Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 57

Start 57 58 59 60 Final
 02-10-2017
Vizitator
Hortopan isi ia pe el o groaza de pacate. Nu lasa pensionarii sa faca contestatii la deciziile de pensii sa nu supere mitici . O decizie de pensie necontestata in termen ramine definitiva.
Răspunde
 04-10-2017
Vizitator
Miine e miting la Petrosani. Discriminatii sa faca bine sa mearga la actiune. Nu asteptati sa va rezolve problema olguta ca nu o sa o faca. La lupta!
Răspunde
 05-10-2017
Vizitator
Legea 155/2016 -

Parlamentul României
Camera Deputaţilor COMISIA PENTRU MUNCĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ
Bucureşti, 16 noiembrie 2015 Nr. 4c-7/676
RAPORT
asupra propunerii legislative pentru modificarea art.56 şi art.57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

În urma finalizării dezbaterilor, Comisia propune Plenului Camerei Deputaţilor respingerea iniţiativei legislative din următoarele considerente:
- în situaţia în care s-ar accepta reducerea stagiului complet de cotizare de la 30 de ani la 20 de ani, în cazul minerilor a căror activitate s-a desfăşurat în subteran, în unitatea minieră, în procent de cel puţin 50% din programul lunar de lucru, precum şi celor care au desfăşurat activitate în zonele I şi II de expunere la radiaţii, persoanele ale căror drepturi de pensie au fost deschise anterior datei de 01.01.2011 (în condiţiile Legii nr. 19/2000), ar fi defavorizate în raport cu persoanele ale căror drepturi de pensii s-au deschis ulterior acestei date, respectiv în condiţiile Legii nr.263/2010.
- măsurile propuse generează un impact negativ asupra veniturilor bugetului de stat, încălcându-se astfel dispoziţiile art.138 alin.(5) din Constituţia României, republicată, cât şi cele ale art.7 alin.(1) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010.
PREŞEDINTE,
Adrian Solomon
Întocmit,
Consilier parlamentar Elena Anghel
SECRETAR,
Mihăiţă Găină
Răspunde
 05-10-2017
Vizitator
Poftim ce ne fac alesii;

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR
Comisia pentru egalitatea de şanse Bucureşti, 12 septembrie 2017
pentru femei şi bărbaţi
Nr.4c-17/1351
AVIZ
asupra propunerii legislative pentru modificarea şi completarea alin.3, al art.1691 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial nr.852, din 20 decembrie 2010
În conformitate cu prevederile art.95 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a fost sesizată, spre dezbatere şi avizare asupra propunerii legislative pentru modificarea şi completarea alin.3, al art.1691 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial nr.852, din 20 decembrie 2010– Plx.245/2017, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională.
Potrivit prevederilor art.61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia a dezbătut propunerea legislativă menţionată mai sus, în şedinţa din 12 septembrie 2017.
Membrii Comisiei au examinat propunerea legislativă, expunerea de motive şi avizul favorabil al Consiliului Legislativ nr.214/05.04.2017.
În urma dezbaterilor, Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a hotărât, cu majoritate de voturi, avizarea nefavorabilă a propunerii legislative.
PREŞEDINTE
Oana- Mioara BÎZGAN GAYRAL
Răspunde
 05-10-2017
Vizitator
Avizul nefavorabil al comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei şi barbati este dat cu majoritatea membrilor acestei comisii.Comisia are 11 membrii (4 PSD , 2 PNL , 2 USR , 1 ALDE , 1 UDMR si 1 minoritati).Cand a fost dat avizul nefavorabil au fost prezenti 7 (4 PSD , 1 USR , 1 ALDE , 1 minoritati).E clar de unde a venit majoritatea ! Interesanta este lista celor care au lipsit (nu stiu din ce motive) de la aceasta avizare (2 PNL , 1 USR , 1 UDMR ).Culmea este ca aceasta propunere legislativa este a doamnei deputa PSD Lucretia Rosca si tocmai PSD-ul care cica vrea sa inlature inechitatile da aviz nefavorabil.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
E clar ca nu dreptatea domneste in comisia respectiva, probabil si in altele, acolo conteaza ordinul de la partid, sau pur si simplu rea intentie si incompetenta.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Faceci procedura prealabila sa puteti merge in instanta. Acolo mai avem sanse. Si vin alegerile miine poimiine asa ca fiti atenti unde luneti stampila.
Răspunde
 07-10-2017
Vizitator
aduc pe aceasta cale condoleate minerului care a murit nevinovat in adancul pamantului ,datorita incompetentei ministrului energiei care nu aprovizioneaza fronturile de lucru din subteran cu stalpi hidraulici de calitate de la mina Lupeni,si ne rugam la Dumnezeu sa intareasca sotia acestui tanar si cei 3 copilasi orfani! Guvernul acesta a umilit ,si umileste memoria a zeci de colegi care si-au pierdut viata pentru aceasta tara in adancul pamantului, si a zeci de mii de pensionari ,care suport hotararea de guvern 291/2017 care mareste stagiul de cotizare pentru mineri la 30 de ani .Aceste legi sunt facute din birouri de lux,de angati ai ministerului muncii ,care nici pantofii nu si-i murdaresc ,sa vada conditiile in care munceste un minier,! Mineri au ajuns sa fie cosiderati niste unelte fara importanta , care contribuie la aprovizionarea cu carbune a complexelor energetice. multi dintre noi au abandonat lupta cu sistemul. au ramas in apararea drepturilor ,o mana de oameni din complexul HUNEDOARA,si cei Din Valea Jiului! In fiecare seara ascultam pe Romania Tv, nimicuri privind noua lege a pensiilor,si cum spunea cineva, dureaza 2-3 ani pana se pune in aplicare! speranta noastra este ca cei care au deschis procese impotriva guvernului vor castiga! sa nu uitam ,Dumnezeu este cu noi!
Răspunde
 07-10-2017
Vizitator
Domnule Iosif, este o vorba : pana la Dumnezeu te mananca sfintii !
Nimeni nu mai recunoaste azi nedreptatea facuta cu HG 291/2017 iar aseara la RTV au fost 2 reprezentanti ai pensionarilor din armata si politie, o artista (!!!!), etc. dar nici un reprezentant al pensionarilor mineri, siderurgisti, si nici macar o vorba nu s-a spus despre grupele de munca.
In concluzie, nu se doreste sa se mai discute despre noi si nedreptatea care ni s-a facut.
Numai in justitie ( dar in tara noastra justitia este aservita sistemului) si in cabina de vot vom mai putea sa ne facem dreptate. Ar trebui sa ne organizam ! Suntem multi, dar neorganizati si guvernul profita, dupa vorba Lapusneanului ( multi, dar prosti !) Trebuie sa -i facem sa simta ca, oricum ne desconsidera ei , suntem prosti, DAR MULTI !
Răspunde
 07-10-2017
Vizitator
Stimate vizitator,aveti dreptate ,speranta moare ultima,dar vad ca pe majoritatea fostilor lideri de sindicat nu-i intereseaza de actuala situatie,desi de pe urma ortacilor au pensii foarte mari,iar actulii lideri ai pensionarilor din minerit si siderurgie ,nu li se aud glasul,decat foarte timid! Ma uitam la liderii pensionarilor din sistemul de aparare si ordine publica ,au tupeu maxim,si-au facut auzita vocea la toate posturile de televiziune,au protestat ,au facut memorii pana la presedentie ,desi au pensii de 10-15 ori mai mari ca a celor din minerit,si vor indesare care sa duca la dublarea pensiilor!Oare cei din ,Mehedinti, Oltenia ,Baia Mare ,Moldova si alte exploatarii miniere nu se lupta cu sistemul actual ? Macar cei de la RAC Ploiesti nici nu li se aud glasul! Discriminarile intre cei care au iesit la pensie pana in 31.12.2010,care au pensiile taiate,si mentinute la nivelul anterior,si cei care au iesit dupa 2011 si au pensiile calculate corect pe legea 155/2016,sunt foarte mari! Cu totii ne-am distrus sanatatea si multi au platit cu viata pentru o coaje de paine castigata cu sudoare in conditii de iad!Speram ca justitia sa ne faca dreptate!
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Domnule Carp,va rog sa-mi spuneti daca cei cu handicap care ar beneficia de recalculare pe 192/2015 trebuie sa fi lucrat in grupe de munca sau doar sa fie persoana cu handicap?Multumesc frumos pentru raspuns.
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Sa fi lucrat in grupe sau conditii de munca.
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Ei spun ca este vorba de persoane care au fost pensionate in baza unor acte cu caracter special si recalculate in baza OUG 4/2005.Am fost pensionata in baza OUG 102/1999 si mi s-a recalculat pensia in baza ordonantei respective,dar nu am lucrat in grupe de munca.Multumesc.
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
Conditia de baza pentru aplicarea legii 192/2015 este ca persoana respectiva sa fi lucrat in grupe superioare, sau conditii de munca.
Răspunde
 10-10-2017
Vizitator
E clar ca nu se intentioneaza rezolvarea problemei, poftim raspuns;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1638015319606441&set=pcb.1981049128805232&type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1638015539606419&set=pcb.1981049128805232&type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1638015532939753&set=pcb.1981049128805232&type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1638015542939752&set=pcb.1981049128805232&type=3&theater&ifg=1
Răspunde
 13-10-2017
Vizitator
Cam multa liniste! Au trecut deja 4 luni de cind legea 192/2015 produce efectele dezastruase pentru foarte multi dintre noi si incepem sa ne resemnam. Sau s-a intimplat ceva si nimeni nu mai protesteaza fata de "marea gogoasa" cu majorarea punctajelor anuale ale pensionarilor care si-au distrus sanatatea iar unii chiar viata lucrind in conditii deosebite si speciale de munca, grupele I si II de munca. As fi curios sa aflu citi dintre noi au avut curajul sa cheme in instanta de judecata casele de pensie si mai ales cum si-au motivat actiunea. Sunt pesimist, nu voi afla. Sa aveti parte de multa sanatate, dragi pensionari din grupele I si II de munca, zona I si II de expunere la radiatii si sa le mincati pensia pe care ne-au dat-o EI si sa ne rugam ca noua lege a lui olguta sa nu se lase cu taieri de pensii.
Răspunde
 13-10-2017
Vizitator
Solicitati recalcularea conform art 107 al 4 din legea 263/2010 cu modificarile si completarile la zi luind in considerare art 169 indice 1 art 56 al 5 modificat prin legea 155/2016 (art1 al 1 si art ll al1) si art 134 al o din HG 257/2011
Răspunde
 13-10-2017
Vizitator
Revin art 134 alin 9 dinH.G 257/2011
Răspunde
 14-10-2017
Vizitator
Problema nu este asa de usoara precum se pare.
In cazul meu:
Mi-am deschis drepturile pe legea 3/1977
Am avut stagiul complet de cotizare de 30 de eni.
Prin hotarare judecatoreasca definitiva am trecut la stagiul complet de 20 de ani.

H.G. 257/2011
Art.134
(9) in forma prevazuta de H.G.291/2017:
Cererile de recalculare a pensiei, în condiţiile prevederilor art. 107 din lege, pentru persoanele care fac obiectul art. 169^1, se soluţionează utilizând stagiile complete de cotizare prevăzute de lege la data depunerii cererii.

Trebuia sa primesc decizia de recalculare in luna iunie si nu am primit-o nici la acest mement, desi am cerut-o.
Daca as face cerere pe art.107 punctajul mediu anual mi se va raporta la 34 ani si 4 luni(stagiul complet de cotizare prevazut de lege la momentul depunerii cererii)..
Ceea ce ar insemna ca voi pierde aproximativ 20,xxxxx% din cuantumul pensiei.

In concluzie:
Am avut punctajul mediu anual de 2,37104
Prin hotarare judecatoreasca am trecut la 2,49288
Prin aplicarea H.G.257 art.134(9) in forma prevazuta de H.G.291/2017 as avea 2,07178

Sa zicem ca:
Fac cerere pe art.107(3)
Voi primi decizie cu punctajul 2.07178
O voi contesta.
Rezultatul va fi acelasi:2,07178
Pe cine voi chema in instanta ?

Eu mi-as fi dorit sa primesc aceasta decizie.
Nu am primit-o.
Dupa momentul primirii m-as fi hotarat ce cale urmez.
Cunosc cel putin 40 de persoane care se afla in situatia mea.
Nu a primit nimeni decizie de recalculare pe hotarari judecatoresti.
M-ar fi anuntat.
Răspunde
 14-10-2017
Vizitator
Multumesc Domnule Gabi. Cred ca ma puteti ajuta sa imi clarific si eu niste lucruri cu legile si HG dar va rog un pic mai concis(HG 257/2011 art.134 are numai 7 aliniate; ce legatura au legile indicate cu Legea 192/2015 incriminata de noi si mai ales cu HG 291/2017). Eu sunt de acord sa-mi recalculeze pensia si din ziua in care asi cere acest lucru nu cu 1 ianuarire 2016 dar, ce sanse am?
Răspunde
RăspundeStart 57 58 59 60 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.