Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 144

Start 141 142 143 144 Final
 13-03-2019
Vizitator
Jurăte!
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Ia dezvolta matale dl Nic unde ai vazut mata decizie de recalculare pe L221,cind de la cnpp si de la casele de pensii teritoriale se spune in clar ca nu s-a emis nici o decizie fiindca softul nu este dat in teritoriu. O fi facut biza cineva de mata cu vreun fotosop sau faci propaganda mincinoasa. Domnu Aristica ia vezi ca avem aici un nene care nu este disciplinat ,te rog ia masuri.
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Legea pensiilor parțial neconstitutionala trimisă în parlament pentru reexaminare.
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Pai cei ce se pensionează azi, e normal sa beneficieze de 221, nu!? Lor li se calculează pensia in condițiile legii 221,doar recalculări nu se fac inca! Ar fi interesant dacă știe cineva de astfel de cazuri, de exemplu. Nic, sa ne explice cum se fac calculele!
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Cred ca este manipulare. Am vorbit la cnpp la nr. pt. audiente si mi au spus ca nu s-a calculat si nu s-a emis nicio decizie pe L221,mai mult de atit softul nu este distribuit in teritoriu. Domnu Nic poti sa dezvolti ce sfirmi?
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Urmăriți la ora 20 explicație de la Olguta cum judecătorii curții constituționale au analizat opera ei si au greșit în interpretarea pe care ilustra a vrut să le faca viata usoara pensionarilor.
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Dl Nic, mai lasa Romania tv, ai de ani buni tot cresc la pensii. Probabil esti singurul om din tara care stie ca s-au emis decizii pe 221. Acuma sincer vorbind, daca s-ar fi scos o decizie pe 221 astia de la Romania tv faceau nunta in direct.
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Domnilor iubitori de opoziţie, nu am votat niciodată PSD, dar mizeria PNL-USR, m-a făcut să-mi fie silă. CCR a respins articole din legea Vasileascăi. Adică numai drepturile handicapaţilor sunt atât de importante încât să merite să fie contestate la CCR? Dar noi cei cu SCC mai mic de 25 ani, ce vină avem? De ce nu au cerut coeficienţi de corecţie pentru noi? S-au prefăcut cei de la PNL că le pasă şi au contestat în contencios administrativ HG 291/2017, când cel mai idiot avocat al lor ştia că, luat ca partid, nu avea calitate preocesuală activă; rezultatul îl cunoaşteţi.

PSD, spunând că ne va menţine cuantumul pensiei după 2021, pentru cine îl va mai apuca, ne crede cretini. Spuneţi-mi vă rog, de ce nu au legat complet valoarea punctului de pensie, sau mă rog, indicele mamii lor, de salariul mediu brut, dar bătut în cuie? Hai să zicem, nu 45% că s-a trecut CAS-ul la angajat, dar 40%? Nu pentru că nu ar putea, ci pentru că atunci nu am mai fi dependenţi de mila lor sau de a altora şi nu s-ar mai repeta acest circ obositor, şi mai mult - umilitor.
Răspunde
 13-03-2019
Vizitator
Dl Corneliu, in primul rand legea pensiilor nu se va aplica, dintr-un singur motiv; banii. De unde dracu sa iei bani pentru asa majorari?
In al doilea rand ma surpindeti neplacut, e treaba PNL, sau a cui a sesizat CCR, in ce chestiune a facut sesizarea. Eu multumesc lui Dumnezeu ca nu intru la persoane cu dizabilitati. Cred ca si dumneata ar trebui sa faci la fel.
In al treila rand, nu pricep de ce injurati opozitia pentru magaria facuta de PSD prin HG 291. Asta e un rahat strict pesedist. Opozitia a facut si ea parada insa sa injuram pe cine trebuie.
In al patrulea rand, SCC unic de 25 de ani este o idee tampita a Olgutei si a PSD, daca ati urmarit dezbaterile atunci tineti minte ca PSD a fost surd la orice sugestie. Totul a fost pe repede inainte.
Prin urmare sa-i injuram pe cei din opozitie cand chiar se fac vinovati de ceva, eu ii injur pentru ca in multe chestiuni fac front comun cu PSD, aici ma refer la PNL si PMP-ticalosul de Basescu. Chestiunea referendumului, cand Orban tragea pentru PSD, in chestiunile din justitie nu uitati behaiala lui Basescu pe la Romania tv, asta doar mimeaza lupta cu Dragnea, normal, i-a scapat pupila de la parnaie. Multi ticalosi si in opozitie.
Răspunde
 14-03-2019
Vizitator
Pentru domnul Corneliu f. : Pentru a anula efectul negativ asupra cuantumului pensiei pentru pensionarii din grupele de muncă a căror stagiu complet de cotizare este mai mic decât media stagiilor complete de cotizare (25) utilizat în determinarea Valorii Punctului de Referință (VPR) începând cu luna septembrie 2021 , USR a depus un amendament în acest sens dar a fost , desigur, respins de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.Amendamentul are următoarea formă : "Pentru persoanele prevăzute la alin. (1),numărul total de puncte realizat va fi majorat cu
un indice de corecție calculat ca raport între nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislația anterioară (25), menționat la art. 85
alin. (1) al prezentei legi și stagiile complete de cotizare mai mici de 25 de ani corespunzătoare activităților desfășurate de aceste persoane prevăzute în Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare." Amendamentul poate fi vizualizat pe pagina 265 a Raportului asupra proiectului de Lege privind sistemul public de pensii( http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2018/rp725.pdf)
Răspunde
 14-03-2019
Vizitator
Ştiu de acest amendament, dar de ce nu au mers mai departe, contestând această situaţie la CCR? Văzând ieri că mai poţi să şi câştigi la CCR, m-am enervat că nu moare nimeni de grija noastră. Probabil că această lege nu se va aplica, este posibil ca anul viitor PSD să treacă în opoziţie şi să încerce din nou chestia de la alegerile din 2016. Adică să se victimizeze, cum că ar fi vrut, dar nu a fost lăsat, pentru că dacă rămâne la guvernare şi nu măreşte punctul la 1775 lei înaintea alegerilor din 2020, poate să nu se mai prezinte la ele.
Dacă facem un bilanţ la acest moment au fost făcute anumite îmbunătăţiri, mărirea plafonului de impozitare, scutirea de CASS. Dar, dacă observaţi, toate lucrurile bune (măriri spectaculoase) ar trebui să se întâmple ÎN VIITOR, adică introduc dependenţa de rămânerea lor la guvernare, în timp ce clientela şi-a primit dreptul IMEDIAT. De pensiile speciale nesimţite nu vor să se atingă, invocând pretexte de tot felul.
Răspunde
 14-03-2019
Vizitator
Foarte corect punctat dle. Corneliu f. Sa nu-i idolatrizam pe iar și PNL s.a.m.d ca- i doare și pe ei la basca de noi! Nu se leagă cu lanțuri pt. Noi.
Răspunde
 15-03-2019
Vizitator
Grupul infractional organizat de la ministerul muncii si injustitiei sociali a inceput sa pirateze postarile ,de pe facebook,ale cetatenilor nemultumiti de faptul ca la casele judetene de pensii se primesc raspunsuri gen nu avem soft pt recalculare pensii pe L221/2018.
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
Sa presupunem că se va face recalcularea. Problema nu este softul ci formula ce se va aplica. Un exemplu:
-la 40 puncte total, subteran 100%, acuma ai pma 2 și vei avea cu 50% in plus deci pma 3
-la 40 puncte, dar peste 50% subteran, cum se va face calculul!? Se ia 20 *50%=30 și se împarte la 20, deci 1,5,iar restul de 20 se împarte la 35,deci inca 0,57 și total : 1,5+0,57=2,07 !? Deci câștigi 0,07puncte!? Adică aproape zero!
- la 40 puncte din care sa zicem doar 30 în Gr.I 50% subteran, restul in condițiile normale. Acuma ai 2puncte. Va fi 15*50%=22,5:20=1,175.Apoi 15+10=25:35=0,65. Deci 1,175+0,65=1,83, deci o scădere de 2-1,83=0,17puncte, din pma!?
Asta va fi adevărată problema, dacă știe cineva mai multe în acest domeniu, ar fi foarte util sa ne lămurim.
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
stimate vizitator . acest recalculare s-a facut pe legea 192/2015. mi-am facut si eu acest calcul pe noua lege ,in care nu castigam nimic. Dar banuiesc ca la recalculare ,se aduna punctajul total pe subteran + punctaj suplimentar si se va imparti la 20 pentru gupa 1 speciala in care am lucrat si am avut procent peste 50%,am platit toate contributiile pe subteran.Nu stim ce se va intampla ,vom vedea la aparitia deciziilor de pensie!in cine sa mai avem incredere in ziua de azi,si ce-am putea face cei care vom fi umiliti de sistem?
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
Dle. Iosif, credeți că vor schimba formula de calcul? Mă întreb cum le calculează în prezent, după apariția l.221 pensia la Gr. I, că practic asta ar trebui aplicat și la recalcularea noastra, nu?
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
Domnilor va agitati degeaba,beti pielea ursului din padure,NU SE FACE NICI O RECALCULARE,doar in cazul in care se cistiga in instanta daca nu se cgasesc niste cozi de topor care sa faca o sesizare la iccj si sa le ridice mingea la fileu guvernantilor sa mai ticluiasca inca o hotarire 69 a iccj care nu este aservita politic deloc,deloc.
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
Stimate domn. Un coleg de-al nostru a fost la CJP Valcea ,a intrebat despre modul de calcul si a fost informat ca toti pensionarii care avem stagiul de cotizare de cel putin 20 de ani in grupa I speciala ,pmp se calculeaza prin impartirea total punctaj la 20 ! In momentul cand vor apare primele decizi la colegii nostri mai in varsta, vom vedea sistemul de calcul si vom comunica pe acest forum! Pana atunci nimeni nu cunoaste nimic,sunt numai presupuneri.
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
Teoretic.La ce manipulare este in forum eu nu cred nimic,Nic vazu-se deja decizie de recalculare pe 221. Mmjs a intervenit peste postarea dl Ivascanu de pe facebook aoperind-o cu mizeriile lor de tilhari,postarea relata experienta petentului la cjp gorj unde s-a introdus filtru pentru ca pensionarii sa nu poata depune cereri de recalculare pe L221.
Răspunde
 16-03-2019
Vizitator
Olguta Vasilescu ne avertiza că sînt 3 variante de calcul pentru pensii .Acestea sînt strict secret la fel ca recalcularea pensiilor.
Răspunde
RăspundeStart 141 142 143 144 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.