|
27-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Asa cum spuneam eu nu mai pot comunica cu CNPP. Din acest motiv am trimis prin Ministerul Muncii urmatoarea intereventie la care astept raspuns: Avem urmatoarea situatie la mineri: 1)Cei care s-au pensionat anterior intrarii in vigoare a legii 263/2010 2)Cei care s-au pensionat si urmeaza sa se pensioneze pe legea 263/2010 Pentru cei de la punctul 1): H.G.257/2011(8) in forma prevazuta de H.G.291/2017 spune: „(8) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), la recalcularea pensiilor, conform prevederilor art. 1691 din lege, se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, în vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate, corespunzătoare fiecărei situaţii, respectiv: b) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 56 şi 57 din lege; Art.169^1(6) din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 192/2015 spune: (6) Drepturile de pensie recalculate potrivit alin.(1) - (5) se cuvin si se platesc incepand cu data de 1 ianuarie 2016. Din prevederile de mai sus eu inteleg ca pentru pensionarii mineri de la punctual 1) la recalculare li se va utiliza stagiul complet in vigoare la 01/01/2011 la art.56, adica de 30 de ani. Mai précis vor fi trecuti de la stagiul complet de 20, la cel de 30 de ani. Asta inseamna ca nimeni nu va primi nimic in plus. Pentru cei de la punctul 2) situatia este inversa. Au fost trecuti de la stagiul complet de 30 de ani, la 20 in urma aplicarii art.56(5) din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 155/2016: (5) Stagiul complet de cotizare este de 20 de ani pentru persoanele care au realizat cel putin 20 de ani in locuri de munca prevazute la art. 30 alin. (1) lit. a) din lege, respectiv de 30 de ani pentru persoanele care au realizat cel putin 20 de ani in locuri de munca prevazute la art. 30 alin. (1) lit. f) din lege." Mi se pare ca ceva nu este in regula aici. Imi scapa mie ceva ? ce ? Sau legiutorului ? Intrebarea este: Ce stagiu complet de cotizare se va utiliza la menerii pensionati anterior intrarii in vigoare a legii 263/2010 ? a)30 de ani, asa cum am dedus eu ? b)Sau 20? Pentru raspuns 20 de ani, doresc temei legal. Aceiasi situatie este si pentru cei de la art.57 O precizare: Eu nu am fost miner. | |
|
|
|
27-05-2017 |
 | Soare Eugenia Vizitator |
| Am lucrat in petrol foraj,pe parte chimica 14ani.Din 2015 si ceilalti/ing mecanici chimisti etc/am obtinut gr.2a.Am primit adeve r,inte de. la firma de foraj in15 ian 2015.Cu 1.02 2016 s/a facut recalcularea pct de pensie crescind cu 0,16.puncte.Mai am drept de recalcularea pensiei?Mentionez ca am in total 43 ai de munca si sint pensionata din data de2004 . Multumesc | |
|
|
|
27-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Nu intrati in aceasta recalculare. Ati primit punctaj suplimentar prin aplicarea prevederilor art.100(a) din legea 263/2010. | |
|
|
|
28-05-2017 |
 | Toto Vizitator |
| Pentru minerit, cu tristete si mahnire va comunic ca stagiile complete de cotizare vor fi: 22,5 ani; 25,5 ani si 30 ani. Cheia si lacata in aceasta problema este aliniatul (8) din HG 291/2017. Daca nu era introdus acest aliniat, conform Legii 192/2015, se utilizau stagiile complete de cotizare de 15 ani, 17 ani si 20 ani. ,,Frumoasa realizare" a guvernului Grindeanu. Oare a stiut ce a semnat? | |
|
|
|
28-05-2017 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Domnule Carp, va mulțumesc ca va interesați și de alte categorii de pensionari.In ceea ce privește temeiul legal pentru stagiu complet de cotizare de 20 de ani, este legea în vigoare din momentul recalculării. Nu cred ca se poate folosi în sistemul informatic, o lege care nu mai este in vigoare.Parerea mea. Aștept și eu răspuns de la CNPP. | |
|
|
|
28-05-2017 |
 | Toto Vizitator |
| Imi cer scuze doamna, dar la restul de categorii nu cunosc bine problema. Sunt sigur ca prima data o sa primiti decizia si abia apoi, dar nu-i sigur, veti primi raspuns de la CNPP. | |
|
|
|
28-05-2017 |
| Domnule Toto, eu mă refer la problema minerilor (este cazul soțului meu), aici stagiu complet de cotizare a fost 30 de ani la data de 1 Ian 2016, dar s-a modificat conf legii 155 din iulie 2016, la 20 de ani pentru minerii care au 20 de ani în minerit. După părerea mea, nu se poate recalcula ,după o lege abrogata. Eu am făcut petiție la Avocatul Poporului și am primit răspuns ca s-a cerut punctul de vedere de la CNPP, sper sa primesc răspuns argumentat pe art de lege. De aceea spuneam într-o postate anterioara ca trebuie făcute mai multe sesizări la Avocatul Poporului, pentru a fi luate în considerare, dânșii pot face recomandări CNPP, cum au mai făcut-o și cu alte ocazii. Problema nu se rezolva numai pe forum. | |
|
|
|
28-05-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| neata buna ,cum a mai zis Domnul CARP asa ceva nu se poate intampla e o discriminare mare intre toate categoriile de pensionari indiferent de ramura care a lucrat.un lucru ne mai ramane sa asteptam decizia cnpp.o zi buna | |
|
|
|
29-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Am si eu o interventie la Avocatul Poporului. Am intrebat daca nu se incalca principiul separatiei puterilor in stat. Adica, se poate anula o hotarare judecatoreasca definitiva printr-o hotarare de guvern ? Pe de alta parte, repet: Nu cred ca este posibil ca: -Minerii pensionati inainte de intrarea in vigoare a legii 263/2010 sa fie trecuti de la stagiul complet de 20, la cel de 30 de ani. -Minerii pensionati pe legea 263/2010 au fost trecuti deja de la stagiul complet de 30, la cel de 20 de ani. Aici poate fi: -O scapare a noastra. -O scapare a legislativului. Daca a fost a legislativului, ea nu va ramane asa. Va fi urgent remediata. | |
|
|
|
29-05-2017 |
 | Valentin Vizitator |
| In hg se specifica art 56 si 57 | |
|
|
|
29-05-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Problema apare din urmatoarele prevederi: H.G.257/2011(8) in forma prevazuta de H.G.291/2017: .......... se utilizează stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, în vigoare LA DATA DE LA CARE SE CUVIN DREPTURILE RECALCULATE...........respectiv: b) stagiile complete de cotizare prevăzute la art. 56 şi 57 din lege; Art.169^1(6) din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 192/2015: (6) Drepturile de pensie recalculate potrivit alin.(1) - (5) SE CUVIN si se platesc INCEPAND cu data de 1 IANUARIE 2016. Se utilizeaza stagiile complete in vigoare la data care i se cuvin dreturile recalculate. Data de la care se cuvint drepturile recalculate este 01/01/2016 Cat era stagiul complet de cotizare la art.56, respectiv 57 la momentul 01/01/2016 ? Eu tind sa cred ca ne scapa noua ceva. Nu pot sa cred ca intepretarea data de noi poate fi adevarata. | |
|
|
|
30-05-2017 |
 | Totoescu Petru Vizitator |
| Nu legislativul a dat HG 291/2017, ci onor Guvernul Romaniei ( executivul ). | |
|
|
|
31-05-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Aveți ceva noutăți referitoare la modul de calcul la legea 192/2015 căci au trimis la casele județene de pensii sistemul informatic de calcul.La noi în Gorj au cerut la Ministerul muncii să deblocheze 11 posturi de operatori pentru a putea începe recalcularea a 4200 dosare, și până atunci nu pot să dea detalii. | |
|
|
|
31-05-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca se stie deja raspunsul clar , respectiv cum se face ,dupa celebrul soft ,aceasta recalculare pe legea 192/2015, sa se spuna, nu am mai vazut atata abureala. Daca raspunsul este o mizerie, adica 30 ani stagiu de cotizare, va trebui un proces colectiv in instanta in materie de litigii de munca ( si PSD sa-si ia adio de la aceia care l-au votat cu incredere) . Am observat pe data de 10.05.2017 un raspuns al Casei de Pensii Suceava la aceasta intrebare. Se spune ca se utilizeaza stagiile complete de cotizare prevazute de lege, in vigoare la data de la care se cuvin drepturile recalculate. O lasitate imensa in aceste raspunsuri in care se citeaza din Hot.de Guvern, in loc sa se raspunda clar : 20 ani sau 30 ani. | |
|
|
|
31-05-2017 |
 | Vizitator 1 Vizitator |
| Da intradevar, niste lasi si totdata incompetenti ! Nu pot raspunde clar si citeaza de 2 ani legea iar acu Hg ul. Am ajuns la capatul rabdarii! Dar ce sa cerem de la ei din moment ce cei ce legifereaza habar nu au ce legi dau. Bine ca atunci cand e vrba de pensiile lor sunt faorte atenti si le pun imediat in aplicare.....atunci nu dorm in papuci | |
|
|
|
31-05-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| Din pacate, pe 26 .05.2017 Casa de pensii Galati a dat un raspuns mai curajos la intrebarea privind problema noastra : punctajul se imparte la stagiul complet de cotizare prevazut in anexa 5 a legii 263/2010.Stagiul variaza intre 30 si 35 de ani, in functie de data la care s-au nascut beneficiarii. Deci, dragilor, ne asteapta vremuri grele si lupta in justitie, dupa ce primim deciziile cu asa zisele recalculari. Imi pare atat de rau pentru tot ce ni se intampla. Si mai aveau tupeul sa spuna ca persoanele care au lucrat in conditii identice sa beneficieze , la determinarea punctajului mediu anual , de stagii de cotizare identice. Nerusinatii ! Unii au fost trecuti de la 30 la 20 de ani stagiu de cotizare, in timp ce pe noi ne trec de la 20 la 30 de ani ! Este " atat de logic " incat , vorba lui Paunescu : si ce se mai poate, cand totul se poate ? | |
|
|
|
31-05-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| completez : iata de ce au dat perioada de la care se cuvin drepturile recalculate pentru legea 192/2015 incepand cu 1 ianuarie 2016., cand era inca valabil stagiul de cotizare de 30 de ani. Ca sa vina acum cu HG 291/2017 ( la aproape 2 ani diferenta) si sa poata sa nu ne mai dea nimic, datorita ' superbelor clarificari " legate de stagiile de cotizare luate in calcul la recalcularea pensiilor pe legea 192/2015. Oare cum e sufletul nostru, guvernantilor, cand colegi de munca iau pensii atat de diferite, pentru unii muma si pentru noi ciuma. | |
|
|
|
31-05-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| I-am pus doamnei Olguta, pe Facebook o intrebare legat de stagiul care se va lua in calcul, sper sa zica ceva, insa daca se uita la mine si vede ca I-am spart capul lui Dragnea...... | |
|
|
|
06-06-2017 |
| Are cineva noutati privind legea192/2015 ??? | |
|
|
|
06-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Eu nu am noutati. Nu mai raspunde nimeni. Am aproximativ 10 interventii la care astept raspuns. Pentru guvernanti este important ce ne comunica ei noua. Ce le comunicam noi, nu are nicio importanta. Din acest motiv acum cativa ani am cerut ajutorul tuturor institutiilor statutlui pentru reinfiintarea portalului de "Intrbari si raspunsuri" al CNPP. Era de impotanta majora pentru noi pensionarii. Fara acest portal nu se mai poate comunica cu nimeni. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |