|
23-08-2017 |
 | Popescusilviu
|
| pana la urma speranta moare ultima ,o sa vedem cum va fi si cu legea pensiilor si ce avantaje vor avea cei pacaliti cu legea 192 tare mi e teama ca vor ramane de caruta, numai in romania se poate intampla asa ceva un pensionar iesit in 2010 sa aibe pensia mai mica cu 40%mai mica ca si unul care a iesit in 2011 desi cei doi au lucrat in conditii similare de munca | |
|
|
|
23-08-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| As spune mai mult : numai in Romania se poate da o lege de catre guvernul PSD-ALDE , respectiv 192/2015, apoi acelasi guvern schimba total aiurea stagiile de cotizare, respectiv pentru cei care au iesit la pensie pana in 2011, cu stagiul complet de cotizare de 20 ani il schimba la 30, iar pentru cei iesiti dupa 2011, cu stagiu de cotizare de 30 ani , il schimba la 20 de ani si le maresc pensiile cu 50 %. Apoi, acelasi guvern vine in fata oamenilor cu o nesimtire extraordinara si spune : noi nu stim , nu noi am facut, suntem niste Albe ca zapada , votati-ne in continuare, ca va mai dam si alte gogosi ! Doamne, fa-i sa lucreze numai o zi in mina, sa simta pe propria piele ce inseamna grupele speciale de munca, sa vada cum le iese sudoarea adevarata prin piele, sa simta munca in adancul pamantului. Dar cred ca nici atunci , odata iesiti la lumina, nu vor intelege nimic pentru ca sunt prea imbuibati si prea lasi ca sa faca ceva. Nadejdea e tot in noi ! | |
|
|
|
23-08-2017 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Azi am fost la o sedinta a pensionarilor care au fost la intanlirea cu Olguta. Din ce au spus ei, doamna e destul de departe de subiectul 192/2015, a tot incercat sa-i abureasca, cu trimiteri la articole, ba ca altcineva a dat legea, etc, dar in fata unor calcule matematice a admis ca nu e in regula, reprezentantii nostri au propus stoparea recalcularilor. In concluzie doamna a spus ca trebuie facut ceva, eventual o alta hotarare de guvern.... Afara la presa a vorbit de rezolvarea problemelor printr-o noua lege a pensiilor.... Deci totul este in mare ceata, depinde de presiunea pe care organizatiile de pensionari, si noi toti, o vor pune pe deputatii si senatorii nostri. Pe saptamana viitoare a ramas sa vina la Petrosani seful PSD Hunedoara, deputatul Nistor, care ca toti deputatii si senatorii se fofileaza cand aude de lg.192. Pana nu se pune problema hotarat la Guvern si la Dracnea nu cred sa avem sperante. | |
|
|
|
23-08-2017 |
 | Aristica Vizitator |
| Domnule Carp a-ți primit noua decizie? | |
|
|
|
23-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Nu. Nu am primit si nu a primit nimeni din zona mea. Cunosc si ma cunosc cel putin 50 de persoane pensionate pe legea 3/77 din zona mea care daca ar fi primit, m-ar fi anuntat. Cu multi dintre ei ma intalnesc aproape zilnic. | |
|
|
|
23-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| Domnu Carp dumneavoastră cînd ați ieşit la pensie înainte de 2011 sau după? | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| In anul 1999 Am spus ca pe legea 3/77 (1977). | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| In anul 1999 Am spus ca pe legea 3/77 (1977). | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| |
|
|
24-08-2017 |
| Alex, deduc ca esti pe legea 155 si n-ai primit inca decizia, o sa vina, la o sedinta aici la Petrosani a fost prezent si seful casei de la Deva si a a pus ca pe legea 155 mai sunt de recalculat vreo mie si ceva de dosare, asta in judetul Hunedoara. | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| Da domnu Petrică aşa este sînt pe legea 155 şi încă nu am primit decizia.Tot 1000 de dosare aceeaşi placă .Nici nu ştiu ce să mai cred cu aceşti mincinoşi de guvernanți.Am vorbit cu poştărița care este în sector la mine şi mia spus că pe lună august nu a împărțit nici o decizie pe legea 155.Am impresia că sînt oprite. | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Carp Vizitator |
| Abrogarea legii 155/2016 este pentru ei cea mai simpla rezolvare. In rest legea 192/2015 si-a atins scopul,adica: -Si-au rezolvat campania electorala prin ea. -Selectia "naturala" a pensionailor a inceput si va continua. | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Alex Vizitator |
| Corect domnu Carp aveți perfectă dreptate. | |
|
|
|
24-08-2017 |
 | Popovici dorel Vizitator |
| buna ziua,la noi in medias sa dus o persoana sa vada daca i se recalculeaza pensia pe legea 192/2015 la casa locala de pensii ,i sa spus la persoana respectiva cine are noroc ia cine nu nu ia nimic astai rapunsul incompetent parca ar vorba de noroc .nu de dreptul oamenilor | |
|
|
|
24-08-2017 |
| Pai guvernantii decat sa recalculeze corect pe legea 192 mai repede ar stopa recalcularile pe 155, asta daca ar fi in situatia de a alege, eventual sa retina din bani la cei cu dosar recalculat pe 155. Totusi exageram, pe 155 or sa duca la capat recalcularile, cand o sa auzim ca se stopaeaza recalcularile pe 192, sau continua dar fara de emiterea de noi decizi, asta pentru a-i avea pe toti trecuti in noul, sistem la care au muncit 2 ani, atunci deci putem spera ca se va intampla ceva bun si pentru noi cei iesiti inainte de 2011.VIne toamna sa vedem ce se intampla si cu initiativa doamnei Rosca de la deputati. Pe a lui Harau senatul a respins-o. | |
|
|
|
26-08-2017 |
 | IOSIF Vizitator |
| nu va mai faceti probleme ,legea 155/2016 isi produce efectul! toti care au primit deciziile au pensiile majorate,si ne bucuram pentru toti minieri si cei cu grupe de munca,care au iesit la pensie dupa 01.01.2011 pana in prezent !In schimb ramane problema noastra a minerilor , care am muncit in adancul pamantului unde ne-am distrus sanatatea si multi si-au pierdut viata in cele mai cumplite conditii de munca ,avand ghinionul sa ne pensionam inainte de 31.12.2010 pe legea 3/1977 sau legea 19/2000 ! Incepand cu 01.0172017 legea 192/2015 si hg 291/2017 isi produce efectele ,in continuare ,pensionarii sunt umiliti , primind deciziile cu pensiile crescute in minus! avem incredere in guvernul actual ,in ministrul muncii,ca ni se va face dreptate,sa primin recalcularea potrivit legii 155/2016 in vigoare,sa se repare aceasta nedreptate ! | |
|
|
|
26-08-2017 |
 | IOSIF Vizitator |
| nu va mai faceti probleme ,legea 155/2016 isi produce efectul! toti care au primit deciziile au pensiile majorate,si ne bucuram pentru toti minieri si cei cu grupe de munca,care au iesit la pensie dupa 01.01.2011 pana in prezent !In schimb ramane problema noastra a minerilor , care am muncit in adancul pamantului unde ne-am distrus sanatatea si multi si-au pierdut viata in cele mai cumplite conditii de munca ,avand ghinionul sa ne pensionam inainte de 31.12.2010 pe legea 3/1977 sau legea 19/2000 ! Incepand cu 01.0172017 legea 192/2015 si hg 291/2017 isi produce efectele ,in continuare ,pensionarii sunt umiliti , primind deciziile cu pensiile crescute in minus! avem incredere in guvernul actual ,in ministrul muncii,ca ni se va face dreptate,sa primin recalcularea potrivit legii 155/2016 in vigoare,sa se repare aceasta nedreptate ! | |
|
|
|
27-08-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| E buna partea cu increderea , dar ce ne facem ca tot guvernul actual si Ministrul Muncii actual au dat 291/2017, adica ne-au fentat , asteptam cu incredere ce ? Si, privind de pe margine si la blatul cu Grindeanu,, cel care a semnat 291, ma intreb daca mai are rost sa vorbim. Nu e clar ca suntem prostiti in fata ? Bravo lor, ca pot ! Vai de noi , ca nu dam cu ei de pamant ! | |
|
|
|
27-08-2017 |
 | Vizitator Vizitator |
| P.S. Observ ca si d-l Dragnea a inceput cu limbajul " de lemn" : nici o pensie nu va scadea ( ar fi chiar culmea ). Deci, sa avem incredere si sa ne bucuram ! | |
|
|
|
27-08-2017 |
 | Nicolae Vizitator |
| Pai asa spune lege, ca ramane punctajul vechi in plata, vorbesc de legea 192. Dar daca peste 2-3 ani vine alt guvern poate oricand sa spuna ca ramane valabila ultima decizie la indexarea pensiilor, atunci vedem ca asta cu ramane punctajul actual e o mare gogoasa. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |