|
25-07-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Buganu M a scris pe 25-07-2021: Bună ziua,aș dori să mă ajutati cu un răspuns:la vârsta de 11 ani am fost infiata de o mătușă,atunci mi s a schimbat si certificatul de nastere,in sensul ca pe certificat numele parintilor era al celor care m-au înfiat.Dupa ce am terminat școala,destinul a facut sa ma stabilesc in localitatea parintilor biologici. Cu parintii adoptivi am pastrat legatura,dar nu una foarte strânsă,asta din cauza faptului ca in anii in care am stat la ei nu am reusit sa formam o familie. In sfârșit,locuiam in Bucuresti,in anul in care m au înfiat au si primit apartament confort 1,bloc nou etc.Pana sa ma aiba pe mine,locuiau intr-o garsoniera si cu siguranță ca nu ar fi avut posibilitatea sa-si achizitioneze un apartament. Mult timp am trait cu ideea ca m-au infiat doar sa obtina acel apartament( vorbim de anii 1983). In sfârșit povestea-i lungă si nu vreau sava plictisesc. Dupa Revolutie eu m-am retras in Bacau,iar ei au vandut apartamentul in Bucuresti si au cumparat un apartament in Pitesti( centru) si o casa mai veche la o distanta de 30 de km de Pitesti. Vara locuiau la tara si iarna in oras. Anii au trecut,ne-am mai vizitat fiindca eram si un fel de rude,dar mai rar. Mereu spuneau ca lasa mostenire celor care vor avea grija de ei. Asa au si facut. Toate bunurile lor au ajuns la un nepot de-al tatalui meu adoptiv,doar ca nu au avut parte de ingrijirea promisa. Era prea tarziu cand am aflat adevarul,acele persoane au fost interesate de avere. In sfarsit,acum doi ani s-a stins din viață si mama mea adoptiva,el murise cu un an inainte. Rudele acelea care se spune ca ar fi avut grija de ei,nici nu m au anuntat. Au fost destul de isteti sa mearga cu niste batrani de 80 de ani si sa faca acte de vanzare cumparare cu clauza de ingrijire. Faptul e consumat,la 50 de ani ai mei nici nu stiu daca mi -as mai dori altceva decat sanatate,însă am un mare regret: ei m -au infiat cu un scop,sa poata obtine un apartament,pe timpul lui Ceausescu,fam cu copii aveau întâietate.Eu nu am avut niciun drept de pe urma lor,nu am nici de la parintii biologici fiindca nu reiese de nicaieri ca sunt copilul lor.Nici nu vreau fiindca Dumnezeu mi-a dat strictul necesar,sunt un om simplu care traieste decent dintr-un salariu de bugetar. Averea mea e doar baiatul meu. Sa nu ma intelegeti gresit,nu vânez averi,as vrea sa stiu de ce nu am avut si eu niciun drept,copil infiat( ei nu aveau alti copii). Se mai poate face ceva? Poate daca nu aflam ca de fapt cei carora le-a ramas apartamentul au profitat,acum nu as mai fi pus aceasta întrebare. In speranta unui raspuns,va multumesc! In calitate de mostenitoare, va trebui sa acceptati si sa dezbateti mostenirea de pe urma parintilor si puteti solicita rezolutiunea contractului de intretinere in instanta, daca dovediti neexecutarea fara justificare a obligatiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-07-2021 |
 | Buganu M Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns, să inteleg ca daca nu pot demonstra ca nu si au respectat indatoririle,nu mai am niciun drept. Oricum e tarziu,au trecut 2 ani dela decesul lor si nu as putea demonstra nimic. Sanatate sa fie! Va doresc numai bine,doamna avocat. | |
|
|
|
13-09-2021 |
 | Moldoveanu Mitica Vizitator |
| Fata mea a cumpărat un apartament de la firmă din Brașov în rate împreună cu soțul ei acum o lună soțul ei a dus-o în Brașov cu motivul că mama lui este bolnavă mama lui ,când a ajuns acolo la apartament îi așteptau cei de la firmă și un cumpărător fata mea a început să plângă și a spus că nu merge a luni la notar și să o la se în pace ,un domn Pe nume Cristian ia spus că este mai bine să semnez că o să piardă toți banii și fata mea nu a fost de acord.Dupa ce au plecat soțul ia luat buletinul și a amenințat-o dacă nu semnează îi rupe buletinul și numai o ia înapoi în Germania. De frică fiică-mea că nu își mai vede copiii a semnat. În concluzie notarul nu a întrebat pe fiică-mea dacă știe ce semnează dacă vrea să semneze dacă știe carte dacă are vreo presiune a supra ei pur și simplu ia întins foile să le semneze și formularele de cedarea apartamentului în in favoarea altui cumpărător a fost completat de soțul ei și notarul se uita la ea și măcar nu a întrebat-o de ce nu completează ea .Tata mea vrea să își obțină înapoi apartamentul de cumpărătorul la care la vândut și să își continuă ratele. NE PUTEȚI AJUTA | |
|
|
|
13-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Moldoveanu Mitica a scris pe 12-09-2021: Fata mea a cumpărat un apartament de la firmă din Brașov în rate împreună cu soțul ei acum o lună soțul ei a dus-o în Brașov cu motivul că mama lui este bolnavă mama lui ,când a ajuns acolo la apartament îi așteptau cei de la firmă și un cumpărător fata mea a început să plângă și a spus că nu merge a luni la notar și să o la se în pace ,un domn Pe nume Cristian ia spus că este mai bine să semnez că o să piardă toți banii și fata mea nu a fost de acord.Dupa ce au plecat soțul ia luat buletinul și a amenințat-o dacă nu semnează îi rupe buletinul și numai o ia înapoi în Germania. De frică fiică-mea că nu își mai vede copiii a semnat. În concluzie notarul nu a întrebat pe fiică-mea dacă știe ce semnează dacă vrea să semneze dacă știe carte dacă are vreo presiune a supra ei pur și simplu ia întins foile să le semneze și formularele de cedarea apartamentului în in favoarea altui cumpărător a fost completat de soțul ei și notarul se uita la ea și măcar nu a întrebat-o de ce nu completează ea .Tata mea vrea să își obțină înapoi apartamentul de cumpărătorul la care la vândut și să își continuă ratele. NE PUTEȚI AJUTA In primul rand fata dvs va trebui sa formuleze o plangere penala impotriva sotului, pentru savarsirea infractiunii de amenintare. Ulterior, va trebui sa solicite in instanta anularea acelui contract. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-01-2022 |
 | Mobilapitesti
|
| Buna seara , va rog daca imi puteti raspunde la urmatoarea speta : am un contract de vanzare cumparare intre parintii mei si mine pentru o casa , contractul este facut fara uzufruct si cu plata a 50.000 euro cash acum 12 ani de zile , intre timp tatal meu a decedat , traieste doar mama , fratele meu poate ataca acest contract ? Multumesc. | |
|
|
|
16-01-2022 |
| Dacă există dovada plății prețului nu se poate ataca cu succes. Eventual se poate ataca dacă se poate dovedi existența unor vicii de consimțământ sau vicii de formă. Dacă fratele dvs nu a acceptat moștenirea și solicită în instanță anularea contractului, puteți invoca excepția lipsei de interes. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-01-2022 |
 | Mobilapitesti
|
| multumesc , o sa va contactez pentru o consultanta. | |
|
|
|
12-02-2022 |
 | Vizitator Iulia Vizitator |
| Bună ziua, tatăl meu este într-un proces de dezbatere a succesiunii,după ambii parinti. Tatăl meu a cumpărat un imobil si terenul ( care este amplasat imobilul )de la părinții lui.Acum la dezbaterea succesiunii el dorește o parte din teren (curte și gradina) care nu sunt trecute în actul de vânzare cumpărare,le-am pot câștiga în proces? Va mulțumesc! | |
|
|
|
12-02-2022 |
| În cadrul partajului, tatăl dvs poate obține partea din terenul pe care este amplasată casa. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-02-2022 |
| Deci să înțeleg ca poate cere,partaj din terenul care aparține, defunctilor care a intrat in masa succesorala. El dorește acei câțiva m2,pentru a-și face o cale de acces. Deoarece el și părinții lui aveu aceeași întrare și acum nu se înțelege cu ceilalți moștenitori. Va mulțumesc din suflet! | |
|
|
|
12-02-2022 |
| Deci să înțeleg ca poate cere,partaj din terenul care aparține, defunctilor care a intrat in masa succesorala. El dorește acei câțiva m2,pentru a-și face o cale de acces. Deoarece el și părinții lui aveu aceeași întrare și acum nu se înțelege cu ceilalți moștenitori. Va mulțumesc din suflet! | |
|
|
|
12-02-2022 |
| Tatal dvs poate solicita un drum de servitute. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-04-2022 |
 | Constantin Ionescu Vizitator |
| Bună ziua, am cumpărat un apartament prin notar În momentul semnării am semnalat că suma trecută ca și avans achitat este mai mare decât în realitate Ni s-a spus că poate fi o surpriză plăcută pentru dvs Considerând că poate fi un discount am semnat și am devenit proprietar La două luni am fost notificat să plătesc diferența pentru că banca creditoare ar fi făcut o eroare V-aș ruga să-mi spuneți opinia dumneavoastră | |
|
|
|
08-04-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Solicitati celui care v-a notificat sa se adreseze notarului public sa faca rectificarea prin act aditional a contractului de vanzare cumparare, pe care il veti semna si dvs. si achitati diferenta la data semnarii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-04-2022 |
| Înainte de toate doresc să vă mulțumesc frumos Acest act adițional cu mențiunea de modificare de preț a existat în momentul semnării dar nu apare cu acel presupus discount | |
|
|
|
08-04-2022 |
| Revin cu o întrebare dacă se poate să-mi spuneți Acest caz poate ajunge în instanță? Mulțumesc | |
|
|
|
08-04-2022 |
| Constantin Ionescu a scris pe 08-04-2022: Înainte de toate doresc să vă mulțumesc frumos Acest act adițional cu mențiunea de modificare de preț a existat în momentul semnării dar nu apare cu acel presupus discount Și nu am înțeles de ce a trebuit să plătesc la notar un act adițional în care prețul de vânzare era același | |
|
|
|
08-04-2022 |
|
| Ma tem ca nu mai inteleg speta. Dvs. ati afirmat initial ca ati semnat doar un contract; acum ne spuneti ca exista si un act aditional in care se modifica pretul, insa pretul este "acelasi". | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-04-2022 |
 | Ildiko puie Vizitator |
| Mama mea a făcut contract pe un imobil cu uzucapiune apoi a dat surorii mele tot ,pot ataca hotărârea asta? | |
|
|
|
28-04-2022 |
|
| Imobil cu uzucapiune? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |