Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 94

Start 93 94 95 96 Final
 10-08-2018
Vizitator
Cazul meu personal:
Dupa legislatia actuala in 2021 ar trebui sa ajung la o pensie de 6639 lei brut.
Dupa recalcularea pe noua lege voi avea o pensie de 5335 lei brut.
6669-5335=1334 lei pierdere

Intradevar pierderea este de 20%(6669x20%).
Intrebarea este:
Cu ce procent ar trebui sa mi se indexeze mie pensia de 5335 ca sa ajung inapoi la 6669.?
Răspunde
 10-08-2018
Vizitator
Pai n-a zis madam Olguta ca nici o pensie nu scade?
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
Cu 25%, c-nule Carp...
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
Marius a scris pe 11-08-2018:
Cu 25%, d-nule Carp...
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
E clar ca va ramane in plata pensia mai mare, cea dupa vechea formula. Probabil ca nu se vor mai da indexarile cu inflatia, asa ca la vreo 10 ani! Intrebarea este daca se va mai gasi o doamna Lucretia Rosca, care sa militeze pentru drepturile celor din grupele de munca! Adica macar nenorocitele alea de indexari sa fie acordate, daca totusi nu se castiga nimic dupa noua lege/ formula!
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
E clar ca va ramane in plata pensia mai mare, cea dupa vechea formula. Probabil ca nu se vor mai da indexarile cu inflatia, asa ca la vreo 10 ani! Intrebarea este daca se va mai gasi o doamna Lucretia Rosca, care sa militeze pentru drepturile celor din grupele de munca! Adica macar nenorocitele alea de indexari sa fie acordate, daca totusi nu se castiga nimic dupa noua lege/ formula!
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
Dommule Gica vorbiti despre doamna Rosca,o cunoasteti,sunteti din Galati?
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
Dl. Calin!
Nu o cunosc pe Doamna Lucretia Rosca, dar stiu ca dansa o avut initiativa parlamentara plx245/2017, care a condus la legea 221/2018. Remarcam ca avem nevoie de cineva ca domnia-sa, care sa sustina la dezbaterile parlamentare interesul nostru, ca altfel vom fi pusi la groapa de gunoi a istoriei, deoarece nu avem pe nimenea care sa ne reprezinte. Tot avantajul punctajului mediu, se va topi in 2021!
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
Pentru DL-GICA .Fara sprijinul d-lui ILIE TOMA si sprijinul tuturor reprezentantilor PSD din GALATI si HUNEDOARA nu se putea rezolva nimic .Sa nu uitam ca proiectul a fost cazut la SENAT.Sa nu uitam ca opozitia nu a fost de acord cu acest proiect si nu au votat .Asta este adevarul .
Răspunde
 11-08-2018
Vizitator
Domnule Coltofeanu, ati cazut in adulatie pentru Ilie Toma? Omul ne-a ignorat timp de un an, in senat a mai fost o initiativa a senatoarei Harau, au respins-o, nu era de la PSD, initiativa doamnei Rosca a stat peste un an in sertar, cand s-au trezit cu cateva mii de dosare au observat si ei ca au o problema. Proiectul a cazut la senat, nu uita ca acolo majoritate are PSD-ALDE. Am vorbit cu un deputat din opozitie, i-am reprosat ca au votat contra, i-am cerut explicatii, mi-a spus ca au facut asa pentru ca legea 221 nu ne acorda drepturile de la 1 ian 2016. Oricum au gresit. Ce dracu, PSD-ul si-a batut joc de noi, umblam prin tribunale, iar mata il lauzi? Ei au facut incurcatura si acum sa-i laudam ca in sfarsit isi corecteaza partial prostia?
Răspunde
 12-08-2018
Vizitator
Absolut de acord atat cu dl. Coltofeanu cat si cu dl. Artenie! Dar hai sa-i mai dam in colo de politruci, cred ca aici trebuie sa discutam despre problemele noastre si interesul nostru. Intrebarea ar fi cum se poate lupta pt. PENSIILE grupelor de munca, in perspectiva noii legi, ca vedem ca nu avem REPREZENTANT cu putere, in acest sens. Ce dorim sa obtinem si cine/cum ne poate ajuta!? Acuma este momentul, trebuie trase semnalele de alarma foarte clar in perioada de dezbatere publica, de catre CINE (!) sa se stie de nedreptatile pt. grupele de munca! Apoi, dupa dezbaterea publica, in MEDIA in special, CINE va ne sustine la dezbaterile/decizia finala din parlament! Eu asta incerc sa ma intreb sau sa va intreb, nu sa sustin un politruc sau altul!!!
Răspunde
 12-08-2018
Vizitator
La toata povestea asta creata prin legea 192, si tot ce a urmat, nu are rost sa cautam vinovatii in alta parte, e legea PSD, hg 291 e tot a PSD, acum in sfrarsit, dupa mai bine de un an si-au corectat partial greseala. Si ne creeaza alta nedreptate. In timpul asta PSD a dat pensii speciale, pensii speciale la primari, au repermis cumulul pensie salar, ce mai urmeaza?? Iar noi sa ne cautam drepturile in tribunale. Inteleg sa nu fac politica dar nu-mi cereti sa nu vad vinovatii. Asta este adevarul.
Răspunde
 12-08-2018
Vizitator
D-le GICA. Sint de acord cu dumneavoastra .Vreti sa incepem de la LEGEA 3/1977 sa trecem prin LEGEA 19 /2000 ,prin forma actualizata de la LEGEA 263/2010 si sa ajungem PROIECT ? ASTA este propunerea mea ,sa incepem cu legea de la data angajarii la majoritatea dintre noi.
Răspunde
 12-08-2018
Vizitator
Eu fiind nou pe acest forum, dar pe care il apreciez foarte mult, indraznesc totusi, sa va propun o mica dezbatere. Prin aceasta sa concluzionam asupra unor probleme care sa fie, urgent, transmise pentru cei ce dezbat in media proiectul de lege, iar apoi sa le prezentam parlamentarilor din judetele noastre! Se poate realiza acest lucru, este chiar foarte oportun, ca altfel vom discuta doar intre noi si ...nu prea ajunge!

Daca sunteti de acord, atunci, cu aceasta ocazie, eu as incepe cu:

1. Acordarea indexarii pentru grupele de munca, incepand cu anul 2021, chiar daca pensiile dupa noua formula vor fi mai mici!
Avand in vedere faptul ca la grupele de munca nu se castiga nimic, cu noua formula, aceasta indexare, ca la celelalte pensii, trebuie sa reprezinte o compensare. Deci pensiile sa nu fie blocate, la indexari!
...
Răspunde
 12-08-2018
Vizitator
Proiectul e in dezbatere publica intrati pe site la M. Muncii si propuneti una alta. De la liderii organizatiilor de pensionari pe care ii vedeti la tv, nu asteptati nimic, sunt in Consiliul de Administratie la CNPP, platiti, nu vor zic nici pis.Scrieti parlamentarilor din judetele in care traiti.
Răspunde
 13-08-2018
Vizitator
Eu sustin proiectul si anexele in forma prezentata .In ANEXA 3 am observat ca s-a redus numarul de institutii care obtinusera avizul de la 147 la 75 .
Răspunde
 13-08-2018

Rog persoana care stie daca s-a emis HG pentru punerea in aplicare a Legii nr.221 din 27.07.2018 sa faca comunicarea pe acest forum .Multumesc anticipat
Răspunde
 13-08-2018
Vizitator
Mitu, de cand trebuie o hotarare de guvern ca sa pui in aplicare o lege domnule? Poate va refereati la norme de aplicare precum hg 291/2017, nu e cazul, legea spune ca se vor folosi stagiile de la stabilirea pensiei,etc, deci nu mai sunt necesare alte norme, la norme, la norme.
Răspunde
 13-08-2018
Vizitator
Domnul Mihai , aveti dreptate ,,Norme de aplicare a prevederilor Legii nr.221.07.2018.", dar va rog sa ma scuzati ,este cunoscut faptul ca toate Legile sunt precedate de Norme de aplicare a prevederilor Legii nr...... aprobate prin Hotarari ale Guvernului nr..........Cu multa stima multumesc celui care imi va raspunde.
Răspunde
 13-08-2018
Vizitator
Legea 221 adauga un articol. 169(2), atat. Normele de aplicare exista, hg 257/2011, deci doar sa se apuce de recalculare, cand se va termina nu stie nimeni.
Răspunde
RăspundeStart 93 94 95 96 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.