 30 iulie - ceea ce mi se pare imposibil, noi fiind astazi in 26 iunie , probabil ati vrut sa ziceti 30 iunie?), nu stiti daca la aceeasi data a primit-o si procurorul si deci, si ptr. el se implinesc cele 10 zile la data calculata de dvs. Este putin probabil ca procurorul sa nu fi exercitat apel. Urmariti portalul instantelor unde se mentioneaza daca s-a formulat calea de atac. Oricum, ar fi binevenita o precizare din partea dvs. ca sa ne spuneti cum ati ajuns la concluzia ca va fi definitiva la 30 iulie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | M.Daniel89
|
| Minuta am primit-o pe data de 16iunie. Doamnele de la arhiva mi-au spus ca nu a fost formulat apel de către nimeni...și ca va fii definitiva pe data de 30iunie. Scuze pentru data scrisă greșit | |
|
|
|
26-06-2020 |
| M.Daniel89 a scris pe 26-06-2020: Minuta am primit-o pe data de 16iunie. Doamnele de la arhiva mi-au spus ca nu a fost formulat apel de către nimeni...și ca va fii definitiva pe data de 30iunie. Scuze pentru data scrisă greșit Pentru a putea ridica permisul va trebuie hotararea motivata si legalizata. Daca nu primiti hotararea in 30 de zile de la pronuntare, formulati o cerere pentru urgentarea redactarii. Ulterior mergeti la registratura instantei, pentru a legaliza hotararea. Va trebui achitata o taxa de timbru de 5 lei/exemplar. Cu hotararea legalizata veti merge la Serviciul rutier pentru a vi se restitui permisul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | M.Daniel89
|
| Va mulțumesc pentru raspuns. Seara minunata | |
|
|
|
27-06-2020 |
 | M.Daniel89
|
| Pot cumva solicita cumva hotărârea legalizata in ziua când aceasta devine definitiva? Am nevoie de permis...:) | |
|
|
|
27-06-2020 |
| Hotararea se redacteaza, din punct de vedere legal, in termen de 30 de zile de la data pronuntarii, insa in practica acest termen este de regula depasit. Verificati la arhiva daca s-a redactat hotararea, in caz contrar puteti depune o cerere pentru urgentarea redactarii. Dupa ce obtineti hotararea o puteti legaliza si ulterior puteti merge sa ridicati permisul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |