|
10-09-2020 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi; Se subintele din prevederea de mai sus: ....adeverința din care să rezulte durata normală,.... | |
|
|
|
16-09-2020 |
 | Paraschiv Cristian Vizitator |
| Am absolvit facultate tehnică de 5 ani la zi 1978-1983. Cat este considerată vechimea în munca? | |
|
|
|
16-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Intreaga perioada a facultatii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-09-2020 |
| Paraschiv Cristian a scris pe 16-09-2020: Am absolvit facultate tehnică de 5 ani la zi 1978-1983. Cat este considerată vechimea în munca? Perioada studiilor universitare reprezintă vechime în muncă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
17-09-2020 |
| Cursurile universitare de zi nu constituie vechime in munca. Este stagiu(de cotizare) asimilat care intra in calculul pensiei de limita de varsta, sau a celei de invaliditate. Vechimea in munca este reglementata de art.16(5) din Codul Muncii. | |
|
|
|
02-10-2020 |
 | Girtan Gabriel Vizitator |
| Buna ziua, Speta mea este urmatoarea Am facut cursuri de zi la Facultatea De Drept Particulara nr.1, aceasta facultate nu a fost acreditata, m am transferat la Facultatea Nicolae Titulescu, mi am echivalat examenele si am facut ultimul an ( anul 5 ) la cursuri fara frecventa . Ulterior am absolvit, am luat licenta la Universitatea de Drept Bucuresti . Intrebarea mea este ce trebuie sa fac , sa mi recuperez cei 4 ani de studii la zi . Multumesc . | |
|
|
|
02-10-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Parerea mea este ca nu aveti ce face. Cursurile dvs. la zi la institutia neacreditata au fost echivalate la o institutie acreditata, insa la fara frecventa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-10-2020 |
| H.G.257/2011 Art.76 (1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz: a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială: – diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi; Pentru a beneficia la pensie de stagiul asimilat(cursuri universitare de zi) trebuie sa faceti dovada cu documentele de mai sus. | |
|
|
|
17-11-2020 |
 | Iulia Vizitator |
| Iniţial am fost angajată , apoi am terminat o facultate la zi şi iar m-am angajat. Perioada celor 4 ani de facultate , reprezintă vechime la pensie? Mulţumesc pentru răspuns. | |
|
|
|
17-11-2020 |
| Este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta. | |
|
|
|
29-12-2020 |
 | BE Vizitator |
| Detaliați,va rog, aliniatul (4)! | |
|
|
|
29-12-2020 |
| Legea, anul,art., apoi alin.(4) | |
|
|
|
18-02-2021 |
 | Valentina N Vizitator |
| Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am absolvit ASE, cursuri la zi timp de 4 ani. În ultimul am am lucrat part time 4, 6 ore. Primii 3 ani se iau în calcul la limita de vârstă? | |
|
|
|
18-02-2021 |
| BE Acum am observat greseala, acum o remediez: Legea 263/2010 Ast.49 (1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul: b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă; | |
|
|
|
18-02-2021 |
| Valentina N In interpretarea mea cei 3 ani nu vor intra in calculul pensiei ca si stagiu asimilat. H.G.257/2011 Art.76 (1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz: a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată și anticipată parțială: – diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi; Pentru a beneficia la pensie de stagiul asimilat(cursuri universitare de zi) trebuie sa faceti dovada cu documentele de mai sus. | |
|
|
|
11-03-2021 |
 | Mihai dumitru Vizitator |
| Daca am făcut facultate la zi (licență de 3 ani) in care nu am lucrat nicăieri,apoi master 2 ani , unde m am angajat în ultimele 2 luni ale masteratului,mi se anulează ca vechime la limita de vârstă toți cei 5 ani de facultate sau doar cei 2 ani de masterat? | |
|
|
|
11-03-2021 |
| Potrivit actualei legi 263/2010, doar cei 3 ani de cursuri univesitare de zi constituie stagiu asimilat si vor intra in calculul pensiei de limita de varsta. | |
|
|
|
16-03-2021 |
 | Grig Vizitator |
| Perioada de trei ani de studii la zi cu frecventa se considera si contributivitate, ori numai vechime? | |
|
|
|
16-03-2021 |
| Este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta. Legea 263/2010 Art.49 (1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul: b) a urmat cursurile de zi ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiția absolvirii acestora cu diplomă; Art.165 (1) La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează salariile brute sau nete, după caz, în conformitate cu modul de înscriere a acestora în carnetul de muncă, astfel: a) salariile brute, până la data de 1 iulie 1977; b) salariile nete, de la data de 1 iulie 1977 până la data de 1 ianuarie 1991; c) salariile brute, de la data de 1 ianuarie 1991. Art.164 (1) Pentru perioadele necontributive care, potrivit legislației anterioare datei de 1 (2) aprilie 2001, au constituit vechime în muncă utilă la pensie, la determinarea punctajului lunar al persoanei se utilizează salariul minim pe economie, brut sau net, după caz, sau salariul de bază minim brut pe țară din perioadele respective. (3) Pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c), anterioare datei de 1 aprilie 2001, la determinarea punctajului lunar se utilizează salariul minim pe economie, brut sau net, după caz, sau salariul de bază minim brut pe țară din perioadele respective. (4) Pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1), realizate în intervalul cuprins între data de 1 aprilie 2001 și data intrării în vigoare a prezentei legi, la calculul punctajului lunar se utilizează: (5) Pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1), realizate în intervalul cuprins între data de 1 aprilie 2001 și data intrării în vigoare a prezentei legi, la calculul punctajului lunar se utilizează: b) 25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective, în situațiile prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. b) și c). | |
|
|
|
07-05-2021 |
 | Daniela Vizitator |
| Buna ziua. Daca am terminat facultatea la zi cu licenta si am beneficiat de indenizatie pt crestere copil in timpul facultății 1 an se mai stie la pensie faciltatea? Precizez ca nu am fost angajata in timpul facultati! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |