|
06-02-2019 |
 | Dudau ion Vizitator |
| Nu cred ca e bun rationamentul ,tinand cont de procentul de intrare in subteran:50,70,75...%;cand s-a calculat pensia ,calculul a fost facut la punctajul de subteran atat cat a fost,iar sporul se da la punctaj nu la procentul de intrare subteran. | |
|
|
|
06-02-2019 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Si atunci cum naiba sa scada punctajul mediu, cand se majoreaza cu 50% la gr. I?!!! E clar, daca nu ai 100% subteran, pierzi la pma! | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Aurel Vizitator |
| Pentru cei cu 50 - 60 % etc..Salariul era de subteran , deci contributia platita era ca si la cei cu 100% subteran doar sporul de periculozitate era de 50% respectiv 60% .Deci daca se ia in functie de ,,contributie " nu trebuie sa difere calculul . | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Ion Vizitator |
| Mult comentariu fara actiune | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Dvnd Vizitator |
| Domnule Ion ,nu vad cum am putea actiona mai mult decat am facut-o pana acum . Proces pe rol pe legea 192 , scrisori "deschise " si "inchise" catre ministerul muncii si catre asa zisele sindicate ale pensionarilor ,discutii mai mult sau mai putin edificatoare cu casa de pensii . Sa nu uitati ca legea 221 este in "aplicare " ,deci nu poate fi atacata in justitie .iar viitoarea lege a pensiilor care noua ne va pune capac pe vreo 5 ani inainte ,inca se dezbate in parlament ! | |
|
|
|
08-02-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Hai spune dl. Ion, ce actiuni anvizajezi!? | |
|
|
|
09-02-2019 |
 | Paul Vizitator |
| Oare de ce se tot vehiculeaza ideea ca la recalculare pe legea 221 se foloseste stagiul complet de cotizare de 25 de ani pt gr I si sau conditii speciale in loc de 20 de ani cum este normal,ne pregateste psd inca o cacialma gen legea 192? | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Si eu am auzit aseara la rtv! Nu inteleg ce tot incurca grupele , probabil e vorba de gr. I subteran 20 ani si suprafata 25 ani?! | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Paul Vizitator |
| Și daca incearca sa ne obijnuiască cu un fapt implinit si deciziile recalculate pe L221 vor fi de fapt cu 25 de ani stagiu complet de cotizare,fiindca ii dau sus si tare ca in cazul in care după recalculare ,daca iasă un punctaj mai mic ramine in plata cel mai avantajos,pare extrem de cunoscuta formularea. Vor sa ne mai poarte inca o tura prin tribunale. Cui putem cere un punct de vedere avizat? | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Ar fi bine sa raspunda cineva de pe forum, nu sa ne trimita la casa de pensii, ca te apuca scarba pe acolo si aseara la rtv tot reprezentanta casei de pensii ne-a explicat de ne-a bagat complet in ceata! | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Danielgixi
|
| Domnilor citiți legea 221 cu atenție,legea se referă și la alte categorii care au lucrat în condiții speciale (gr.I) și al căror punctaje se împarte la 25,nu numai la mineri. | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Carp Vizitator |
| Eu nu cred in versiunea lansata de D-na Angelica Mihail, ca toti cei care intra in recalcularea de pe legea 221/2018 la stabilirea punctajului mediu anual se va utiliza stagiul complet de 25 de ani. Am facut deja o interventie la care astept lamuriri. Interventia mea: Buna ziua. Legea 263/2010 Art.169^2(1) in forma prevazuta de legea 221/2018 spune: Pensionarii sistemului public de pensii cărora li s-au aplicat prevederile art. 169^1 beneficiază de recalcularea pensiei cu utilizarea, la determinarea punctajului mediu anual, a stagiilor complete de cotizare avute în vedere, potrivit legii sau a unor hotărâri judecătorești, la stabilirea/ recalcularea pensiei aflate în plată sau, după caz, cuvenite la data de 31 decembrie 2015. Avem urmatoarele categorii de pensionari care intra in acesta recalculare: Cei care au lucrat minim 15 an I in gradul I de radiatii care au stagiul complet de 15 ani C ei care au lucrat minim 17 ani in gradul II de radiatii care au stagiul complet de 17 ani. Minerii care au lucrat minim 20 de ani in subteran care au stagiul complet de 20 de ani. Cei cu hotarari judecatoresti definitive care au stagiul complet de 20 de ani,respectiv 25 ani. Cei care au minim 25 de ani in activitati ce se regasesc in anexa 2, iar unitatile se regasesc in anexa 3 al caror stagiu complet este de 25 de ani. D-na Angelica Mihail-Director Comunicare in CNPP aseara la Romania Tv. a declarat ca toti care intra in aceasta recalculare raportarea punctajului mediu anual se va face la stagiul complet de 25 ani. Cazul meu: Am hotarare judecatoreasca definitiva de trecere la stagiul complet de cotizare de 20 de ani. Rog sa ma lamuriti urgent la ce stagiu complet se va raporta punctajul meu mediu anual si deasemenea si in cazul celor enumerati mai sus(15,17,20). Pentru cei cu stagiul complet de 25 de ani este clar. Cer lamuri pentru ceilalti. Sper sa primesc raspuns inainte de a intra in posesia deciziei de recalculare. Cu respect, Mircea Carp | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Asa cred si eu dar ne-a derutat reprezentanta aseara, care vorbea NUMAI de 25 de ani! | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Carp Vizitator |
| Astept lamuriri. Eu le-am scris aseara, dar cine sa citeasca ? Buna seara. Cei care au lucrat minim 15 ani in gradul I de radiatii au stagiul complet de 15 ani. Cei care au lucrat minim 17 ani in gradul II de radiatii au stagiul complet de cotizare de 17 ani. Minerii care au lucrat minim 20 de ani in subteran au stagiul complet de 20 de ani. Cei mentionati mai sus care intra in recalcularea de pe legea 221/2018 punctajul mediu anual se va raporta la stagiul lor complet de cotizare(15,17,20) nu la 25 cum gresit s-a exprimat D-na Angelica Mihail. La 25 de ani se va raporta punctajul mediu anual al celor care se incadreaza in anexle 2 si 3 din legea 263/2010. Cu respect, Mircea Carp 09 feb 19:37 Buna seara. Sunt pensionari care au lucrat gradul I de radiatii si care au stagiul complet de cotizare de 15 ani Sunt pensionari care au lucrat in gradul II de radiatii si care au stagiul complet de cotizare de 17 ani. Minerii au stagiul complet de cotizare de 20 de ani. La recalcularea de pe legea 221/2018 la ce stagiu se va raposta punctajul mediu anual in cazul acestora ? D-na Angelica Mihail cred ca incurca lucrurile facand trimitere la stagiul complet de 25 de ani. Acesta este valabil doar pentru cei care se incadreaza in conditiile fostei legi 226/2006.. Cu respect, Mircea Carp | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Hanganu Vizitator |
| Dați-mi voie să cred că doamna Angelica Mihail, a fost trezită din somn de cei de la România Tv. Logic, nu se poate ca toți cei care intră la recalculare, sa aibă același stagiu complet de cotizare, respectiv 25 de ani. Pentru pensionarii mineri, în nici un caz...de unde acel 25, din care articol de lege??? | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Ileana B. Vizitator |
| Aveti dreptate dna. Hanganu! | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Dupa dna. Angelica Mihail ar trebui sa scada trei sferturi din pensiile asa-zisilor beneficiari ai legii 221/2018. | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Oricum mi se pare foarte ciudat ca un director din CNNP sa nu fie in tema cu o aceasta problema, sa te prezinti la o emisiune TV si sa dai asemenea informatii, iar moderatorul...inainte de inceperea unei dezbateri nu era normal sa se documenteze, sa stie exact ce intrebari sa puna si cum sa reactioneze la raspunsuri incorecte? Daca nu cumva...e o cacialma | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| La Romania tv in fiecare zi cresc pensiile sau se intampla ceva cu ele, de ani de zile, chiar nu v-ati prins ca asta ca asta e scopul lor, sa-i tina pe pensionari cu nasul lipit de tv? | |
|
|
|
10-02-2019 |
 | Gabi Vizitator |
| Manipulare marca Cretulescu împreună cu reprezentanții C.N.P.Publice. Aceleași persoane în platou.Daca vor dezbateri privind legislația pensiilor trebuie invitați AVOCATI specialiști în asigurări sociale și litigii de muncă. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |