Forum avocaţi > Civil

Actul de vanzare cumparare se poate ataca in instanta? - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 19-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
NU, nu asta am spus. Am spus ca nu conteaza ce au semnat ca oricum acel act, chiar la notar fiind era ilegal.

Am spus ca daca dupa deces, cand s-a dezbatut mostenirea fratii au renuntat in favoarea celei de-a doua neveste,abia atunci aceasta devnine unica mostenitorare.
Dvs. nu aveti ce sa mostenti,ptr ca tatal dvs. a vandut (nu conteaza cum a incasat bani) si nu avea ce sa va lase mostenire.
Iar pe soacra nu aveti cum sa o mosteniti. Nici tatal dvs. nu o mostenea pe soacra lui, chiar daca traia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
SIMONA a scris pe 19-06-2020:
Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.
Parintii mei s-au despartit cand eram copil,tata s-a recasatorit si a cumparat un teren pe care a construit o casa,pentru ca sotia lui nu m-a acceptat niciodata a decis sa ii vand casa mamei ei.
sotia tatalui mai avand frati au facut un act la notar prin care acestia spun ca nu vor avea nici o pretentie dupa moartea mamei lor.
tata a decedat in 2012 si in 2014 soacra acestuia.
dupa moartea ei propietate a ajuns inapoi la sotia tatalui meu.pot avea vreo sansa sa castig?
va multumesc

Deci dvs i-ati vandut cota dvs de pe urma tatalui, soacrei tatalui dvs?

La mostenirea de pe urma soacrei tatalui dvs vor veni mostenitorii acesteia, respectiv copiii acesteia si sotul supravietuitor, daca este cazul, insa dvs nu aveti nicio calitate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2020
Vizitator
Aş dori să știu dacă pot contesta un act de vânzare, dacă una din semnături a fost a unui împuternicit?
Răspunde
 29-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca contractul a fost intocmit de notar in forma autentica, in mod sigur acesta a verificat procura (autentica, adica data tot de un notar) in baza careia imputernicitul a semnat contractul.

Procurile sunt inscrise in Registrul national notarial de evidenta a procurilor si a revocarilor si sunt verificate in mod oficial inainte de semnare.

Daca acesta este singurul motiv ptr care doriti sa atacati contractul, (imputernicirea) lasati, ca nu rezolvati nimic. Este imposibil ca imputernicitul sa nu fi fost imputernicit.

Dar, bineinteles, dvs. puteti proceda dupa cum considerati de cuviinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anișoara Craiu a scris pe 29-07-2020:
Aş dori să știu dacă pot contesta un act de vânzare, dacă una din semnături a fost a unui împuternicit?

In baza unei procuri, o persoana poate mandata o alta persoana sa o reprezinte pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare, astfel ca imputernicitul nu ar fi putut semna documentele fara a prezenta o procura.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2020
Vizitator
Buna ziua,
Parintii mamei mele i au cedat prin act de vanzare cumparare,casa batraneasca si terenul de langa.Pe terenul de langa a fost ridicata o casa noua,de catre mama mea,dar cu banii primiti de la mama ei,care lucra in Italia.Exista toate chitantele prin care s au trimis sumele de bani aferente constructiei casei noi si intretinerii celei vechi.Mama mea a decedat anul trecut,iar in casa a ramas tatal meu vitreg si sora mea,iar fratele meu locuieste la sotie.in momentul in care a preluat casa pe numele ei,mama s a angajat sa aiba grija de bunicii mei,iar daca vreodata i s ar intampla ceva,acest lucru sa fie lasat in grija noastra,a nepotilor si a sotului ei.Problema este ca sotul ei nu mai vrea sa aiba grija de parintii mamei,care si locuiesc in acelasi imobil,iar copii mamei cu el,nici atat.in cazul unei actiuni de anulare a contractului de vanzare cumparare,in instanta,bunicii mei ar putea avea castig de cauza avand probe ca ei au contribuit la constructia imobilului?Mentionez ca plata precizata in contractul de vanzare cumparare din partea mamei catre bunicul meu,nu s a realizat decat fictiv!
Răspunde
 30-09-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cand mama dvs. a cumparat casa veche si terenul de la parinti era casatorita cu tatal dvs. vitreg?
Cand a inceput sa construiasca era casatorita cu tatal dvs.vitreg?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2020
Vizitator
Da,era casatorita cu el.Desi actul de vanzare cumparare s a facut in nume propriu,s a stipulat in ultimul paragraf ca "fiind casatorita cu el".
Răspunde
 01-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In atare conditii, bunul achizitionat este bun comun, fiind dobandit in timpul casatoriei.
Si noua constructie se prezuma ca apartine amandurora (mama si tata vitreg)
Sumele de bani primite de mama dvs. de la bunica ptr. a putea construi, daca nu puteti face dovada ca au fost imprumut, sunt daruri manuale (donatii, adica bunuri proprii) si nu mai pot fi cerute inapoi de bunica.
Chiar daca aceste sume de bani au ridicat cota de proprietate a mamei in noul imobil, nu schimba cu nimic cotele succesorale. Mostenitorii sunt tatal vitreg (sotul supravietuitor) si voi, copiii,din prima si a doua casatorie.
Daca in contractul de vanzare cumparare nu este prevazuta expres in scris si clauza de intretinere, parerea mea este ca bunicii nu au cum sa rezolutioneze contractul si nici nu au cum sa-si recupereze banii,daca nu demonstreaza ca erau un imprumut.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Maria a scris pe 30-09-2020:
Buna ziua,
Parintii mamei mele i au cedat prin act de vanzare cumparare,casa batraneasca si terenul de langa.Pe terenul de langa a fost ridicata o casa noua,de catre mama mea,dar cu banii primiti de la mama ei,care lucra in Italia.Exista toate chitantele prin care s au trimis sumele de bani aferente constructiei casei noi si intretinerii celei vechi.Mama mea a decedat anul trecut,iar in casa a ramas tatal meu vitreg si sora mea,iar fratele meu locuieste la sotie.in momentul in care a preluat casa pe numele ei,mama s a angajat sa aiba grija de bunicii mei,iar daca vreodata i s ar intampla ceva,acest lucru sa fie lasat in grija noastra,a nepotilor si a sotului ei.Problema este ca sotul ei nu mai vrea sa aiba grija de parintii mamei,care si locuiesc in acelasi imobil,iar copii mamei cu el,nici atat.in cazul unei actiuni de anulare a contractului de vanzare cumparare,in instanta,bunicii mei ar putea avea castig de cauza avand probe ca ei au contribuit la constructia imobilului?Mentionez ca plata precizata in contractul de vanzare cumparare din partea mamei catre bunicul meu,nu s a realizat decat fictiv!

Daca bunicii dvs pot face dovada neachitarii pretului, pot solicita in instanta rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare, conform dispozitiilor art. 1724 NCC:

"Când cumpărătorul nu a plătit, vânzătorul este îndreptățit să obțină fie executarea silită a obligației de plată, fie rezoluțiunea vânzării, precum și, în ambele situații, daune-interese, dacă este cazul."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2020
Vizitator
Bună seara! As dorii sa știu dacă un act de vânzare cumpărare se poate anula. Mama mea, proprietar unic a făcut act de vânzare cumpărare fratelui meu. Actul este cu cauza. El locuiește și muncește în Germania însă fizic eu am grija de ea. Doresc sa știu dacă pot anula actul deoarece eu sunt cea care are grija de ea.Multumesc.
Răspunde
 22-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, se poate.
Un contract de vanzare cumparare pe imobil cu clauza de intretinere sau chiar un contract de intretinere direct in schimbul unor beneficii referitoare la ingrijirea vanzatorului, daca nu sunt indeplinite conditiile stipulate in cadrul lor, contractul poate sa fie anulat prin modalitatea rezolutiunii sale, insa DOAR IN INSTANTA .

Debitorul (in cazul dvs, fratele) din Contractul De Intretinere este obligat, în special, să asigure creditorului hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, menaj, precum şi folosinţa unei locuinţe corespunzătoare. Întreţinerea cuprinde, de asemenea, îngrijirile şi cheltuielile necesare în caz de boală, precum și în caz de deces.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Telearca Cristina a scris pe 22-10-2020:
Bună seara! As dorii sa știu dacă un act de vânzare cumpărare se poate anula. Mama mea, proprietar unic a făcut act de vânzare cumpărare fratelui meu. Actul este cu cauza. El locuiește și muncește în Germania însă fizic eu am grija de ea. Doresc sa știu dacă pot anula actul deoarece eu sunt cea care are grija de ea.Multumesc.

Dvs puteti solicita anularea actului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere doar dupa decesul mamei, demonstrand ca fratele nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.

Daca doriti anularea acestui contract acum, mama dvs va trebui sa intreprinda acest demers in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2020
Vizitator
Buna ziua,va rog daca se poate un raspuns.Pe numele tatalui meu s a facut un titlu de proprietate pe suprafata de 6600mp din care o parte a fost a bunicului cate este decedat din 1969. Dupa moartea tatalui meu 2007 devin eu mostenitoare la acest titlu de proprietate.Acum din senin o nepoata a bunicului meu vrea parte la aceasta suprafata.Ce sanse are?
Răspunde
 07-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca ati dezbatut succesiunea si sunteti indicata ca unica mostenitoare prin certificatul de mostenitor, trebuie sa atace certificatul si sa faca dovada ca a acceptat mostenirea in termen.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator a scris pe 07-11-2020:
Buna ziua,va rog daca se poate un raspuns.Pe numele tatalui meu s a facut un titlu de proprietate pe suprafata de 6600mp din care o parte a fost a bunicului cate este decedat din 1969. Dupa moartea tatalui meu 2007 devin eu mostenitoare la acest titlu de proprietate.Acum din senin o nepoata a bunicului meu vrea parte la aceasta suprafata.Ce sanse are?

Nepoata are posibilitatea legala sa solicite in instanta anularea certificatului de mostenitor si dezbaterea succesiunii de pe urma bunicului, insa sansele de castig depind de situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2020
Vizitator
Bună ziua, avem o situație, am cumparat casă in anul 2011 prin credit ipotecar. Proprietara a construit-o în 2010 pe un teren dobândit prin donație in 2005 de la bunici. Principalul moștenitor, tata doamnei ce mi-a vandut era decedat la momentul donatori si nu exista alti moștenitori. Acum in 2020 eu doresc sa vand unei familii care cumpără tot prin credit ipotecar, dar banca spune că donația ( din 2005) poate fi atacată dacă ar apărea alti moștenitori si actul de vanzare dintre nepoata si noi, respectiv noi si viitorii proprietari poate fi atacat. Este adevarat?
Răspunde
 16-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca dna care v-a vandut in 2011 era singura descendenta a tatalui ei, si tatal ei era singurul copil al bunicilor care i-au facut donatia in 2005 nu mai are cum sa apara alt mostenitor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ofelia a scris pe 16-11-2020:
Bună ziua, avem o situație, am cumparat casă in anul 2011 prin credit ipotecar. Proprietara a construit-o în 2010 pe un teren dobândit prin donație in 2005 de la bunici. Principalul moștenitor, tata doamnei ce mi-a vandut era decedat la momentul donatori si nu exista alti moștenitori. Acum in 2020 eu doresc sa vand unei familii care cumpără tot prin credit ipotecar, dar banca spune că donația ( din 2005) poate fi atacată dacă ar apărea alti moștenitori si actul de vanzare dintre nepoata si noi, respectiv noi si viitorii proprietari poate fi atacat. Este adevarat?

Din punct de vedere legal, orice persoana are posibilitatea sa formuleze o actiune in justitie, daca apreciaza ca i-a fost lezat un drept, insa in situatia dvs, din moment ce ati dobandit imobilul printr-un act de vanzare-cumparare, iar vanzatorul il detinea in mod legal, este putin probabil ca acea nepoata sa aiba sanse reale de castig, in situatia in care va promova o actiune.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-07-2021
Vizitator
Bună ziua,aș dori să mă ajutati cu un răspuns:la vârsta de 11 ani am fost infiata de o mătușă,atunci mi s a schimbat si certificatul de nastere,in sensul ca pe certificat numele parintilor era al celor care m-au înfiat.Dupa ce am terminat școala,destinul a facut sa ma stabilesc in localitatea parintilor biologici. Cu parintii adoptivi am pastrat legatura,dar nu una foarte strânsă,asta din cauza faptului ca in anii in care am stat la ei nu am reusit sa formam o familie. In sfârșit,locuiam in Bucuresti,in anul in care m au înfiat au si primit apartament confort 1,bloc nou etc.Pana sa ma aiba pe mine,locuiau intr-o garsoniera si cu siguranță ca nu ar fi avut posibilitatea sa-si achizitioneze un apartament. Mult timp am trait cu ideea ca m-au infiat doar sa obtina acel apartament( vorbim de anii 1983). In sfârșit povestea-i lungă si nu vreau sava plictisesc. Dupa Revolutie eu m-am retras in Bacau,iar ei au vandut apartamentul in Bucuresti si au cumparat un apartament in Pitesti( centru) si o casa mai veche la o distanta de 30 de km de Pitesti. Vara locuiau la tara si iarna in oras. Anii au trecut,ne-am mai vizitat fiindca eram si un fel de rude,dar mai rar. Mereu spuneau ca lasa mostenire celor care vor avea grija de ei. Asa au si facut. Toate bunurile lor au ajuns la un nepot de-al tatalui meu adoptiv,doar ca nu au avut parte de ingrijirea promisa. Era prea tarziu cand am aflat adevarul,acele persoane au fost interesate de avere. In sfarsit,acum doi ani s-a stins din viață si mama mea adoptiva,el murise cu un an inainte. Rudele acelea care se spune ca ar fi avut grija de ei,nici nu m au anuntat. Au fost destul de isteti sa mearga cu niste batrani de 80 de ani si sa faca acte de vanzare cumparare cu clauza de ingrijire. Faptul e consumat,la 50 de ani ai mei nici nu stiu daca mi -as mai dori altceva decat sanatate,însă am un mare regret: ei m -au infiat cu un scop,sa poata obtine un apartament,pe timpul lui Ceausescu,fam cu copii aveau întâietate.Eu nu am avut niciun drept de pe urma lor,nu am nici de la parintii biologici fiindca nu reiese de nicaieri ca sunt copilul lor.Nici nu vreau fiindca Dumnezeu mi-a dat strictul necesar,sunt un om simplu care traieste decent dintr-un salariu de bugetar. Averea mea e doar baiatul meu. Sa nu ma intelegeti gresit,nu vânez averi,as vrea sa stiu de ce nu am avut si eu niciun drept,copil infiat( ei nu aveau alti copii). Se mai poate face ceva? Poate daca nu aflam ca de fapt cei carora le-a ramas apartamentul au profitat,acum nu as mai fi pus aceasta întrebare. In speranta unui raspuns,va multumesc!
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.