|
15-05-2017 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Domnule Carp, Domnule Aristica, Va rog sa-mi spuneti si mie ,daca a-ti mai facut vreo sesizare la Avocatul Poporului pe HG si daca vi s-a raspuns. Din cate am citit, HG este considerat un act administrativ si nu este de competenta CCR si nici a Avocatului Poporului,ci trbuie atacat in contencios la Tribunal. S-ar parea ca nu putem face nimic, pana nu primim decizia de recalculare. | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Pentru doamna Hanganu HG291/2017 trebuie contestata mai intai la Guvern prin Plangere prealabila si apoi atacata la Curtea de Apel Bucuresti in contencios administrativ. | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Eu personal nu am ce ataca. Am pus intrebari la Guvern si Avocatul Poporului daca in principiu nu se incalca separatia puterilor in stat. Adica: Poate o hotarare de guvern modifica(anula) o hatarare judecatoreasca definitiva ? Daca raspunsul ar fi da, atunci inseamna ca prin hotarare de guvern se poate anula sau modifica o hatarare definitiva de condamnare a unui criminal. Eu nu pot crede ca unii mineri vor fi trecuti de la stagiul complet de 20, la cel de 30 de ani, iar altii invers, de la 30 la 20 de ani. Precizez: Eu nu fac interventii sa- mi creasca pensia. Consider ca pensia mea este in regula. Pe mine ma deranjeaza nerespectarea unor principii. | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| D-le COLTOFEANU sunt din GORJ și am lucrat la U.M.SADU industria de apărare | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | IOAN COLTOFEANU Vizitator |
| D-LE ARISTICA ,DESI AM SPUS CA NU MAI SCRIU, VORBELE D-STRA MA FAC SA SCRIU.URMA SA PREZINT CAZUL MEU ,CARE ESTE IDENTIC CU AL D-STRA.SCUZE CA AM AVUT DUBII LA NUME.STIE CINEVA CITE GENERATII DE STUDENTI DE LA ACADEMIA MILITARA TEHNICA AU FOST PREGATITI DE D-STRA IN PRACTICA DE O LUNA ANUAL ?RASPUNS NU ! ACESTI STUDENTI ERAU INSOTITI DE TATAL FIZICII EXPLOZIVILOR DIN ROMANIA GENERALUL BODIN SAU DE COLONELUL ORBAN DIN ACADEMIA MILITARA TEHNICA.SI EU AM FACUT PRACTICA 30 ZILE ALATURI DE COLEGUL D-STRA PALICI IOSIV.STIE CINEVA CE AU INSEMNAT PENTRU NOI ACESTI ANI ?AM FOST PE FRONT IN LINIA I SI AM AVUT TINTA IMAGINARA ,NU AM STAT IN BIROURI.STIE CINEVA DE UNDE AU FOST BANII ,PENTRU PLATA DATORIEI EXTERNE ?RASPUNS NU ! A AUZIT CINEVA DE ACCIDENTUL DE TOHAN ?DE ACCIDENTELE DE LA SADU ?DE LA CARFIL ?ETC.NU TREBUIE SA MOARA OAMENI CA SA PRIMIM DREPTURILE. DUNEZEU SA-I IERTE PE CEI CARE NU MAI SINT PRINTRE NOI.SA NU VA SUPERE ADEVARURILE SPUSE CORECT. | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Aveți dreptate ,nu intră nimeni în aceste ateliere că le este frică ,cum și în mina dar stau la birouri și emană legii | |
|
|
|
15-05-2017 |
| D-LE ARISTICA. SCUZE INCA ODATA PENTRU DUBIILE PRIVIND NUMELE.PRIN DATELE PREZENTATE DE MINE CRED CA NU AVETI DUBII IN PRIVINTA MEA .NU AM FOST UN OM DE BIROU ,AMFOST OM DE PRODUCTIE SI M-AM ALES SI CU O DEFORMATIE PROFESIOANALA PRIVIND AUZUL .ASTA ESTE , CRUD ,DAR ADEVARAT.SALUTARI LUI IOSIVICA ! | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| fiecare cu ramura lui de ex eu 6 ore in radiati lucram cu octoxid de uraniu (U3O8) vai de capu nostru cizme sparte frig in instalatie etc era mina de suprafata nu de asta te scotea la 15 ani .multi sau dus sa vedem ce o sa mai fie cu recalcularea asta ,o zi buna | |
|
|
|
15-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Si in cazul celor care se incadreaza la art.57(radiatii) este aceiasi problema ca si la mineri. Cei cu stagiul complet de 15 sa treaca la cel 22 si 6 luni si invers, cei cu stagiul complet de 22 de ani si 6 luni sa treca la cel de 15 ani. Cei cu stagiul complt de 17 ani sa treaca la cel de 25 si 6 luni si invers, cei cu stagiul complet de 25 de ani si 6 luni la cel de 17 ani. Si in acest caz eu nu pot crede ca se poate intampla asa ceva. | |
|
|
|
15-05-2017 |
| PENTRU :D-NA MARIA HANGANU SI PENTRU D-L IPATE GHEOGHE EU M-AM JUDECAT 6 ANI SI 7 LUNI PE LEGEA 226 SI M-AM ALES CU PUNCTAJUL TAIAT CA SI D-L ARISTICA ,PENTRU CA PRIMISEM MAJORAREA DE 50% PENTRU 20 ANI GRUPA I ,MAJORARE CARE A FOST TAIATA SI LEGIFERATA DE I.C.C.J. .SI LA NOI SINT PROBLEME PENTRU CA ACUM 5 ANI DE GRUPA I (SPECIALA ) PRIN LEGEA 192 /2015 VOR SA FIE CONDITII NORMALE ,DESII STATUL A PRIMIT CONTRIBUTIA ATIT DE LA ANGAJATOR CIT SI DE LA ANGAJAT.LA NOI PENSIA PENTRU 25 ANI<PENSIA PENTRU 20 ANI DE GRUPA I,LUCRU PETRECUT PE VREMEA GUVERNULUI BOC ,MAI MULT IN LOC SA IA 20 ANI IN CONSIDERARE LA DESCHIDEREA DREPURILOR S-AU LUAT 25 ANI.CEI PENSIONATI PE LEGEA 226 AU FOST CEA MAI DEFAVORIZATA CATEGORIE DE PENSIONARI.DACA AM SUPARAT PE CINEVA , ROG FRUMOS SA MA SCUZE .PENTRU A PREZENTA REVOLTA MEA TREBUIE DISCUTAT MULT FATA IN FATA. | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| Dobrescu Elena Campulung Moldovenesc I: (09.05.2017) La ce stagiu complet de cotizare se v-a raporta punctajul mediu anual al unui miner care si-a deschis drepturile pe legea 19/2000 art.43(1), la recalcularea pe legea 192/2015? V -as ruga sa precizati exact numarul de ani 20 sau 30 de ani? Va multumesc. R: (10.05.2017) Buna ziua. Se utilizeaz? stagiile complete de cotizare prev?zute de lege, în vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate.raspuns dat de cjp suceava. | |
|
|
|
16-05-2017 |
| Ce nu pot eu sa înțeleg, cum sa folosești o lege care nu mai este in vigoare (art 56 care era în vigoare la 1 Ian 2016, a fost modificat prin legea 155/2016, de la 30 de ani la 20 de ani stagiu complet de cotizare.Recalcularea ar trebui făcută după legile în vigoare, la data recalculării. Părerea mea. | |
|
|
|
16-05-2017 |
| Ce nu pot eu sa înțeleg, cum sa folosești o lege care nu mai este in vigoare (art 56 care era în vigoare la 1 Ian 2016, a fost modificat prin legea 155/2016, de la 30 de ani la 20 de ani stagiu complet de cotizare.Recalcularea ar trebui făcută după legile în vigoare, la data recalculării. Părerea mea. | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Art.169^1(6) din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 192/2015 spune: Drepturile de pensie recalculate potrivit alin.(1) - (5) SE CUVIN si se platesc incepand cu data de 1 ianuarie 2016.� Potrivit acestui aliniat stagiul complet la 01/01/2016 pentru art.56 a fost 30 de ani. Pentru art.57 a fost 22 si 6 luni, respectiv 25 si 6 luni. Intrebari la care nu am raspuns: Art 56 1)Cei pensionati inainte de intrarea in vigoare a legii 263/2010(01/01/2011) au fost trecuti de la stagiul complet de 20, la cel de 30 de ani. 2)Cei pensionati pe legea 263/2010 au fost trecuti de la stagiul complet de 30, la cel de 20 de ani(legea 155/2016). Art.57 1)Cei pensionati inainte de 01/01/2011 au fost trecuti de la stagiul complet de 15, la cel de 22 si 6 luni. 2)Cei pensionati pe legea 263/2010 au fost trecuti(invers) de la stagiul complet de 22 ani si 6 luni, la cel de 15 ani. 3)Cei cu stagiul complet de 17 ani, au fost trecuti la cel de 25 de ani si 6 luni. 4)Cei cu stagiul complet de 25 de ani si 6 luni au fost trecuti la stagiul complet de 17 ani. Ceva nu este in regula(nu se leaga, nu are logica) aici. -Ori ne scapa noua ceva. Ori a scapat ceva din vedere legiuitorul. | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| In interpretarea mea, la stabilirea PMA ar trebui sa fie utilizat stagiul complet de cotizare existent in plata. | |
|
|
|
16-05-2017 |
| DRAGI PENSIONARI TREBUIE SA FIM OPTIMISTI SI CU PICIOARELE PE PAMINT ,PENTRU CA EU CIND AM FOST VAZDUHIST SI M-AM ALES CU PUNCTAJUL TAIAT ,EVIDENT O PENSIE MAI MICA . DUPA SIMULARILE MELE DUPA LEGISLATIA EXISTENTA PINA IN PREZENT PENTRU CEI DIN H.G PCT.8 ALIN.a DACA SE IAU IN CONSIDERARE TOTI CEI25 DE ANI CONTRIBUITI SITUATIA SE PREZINTA CAM ASA :ESTE SITUATIA CEA MAI FERICITA CA MAI AM SI ALTE 2 VARIANTE. IAN.2001 crestere cu 13.3% ;MAI2002 crestere12.9% ;NOI.2002-crestere cu12.68%...........................SEP.2010crestere3.53%.DACA A MAI FACUT CINEVA SIMULARI POATE MA POT CONSULTA.MENTIONEZ CA NU AM FACUT SIMULARI PTR.H.G PCT.8 ALIN b)si c) si NICI NU VOI FACE PENTRU CA NU CUNOSC NU AM FOST INTERESAT SI NICI NU VREAU SA INVAT PENTRU CA S-A PUS PUMNUL IN GURA .NU AM FACUT CALCULE NICI FOX PRO NICI IN ORACLE PENTRU CA NU CUNOSC PROGRAMELE.EU AM FACUT CALCULELE IN EXCEL.A SE INERPRETA DIN 2001 LUNA IANUARIE SI PINA IN APRILIE 2002 SI ASA MAI DEPARTE. | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Banuiesc ca vorbiti de legea 226/2006 O precizare: In interpretarea mea, toti cei de pe legea 226/2006 vor fi trecuti de la stagiul complet de 25 de ani, la cel de 35 de ani. In aceste conditii problema este mult mai complexa. Nu se pot face simulari(ca procent de majorare) decat pentru cei care indeplinesc aceleasi conditii. Legea 226/2006 a produs efecte doar pentru cei pensionati in intervalul 01/04/2001-31/12/2010 Nu se poate pune semnul egalitatii ca procent de majorare intre doi pensionari care au avut stagiul complet de 25 de ani(legea 226/2006) si vor trece la cel de 35 de ani in urmatoarele conditii: De ex: Unul a lucrat in total 30 de ani, din care: 26 in conditii speciale(legea 226) si 4 ani in grupa III de munca(armata +..) Altul a lucrat 37 de ani, din care: Tot 26 ani in conditii speciale(legea 226) si restul 11 ani in grupa III(din care 7 ani dupa pensionare). Ambii au avut stagiul complet de 25 de ani(legea 226/2006) si vor trece la cel de 35. Cel care a lucrat in total 30 de ani va primi un anumit procent de majorare in urma acestei recalculari. Cel care a lucrat 7 ani dupa pensionare nu va primi nimic. In concluzie: Cu cat stagiul inafara conditiilor speciale este mai mic, cu atat procentul va creste. Adica: 26 cu 4 – va primi ceva in plus 26 cu 11 – nu va primi nimic Rod daca se poate(vreti) sa scrieti cu litere mici. Cu litere mari este foarte obositor de citit. | |
|
|
|
16-05-2017 |
| D-le CARP Eu recunosc ca nu am mentionat ca acesta este simularea pentru cazul meu.Faptul ca am trecut simularea de la 30/0 luni - 32/10luni a fost facuta pentru cultura mea si pentru a putea sa se inteleaga rationamentul meu si a faptului ca am avut posibilitatea sa ma pensionez mai devreme . Ce va fi vom vedea .Vestea de a se trece la 35 ani este una infioratoare ,asta inseamna o noua executie dupa cea primita de la GUVERNUL BOC. | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Cred ca am mai postat si situatia mea. O repet: Mi-am deschis drepturile pe legea 3/2977 La trecerea pe legea 19/2000 am fost trecut la stagiul complet de 30 de ani. Prin hotatarare judecatoreasca definitiva am fost trecut la stagiul complet de 20 de ani. Intrand in aceasta recalculare la stabilirea PMA mi se va utiliza stagiul complet de 34 de ani si 4 luni. In aceste conditii pensia mea ar trebui sa scada cu 14,67%. Conform legii acest lucru nu se poate intampla. Intrebari fara raspuns: -De ce mai intru eu in aceasta recalculare daca nu se schimba nimic ? -Poate o hotarare de guvern sa anuleze o hotarare judecatoareasca definitiva ? -Nu se incalca separatia puterilor in stat ? | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Dobrescu Elena Vizitator |
| Precizari ale Casei de pensii Dambovita. 10.05.2017 - Recalcularea drepturilor de pensie potrivit legii Nr. 192/2015 pentru completarea legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice În Monitorul Oficial nr.334 din 08 mai 2017 a fost publicat HG nr.291/2017 privind completarea art.134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin HG nr.257/2011. Astfel, se asigur aplicarea unitar i echitabil a prevederilor legale referitoare la pensionarii sistemului public de pensii care au desfurat activitți în locuri de munc încadrate în grupa I i/sau grupa a II-a, ori în condiții deosebite i/sau condiții speciale de munc. Prin acest act normativ se aduc clarificri în ceea ce privete stagiul de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual în recalculare a pensiilor prevzut de Legea nr.192/2015, astfel încât persoanele care au lucrat în condiții identice s beneficieze, la determinarea punctajului mediu anual, de stagii de cotizare identice. Potrivit art. 1691 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii publice, cu modificrile aduse prin Legea nr. 192/2015, aceste persoane beneficiaz de o cretere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade, dup cum urmeaz: cu 50% pentru perioadele în care au desfurat activitți în locuri de munc încadrate în grupa I de munc sau în locuri de munc încadrate în condiții speciale; cu 25% pentru perioadele în care au desfurat activitți în locuri de munc încadrate în grupa a II-a de munc sau în locuri de munc încadrate în condiții deosebite. Este vorba despre pensionarii sistemului public de pensii ale cror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislației anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfurat activitți în locuri de munc încadrate în grupa I i/sau grupa a II-a de munc potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activitți în locuri de munc încadrate în condiții deosebite i/sau condiții speciale, dar care nu au beneficiat de majorarea punctajelor anuale în baza urmtoarelor acte normative: OUG nr.100/2008, Legea nr. 218/2008, art. 78^2 din Legea nr. 19/2000, art. 169 din Legea nr.263/2010, precum i de majorarea punctajului pentru perioadele realizate în condiii speciale dup data de 1 aprilie 2001. Fac obiectul acestei recalculri: Pensionarii în situația crora la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în munc necesar deschiderii dreptului la pensie prevzut de acte normative cu caracter special. Pensionarii în situaia crora la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici decât cele prevzute de legislația în vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie. De aceste majorri nu au beneficiat mai multe categorii de pensionari, astfel: 1. Pensionarii ale cror drepturi de pensie pentru limit de vârst au fost stabilite conform legislaiei anterioare datei de 01 aprilie 2001 în baza unor acte normative cu caracter special, recalculate conform prevederilor OUG nr. 4/2005 aprobat prin Legea nr. 78/2005. 2. Pensionarii ale cror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 01.04.2001-01.01.2011 i în situația crora la calculul punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici decât cele prevzute de legislația în vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie. 3. Pensionarii urmai ale cror drepturi de pensie de urma au fost stabilite anterior datei de 1 ianuarie 2011 situaiile precizate la pct. 1 i 2. 4. Pensionarii de invaliditate ale cror drepturi de pensie au fost stabilite conform legislaiei anterioare datei de 01.01.2011 31.12.2015 nu au îndeplinit condiiile de trecere la pensie pentru vârst i nici nu au avut o schimbare de grad dup data de 01.01.2011. Recalcularea acestor pensii se realizeaz, potrivit legii, pe o perioad de 24 de luni, actul normativ adoptat stabilind etapele de recalculare i de plat a drepturilor. Recalcularea drepturilor de pensie conform Legii nr.192/2015 se realizeaz, din oficiu, iar drepturile de pensie recalculate se acord de la data de 01.01.2016 i se pltesc în etape, astfel: În luna iulie 2017, în cazul persoanelor ale cror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1990-31 martie 2001 inclusiv; În luna noiembrie 2017, în cazul persoanelor ale cror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001-31 decembrie 2010 inclusiv. În situaia în care, în urma recalculrii, rezult un punctaj mediu anual mai mic, se menine punctajul mediu anual i cuantumul aferent aflat în plat sau cuvenit la data recalculrii. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |