Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 128

Start 125 126 127 128 Final
 08-01-2019

Bună ziua,sunt nou pe acest forum.O intrebare simpla:de ce au mai dat legea 221 daca nu vor să o aplice?Sunt într-o situație asemănătoare am 25 de ani lucrați în grI+deosebite și vreau să-mi deschid dreptul de pensionare la împlinirea vârstei de 52 de ani.Sper să nu supăr pe cineva .
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Poti sa-ti deschizi linistit dreptul la pensie pentru ca ti se aplica legea 263 asa cum este ea acuma, inclusiv cu modificarile aduse de legea 221. Problema e la noi cei penionati inainte de 1 ian 2011 si care suntem pe recalculari pe legea 221.
Răspunde
 08-01-2019

Fără supărare, întrebarea era de ce au dat legea?Un răspuns pertinent are cineva?Se va aplica vreodată legea 221?Sau este o electorală PSD-ista?Am colegi ieșiți la pensie după intrarea în vigoare a legii 221 și calculul este făcut cu împărțirea tot la 35 de ani.multumesc.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Colegilor de care vorbesti, li s-au impartit la 35 doar anii lucrati in conditii normale, pentru ce este in grupa 1 si 2/cond. speciale/deosebite, se folosesc stagiile din lg. 263 asa cum sunt ele in acest moment. Legea 221 este pentru cei care am iesit la pensie inainte de 1 ian 2011, si care nu am beneficiat de majorarea punctajelor pentru grupele de munca. Initial a fost legea 192 insa foloseau stagiul de 35 de ani pentru tot punctajul realizat, prin urmare deciziile veneau pe minus. Cand s-au trezit cu cateva mii de procese in instanta, au realizat prostia si au venit cu legea 221 prin care punctajul se majoreaza si se folosesc stagiile prevazute la art.56 din legea 263 asa cum sunt ele acuma. Ca trag de timp, n-au bani, ticalosie sau dracu stie ce alte motive au, asta e alta problema.
Răspunde
 08-01-2019

Vorbim de situații diferite,eu urmează să-mi depun actele de pensionare,și vreau și trebuie să mi se împartă punctajul la 25 ani(cf art.II, alin.1/legea 221: "de prev art 56 alin 3 litera b si c din legea 263/2010 beneficiază din oficiu și pers. ale căror drepturi sau deschis în perioada 01.01.2011 și data intrării în vigoare a prezentei legi.")Mă regăsesc în art.56 alin 3,litera b si c.Daca greșesc cu ceva i-mi cer scuze.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Nu va puteti afla in ambele situatii:
Art.56(1)
b)
c)

Doar in una din ele:
a) ori
b)

Nu va aflati nici in situatia:

.....celor ale căror drepturi sau deschis în perioada 01.01.2011 și data intrării în vigoare a prezentei legi.
Data ingtrarii in vigoare a acestei legi a fost 01/10/2018(a trecut).
Precizati:
Sexul, luna, anul nasterii, total stagiu de cotizare, si din ce se compune acesta.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Nu stiu ce nu ti-e clar, daca maine iesi la pensie, vei iesi pe legea 263 cu toate modificarile ulterioare aduse de legile 155, 192, 221, deci ti se aplica stagiul corespunzator gr1,2/cond. speciale/deosebite, acolo unde spui ca ai lucrat. Daca ai lucrat si in conditii normale, ti se aplica stagiul de 35 de ani pe perioada de conditii normale. Mergi la casa de pensii de care apartii sa te lamureasca ei mai bine.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
In concluzie punctajul mi se împarte la 25 ani.(am 25 in grupa1/deosebite.).
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Grupa I, nu este egal conditii deosebite.
Daca vreti lamuriri postati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta
In ce domeniu ati lucrat
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Domnul nu a iesit inca la pensie,mai sus spune ca vrea sa-si deschida drepturile de pensie.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Nu-l forteaza nimeni sa dea datele cerute de mine.
Sa le dea doar daca are incredere in mine.
Dansul interpreteaza legea.
Crede ca o stapaneste.
Ii doresc mult succes.
Sa-i vina decizia asa cum o asteapta dansul, adica:
Punctajul mediu anual sa fie raportat la un stagiu complet de 25 ani.
Răspunde
 08-01-2019

Scuze,din greseala am scris conditii deosebite in loc de speciale.intrebarile le pun ptr. ca nu stapanesc legea.Ptr. domnul Carp-din postarea anterioara ati omis un si care este foarte important;De prevederile art. 56 alin. (3) lit. b) și c) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază, din oficiu,( și) persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 și data intrării în vigoare a prezentei legi.Polemica este constructiva.Daca am deranjat inca o data scuze.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Da scrie dom'le odata datele cerute de dl. Carp, daca vrei sa te lamuresti si nu tot pune intebari generale, de dragul de a le pune! Esti chiar culmea!
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Domnule Danielgixi, inteleg ca nu ai iesit la pensie, intentionezi sa om faci, nu esti in nici una din situatiile; 1. pensionat inainte de 1/01/2011; 2. nu ai drepturi deschise intre 1/01/2011 si data intrarii in vigoare a legii 221 adica 1/10/2018. Prin urmare daca maine depui actele de pentru pensie, decizia pe care o vei primi va fi in baza legii 263 cu toate modificarile si completarile ulterioare, adica legile 155,192, 221. Ti se va aplica stagiile prevazute de art 56 din legea 263, in functie de grupa in care ai lucrat, 15 ani daca au lucrat la uraniu, etc, 20 daca ai fost miner, etc, 25 pentru grupa a doua/cond. deosebite, si ce mai zice legea. Daca ai muncit si in conditii normale atunci pentru anii lucrati acolo se foloseste stagiul de 35 de ani. Mai clar de atat eu nu pot si nu fiu. Cel mai bine e sa mergi la casa de pensii de care apartii si sa intrebi.
Răspunde
 08-01-2019
Vizitator
Nu va pot ajuta fara sa cunosc toate datele si elementele cerute de mine.
Aici nu vorbim de generalitati.
Avand datele si elementele necesare, putem sa lamurim concret problema.
Răspunde
 10-01-2019

Buna ziua

09.01.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: C3 LM-AS
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În vederea comunicării către pârâtă a unui exemplar din cererea reclamantului, de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a disp.art.169/1, în vederea exprimării unui punct de vedere.
Document: Încheiere de şedinţă 09.01.2019
Aceasta este solutia data pe un caz de la tribunalul hunedoara pe legea 192
As vrea parerile dumneavoastra.... va multumesc!
Răspunde
 10-01-2019
Vizitator
Se asteapta publicarea in M.O. a hotararii ICCJ
Răspunde
 10-01-2019

aici e vorba de curtea constitutionala nu de inalta curte de casatie si justitie...cu tot respectul domnu
le cycerone
Răspunde
 10-01-2019
Vizitator
Odata sezizata CCR instanta poate dispune suspendarea procesului (nu e obligtoriu) pana cand curtea se pronunta. Daca curtea ne da dreptate, desi e greu de crezut avand in vedere cine e pe acolo, atunci procesul se reia. Daca procesul nu a fost suspendat, deci a curs si a produs efecte, se poate cere repunerea procesului pe rol, asta evident daca curtea ne da dreptate, procedura e mai incalcita.
Răspunde
 10-01-2019

Domnule Petrica si eu am iesit la pensie in 2010 dupa 26 de ani de subteran...am vazut ca ICCJ ne-a
c-am tras-o ca sa folosesc un limbaj mai plastic...dupa cum inteleg eu avocatii nostri au sesizat CCR.. cred ca e ultima noastra sansa..eu i mi-am cam pierdut speranta in justitie avand in vedere gravele amestecuri ale politicului...*psd*, daca nu au bani era corect sa o spuna ...
Răspunde
RăspundeStart 125 126 127 128 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.