Forum avocaţi > Pensii

Aplicarea legii 192 / 2015 - Pagina 96

Start 93 94 95 96 Final
 18-08-2018
Vizitator
Tovarășul Gozgar,pe jegosii astia de la psd-eu i-am prins cu mina in buzunarul meu. Mi-au dat decizie de pensionare cu punctaj redus . In timp ce pensiile speciale cresc in fiecare an. Dacă matale esti simpatizant psd problema matale ,dar in continoare clanță psd si bogata celor ce i-au adus la putere.
Răspunde
 18-08-2018
Vizitator
Jegoșii de la psd mi-au băgat mina in buzunar,decizie de pensie cu punctaj redus, asa ca cleanță psd si simpatizantilor.
Răspunde
 18-08-2018
Vizitator
Și cu recalculare asta din octombrie iti mărește ceva sau tot pe minus esti si la mine e la fel sa ai o zi buna
Răspunde
 18-08-2018
Vizitator
Ehei, multi isi inchipuie ca in oct 2018 le vine pensia marita, o sa avem mult de asteptat.
Răspunde
 19-08-2018
Vizitator
Pentru cei ce au primit recalculare in baza Legii 192/2015 recalcularea Pensiilor in baza Legii 221/2018 este foarte simplu = se foloseste acelasi soft - doar ca la punctajul total calculat in baza Legii 192 ( majorarea punctelor cu 50% ) se va imparti la 20 in loc de 30 .Aceasta este toata modificarea .Foarte rapid .
Răspunde
 19-08-2018
Vizitator
[b]Pentru cei ce au primit recalculare in baza Legii 192/2015 recalcularea Pensiilor in baza Legii 221/2018 este foarte simplu = se foloseste acelasi soft - doar ca la punctajul total calculat in baza Legii 192 ( majorarea punctelor cu 50% ) se va imparti la 20 in loc de 30 .Aceasta este toata modificarea .Foarte rapid .
[/b]
Răspunde
 19-08-2018
Vizitator
Dl. Aurel vedeti că ,casele de pensii trebuie sa acorde 50% sau 25% din punctajul aferent perioadei in care s-a lucrat in gr. l respectiv a ll a si pentru pensia suplimentara lucru care nu se intimplă,puteți verifica. Niste jegosi.
Răspunde
 20-08-2018
Vizitator
Paul, eu intelesesem ca acel punctaj suplimentar de care zici, nu se indexeaza cu 50 respestiv 25%, se scoate, se indexeaza punctajul realizat in grupa apoi se adauga punctajul, pensia suplimentara, la sfarsit.
Răspunde
 20-08-2018
Vizitator
Corect ce spuneti . Se aplica doar pentru per, lucrata doar in gr. 1 sau 2 (cond. speciale sau deosebite ). Nu s-a promis altceva .Cu toate acestea pensiile celor iesiti dupa 2011 sunt mai mari deoarece s-a luat in calcul la brut toate gratuitatiile , tichete de masa, de vacanta, gratuitati la curent la caldura., prime etc ; se adauga la brut. Deci si noua se da daci nu se ia .
Răspunde
 20-08-2018
Vizitator
Pensiile celor pensionati dupa 2011 sunt mai mari pentru ca pe langa stagiul de 20 de ani s-a dat si un indice de corectie, incepand cu 2013, daca tin bine minte. In rest s-a luat dupa 2001 brutul, asa cum s-a folosit si la noi, asta cu folosirea gratuitatilor la curent, caldura, tichete de masa etc, sunt povesti.
Răspunde
 20-08-2018
Vizitator
Se citeste legea 263/2010 si se observa din ce este compus punctajul anual si mai discutam. Daca vreti sa va traga in ...... casa de pensii datile circumstante,fiindca ei abia asteapta sa vi-o traga.
Răspunde
 21-08-2018
Vizitator
Crede-ti ca pana pe 2 octombrie noua lege a pensiilor va fi adoptata asa cum spune Liviu Dragnea ? Eu nu cred. Daca cred ceva cred ca isi pregatesc retragerea de la guvernare. Cum sa fie adoptata pana pe 2 octombrie cand proiectul noii legi se afla in dezbatere publica pana pe 20 septembrie,apoi urmeaza ca Guvernul sa-si asume proiectul dupa ce in prealabil are de primit destule avize de la alte ministere. Dupa ce Guvernul inaiteaza Parlamentului proiectul si ar incepe procesul legislativ prin sesizarea Senatului ca prima camera,sunt de primit doua avize foarte importante si anume de la Consiliul legislativ si Consiliul Economic si social. Bine spunea cineva aici ca proiectul noii legi este o ancora arumcata in viitor. Dar totusi daca va fi adoptata noua lege asa repede? Va fi corect? Bunicul spunea despre un om aflat in incurcatura ca i se strange funia la par.
Răspunde
 21-08-2018
Vizitator
Domnule Ipate ati sintetizat foarte bine situatia actuala a acestor borfasi (ma refer la PSD+ALDE) care ne-au prejudiciat de sume importante de bani prin aparitia acelui HG 291/2017 pentru aplicarea Legii 192/2015 ! Sigur , noua Lege 221/2018 , daca va fi aplicata , rezolva partial problema.Dar in ceea ce priveste viitoarea lege a pensiilor....sunt sigur ca nu va fi adoptata nici peste un an , ca de termene din acestea fanteziste (gen octombrie 2018) ce sa mai vorbesc ?! Si oricum , prevederile ei ne sunt defavorabile noua celor care am avut stagii complete de cotizare mai mici de 25 de ani .Le doresc celor de la PSD+ALDE o cadere libera si sigura ! Dar mai ales rapida , pana nu pun Romania pe butuci !
Răspunde
 22-08-2018
Vizitator
Ma repet, noua lege a pensiilor este o ancora aruncata in viitor, votati-ne si va vom da pansia x, nu vad de unde ar putea dubla bugetul de pensii cand in economie nu se intampla nimic senzational.

Revenind la ale noastre, iata ce a zis un judecator despre hg.291/2017, citez din motivarea Curtii de Apel Alba;

''Apărarea apelantei CJP H________ în sensul că instanța de fond a ignorat dispozițiile HG 291/2017 pentru completarea art. 134 din Normele de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de p_____ publice, aprobate prin HG 257/2011, nu poate fi primită, întrucât alin. 8 al art. 134, introdus prin această completare, are aplicabilitate doar de la 08.05.2017, dată când a intrat în vigoare hotărârea menționată, textul având efecte doar pentru viitor, neputând retroactiva până la momentul 01.01.2016.
Ca urmare, raționamentul avut în vedere de instanța de fond la stabilirea stagiului de cotizare aplicabil reclamantului este corect, pârâta urmând a stabili , în aplicarea art. 169/1 din Legea
192/2015 , majorarea de 50% a punctajului anual realizat de acesta pentru perioada de activitate desfășurată în locuri de muncă încadrate în grupa I și/sau în locuri de muncă încadrate în condiții speciale - stagiul complet de cotizare de 20 ani.''
Răspunde
 22-08-2018
Vizitator
D-le Artene,
eu am introdus dosarul pentru contestarea deciziei de recalculare pe Lg 192/2015 in aprilie 2018 si nu am primit termen nici pana azi de la tribunal,va intreb daca lg 192/2015 a aparut in monitorul oficial in11 iulie 2015 iar HG 291 a aparut in 8 mai 2017 daca se emiteau decizii in aceasta perioada ele nu erau calculate cu stagiul complet de 20 de ani ?HG 291 a actionat retroactiv sau nu?.Daca nu atunci ar trebui macar pe aceasta perioada sa recuperam ceva in procese. Este asa?
Răspunde
 22-08-2018
Vizitator
Eu ma judec cu CJP Hunedoara, am castigat pe fond astept apelul in toamna, nu am decizie noua de pensionare pe legea 192, inteleg ca dumneavoastra ati atacat in instanta decizia primita, nu inteleg de nu v-ati judecat cu casa si sa cereti majoararea cu 50% a puncatjelor, stagiul de 20 de ani si drepturi de la 1 ian 2016, nu inteleg nici cum de nici pana azi nu ati primit termen de la tribunal, daca ziceti ca ati introdus actiunea inca din aprilie, ar trebui sa vorbiti cu avocatul. Si nu ne-ati spus unde va judecati, in ce judet.
Eu am citat mai sus din motivarea judectorului, hg 291 a fost scoasa in 2017, si zice judecatorul ca era valabilia doar din mai 2017 inainte, ori in inca din 2016 stagiul fusese readus la 20 ani prin legea 155/2016, prin urmare casele au operat retroactiv si eronat cu stagiul de 30 de ani, deci hg 291 e o aberatie, prin urmare ar trebui sa ni se dea banii din urma, de la 1 ian 2016, dar asta se poate numai in urma unui proces, in asa hal au bulibasit ei legile, ai drepturi dar sa ti le cauti.
Răspunde
 25-08-2018
Vizitator
D-le Artene,
eu voi avea proces la Pitesti , si as avea nevoie de nr dosarului din care ati dat informatiile pentru ca vor fi foarte utile la procesele pe care le vom sustine.Cu aceasta decizie avem mari sanse sa recuperam banii pe cel putin 16 luni anterioare datei de 8-05-2017 cand a aparut in monitorul oficial
HG 291/2017.
Răspunde
 25-08-2018
Vizitator
Dati-mi o adresa de email si va trimit motivarea de Curtea de Apel Alba Iulia, as pune-o aici dar e lunga si mi-e teama ca plictisesc lumea.
Răspunde
 25-08-2018
Vizitator
Sau contactati-ma pe facebook, Petre Artene, daca va e mai usor.
Răspunde
 25-08-2018
Vizitator
Petrica Artene,doresc sa vad si eu acea motivare de la Curtea -Alba.Daca nu-i deranj prea mare,va rog sa -mi trimiteti,la adresa t_dumitru@ymail.com Multumesc!
Răspunde
RăspundeStart 93 94 95 96 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.