|
29-06-2020 |
 | M.Daniel89
|
| Minuta comunicată acasa poate servi drept hotărâre definitiva dacă desigur obțin ștampila pe ea? Pentru brigada rutieră? | |
|
|
|
29-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| M.Daniel89 a scris pe 29-06-2020: Minuta comunicată acasa poate servi drept hotărâre definitiva dacă desigur obțin ștampila pe ea? Pentru brigada rutieră? Nu, minuta reprezinta solutia pe scurt, insa pentru restituirea permisului aveti nevoie de hotararea definitiva, legalizata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-07-2020 |
 | Ionelcristea88@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare pot sa ma prezint cu hotărârea de la fond legalizata sa ridic permisul care este cu amanarea aplicari pedepsei am avut apel si a rezultat condamnare sub supraveghere avocatul meu zice ca daca nu o motivează curtea de apel bucuresti este posibil sami restituie permisul nu am restricție la apel de la unu la cinci ani multumesc frumos pentru un raspuns. | |
|
|
|
13-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionelcristea88@yahoo.com a scris pe 13-07-2020: Buna ziua am o intrebare pot sa ma prezint cu hotărârea de la fond legalizata sa ridic permisul care este cu amanarea aplicari pedepsei am avut apel si a rezultat condamnare sub supraveghere avocatul meu zice ca daca nu o motivează curtea de apel bucuresti este posibil sami restituie permisul nu am restricție la apel de la unu la cinci ani multumesc frumos pentru un raspuns. Pentru a vi se restitui permisul, trebuie sa primiti o condamnare definitiva cu modalitatea de executare a amanarii aplicarii pedepsei. Daca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, permisul se anuleaza. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-07-2020 |
 | M.Daniel89
|
| Buna ziua, pentru legalizarea hotărârii definitive, dacă am depus la registratura, pot ridica eu legalizarea? Sau trebuie sa aștept iar prin posta??... | |
|
|
|
13-07-2020 |
| M.Daniel89 a scris pe 13-07-2020: Buna ziua, pentru legalizarea hotărârii definitive, dacă am depus la registratura, pot ridica eu legalizarea? Sau trebuie sa aștept iar prin posta??... Legalizarea o ridicati dvs personal, de la registratura. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-07-2020 |
 | M.Daniel89
|
| mulțumesc pentru informație, doamnele de la registratura sunt foarte țâfnoase și vor mereu sa trimită prin posta sa scape de tine....când tu ai nevoie de ele cât mai repede...:). | |
|
|
|
21-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Pentru cei interesati Minută de practică neunitară. Care este momentul în raport de care se determină alcoolemia în cazul infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe? 21.07.2020 | JURIDICE.ro Problema de drept: momentul în raport de care se determină alcoolemia în cazul infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 C. pen. (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava) Într-o opinie, s-a reţinut incidenţa prezumţiei legale că alcoolemia din momentul recoltării este cea din momentul accidentului, prezumţie prevăzută de art. 78 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002, dispunându-se condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alin. 1 C. pen. Într-o altă opinie, s-a reţinut existenţa dubiului cu privire la valoarea alcoolemiei pe care o prezenta inculpatul la momentul conducerii autovehiculului, în contextul în care alcoolemia rezultată în urma analizei toxicologice putea fi atinsă prin consumul de băuturi alcoolice ulterior producerii accidentului de circulaţie, dispunându-se soluția de achitare. În opinia noastră, în urma intervenției instanței de contencios constituțional asupra conținutului constitutiv al infracțiunii, aceasta a revenit la forma anterioară intrării în vigoare a Codului penal, momentul relevant pentru stabilirea alcoolemiei fiind cel al opririi în trafic a conducătorului auto. În acest sens, Curtea a arătat că stabilirea gradului de îmbibație alcoolică și, implicit, încadrarea în sfera ilicitului penal în funcție de momentul prelevării mostrelor biologice, care nu poate fi întotdeauna imediat următor săvârșirii faptei, constituie un criteriu aleatoriu și exterior conduitei făptuitorului în vederea tragerii la răspundere penală, în contradicție cu normele constituționale. Cât privește implicațiile consumului de alcool, între momentul depistării în trafic și cel al recoltării propriu-zise, asupra rezultatului probelor științifice, încălcându-se astfel obligația prevăzută de art. 78 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, dispozițiile alin. 235 ale aceluiași articol oferă și soluția, respectiv ignorarea acestora, urmând ca rezultatul testării sau al analizei probelor biologice să fie considerat ca reflectând starea persoanei în cauză din momentul producerii accidentului de circulație. Prin urmare, față de sancțiunea prevăzută de art. 78 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002, principiul in dubio pro reo nu poate fi aplicat, luându-se în considerare consumul de alcool ulterior epuizării infracțiunii și anterior testării sau recoltării probelor biologice. Cu majoritate, participanții au agreat că, în ipoteza în discuție, este aplicabil principiul in dubio pro reo. Notă: Materialul a fost selectat din minuta întâlnirii procurorilor șefi de secție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și al parchetelor de pe lângă curțile de apel (București, 9-10 martie 2020), întocmit de procuror dr. Irina Ioana Kuglay, formator INM procuror Corneliu Iftim, formator INM. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-07-2020 |
 | Cosmin Vizitator |
| Buna ziua am si eu o problema am fost prins acuma 3 luni la volan cu alcolemie de 1.5 in aeru expirat si in sange nu stiu ca nu mia venit rezultatu si dupa 2 luni ma mancat sa ma urc iara la volan si am fost prin cu 1 in aeru expirat si fara permis...ce as putea face sau cum ar putea sa ma ajute un avocat? | |
|
|
|
22-07-2020 |
| Cosmin a scris pe 22-07-2020: Buna ziua am si eu o problema am fost prins acuma 3 luni la volan cu alcolemie de 1.5 in aeru expirat si in sange nu stiu ca nu mia venit rezultatu si dupa 2 luni ma mancat sa ma urc iara la volan si am fost prin cu 1 in aeru expirat si fara permis...ce as putea face sau cum ar putea sa ma ajute un avocat? Situatia dvs este destul de delicata, deoarece ati comis 3 infractiuni. In cazul infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului sau a altor substante riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda penala, iar pentru conducerea unui vehicul de catre o persoana a carei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendata, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala. Va trebui sa solicitati reunirea cauzelor pentru a beneficia de concursul de infractiuni, astfel, la final, vi se va aplica pedeapsa cea mai grea, la care se va adauga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse. Un avocat va poate ajuta sa obtineti o pedeapsa cat mai mica, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2020 |
 | Cosmin Vizitator |
| Stiu ca am o situatie grava...dar ma intereseaza daca fac puscarie sau as putea sa scap cu suspendare sau ceva | |
|
|
|
23-07-2020 |
|
| Depinde care va fi cuantumul pedepselor pe care instanta intelege sa le aplice in cazul dvs. pentru fiecare infractiune in parte. Si in cazul concursului de infractiuni se poate da suspendare sub supraveghere daca pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani. Dupa parerea mea, (analizand datele furnizate de dvs si situatia in care v-ati pus), este putin probabil sa primiti cu suspendare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-07-2020 |
| Cosmin a scris pe 22-07-2020: Stiu ca am o situatie grava...dar ma intereseaza daca fac puscarie sau as putea sa scap cu suspendare sau ceva Pentru un raspuns pertinent trebuie analizata concret situatia de fapt, modalitatea de comitere a infractiunilor, cat si circumstantele dvs personale si modul in care veti intelege sa va construiti apararea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-08-2020 |
 | Ionelcristea88@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua am primit hotărârea de la curtea de apel am avut la judecata fond amanare pedeapsa om ultima hotărâre de marxiste este specificat si amanarea pedepsei dar si suspendare sub supraveghere cu procedez ca nu inteleg pot sa ridic permisul cu hotărârea de la apel fiind specificate ambele pedepse avocatul meu este in vacanta si nu pot sa iau legatura cu dumnealui multumesc frumos pentru un raspuns. | |
|
|
|
06-08-2020 |
| Ionelcristea88@yahoo.com a scris pe 06-08-2020: Buna ziua am primit hotărârea de la curtea de apel am avut la judecata fond amanare pedeapsa om ultima hotărâre de marxiste este specificat si amanarea pedepsei dar si suspendare sub supraveghere cu procedez ca nu inteleg pot sa ridic permisul cu hotărârea de la apel fiind specificate ambele pedepse avocatul meu este in vacanta si nu pot sa iau legatura cu dumnealui multumesc frumos pentru un raspuns. Instanta nu poate dispune doua modalitati de executare a pedepsei, astfel ca aceasta este fie suspendarea sub supraveghere, fie amanarea aplicarii pedepsei. Mergeti la un avocat si aratati-i hotararea pentru a va lamuri. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-08-2020 |
 | Diaconu viorel Vizitator |
| Buna dimineața am o rugăminte să mi dați un răspuns la întrebările mele domnule avocat am fost prins cu alcool la volan și am avut un proces și a hotărât suspendare și supraveghere 2 ai și munca in folosul comunității 60 de zile daca fac apel al sentința mai am vreo șansă să ani da cu amânare pedepsei menționez că mai am avut acum douăzeci de ani o problema cu o faptă dar de alta natură și nu am făcut reabilitarea și mi-a rămas cazierul vreau să mi spuneți dă că mai am vreo șansă dacă fac apel vă mulțumesc anticipat aștept un răspuns | |
|
|
|
13-08-2020 |
 | Diaconu viorel Vizitator |
| Am uitat sa menționez că alcoolemie am avut în aerul expirat 56 la spital la sânge prima probă 1;35 și la a doua 1;25 va rog să mi dați un răspuns | |
|
|
|
13-08-2020 |
|
| Nu, nu puteti obtine amanarea aplicarii pedepsei in apel. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-08-2020 |
| Diaconu Viorel a scris pe 13-08-2020: Buna dimineața am o rugăminte să mi dați un răspuns la întrebările mele domnule avocat am fost prins cu alcool la volan și am avut un proces și a hotărât suspendare și supraveghere 2 ai și munca in folosul comunității 60 de zile daca fac apel al sentința mai am vreo șansă să ani da cu amânare pedepsei menționez că mai am avut acum douăzeci de ani o problema cu o faptă dar de alta natură și nu am făcut reabilitarea și mi-a rămas cazierul vreau să mi spuneți dă că mai am vreo șansă dacă fac apel vă mulțumesc anticipat aștept un răspuns Puteti promova apel pentru schimbarea modalitatii de executare a pedepsei din suspendare sub supraveghere in amanarea aplicarii pedepsei, insa trebuie analizate concret situatia de fapt, ce ati cerut pe fond, cat si circumstantele dvs personale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-08-2020 |
 | Florin06 Vizitator |
| Buna ziua, in urma cu 5 ani in urma unui accient soldat cu o victima am ramas fara permis deoarece consumasem alcool, (accidentul nu a fost din vina mea, nu mi-a fost acordata prioritate), sunt acuzat de conducere sub influenta acoolului si vatamare corporala din culpa. In 2 saptamani se implinesc 5 ani (cu tot cu perioada de suspendare pe perioada pandemiei) si as vrea sa stiu care este procedura de prescriere a dosarului deoarece in toti acesti ani nu s-a facut nimic, nu s-a dat niciodata un termen de judecat, dosarul a ramas ca si cum s-ar fi intamplat ieri. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |