|
27-03-2018 |
 | Dumitru Tivda Vizitator |
| Stiti cumva daca are si apeluri respinse? | |
|
|
|
28-03-2018 |
 | Gabi Vizitator |
| |
|
|
28-03-2018 |
 | Petrica Artene Vizitator |
| N-am auzit sa fi pierdut careva la apel, vazusem un caz in care apelul casei era respins, dar recent nici n-am cautat. Nici nu vad cum s-ar pierde, rea intentia facuta prin hg 291/2017 este clara oricarui om cu minima logica. Poate daca ar judeca Tudorel Toader apelul, el ar gasi motive sa admita apelul casei. Trebuie sa ne miscam repede, daca pun piciorul pe gatul justitiei atunci genul asta de proces se va rezolva cu telefoane de la partid. | |
|
|
|
28-03-2018 |
| Multumesc! Am fost ieri la Deva,2 persoane si am depus dosarele la D.na Sortan.Acelasi lucru ne-a spus si dansa.Stie de un singur caz de respingere la Alba,dar nu de la dansa,si nu cunoaste alte detalii. | |
|
|
|
28-03-2018 |
| Eu vorbeam de respingere a apelului facut de Casa Judeteana Hunedoara, ca sa nu fiu inteles gresit. Stiu ca era vorba tot de recaluculare si folosirea stagiului de 20 de ani, etc dar cum nu cunosc persoana nu stiu daca e un caz identic cu al nostru sau nu. | |
|
|
|
29-03-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Ce procedura au urmat cei care au trecut de fond si de apel ? Adica: -Au primit decizii pe minus, le-au contestat, apoi au deschis actiune in instanta ?, sau -Au deschis actiune fara sa primeasca decizie pe minus, mergand doar pe ideia ca recalcularea trebuia facuta din oficiu (legea 192/2015) iar acesta nu a fost facuta in termen ? | |
|
|
|
29-03-2018 |
| Asa este,sunt doua situatii.Cei care au primit decizia o contesta,si dupa expirarea termenului legal,pot merge in instanta.Cei care n-au primit decizia,Se adreseaza casei de pensii cu cerere de recalculare cu stagiul complet de 20 ani,prin adaugare de 50 la suta la totalul de puncte realizate in urma activitatii la locuri de munca ,incadrate la conditii speciale. | |
|
|
|
29-03-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Cei care nu a primit decizia se adreseaza casei ? sau direct instantei ? | |
|
|
|
29-03-2018 |
 | Dumi Vizitator |
| Am primit decizia . Pe decizie nu este specificat faptul ca poate fi contestata in 30 zile. Oare mai este obligatorie contestația înainte de acționare in instanță ? | |
|
|
|
29-03-2018 |
| Se adreseaza casei,apoi cu confirmare depunerii cererii de recalculare,isi face dosarul la avocat,care va astepta cele 30 de zile de raspuns,dupa care va depune dosarul in instanta.Atentie,avocata mi-a spus ca dansa n-a riscat sa depuna dosarul,fara respectarea acestor pasi procedurali.....oricand,un singur jud,dincomplet poate invoca acest viciu de procedura,si in consecinta sa respinga dosarul,Dansa spune ca toate dosarele sale au fost admise.D | |
|
|
|
29-03-2018 |
| Daca decizia nu va multumeste,se poate contesta in 30 de zile de la comunicare,daca nu, inseamna ca o aceptati si ramane definitiva.In consecinta,nu mai aveti motive sa mergeti in instanta. | |
|
|
|
30-03-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Repet intrebarea: Care a fost procedura pentru cei care nu au primit decizia ? 1) Au deschis direct actiune in instanta. 2) Au facut cerere(recalculare ? sau revizuire?), au contestat-o, apoi au deschis actiune in instanta. | |
|
|
|
30-03-2018 |
| De recalculare,in conditiile mai sus mentionate.Ideea este sa treaca termenul post notificare prevazut dehttps://avocatro.net/forum/pensii/5137-aplicarea-legii-192-/-2015/Pagina-76# lege.In aceasta situatie nu mai e nimic de contestat, mergi la instanta | |
|
|
|
30-03-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Dumitru Tivda Spune............... In aceasta situatie nu mai e nimic de contestat, mergi la instanta. Care este situatia in care nu mai e nimic de contestat ? | |
|
|
|
30-03-2018 |
| Am incercat in 5 randuri sa va explic cum e procedura,dar efectiv am fost inpiedicat...n-am putut sa postez mesaju........Facebook-ul are urechi????? | |
|
|
|
30-03-2018 |
| In situatia in care n-ati primit decizia pe minus,faceti cerere catre casa,in care cereti sa vi se recalculeze pensia,prin majorarea cu50% a totalului de puncte realizate in activitatea desfasurata la locuri de munca incadrate in categoria conditii speciale,si sa va stabileasca punctajul mediu anual,folosind stagiul complet de cotizare de 20 de ani.Cu siguranta nu ve-ti primi raspuns....Cu dovada ca ati depus aceasta cerere-notificare,dupa ce se scurg cele 30 de zile,puteti depune dosarul in instanta.Iata de ce spuneam ca in acest caz nu mai este nimic de contestat.. | |
|
|
|
30-03-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Multumesc. Am inteles despre ce este vorba. | |
|
|
|
30-03-2018 |
| Domnule Carp, noi (grupul nostru, dar sunt multi altii) in Petrosani am depus cerere de revizuire prin care am cerut recalcularea pensiei pe art 107 din lg 263 cu modificarile si completarile ulterioare, (lg 192/2015 si 155/2016), dupa 30 de zile am depus si o reclamatie ca nu am primit raspuns la cererea de revizuire, am facut copii dupa cele 2 nr. de inregistrare primite si cu ele am mers la avocat care a facut chemarea in judecata a Casei Judetene Hunedoara. Fiecare a mers la ce avocat a vrut, pana acuma nu exista vreun caz respins de Tribunalul Hunedoara, am urmarit permanent procesele, puteti intra pe portal.just.ro/HD/Tribunalul Hunedoara/sedinte/sectia a-I-a civila complet C1,3,6 LM-AS sau si vedeti procesele si solutiile. Sau intrati pe Dosare, scrieti in casuta - recalculare pensie - apoi selectati dosarele cele mai noi o sa vedeti ca deja sunt sute de dosare. E drept ca inca nu stiu daca cineva a ajuns la apel, probabil ca se intarzie cu motivarile de catre judecatori. Am primit intampinarea de la casa judeteana, avocatul a formulat raspuns si eu am infatisare pe 16 mai. Am primit si raspuns la cerea de revizuire, bla, bla, spun ei ca n-am indicat concret eroarea constatata, eu din proprie initiativa am mai depus o notificare catre casa ca nu am primit decizia, fara raspuns. | |
|
|
|
30-03-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Multumesc. Stiu ce am de facut. In schimb sunt nehotarat daca sa intru in joc,sau sa nu intru. | |
|
|
|
03-04-2018 |
| Buna ziua! Va intreb daca termenul de aplicare a L.192-2015 a fost prorogat?Stiu ca termenul initial a fost de 24 luni,incepand de la 1 -01-2016 .Practic,ar fi trebuit sa se incheie la 31-12-2017. Va multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |