Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 91

Start 89 90 91 92 Final
 06-08-2018
Vizitator
Astazi am trimis cererea de recalculare in baza legii 221/201i8.
Cat priveste noua lege sa mai asteptam cateva zile sa apara proiectul.
Fara sa vad proiectul eu nu cred ca pentru toti pensionarii valoarea punctului de referinta se va raporta la 25 ani.
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Oare vor lua in considerare cererile pt. 221 de pe acuma!? As fi si eu foarte interesat, dar ma tem de raspunsul ca " recalcularile se fac din oficiu" si apoi de asteptarea interminabila!
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Personal cred ca noua lege e doar o ancora aruncata in viitor, de care PSD, se vor folosi de ea in campania urmatoare, alegeti-ne si vom face...Pensionarii cand aud de recalculare considera ca aceasta inseamna automat bani mai multi. Sa presupunem ca se face, in cati ani se va face recalcularea la 5 milioane de dosare, in 5-10ani? Si nu am am auzit sa se faca vreo referire la costuri, trebuie sa te incadrezi intr-un buget, daca e limitat de unde scoti bani sa ridici milioane de pensii mici??? Ar fi o solutie, sa dai drumul la inflatie. Sau sa colectezi mai bine la buget, dar la asta suntem incapabili. Eu cred ca noua lege e doar un avorton.
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Da, așa este...ne putem aștepta la orice...inclusiv la o nouă modificare a Normelor de punere în aplicare a Legii 263/2010. Daca principiul ”un drept castigat nu se pierde” și vom rămâne cu punctajele în vigoare după aplicarea legii 221...indiferent de efectele noii legi a pensiilor, e bine... mai departe, nu stiu!
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Citez din motivarea Curtii de Apel Alba Iulia intr-un dosar castigat definitiv reclamant;

''Având în vedere faptul că art. 169/1 , anterior enunțat , are în vedere recalcularea pensiei începând cu 01.01.2016, instanța se va raporta la stagiul de cotizare prevăzut la acea dată pentru situațiile în care pensia se recalculează, menționat în art. 134 din HG 257/2011 – anexa la normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de p_____ publice, care statuează că:'' si aici sunt invocate aliniatele 1-7. Nu le-am mai copiat ca e prea lung textul.

Citez mai departe;

''Apărarea apelantei CJP H________ în sensul că instanța de fond a ignorat dispozițiile HG 291/2017 pentru completarea art. 134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de p_____ publice, aprobate prin HG 257/2011, nu poate fi primită, întrucât alin. 8 al art. 134, introdus prin această completare, are aplicabilitate doar de la 08.05.2017, dată când a intrat în vigoare hotărârea menționată, textul având efecte doar pentru viitor, neputând retroactiva până la momentul 01.01.2016.
Ca urmare, raționamentul avut în vedere de instanța de fond la stabilirea stagiului de cotizare aplicabil reclamantului este corect, pârâta urmând a stabili , în aplicarea art. 169/1 din Legea
192/2015 , majorarea de 50% a punctajului anual realizat de acesta pentru perioada de activitate desfășurată în locuri de muncă încadrate în grupa I și/sau în locuri de muncă încadrate în condiții speciale - stagiul complet de cotizare de 20 ani.''
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
AM FOST SA DEPUN CERERE PENTRU APLICAREA LEGII 221/2018 SI NU AU DOTIT SA O PRIMEASCA .AM PLECAT URGENT LA POSTA SI AM DEPUS CEREREA CU CONFIRMARE DE PRIMIRE.
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Dle I.C.
De asta mi-era frica si mie, ca vor refuza primirea cererilor de recalculare dupa 221! Probabil vor raspunde in scris ca ...vor fi calculate din oficiu...etc.
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
INDIFERENT DE SITUATIE, CEL MAI SIMPLU FARA COZI SI NERVI PUNEM CERERILE IN PLIC SI POSTA CU CONFIRMARE DE PRIMIRE.
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Domnilor, recalcularea se face din oficiu, normal ca nu se primesc cereri, ca Dumnezeu n-ati inteles???
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Sotul meu a iesit la pensie in mai 2010. Are un stagiu total de cotizare de 39 ani, 1 luna si 29 zile. A lucrat astfel:

-grupa II (leg 3/77) 24 ani 11luni 27 zile

-cond. speciale(leg 226/2006) 2 ani 26 zile

-cond. normale 4 ani 9 luni 12 zile

Nu a beneficiat de recalcularea pensiei conform legii 192/2015 iar acum daca i se va recalcula de la 1 octombrie, ar trebui sa mearga la Casa de Pensii sa solicite prima recalculare conform legii 192? Cum ar fi mai bine, sa mearga personal sau sa trimita prin posta? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Recalcularea se face din oficiu, scrie clar in legea 221 si in legea 192, cerereile de recalculare le trimiteti degeaba, ajung la cos, e asta de greu sa intrati si pe CNPP si sa va lamuriti? Va luati unul dupa altul ca oile.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
D-le MIHAI eu NU am primit DECIZIA care oricum era pe minus .Am trecut intentionat pe la CASA JUDETEANA DE PENSII pentru ca am invatat in 6 ani si 7 luni cum trebuie sa procedez cu ei .Am facut in cunostinta de cauza cerere ,pentru a ma solidariza cu cei care au primit DECIZIA PE MINUS .Astept recalcularea din anul 2008.O FI BINE ?O FI RAU ?vedem.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
elenaopariuc
Sotul nu intra in recalcularea pe legea 192/2015 si nici pe legea 221/2018.
A primit majorarea odata cu deschiderea drepturilor prin aplicarea O.U.G 209/2008
O gasiti mentionata in decizie.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
Mihai
Legea 192/2015 spune ca se aplica din oficiu.
Cu toate acestea nu cred ca 50% din cei au intrat in aceasta recalculare sa fi primit decizie pe aceasta lege.

Cunosc peste 50 de persoane din zona mea(orasul) care trebuiau sa primeasca decizie pe legea 192/2015.
Eu sunt singurul dintre acestia care a primit decizie deoarece le-am facut cerere.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
d-le MIHAI in TARA BIRSEI majorarile de 50% din anii 2008 si 2009 s-au facut direct pe cuponul de pensie fara DECIZIE.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
stie cineva daca s au cistigat procese la Curtea de Apel in legatura cu maririle de 50% si 25% a grupelor 1 si 2 de munca ,si daca specifica in decizie ca sunt obligati sa dea maririle de la 1 01 2016 ?
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
Domnule Cicereone, la Curtea de Apel Alba Iulia sin 5 persoane pe care le stiu, sunt din Valea Jiului, au castigat cu toate drepturile, majorare cu 50% a punctajului realizat in cond speciale, folosirea stagiului de 20 de ani si drepturi de la 1 ian. 2016, mai sus am si postat cateva pasaje din motivarea instanteice apel. Deci se poate.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
Va multumesc pt informatie d-nu Petrica .Eu nu stiu cum sa procedez ca inca nu am primit decize de recalculare si nu cred ca mai pot sa dau in judecata casa de pensii.Sanatate multa va doresc.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
Domnule Cicerone, nici eu nu am primit decizie de recalculare pe legea 192, acelea care veneau pe minus, dar i-am dat in judecata, in luna mai am avut termenpe fond la Deva, am castigat cu toate drepturile, cum am scris mai sus, am si cerut punerea in aplicare a hotararii judecatoresti, pentru ca desi e prima instanta hotararea e executorie, am primit deocamdata doar banii de cheltuieli de judecata, astept decizia noua si retul banilor. Casa Judeteana Hunedoara a facut apel, astept sa mi se fixeze termenul pentru apelul de la Alba Iulia. Cum am zis am cerut casei din Petrosani sa puna in aplicare hotararea primei instante, e un risc, (daca cumva pierd la Alba, desi nu cred avand in vederea ca deja sunt cel putin 5 persoane care au castigat) risc returnez banii. Om vedea, dumneavoastra mergeti la un avocat si actionati, 700-1000 de lei cheltuieli, la proces nu trebuie sa va deplasati, merge avocatul, daca castigati recuperati banii intr-o luna doua. Nu mai asteptait, daca ajungeti la 1 oct 2018 cand intra cealalta recalculare cred ca va fi dificil sa mai faceti ceva pentru a obtine bani de la 1 ian 2016 si e pacat, sunt banii nostri, ne-au mintit.
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
Domnule Carp! Am vazut ce ati raspuns doamnei cu sotul pensionat in 2010. Ca nu va mai primi majorarea. Eu am iesit in iulie 2009, cu vechime de 20 ani, ma ingrijoreaza ca nu stiu daca voi intra sau nu la majorare cu 50%. Daca ati fi asa de bun sa imi raspundeti si mie!
Răspunde
RăspundeStart 89 90 91 92 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.