Forum avocaţi > Pensii

Facultatea la zi reprezinta perioada care se insumeaza ca vechime - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 03-04-2020
Vizitator
Daca am facut 3 ani de licenta urmand apoi doua mastere,fiecare master avand 2 ani.
Mi se ia in considerare la varsta limita cei 3 ani de licenta plus un master, licenta plus ambele mastere sau doar licenta fara nici un master??
Răspunde
 03-04-2020
Vizitator
Legea 127/2019
Art.14
(1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul:
b) a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvență ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu condiția absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;

h) a realizat perioade necontributive care au constituit vechime în muncă în baza legislației în vigoare până la data de 1 aprilie 2001.

(2) Asigurații care au absolvit mai multe instituții de învățământ superior, sau, după caz, mai multe cicluri de studii universitare de același nivel conform prevederilor alin. (1) lit. b) beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii de același nivel, la alegere.
(3) Perioadele prevăzute la alin. (1) se valorifică numai în situația în care aceste perioade nu se suprapun cu stagii de cotizare realizate în condițiile prezentei legi.
(4) Perioadele asimilate prevăzute la alin. (1) se valorifică pentru obținerea unei categorii de pensie în condițiile prevăzute de prezenta lege.
Răspunde
 17-04-2020
Vizitator
Buna ziua,

daca am finalizat studiile superioare la zi cu licienta 5 ani si am lucrat 11 ani pot beneficia de pensie ?

Multumesc !
Răspunde
 17-04-2020
Vizitator
Da.
De limita de varsta.
Răspunde
 18-04-2020
Vizitator
Dl. Carp, eu am făcut facultatea la zi, 5 ani și am fost pensionat din gr1 de munca, subteran, pe legea 19, cu 20 ani stagiu. La calcul nu mi s-au adăugat anii de studii, nu mi se pare normal, chiar daca se justifica prin formula cunoscuta ...Ce părere aveți?
Răspunde
 18-04-2020
Vizitator
Trebuia sa intre in calcul de la deschiderea drepturilor la pensie de limita de varsta.
Este vorba despre un calcul aproximativ:
3 puncte : 20 = 0,15x1265=190 de lei/luna la pensie
Răspunde
 18-04-2020
Vizitator
Mulțumesc frumos domnule Carp! Va doresc sărbători fericite!
Răspunde
 18-04-2020
Vizitator
Daca stiti sigur ca nu a fsot luata in calcul:
-Depuneti sau trimiteti la casa locala prin posta cu confirmare de primire:
-O cerere de revizuire pe art.107(1) si (2) din legea 263/2010
-Un cupon de pensie
-O copie C.I.

Veti primi diferente pe 3 ani din urma.
Răspunde
 22-05-2020
Vizitator
5 ani de facultate toate examenele date fara examenul de licență...se considera vechime la pensie?...multumesc
Răspunde
 22-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Conditia este absolvirea ciclului universitar cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-06-2020
Vizitator
Buna ziua. Sunt nadcuta in februarie 1959. Am facut 5 ani de invatamant superior la zi in Institutul Politehnic Bucuresti in perioada 1978-1983. Am lucrat 21 ani11 luni in Romania. Anul acesta in luna Iunue trebuie sa depun cererea de pensie pt limita de varsta. Care va fi in ani vechimea mea in munca realizata in Romania. Din 2007 locuiesc in Italia si am lucrat continuu pana acum. Va multumesc pt raspuns. Multa sanatate
Răspunde
 07-06-2020
Vizitator
Buna ziua!

Am facut facultatea la zi si pe perioada studiilor nu am fiast angajat 1999-2004 , dar am luat diplima de licieta in 2007. Mentionez ca din anul 2005 m-am angajat cu carte de munca .Intrebarea este daca perioada de studii imi este recunoscuta ca vechime in munca?

Multumesc!
Răspunde
 07-06-2020
Vizitator
Mona maria
In stagiul total de cotizare va intra si perioada lucrata in Italia.
In calculul pensiei va intra doar perioada lucrata in Romania, incluzand si studiile universitare de zi(atagiul asimilat).
Pentru anii lucrati in Italia veti primi pensie de la statul Italian.
Răspunde
 07-06-2020
Vizitator
Viorel Manescu
Eu nu cred ca are importanta cand v-ati luat diploma delicenta.
Important este faptul ca v-ati finalizat cursurile cu diploma.
Legea 263/2010
Art.49(1)
b)a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă;
Răspunde
 10-06-2020
Vizitator
Multumesc
Răspunde
 28-06-2020
Vizitator
Buna seara,
Am urmat studii superioare la zi, 5 ani:1981-1986. Nu am lucrat in perioada respectiva.
Conform noii legi ma voi putea pensiona pentru limita de varsta in 2024. Voi avea atunci 38 de ani vechime, respectiv 38 de ani stagiu de cotizare (cu 3 ani peste stagiul minim obligatoriu).
Care sunt beneficiile celor 5 ani de facultate: reducere varsta de pensionare si/sau adaugarea celor 5 ani la stagiu de cotizare?
Primii 3 ani i-am lucrat in grupa 2 de munca. In acest caz pot beneficia de o reducere a varstei de pensionare?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Aurora
Răspunde
 03-08-2020
Vizitator
Facultatea la ID este luata in considerare ma refer ca vechime la pensie sau vechime în angajare, daca in aceasta perioada nu am lucrat.Multumesc!
Răspunde
 03-08-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
legea 127/2019

Art. 14 - (1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul:

b) a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvenţă ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu condiţia absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licenţă, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ionica a scris pe 03-08-2020:
Facultatea la ID este luata in considerare ma refer ca vechime la pensie sau vechime în angajare, daca in aceasta perioada nu am lucrat.Multumesc!

DA.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2020
Vizitator
Daca am absolvit facultatea la zi, cu diploma, dar am repetat un an (boala), cum se calculeaza la vechime ?
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.