|
13-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Pana la acest moment m-am interesat de problemele altora. Acum am intrat si eu in joc. Mi-am deschis drepturile pe legea 3/1977(1999) La intrarea in vigoare a legii 19/2000 mi s-a fixat stagiul complet de 30 de ani. Prin hotarare judecatoareasca definitiva am fost trecut la stagiul complet de 20 de ani reglementat de art.14 din legea 3/1977 conform deciziei nr.11/2015 a ICCJ. In concluzie: Am avut stagiul complet de 30 de ani Prin hotarare judecatoreasca definitiva am fost trecut la cel de 20 de ani. Prin H.G.291/2017 am fost trecut la cel de 34 de ani si 4 luni Sau: Pe stagiul complet de 30 de ani am avut punctajul mediu anual de 2,37104 Pe stagoiul complet de 20 de ani am a vut 2,49288 Pe cel de 34 si 4 luni voi avea 2,07178 Asta inseamna: 2,49288x1000(iulie 2017)=2493 lei pensie 2,07178x1000= =2072 lei pensie 2493-2072=-421 lei Voi pierde 421 de lei Problema mea este: Poate o hotarare de guvern sa anuleze o hotarare judecatoreasca definitiva ? Nu se incalca principiul separatiei puterilor in stat ? Problema tuturor celor care pierd la pensie este urmatoarea: Daca deciziile nu se pun acum in aplicare, ce legatura au ele cu noi ? Eu cred ca legatura va fi urmatoarea: Vor sta cu ele la panda si la momentul oportun le vor pune in aplicare(plata la noile valori). Ne vor da lovitura de gratie. In acest mod isi vor atinge scopul. O noua selectie "naturala" Voi dezvolta subiectul.. | |
|
|
|
13-06-2017 |
 | Totoescu Petru Vizitator |
| Avocatul Poporului = prim ministrul care a introdus ordonanță cu plăți compensatorii ca să-i împrăştie pe mineri, iar dvs vă puneți bază pe el. | |
|
|
|
13-06-2017 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Domnule Carp, nu stiu in ce masura voi rezolva eu problema sotului meu (miner art 56), dar dupa parerea mea ,d-voastra numai in instanta va puteti castiga drepturile si asta numai dupa ce primiti decizia de recalculare.Nu este normal ce se intampla nici in cazul dv, este o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu cred ca se poate anula printr-o hotarare de guvern. Mai mult ca sigur si noi tot in instanta vom ajunge, probabil asta se vrea, cine castiga in instanta, beneficiaza de marire, cine nu, sa fie sanatos . O seara buna si sa auzim de bine ! | |
|
|
|
13-06-2017 |
| Stimată doamnă, la cei care sunt în vârstă şi nu mai pot duce un proces, nu vă gândiți? | |
|
|
|
13-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Ultimele informatii m-au dat peste cap. Mi-au creat o stare de agitatie Fac interventii in fiecare zi la toate insitutiile statului.. Ieri am facut o interventie la Guvern si una la CNPP. Astazi am facut o alta interventie la Guvern si i-am cerut sa vina cu un comunicat de presa in care sa lamureasca lucruriile. Maine voi face o interventie la Presedentie in care ii voi aduce la cunostinta prin cifre si art. de lege toata bataia de joc "generalizata" produsa de ultimele modificari legislative. Voi reveni. | |
|
|
|
13-06-2017 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Domnule Totoescu, acum nu mă acuzați pe mine pentru ce fac guvernanții, credeți-ma ca îmi pare rău pentru fiecare om care e nedreptățit, mai ales pentru pensionari, care nu mai au timp sa astepte, dar nu depinde de mine ... Când am zis ca numai în instanță se poate rezolva, credeți-ma ca știu ce spun .În 2006, când soțul meu a depus cererea de pensionare, dupa 20 de ani de lucru în subteran, i s-a respins cererea pentru ca CNH nu a plătit contribuția la stat 3 luni, i s-a calculat ca ar avea drept de pensie în 2016, deci după 10 ani .La numeroase intervenții la Ministerul Muncii, CNPP, mi se răspundea cu un art de lege care era abrogat de 2 ani și numai în instanță a câștigat dreptul de pensie ....așa ca suntem patiti...și atunci , la fel ca și acum nu îmi vine sa cred ca o instituție a statului, care trebuie sa respecte cu strictețe legile, își bate joc de pensionari.Asta e tara în care trăim . O seară buna ! | |
|
|
|
13-06-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Mâine este ziua la Senat unde se da raportul la L 108 de la comisia de munca la Propunerea legislativă privind inițiativa doamnei deputat Lucreția Roșca la articolului 169 indice 1. Poate schimba în bine această propunere la Senat, întreb? | |
|
|
|
14-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Ar putea rezolva problema noastra. Lipseste din text cuvantul "COMPLET" dupa cum urmeaza: .................respectiv stagiului COMPLET de cotizare aferent deciziei aflata in plata, in momentul recalcularii. Le-am adus la cunostinta acest lucru si mi-au confirmat primirea. Eu imi pun slabe sperante ca aceasta initiativa va ajunge sa produca efecte. | |
|
|
|
14-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Necunoscute pentru mine: Am pe cupon punctajul mediu anul de 2,49288 Voi primi decizie de recalculare pe legea 192/2015 cu punctajul mediu anual de 2,07178 1)Ce legatura exista intre mine si decizia cu punctajul mediu anual de 2,07178 ?, stiind faptul ca potrivit legislatiei actuale imi va ramane in plata punctajul mediu anul de 2,49288 ? 2)Care este adevaratul punctaj meu mediu anual ? 3)Ce legatura este intre cele doua punctaje medii anuale ? Eu merg pe logica. Ce logica exista in ultimele modificari ale legislatiei pensiilor publice ? Cu cine putem noi discuta aceste probleme ? Eu de circa 3 luni nu mai pot comunica cu CNPP. Mesajele mele nu mai pot fi distribuite destinatarului(CNPP). Am aproximativ 10 mesaje care nu au putut fi distribuite CNPP. Eu invinovatesc in primul rand CNPP. | |
|
|
|
14-06-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Vor să vă arate că pensia care vă revenea era cu punctajul de 2.07178 și până acum ați beneficiat de o pensie care nu vi se cuvenea.Este o hoție pe față. | |
|
|
|
14-06-2017 |
| Mă poate ajuta cineva cu textul complet la propunere L 108? | |
|
|
|
14-06-2017 |
| Am găsit textul. Foarte interesant este punctul de vedere al Guvernului care a dat aviz negativ pt propunerea dnei deputat din Galați. | |
|
|
|
17-06-2017 |
| Luni la orele 20, pe postul de televiziune NEst TV Channel, din Suceava va fi o emisiune in direct pe tematica Legii nr. 192/2015. Se poate vizualiza pe internet, Facebook si se pot face comentarii. Persoanele care participam la emisiune cunoastem bine problematica din minerit si nu cunoastem in detaliu problema grupei a II a de munca, sens in care va rugam ca sa ne transmiteti ce se intampla cu cei din grupa a II a, precum si cu cei din grupa I a de munca ( siderurgie). | |
|
|
|
18-06-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Pentru domnul Totoescu, Apreciez preocuparea dumneavoastra privind aplicarea Legii 192/2015. Dupa aparitia HG 291/2017 mare lucru nu se mai poate face desi ar fi multe de spus. Referitor la grupa II de munca,din cate stiu si-au primit drepturile (majorarea punctajelor anuale cu 25%) la recalcularea din februarie 2011.Doar cei de pe conditii deosebite au fost prorogati la plata doi ani de zile si li s-au facut recalcularea in ianuarie 2013. Ca dovada va atasez mai jos alin.6 al art 169 din Legea 263/2010 si Nota CTCE 6) Prevederile art. 100 lit. a), referitoare la majorarea punctajului pentru perioadele realizate în condiţii deosebite de muncă după data de 1 aprilie 2001, se aplică şi persoanelor înscrise la pensie anterior intrării în vigoare a prezentei legi*). ────────── *) Notă CTCE: Conform art. 16 al art. II din ORDONANŢA DE URGENŢA nr. 80 din 8 septembrie 2010, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 636 din 10 septembrie 2010, aprobată cu modificările şi completările aduse de LEGEA nr. 283 din 14 decembrie 2011, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 887 din 14 decembrie 2011, termenul prevăzut la art. 193 alin. (2), referitor la prevederile art. 102 alin. (2)-(4), art. 169 alin. (6) şi art. 170, din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 1 ianuarie 2013. ────────── Cei de pe grupa II de munca nu au fost exceptati de la recalcularea din februarie 2011,asa cum s-a in tamplat cu cei de pe conditii speciale care au realizat stagii mai mari de 25 de ani si au stagiile complete de cotizare de 25 ani date de Legea 226/2006,sau au stagiile complete de cotizare de 20 de ani( cum sunt minerii),15 ani -zona I radiatii,17,5-zona II radiatii,stagii complete de cotizare date de aliniatele 1,2 si 3 ale art.43 din Legea 19/2000. Deasemeni de la recalcularea din 2011 au fost exceptati si cei din grupa I de munca care au un stagiu complet de cotizare mai mic de 30 de ani dat de aplicarea OUG 4/2005 devenind ulterior Legea 78/2005.Stagiile mai mici de 30 de ani pentru grupa I de munca sunt de 20 de ani obtinute in urma unor hotarari judecatoresti sau date de HG cu caracter special. Toate categoriile de pensionari de pe grupa I de munca si de pe conditii speciale care au fost exceptate de la recalcularea din 2011,asa cum s-a precizat in Legea 218/2008,sunt unele si aceleasi categorii de pensionari beneficiare ai Legii 192/2015 asa cum au fost ele enumerate in PRECIZARILE facute de CNPP in data de 09.02.2016,pe care le atasez mai jos: PRECIZĂRI privind aplicarea Legii nr. 192/2015, respectiv a art. 1691 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare I. Legea nr.192/2015 se referă la creşterea punctajelor anuale realizate de pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 ianuarie 2011, care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/sau condiţii speciale în aceste perioade, după cum urmează: a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale; b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite. De această majorare beneficiază doar pensionarii ale căror drepturi de pensie s-au deschis anterior datei de 1 ianuarie 2011 şi care, conform prevederilor legale în vigoare, nu au beneficiat de majorarea punctajelor anuale conform dispozițiilor anterioare care au acordat astfel de majorări, respectiv: OUG nr.100/2008, Legea nr. 218/2008, art. 78^2 din Legea nr. 19/2000, art. 169 din Legea nr.263/2010, precum şi de majorarea punctajului pentru perioadele realizate în condiţii speciale după data de 1 aprilie 2001. II. Cine nu a beneficiat de majorarea punctajelor: De majorarea punctajelor pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite şi/sau condiţii speciale, nu au beneficiat: • Pensionarii în situația cărora la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special. • Pensionarii în situaţia cărora, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici decât cele prevăzute de legislația în vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie. Exemple: 1. Pensionarii ale căror drepturi de pensie pentru limită de vârstă au fost stabilite conform legislaţiei anterioare datei de 01 aprilie 2001 în baza unor acte normative cu caracter special, recalculate conform prevederilor OUG nr. 4/2005 aprobată prin Legea nr. 78/2005: • nevăzătorii şi persoanele cu handicap; • persoanele pensionate conform prevederilor H.G. nr. 407/1990 privind reglementarea unor drepturi ce se acorda salariaţilor din unităţile de cercetare, explorare, exploatare şi prelucrare a materiilor prime nucleare; • persoanele pensionate conform prevederilor H.G. nr. 267/1990 privind acordarea unor drepturi personalului din industria minieră; • persoanele pensionate conform prevederilor H.G. nr. 478/1990 privind locurile de muncă, activităţile şi categoriile profesionale din Întreprinderea "Acumulatorul" Bucureşti şi Întreprinderea de Produse Electrotehnice (Fabrica de Acumulatori) Bistriţa ce se încadrează în grupele I şi a II-a de muncă în vederea pensionării, precum şi condiţiile de pensionare; • persoanele pensionate conform prevederilor Decretul - Lege nr. 114/1990 privind încadrarea unor categorii de salariaţi în grupele I şi II de muncă; • persoanele pensionate conform prevederilor H.G. nr. 266/1990 privind acordarea unor drepturi personalului din industria extractivă, de petrol şi gaze. 2. Pensionarii ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 01.04.2001-01.01.2011 și în situația cărora la calculul punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici decât cele prevăzute de legislația în vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie, astfel: • Persoanele care și-au desfașurat activitatea în unitățile miniere, pentru personalul care își desfășoară activitatea în subteran cel putin 50% din timpul normal de muncă în luna respectiva; • Persoanele care și-au desfășurat activitatea în aviația civilă, pentru personalul navigant prevazut în anexa nr. 1 la Legea 19/2000; • Persoanele care și-au desfășurat activitate artistică în profesiile prevăzute în anexa nr. 2 la Legea nr. 19/2000; • Persoanele care și-au desfășurat activitatea în cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiații; • Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap, preexistent calității de asigurat (handicap accentuat/grav); • Pensionarii ale căror drepturi de pensie pentru limită de vârstă au fost stabilite/recalculate conform prevederilor Legii nr. 226/2006. 3. Pensionarii urmaşi ale căror drepturi de pensie de urmaş au fost stabilite anterior datei de 1 ianuarie 2011 şi a căror susţinători se încadrează în situaţiile precizate la pct. 1 şi 2. 4. Pensionarii de invaliditate ale căror drepturi de pensie au fost stabilite conform legislaţiei anterioare datei de 01.01.2011 şi care până la data de 31.12.2015 nu au îndeplinit condiţiile de trecere la pensie pentru limită de vârstă şi nici nu au avut o schimbare de grad după data de 01.01.2011. III. Recalcularea se va efectua, din oficiu, în termen de 24 de luni calculate de la data de 01.01.2016 și nu este nevoie de cerere depusă de beneficiari în acest scop. IV. Sumele cu titlu de pensie, rezultate în urma recalculării, se cuvin de la data de 01.01.2016. In concluzie : -grupa II de munca si-a primit drepturile -majoritatea siderurgistilor au pensiile stabilite/recalculate in baza Legii 226/2006,sunt si siderurgisti care au iesit pe grupa I de munca in baza Legii 3/1977, dar sunt putini,si au alte stagii complete de cotizare date de HG sau obtinute in instante si nu sunt cele de 30 de ani in urma aplicarii OUG 4/2005. In urma recalcularilor o categorie de pensionari va iesi pe minus dar i se va pastra PMA si implicit cuantumul pensiei. O alta categorie de pensionari va iesi pe zero,cum sunt minerii. Ultima categorie de pensionari va iesi pe un plus nesemnificativ(aici sunt cei de pe Legea 226/2006). Va doresc succes la emisiune. Nu pun mana in foc pentru cele spuse,dar am cautat sa nu spun prostii. | |
|
|
|
18-06-2017 |
| Domnule Ipate Gheorghe, apreciez in mod deosebit efortul dvs si va multumesc pentru informatii. | |
|
|
|
18-06-2017 |
 | Ipate Gh. Vizitator |
| Pentru putin domnule Totoescu. Revin cu o precizare: cei care vor primi cei mai multi bani in urma recalcularii vor fi pensionarii cu handicap grav sau accentuat. | |
|
|
|
18-06-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| am inteles ca mineri nu primesc pensionarii cu handicap grav sau accentuat primesc cei mai multi bani stagiul lor cat este da cei cu zona 1 de radiatii cu 15 ani ce primesc,numai inteleg nimica,o seara buna | |
|
|
|
18-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Vor primi in plus la pensie: 1) Cei la care la determinarea punctajului mediu anual li se va utiliza stagiul complet prevazut la art.58 lit.a) si b) respectiv art.59 2) Cei de pe legea 226/2006 la care numarul de puncte acumulat in conditii speciale este de peste 80%, din cel total. Apreciez ca din totalul celor de pe legea 226/2006 care vor primi cativa lei in plus, nu va depasi 15%. | |
|
|
|
18-06-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Domnule Carp eu cu 29ani grupa specială din cei 33 ani total cotizați pe legea 226 aveți idee ce creștere o să am.Va mulțumesc. | |
|
|
|
18-06-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Nu veti primi nimic in plus. Estimez(aproximez) ca punctajul mediu anual din decizia pe care o veti primi nu va depasi 1,71500 Asadar, nu va depasi 1,72316 cat aveti la acest moment. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |