|
05-07-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| da domnule Carp da pana se ajunge la una din cele 2ua variante toata lumea primeste recalcularea si se termina si anul.acuma ar trebuie sa faca ceva pana nui tarziu.da ei in cnpp nu au rude neamuri prieteni tati mame care au lucrat i mizeri,sa vada diferenta intre uni si alti la recalculare | |
|
|
|
05-07-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Domnule Carp am văzut că suntem de prin toate județele,nu putem să programăm câte 7-8 persoane din fiecare județ o întâlnire la București să mergem la Ministerul muncii să le arătăm că nu este vorba de echitate în ceace fac. | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Dobrescu Elena Vizitator |
| După "mărirea punctului de pensie" Pensiile vârstnicilor care cresc în minus devin fenomen național. Ministerul Muncii recunoaște că a inventat "scăderea pensiei prin mărirea ei" S-a rezolvat cu asigurarea drepturilor legitime: nu se poate! Anul acesta, Ministerul Muncii a promis că repară o nedreptate care li s-a făcut pensionarilor cărora nu li s-au recunoscut grupele de muncă I și II. În acest sens, începând cu luna iulie și terminând cu luna noiembrie a acestui an, pensionari ar trebui să beneficieze de creșterea punctului de pensie și de recalcularea a pensiei. Doar că la recalculare, pensiile au ieșit mai mici, adică au crescut în jos. Cum este posibil să adaugi un drept legal la o pensie dată și aceasta să iasă mai mică? Libertatea a făcut recent dovada că legea conform căreia veniturile unei anumite categorii de pensionari cresc de la 1 iulie prin introducerea grupelor I şi II este falsă. Casele de Pensii „au introdus” acest grupe printr-un calcul aiuristic care micşorează veniturile vârstnicilor cu 300-400 de lei de fiecare. Asemenea decizii de creşteri în minus au apărut inițial în Teleorman, dar fenomenul s-a extins acum şi la Galaţi. Oamenii sunt nedumeriţi, înspăimântaţi. În mod straniu, creșterile punctului de pensie reduc pensia Ministerul Muncii a comentat pentru Libertatea ce se întâmplă de fapt. Persoanelor cărora nu li s-au recunoscut grupele de muncă I și II la ieșirea din câmpul muncii vor beneficia de creșterea punctului de pensie cu 50% pentru grupa I și 25% pentru grupa a II-a. De ce nu li s-a recunoscut acest drept la momentul ieșirii la pensie, nu se mai spune. Între timp au apărut recalculările cu puncte de pensii mărite. Desigur, când unei cantități îi adaugi ceva ar trebuie să obții o cantitate mai mare. În mod straniu, când la pensiile celor nedreptățiți, cum am arătat mai sus, s-a adăugat un punctaj mai mare… au rezultat pensii mai mici. Ca și cum s-ar fi adăugat un fel antipensie, care în contact cu pensia se anulează reciproc, ca la antimaterie Exemple concrete: lui Ștefan Manda îi va scădea pensia de la 1903 lei, la 1525 lei. Lui Mircea Căpățână îi va scădea venitul de la 1543 de lei, la 1.275 de lei, lui Ion Bușcă de la 1931 lei, la 1576 lei, iar lui Dumitru Rugă, pensia de 2.212 lei scăde la 1795 de lei. Dacă inițial puteamn crede că sunt doar greșeli izolate ale unor case de pensii teritoriale, Ministerul Muncii ne-a lămurit: „În situația în care, în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut de lege pentru această recalculare, rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se vor menține în plată punctajul mediu anual și cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării”. Este clar că ministerul știe și explică ce are de gând să facă: transformă un drept legitim într-o armă împotriva celui prejudiciat. Adică, pensionarule, dacă ceri grupe, îți tăiem din pensie. Mai vrei grupe? Ca atare, creșterea punctului de pensie pentru grupele I și II va fi ”zero” – și astfel s-a rezolvat cu aceste drepturi: nu se poate! ”Să ceară buletinele de calcul în instanță” Ce este de făcut în asemenea cazuri? Dorina Barcari referent pe probleme de drepturi sociale la Confederaţia Cartel Alfa: „Aceşti oameni trebuie să ceară buletinele de calcul în instanță. Cum s-a ajuns la situaţia ca prin adăugare de ceva la ceva să iasă minus? Este o bătaie de joc generalizată, se menţine o stare de confuzie prin terorizarea pensionarului. Pot să vă spun că numărul dosarelor din judecătorii pe probleme de calcul al pensiei se ridică acum la câteva milioane. Ştiu că este greu de crezut. Pensiile nu se calculează legal şi am întâlnit un caz, în Harghita, unde Casa de Pensii a trimis în instanţă, unde se judeca cu un pensionar nedreptățit, un document în care recunoștea că a emis o decizie de calculare a pensiei fără să aibă un buletin de calcul. Adică i-au dat omului un punct de pensie din burtă. Iar situaţia tinde să scape de sub control”. ”Să conteste în termen de 30 de zile aceste decizii” ”Până în prezent, în județul Teleorman s-au emis peste 100 de Decizii de pensie, în județul Galați peste 70 de Decizii de pensie și toate sunt pe minus, fără ca cineva să primească un leu. Atunci, de ce a fost nevoie de atata propagandă cu privire la recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I și II de muncă? Îi sfătuiesc pe cei care se află în acestă situație să conteste la Casele Teritoriale de Pensii în termen de 30 de zile aceste decizii ilegale, pentru a le putea apoi ataca în instanță. Le numesc ilegale pentru că încalcă Decizia 40/2008 și Decizia 11/2015 a Înaltei Curți de Casație, precum și Decizia Curții Constituționale a României nr. 794/2016”, ne-a explicat Filip Dumitrof, președintele Asociației de Pensionari ”Dreptate și Adevar | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Federatiile de pensionari ar trebui sa sa se sesizeze si sa faca plangeri, scandal si tot ce trebuie pentru a fi auziti. La vot mergem ca turma, dupa asta bombanim prin parcuri, ori stam cuminti si inghitim prosteala oferita de cei care-s platiti de televiziuni, ar trebui sa fim cea mai puternica forta din tara, din pacate suntem cel mai usor de pacalit. | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Dumi Vizitator |
| Nu va faceți probleme. Au soluții sa rezolve contestațiile noastre la decizii prin amânarea răspunsului 2-3 ani. Speră sa ne împuținam....... Fara răspuns la contestație ,nu stiu daca se poate acționa in instanță. | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Petrica Artene Ieri 05/07/2017 am facut o interventie la: Federatia nationala a pensionarilor din Romania. Astazi am primit raspuns: Vă confirm că ne-am implicat şi ne implicăm în continuare în obţinerea soluţionării problemei ridicate de dv. precum şi de mulţi alţi pensionari mineri. Cu stimă, Preda Nedelcu In data de 04/07/2017 am facut interventie la: Asociatia nationala a pensionarilor din Romania. Nu am primit nimic. Daca voi mai gasi si alte organizatii, asociatii de pensionari le voi aduce si lor la cunostinta. Dumi Este adevarat ca hotararea Comisiei Centrale de Contestatii vine dupa aproximativ 2-3 ani. Se poate deschide actiune in instanta dupa trecerea a doua luni dupa depunerea Contestatiei. Trebuie doar sa se faca dovada parcurgerii procedurii prealabile instituite de art.149(1) din legea 263/2010 | |
|
|
|
06-07-2017 |
| Domnule Carp, si eu am scris la Ministerul Muncii, la Guvern la un parlamentar PSD din judet, nu am primit raspuns, nici nu cred ca voi primi. Cand voi primi decizia in noiembrie, va fi pe minus, ma gandesc sa-i dau in judecata, spuneti-mi trebuie facuta intai contestatie la decizie si apoi mers in tribunal? Sau se poate merge direct in tribunal. Este un timp limita in care sa poate merge la tribunal? Multumesc. Oricum la vremea respectiva voi consulta un avocat serios. | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Am mai sus si repet: Trebuie mai intai contestata la Comisia Centrala de Contestatii. Este facuta mentiunea in decizie. Se asteapta sa treaca 2 luni apoi se poate deschide actiune in instanta. In instanta trebuie sa se poata dovedi parcurgerea procedurii prealabile instituite de art.149(1). Am vazut astfel de motivari ale instantelor. Asteptati, pentru ca intram mai itai noi cei din iulie in aceste proceduri. | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Dumi Vizitator |
| Casa județeana de pensie este obligata sa ne dea desfășurătorul calculației la cerere ? | |
|
|
|
06-07-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Se elibereaza doar buletinul de calcul la cerere. Acseta nu ajuta cu nimic. | |
|
|
|
07-07-2017 |
 | Sorin N Vizitator |
| Incep sa apara noile decizii si in Maramures.Toate de care am auzit pana acum sunt cu scaderea PMA. | |
|
|
|
07-07-2017 |
 | ION ANIN Vizitator |
| Legea 192/2015 se refera la cresterea punctajelor anuale pentr cei care au lucrat in grupele 1-2respectiv cond. speciale sau deosebite de munca.De aceste majorari beneficiaza pensionarii care conform prevederilor legale nu au beneficiat de MAJORAREA punctajelor conform dispozitiilor anterioare care au acordat astfel de MAJORARI respectiv :OUG NR.100/2008, LEGEANR.218/2008, LEGEA154/2009 ART.78/2dinLEGEA19/2000 Au avut un stagiu complect de cotizare mai mic decat cel prevazut de lege sau (castigat in instanta)ATR.169/1 DIN LEGEA 263/2010.In ziar am vazut numai decizii calculate peART.169/1din LEGEA263/2010Nimic deOUG.100/2008si celelalte enumerate in LEGEA 192/2015 CARE SE REFERA LA CRESTEREA PUNCTAJELOR. Vedeti si raspunsul de la CNPP cuNR.P5157/06-06-2017 INTREBARE: cei care au beneficiat de OUG 100/2008 mai primesc recalculare? | |
|
|
|
07-07-2017 |
| Am facut zilel trecute memoriu la Guvern, azi am primit raspuns, memoriul meu e trimis la madam Olguta la M Muncii.Si evident ingropat acolo, dar daca facem cat mai multi poate cineva se sezizeaza. | |
|
|
|
07-07-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Acesta este un raspuns standard(STAS).. Ii schimba doar data. Memoriul meu a fost trimis in 22/06/2017 spre competenta solutionare MInisterului Muncii si Justitiei Sociale, solicitand luarea masurilor legale ce se impun. | |
|
|
|
07-07-2017 |
| Am trimis si la minister la doamna Olguta. | |
|
|
|
08-07-2017 |
 | Iosif Vizitator |
| a inceput sa curga deciziile de recalculare si in judetul Arges. deciziile aparute pe legea 192/2015 pentru minerii din Campulung -Muscel . Oamenii sunt ingroziti; le creste punctul de pensie in jos,datorita folosirii unui stagiu de cotizare de 30 de ani ,in loc de 20 cat a fost pe legea 19/2000. majorarea de 50% a pma nu acopere puntul mediu avut in plata!Am vrea ca alesii nostri care au facut legea de scadere a pensiilor minerilor sa lucreze numai o zi in fundul pamantului la 2000-3000 m adancime in extractia carbunelui ,sa stea cu milioane de tone de pamant deasupra capului,sa respire aer pe tuburi,viciat . multi oameni si-au pierdut viata acolo jos ,alti ne-au parasit mai devreme din cauza bolilor ,alti cheltuie sute de ron pe medicamente. De doi ani toata presa a facut propaganda sitemului ca pensiile la cei cu grupe de munca, vor creste cu50%,sau 25%. Dar totul s-a schimbat dupa alegeri; dandu-ne votul nostru , si nemaiavand nevoie de noi pana in 2019,2020,am inceput sa fim umiliti prin aceasta mutilare a drepturilor ,desi din 2016 sa promulgat legea 155 aprobata de Parlament . nu inteleg cum o hot de guvern Grindeanu NR 291/2017,poate adauga articol DE MODIFICARE A LEGII 155/2016 INTRATA IN VIGOARE! | |
|
|
|
08-07-2017 |
| pe romania tv zice ceva de pensi 18/45 ora | |
|
|
|
08-07-2017 |
| D. Popovici, liderii pensionarilor invitati acolo ridica osanale postului tv in cauza, in rest bat campii cu totii, scopul acestor emisiuni e sa-i tina pe pensionari in criza si in priza si sa le spuna cine le da pensia, in rest doare in cot pe toata lumea de noi si de rpoblema noastra. Facem pariu ca subiectul nostru nu va fi atins??? | |
|
|
|
08-07-2017 |
| asa este nici nu sa discutat despre noi in legatura cu stagiile .lideri aia chiar ca sunt corupti cica pensionaru e multumit vrajeala lor | |
|
|
|
08-07-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Ce mi-a raspuns mie acum doua zile d-nul Preda Nedelcu, si ce spune el acum la Romania Tv. 6 iul. (Acum 2 zile) către mine Bună ziua, Vă confirm că ne-am implicat şi ne implicăm în continuare în obţinerea soluţionării problemei ridicate de dv. precum şi de mulţi alţi pensionari mineri. Cu stimă, Preda Nedelcu | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |