Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 29

Start 29 30 31 32 Final
 01-07-2017
Vizitator
Se vorbeste in spatiul public de aparitia unei noi legi a pensiilor publice care va fi gata pana la 01/10/2017
Intrebari:
-De ce in asa scurt timp ?
-Unde este proiectul ?
-Nu trebuie pus in dezbatere publica o anumita perioada de timp ?
-Ce schimbari majore va aduce aceasta lege ?
-Cine are informatii despre asa ceva ?
-Crede cineva in aceasta stire ?
-Este adevarata stirea ?
-O confirma cineva ?
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
se pune in plata cu luna iulie punctul de pensie cred
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
Majorarea valoarii punctului de pensie la 1000 de lei este legiferata si se pune in plata incepand cu drepturile aferente lunii iulie 2017.
Eu am ridicat o alta problema la care in acest moment nu cred.
Pentru inceput o iau drept o diversiune, o intoxicare, o manipulare.
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
cine stie ce le mai trece prin cap ,cu pensiile astea daca totu e la secret
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
Doamna Olguta Vasilescu a anuntat la Romania tv ca incepand cu luna octombrie va fi gata noua lege a pensiilor ,care va rezolva toate inechitatile existente in sistemul public de pensii . Nu a dat alte amanunte ,nu a explicat in ce consta aceasta lege ,dar intrebarea care se pune este ce se va alege in acest caz de recalcularea pensiilor in baza legii 192 din 2015 care ne-a bagat pe toti in ceata cu aplicarea stagiilor de cotizare !!!
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
Dati-mi voie sa nu cred ca o noua lege a pensiilor publice va putea intra in vigoare incepand cu Octombrie 2017
-Motivare:
-Parlamentul este in vacanta pana la 01/09/2017
-Nu mai exista timpul necesar pentru a fi pusa in dezbatere publica.
-Proiectul ar trebui sa stea in dezbatere publica in opinia mea cel putin 6 luni, apoi sa intre in dezbaterea Parlamentiului.
- O lege de impotanta acesteia nu poate fi data in cateva saptamani.

Doar daca va fi facuta pe genunchi.

Daca se doreste o noua lege a pensiilor publice ea ar trebui sa intre in vigoare cel mai devreme la 01/07/2018.
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
La ora 19 ,pe Romania TV vorbeste iar Olguta !! Poate va fi mai explicita de data asta !! Daca puteti sa o urmariti , d-voastra o sa va faceti o idee mai clara despre ce se va intampla si ne lamuriti si pe noi !!
Răspunde
 01-07-2017
Vizitator
Bugetul de pensii nu este un sac fara fund. O lege in care calculul pensiei sa se bazeze strict pe contributiviate pentru toate categoriile de pensionari (de la VLADICA pana la OPINCA) este absolut necesara. Toate ajutoarele sociale incluse in pensia minima trebuie scoase din lege. Sigur persoanele vulnerabile trebuie sa fie ajutate , dar individual in funcție de nevoi .Personal nu cred ca acest guvern este capabil sa facă o astfel de lege.
Răspunde
 02-07-2017
Vizitator
buna ziua ,as avea o intrebare in legatura cu cresterea punctului de pensie la 1000ron beneficiem de\in luna aceasta sau din august,
Răspunde
 02-07-2017
Vizitator
eu am iesit la pensie cu stagiu de 15 ani nu cu 22,5ani unde putem sa mergem sa dam in judecata cnpp ce se intampla e o porcarie cu toti pensionario care au dreptu la recalcularea pe lg192/2015
Răspunde
 02-07-2017
Vizitator
Incepand cu 01/07/2017 valoarea punctului de pensie este de 1000 de lei si va fi pusa in plata incepand cu drepturile de pe luna iulie 2017.
In ceea ce priveste stagiul complet de cotizare utilizat la recalcularea pensiior pe legea 192/2015 situatia este mult mai complicata.
Lucrurile s-au complicat odata cu aparitia legii 155/2016.
Pentru ca lucurile sa poata intra in normalitate, legislativul, respectiv guvernul au doua variante:
1)Stagiul complet de cotizare pentru cei care au iesit la pensie anterior datei de 01/01/2011 sa ramana cum a fost inainte de aparitia legii 192/2015(25,20,15,17)(valabil la deschiderea drepturilor).
2)Abrogarea legii 155/2016
Cea mai corecta si mai simpla ar fi varianta nr.1)
Varianta 2) a produs deja efecte si nu stiu cum mai pot fi ele anulate.
Răspunde
 02-07-2017
Vizitator
da cel mai corect e punctul 1 din ce ati spus dumneavoastra dar ma gandesc cand vad si ei anomalia asta cei cu lg 155/2016 castga enorm pe langa cei cu lg 192/2015 ce inechitate mai e asta pai toti trebuie sa fim la fel cu stagiile 20.25,15,17 ce ne baga noua pe gat stagii complete 30.35,22,5,25 etc dracu ei cu toti.poate e o o cale sa facem ceva juridic nu stiu ceva .o zi buna.PENSIONARI DIN TOATA TARA UNITIVA.
Răspunde
 02-07-2017
Vizitator
Asa cum am mai spus, eu am adus la cunostinta Presedintelui (cu toate detaliile)faptul ca ultimele modificari in legislatia pensiilor publice au produs efecte de "rasul curcilor".
Exact asa m-am exprimat.
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
neata buna ,astazi e invitata Olguta vasilescu la antena 3 la ora 17,00 sa vedem ce spune despre pensii.acuma ar trebui sa i spuna problema cu lg 192/2015 cu stagiile de cotizare etc .
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
Olguta nu va spune nimic concret, aceleasi banalitati, aceiasi limba de lemn, recalcularea va intra la capitolul realizari, ca nu primeste nimeni nimic asta nu o sa se discute.La emisiune i se vor ridica mingi la fileu.Nimic mai mult.
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
Domnule Carp, legea 155/2016, a repus lucrurile in normal, nu le-a complicat, nu era normal, pana in 2011 s-a folosit un stagiu, dupa 2011 alt stagiu. Ce trebuia facut era sa se modifice imediat legea 192, tocmai pentru a nu se mai lucra cu doua stagii la aceleasi categorii de pensionari.
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
Dupa cum cunoaste toata lumea actele normative care au condus la acest haos, sunt:

-Legea 192/2015
-Legea 155/2016
-H.G.291/2017

Cat era discriminarea pe art.56 si 57 intre cei pensionati pe legea 263/2010 si cei pensionati inainte de intrarea in vigoare acestei legi si pana la adoptarea acestor acte normative ?
Stiti, si va va spun si eu:
-Intre 1,76 si 12,32%

La ce procente a ajus acum discriminarea intre cele doua categorii in urma adoptarii actelor normative de mai sus ?
Stiti, si va spun si eu:
-Intre 59 si 75,5%

S-a tot spus ca modificarea legislatiei a fost facuta pentru eliminarea inechitatilor intre aceleasi categorii de pensionari.
Rezultatul il cunoasteti si se vede din datele de mai sus.
Sustin in continuare ca situatia nu va ramane asa cu este la acest moment.

In rest, fiecare cu interesul lui.

Interesul meu personal este sa nu-mi scada punctajul mediu anual aflat in plata.
In al doi-lea rand eu nu voi sta pasiv atata timp cat vor persista aceste inechitati.
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
Domnule Carp am văzut că sunteți foarte bine pus la punct cu problemele pensiilor și vă felicit pentru acest lucru, dacă sunteți din București nu aveți posibilitatea să mergeți la un post TV să ridicați problema că cei care se duc nu cunosc problemele noastre
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
Nu sunt din Bucuresti.
Sunt din Moldova.
Eu am sperante ca lucrurile se vor rezolva.
Nici intr-un caz pot ramane asa.
Eu sunt suparat pe CNPP pentru ca lasa celelalte institutii sa se faca de ras.
Ei stapanesc legislatia si au alte mijloace de comunicare cu celelalte institutii ale statului(parlament, guvern ministerul muncii).
Din punct de vedere al comunicarii cu aceste institutii nu exista grad de comparatie intre CNPP si mine, un om de rand.
Eu sunt aproape enexistent in aceasta ecuatie.
In concluzie:
CNPP trebuia sa intervina la momentul oportun si sa atenioneze acele institutii si astfel nu se mai ajungea aici.
Răspunde
 03-07-2017
Vizitator
Scrieti la Guvern Romaniei, la Ministerul Muncii, parlamentarilor de judet, eu am facut-o, poate asa punem oarecare presiune.
Răspunde
RăspundeStart 29 30 31 32 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.