|
17-02-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| Pentru Paul Ajuta asta la ceva? Pe net sunt tot felul de modele de cereri folosite in instanta; Model intampinare In primul rand, trebuie sa aveti in vedere dispozitiile art. 205 din Noul Cod de Procedura Civila: Astfel, respectand normele impuse, un model de intampinare arata in felul urmator: Instanta…………….. Secţia ……………….. Dosar nr. …………… DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnatul(a), cu domiciliul in …………………………………………………………………………………………, CNP, alte date de identificare………………………, pârât / intimat în cauza ce formează obiectul dosarului nr. ……………, în temeiul art. 205 Cod procedură civilă, formulez prezenta: ÎNTÂMPINARE prin care vă rugăm să respingeti acţiunea / apelul / recursul ca inadmisibil(ă) şi nefondat(ă), având în vedere următoarele: MOTIVE (In cazul in care sunt incidente anumite exceptii, va trebui sa incepeti cu invocarea si motivarea acestora.) 1. Exceptia ……….. În fapt, ………………………………………(urmând a prezenta pe scurt situația de fapt și a motiva incidența excepției invocate. Pentru fiecare excepție invocată, va trebui să urmați aceeași pași). (In cazul in care nu aveti exceptii de invocat, atunci puteti incepe redactarea conform modelului de mai jos.) În fapt, …………………………………………..(urmând să menționați toate situația de fapt care există între dvs. și reclamant / apelant / recurent, trebuind sa menționați toate aspectele care să conchidă asupra respingerii acțiunii părții care a introdus cerere). Pe cale de consecinţă, având în vedere ………………………………………(va trebui să formulați o concluzie pe care instanța trebuie să o aibă în vedere – o frază finală care să încadreze ideile și temeiurile menționate pe larg anterior) vă solicităm să respingeţi acţiunea ca inadmisibilă şi nefondată. În drept, art. 205 C.p.c (și orice alt articol de drept, lege, hotârâre de Guvern etc. care este aplicabil(ă) situației dvs.) Probe: înscrisuri, martori, interogatoriu (în funcție de obiectul cererii și de admisibilitatea probelor). De asemenea, în temeiul art. 223 C.p.c, vă solicităm judecarea cauzei şi în lipsa noastră. (în situația în care nu vă puteti prezenta personal în instanță). _____________________ (Numele si semnătura dvs.) DOMNULUI PREȘEDINTE AL ………………….. (instanța la care vă judecați) | |
|
|
|
17-02-2018 |
 | Paul Vizitator |
| Am reusit sa o incropesc. Multumesc mult de tot. Daca mai are cineva nevoie de intimpinare pt. proces in contencios impotriva hg 291/2017 poate cere. | |
|
|
|
18-02-2018 |
 | Nelu_56 Vizitator |
| Am iesit la pensie in anul 2001 luna martie cu grad de handicp 3.Am lucrat 6 ani in grupa 1 și 18 ani in grupa 2.Vechime totala 49 ani si 11 luni .vechime efectiva 42 ani. Poate cineva sa spuna daca am sanse sa primesc majorare conform legii 192 ? Va multumesc. | |
|
|
|
18-02-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Ce stagiu complet de cotizare aveti. Este trecut in deciziue. | |
|
|
|
18-02-2018 |
 | Nelu_56 Vizitator |
| In 2001 cand am iesit la pensie aveam 32 de ani stagiu dar am mai lucrat pana in 2014. | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Ati postat total stagiu. Eu am cerut stagiul complet. Repet: Este trecut in decizie. | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Nelu_56 Vizitator |
| stagiu complet de cotizare 25 ani | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Stagiul complet de cotizare de 25 de ani este reglementat de legea 226/2006. Nu inteleg ce legatura aveti cu stagiul complet de 25 de ani, atata timp cat nu indepliniti conditiile impuse de legea 226/2006. Doar daca ar fi vorba despre o femeie, ar mai fi valabil stagiul complet de cotizare de 25 de ani. S-ar parea ca totusi este vorba despre un barbat. Daca este vorba de barbat si aveti stagiul complet de cotizare de 25 ani, atunci intrati in aceasta recalculare. Problema nr.1 este la ce stagiul complet se va raporta punctajul mediu anual la aceasta recalculare. S-ar parea ca la 35. In acest caz decizia ar veni pe minus. Problema nr.2 este sa vedem daca se vor mai face recalculari pe legea 192/2015. | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Maria Hanganu Vizitator |
| Domnule Carp, dumneavoastră ați primit decizia de recalculare? Și dacă nu, ce intenționați sa faceți ? Ce le recomandați celor care nu au primit decizii de recalculare ? | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Nelu_56 Vizitator |
| stagiul complet de 25 de ani este stagiu complet luat in calcul pentru persoanele cu handicap gr 3 | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Nelu_56 Vizitator |
| a aparut vreo lege sau alt act care anuleaza legea 192? | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Maria Hanganu Nu am primit. Am facu 3 interventii prin care am cerut-o. Eu ma aflu intr-o alta situatie fata de minerii sau de cei care au lucrat in radiatii de gradul I sau II. Cand am fost trecut de la stagiul complet de cotizare de 30, la cel de 20 mi s-au luat punctele suplimentare acordate prin O.U.G.100/2008, cat si cele pe articolul 169 din legea 263/2010. In total 21,2736 puncte. Acum daca mi s-ar aplica legea 192/205, as primi inapoi cele 21,2736 puncte, dar raportarea punctajului mediu anual mi se va face la un stagiu complet de 34 ani si 4 luni. Adica as pierde 20,xxxxx% din cuantumul pensiei. Ar fi trei variante de lucru: 1)Sa mi se aplice legea 192/2015 urmand ca punctajul mediu anual sa scada de la 2,49288 la 2,07178 2)Sa deschid actiune in instanta si prin hotarare judecatoreasca definitiva sa mi se aplice legea 192/2015 la stagiul complet aflat in plata si care a fost obtinut prin alta hotarare judecatoreasca. Adica sa fiu trecut de la un punctaj mediu anual de 2,49288 la 3,55656 3)Sa raman cu punctajul mediu anual aflat in plata. Din motive personale eu imi doresc varianta nr.3). Sa raman acolo unde ma aflu. Minerii si cei care au lucrat in radiatii s-au mobilizat si au trecut la actiune. Se poate observa din postarile anterioare. Din cate am observa eu: -Au facut plangere prealabila -Au facut contestatie in contencios administrativ, cerand anularea H.G.291/2017. -Urmeaza, intampinari raspunsuri, E,T.C. Unii dintre ei au apelat la avocat, apoi s-au ajutat intre ei. Eu consider ca fara un avocat este greu de trecut prin toate hatisurile juridice. | |
|
|
|
19-02-2018 |
| Mulțumesc mult, domnule Carp ! | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Din motive personale eu nu doresc sa primesc acele puncte suplimentare inapoi, urmand ca raportarea punctajului mediu anual sa se faca la stagiul complet aflat in plata, adica 20 de ani, V-ati deschis drepturile pe legea 19/2000, care spune: Art. 47. - (1) Persoanele asigurate care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat, in functie de gradul handicapului, beneficiaza de reducerea stagiilor de cotizare si a varstelor standard de pensionare prevazute in anexa nr. 3, astfel: c) cu 10 ani, reducerea varstei standard de pensionare, daca au realizat stagiul complet de cotizare, pentru cei cu handicap mediu. Art. 77. - (1) Punctajul mediu anual realizat de asigurat in perioada de cotizare se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale realizate de asigurat in perioada de cotizare la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr. 3. (2) In situatia asiguratilor prevazuti la art. 43 si 47, la stabilirea punctajului mediu anual conform alin. (1) se iau in considerare stagiile de cotizare prevazute la aceste articole. Stagiul complet de cotizare la nivelul lunii martie 2001 era 30 de ani la barbati. Eu cred ca d-voastra v-ati deschis drepturile pe o lege speciala care mie efectiv imi scapa din vedere. In acea lege este reglementa stagiul complet de 25 de ani. Va repet:Daca se va mai aplica legea 192/2015 veti primi punctele suplimentare, dar raportarea punctajului mediu anual vi se face la un stagiu complet de 35 de ani. Deci decizia vea fi pe minus. Legea 192/2015 nu a fost abrogata. Eu trebuia sa primesc aceasta decizie de recalculare cu minus 421 de lei din iunie 2017 si nu am primit-o nici la acest moment, desi am cerut-o de 3 ori. Intelegeti ce vreti. Asteptati sa vi se mareasca pensia. Asa se spune la T.V. Eu cred ca aceste lucruri trebuie sa le lamuriti cu casa locala. | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Carp Vizitator |
| nelu_56 Nu tineti cont de urmatorul aliniat: Din motive personale eu nu doresc sa primesc acele puncte suplimentare inapoi, urmand ca raportarea punctajului mediu anual sa se faca la stagiul complet aflat in plata, adica 20 de ani, | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Gabi Vizitator |
| Doamna Hanganu contactați un avocat perioada de recalculare conform legi a fost 01/01/2016 si sa încheiat la 31/12/2017 solicitați în instanță drepturile prevăzute de lege | |
|
|
|
19-02-2018 |
| Mulțumesc, domnule Gabi ! Așa voi face. | |
|
|
|
19-02-2018 |
| Gabi si Maria Hanganu, perioada de recalculare nu s-a incheiat, nu spune nicaieri asa ceva, recalcularile se fac in continuare, casele locale au alte prioritati, apoi recalcularea noastra. Doamna Hanganu, in Valea Jiului grupuri de pensionari am dat deja Casa Judeteana in judecata, cei mai multi fara decizia noua de pensie, cativa deja au castigat deja in prima instanta, daca nu ma insel ati vorbit si cu dl. Pascu pe facebook, contactati un avocat si va va explica ce trebuie facut. | |
|
|
|
19-02-2018 |
 | Gabi Vizitator |
| Domnu Petrică art 169 indice 1 alin 5 prevede (recalcularea prevăzută la alin.(1)-(4) se efectuează în termen de 24 de luni, calculat de la data de 1 ianuarie 2016) | |
|
|
|
19-02-2018 |
| Am fost in audienta la Casa din Petrosani, directoarea mi-a zis ca recalcularile continua, intai rezolva prioritatile apoi recalcularile. Ala de care spuneti e un termen, dar cate termene s-au respectat in tara asta? Cand te pensionezi legea spune ca decizia trebuie sa vina intr-un anumit timp, nu maisti cat, si in cate cazuri nu s-a intraziat foarte mult? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |