Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Contract de vanzare cumparare nuda proprietate cu uzufruct viager poate fi anulat? - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 20-08-2014
Vizitator
am un contract de vanzare cumparare cu o batrana su uzufruct au in contract i/am dat 80.00 eur dar caum nui mai convine de mine poate ataca actul
Răspunde
 20-08-2014
Vizitator
in contract specifica nuda proprietate dar eu am dat 80.000 eur cu clauza de intretinere ma intereseaza dac poate schimba actul
Răspunde
 25-09-2014
Vizitator
Buna ziua

In cazul in care eu am cumparat un apartament in anul 2005 , cu titlu de nuda proprietate si pe mama am mentionat-o cu uzufruct viager , si in acesti 9 ani mi-am facut buletin la (adresa) imobilul respetiv - avand acest drept- iata ca la al treilea buletin (pe care trebuie sa mi-l fac deoarece cel anterior a expirat)... imi este solicitat acordul mamei (care trebuie sa se prezinte personal si sa aprobe ). Intrebarea mea este.... Care Lege prevede asa ceva ?? Si cum am facut deja de 2 ori buletin..iar acuma trebuie sa vina mama ?? De ce ?? .. Eu sunt proprietar si nu deranjez cu nimic uzufructul ei... + cand ea si-a facut buletinul anul trecut pe adresa respectiva, a fost nevoie de aprobarea mea... Si chiar nu inteleg mersul "trenului" :)) Presupunand ca mama nu vrea sa vina sau nu poate sa vina (fiind plecata in strainatate) ...eu...nu pot sa imi fac o carte de identitate ??? Cu actul de proprietate in mana... ???? ...deja am fost refuzata de Serviciul de Evidenta a Persoanelor... de 2 ori ... Si atunci ce fac ??? "dispar" din societate... ?? Bine-inteles... plata impozitului...si a facturilor...(totul este pe numele meu).... tot eu trebuie sa o fac , nu ??!!!! Dar domiciliul.. ??? ... potrivit hartiilor ...nu mai este acolo.... daca nu vine mama...sa ma lase sa stau in casa mea ?! ... Va rog, daca poate sa ma lamureasca cineva....astept cu nerabdare... deoarece mie mi se pare ilogica explicatia celor de la Politie... Si nu gasesc nici Legea care sa prevada asa ceva..

Va multumesc anticipat
Răspunde
 04-10-2014
Vizitator
Buna ziua .
am cuparat de la mama mea cand a divortat de sotul ei un ap cu usufruct viager nu a locuit cu mine din 1999 pana in 2012 cand am divortat ea a venit in ap sa ma evacueze pe mine si copil. Se lauda ca imi anuleaza contractual si il vinde la sora mea.E posibil dupa ce lam cumparat si am si o declarative notariala din2010 ca nu are pretentii la nimic inbunatatiri aduse in casa??cum poate anula 2 declarati notariale in care eu platesc sume de bani si am locuit in ap de la constructia lui 1983 pana in present??
Răspunde
 13-10-2014
Vizitator
BUNA SEARA
VA MULTUMESC SPER SA AM CASTIG DE CAUZA ESTE VORBA SI DE UN MINOR CARE ARE DOMICILUIL IN AP. SI DUPA CE A FOST AGRESAT TOT NOI SA RAMANEM PE STRADA CA BUNICA ARE UN AMANT SI VREA SA SE MUTE SINGURA IN AP.
Răspunde
 13-10-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
mergeti la un avocat din orasul dvs ca sa va studieze actele. aparent nu ar putea sa va anuleze contractul cand i se nazare ei

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2014
Vizitator
buna ziua cu 12 ani an urma am cumparat o locuinta de la socrii mei pe care am achitato pe loc dupala care eu si sotul meu suntem proprietarii si la clauze este scris cat timp traiesc socri sa nu putem vinde imobilul.Acum 3 ani socrul a murit ,soacra ne ameninta ca ne scoate afara din casa .Ia nu este proprietar dar nu mai vrea sa plateasca nimic cheltuieli si ne spune ca noi suntem obligati sa o antretinem si acum ne ameninta ca ne scoate afara din casa ca e casa ei .Ne poate scoate sau cei de facut.
Răspunde
 27-11-2014
Vizitator
Daca este contract de intretinere, aveti obligatia sa o intretineti pe soacra. Daca soacra si-a rezervat dreptul de uzufruct viager asupra imobilului, nu aveti obligatia sa o intretineti, dar va poate evacua din casa deoarece aveti doar nuda proprietate.
Răspunde
 26-02-2015
Vizitator
buna ziua,
Dupa 2 ani de casatorie am facut cu soacra un contaract de vanzare cumparare cu uzufruct viager pt casa si terenu pe care este construita casa 7 ari .....dupa care noi am construit o casa noua pe gradina.... acum soacara ne ameninta ca, daca ea vrea....nu ne mai lasa sa avem acces in curte .Se poate?noi nu mai avem dreptul daca ea vrea...sa putem intra in curte si in imobilul construit de noi cu acte ok .......................... doar ca inca nu este intabulata casa pe noi. Va multumesc!
Răspunde
 26-02-2015
Vizitator
Vizitator a scris pe 26-02-2015:
acum soacara ne ameninta ca, daca ea vrea....nu ne mai lasa sa avem acces in curte .Se poate?

Da, se poate, deoarece are dreptul de uzufruct, veti fi proprietari pe deplin doar dupa moartea ei.
Răspunde
 27-02-2015
Vizitator
deci daca soacra vrea noi nu mai putem intra in propria noastra casa construita de noi, pana dupa moartea soacrei....... si daca renunta si strica contractul?
ea o sa aiba dreptul la casa construita de noi pe terenul cu contract de uzufruct ..... ?
Răspunde
 27-02-2015
Vizitator
Vizitator a scris pe 27-02-2015:
deci daca soacra vrea noi nu mai putem intra in propria noastra casa construita de noi, pana dupa moartea soacrei....... si daca renunta si strica contractul?
ea o sa aiba dreptul la casa construita de noi pe terenul cu contract de uzufruct ..... ?
Multumesc!
Răspunde
 23-04-2015
Vizitator
Buna ziua,
In urma cu 3 ani, am facut act de vinzare cumparare cu mentiunea uzufruct viager. Insa de atunci proprietarii, s-au instalan in toata casa iar eu traiesc printre picioarele lor, in plus ma ameninta ca poate sa ma dea afara din casa cand vor. Va rog, spuneti-mi care sun drepturile mele.
Va multumesc pentru tratarea mesajului meu
cu stima
Maria T.
Răspunde
 24-04-2015
Vizitator
Uzufructuarul il poate da afara din casa cand doreste pe nudul proprietar deoarece doar uzufructuarul detine folosinta. Nu rezulta din mesaj daca sunteti uzufructuarul sau nudul proprietar, dar in orice caz, cel care are uzufructul viager are dreptul sa stea in casa iar nudul proprietar ar trebui sa plece (cu exceptia cazului in care uzufructul nu s-ar fi facut pe intregul imobil)
Răspunde
 17-05-2015
Vizitator
Multumes, eu sunt uzulfructuarul, cei care au cumparat de la mine si sotul meu casa (sotul meu acum este mort), ma ameninta ca poate sa ma dea afara cind vor ei, in plus se comporta foarte urat cu mine, uneori chiar ma cearta. Mentionez ca noii proprietari, sau instalat in casa si acum eu traiesc printre picioarele lor. Ei au prins in posesie chiar si lucrurile mele.
Răspunde
 17-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Adelina a scris pe 31-07-2014:
Buna ziua! Prietenul meu si viitrul sot are contract de vanzare-cumparare incheiat intre el si bunicii lui iar uzufructuarii viageri sunt parintii lui, atunci fiint casatoriti. Acum, parintii lui sunt divortati, in acest caz, mama lui inca mai are drept asupra apartamentului? Iar eu, dupa ce ma voi casatori cu prietenul meu si in cazul in care vom divorta o sa am dreptul la o parte din bun? Asta in cazul in care eu am contribuit la imbunatatirea apartamentului. Va rog frumos sa-mi raspundeti! Va multumesc enorm!

Da, mama lui are dreptul de uzufruct stabilit prin contractul de vanzare-cumparare. Nu se pierde prin divort.
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii si ramana asa. Nu devin bunuri comune. Pentru imbunatatirile facute aveti cel mult un drept de creanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2015

Bucuresti
Facebook
Eugen a scris pe 20-08-2014:
am un contract de vanzare cumparare cu o batrana su uzufruct au in contract i/am dat 80.00 eur dar caum nui mai convine de mine poate ataca actul

Daca este contract cu clauza de intretinere, pentru a putea castiga in cazul in care "ataca actul" , va trebui sa dovedeasca ca nu v-ati indeplinit obligatia de intretinere stipulata in contract.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2015

Bucuresti
Facebook
Natalia a scris pe 25-09-2014:
Buna ziua

In cazul in care eu am cumparat un apartament in anul 2005 , cu titlu de nuda proprietate si pe mama am mentionat-o cu uzufruct viager , si in acesti 9 ani mi-am facut buletin la (adresa) imobilul respetiv - avand acest drept- iata ca la al treilea buletin (pe care trebuie sa mi-l fac deoarece cel anterior a expirat)... imi este solicitat acordul mamei (care trebuie sa se prezinte personal si sa aprobe ). Intrebarea mea este.... Care Lege prevede asa ceva ?? Si cum am facut deja de 2 ori buletin..iar acuma trebuie sa vina mama ?? De ce ?? .. Eu sunt proprietar si nu deranjez cu nimic uzufructul ei... + cand ea si-a facut buletinul anul trecut pe adresa respectiva, a fost nevoie de aprobarea mea... Si chiar nu inteleg mersul "trenului" :)) Presupunand ca mama nu vrea sa vina sau nu poate sa vina (fiind plecata in strainatate) ...eu...nu pot sa imi fac o carte de identitate ??? Cu actul de proprietate in mana... ???? ...deja am fost refuzata de Serviciul de Evidenta a Persoanelor... de 2 ori ... Si atunci ce fac ??? "dispar" din societate... ?? Bine-inteles... plata impozitului...si a facturilor...(totul este pe numele meu).... tot eu trebuie sa o fac , nu ??!!!! Dar domiciliul.. ??? ... potrivit hartiilor ...nu mai este acolo.... daca nu vine mama...sa ma lase sa stau in casa mea ?! ... Va rog, daca poate sa ma lamureasca cineva....astept cu nerabdare... deoarece mie mi se pare ilogica explicatia celor de la Politie... Si nu gasesc nici Legea care sa prevada asa ceva..

Va multumesc anticipat

va trebuie acordul uzufructuarului pentru a va putea face actele de identitate pe acea adresa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2015

Bucuresti
Facebook
POP LUCICA a scris pe 04-10-2014:
Buna ziua .
am cuparat de la mama mea cand a divortat de sotul ei un ap cu usufruct viager nu a locuit cu mine din 1999 pana in 2012 cand am divortat ea a venit in ap sa ma evacueze pe mine si copil. Se lauda ca imi anuleaza contractual si il vinde la sora mea.E posibil dupa ce lam cumparat si am si o declarative notariala din2010 ca nu are pretentii la nimic inbunatatiri aduse in casa??cum poate anula 2 declarati notariale in care eu platesc sume de bani si am locuit in ap de la constructia lui 1983 pana in present??

.... posibil, dar cam greu! Este esential, pentru un raspuns corect, de cunoscut ce scrie exact in contractul de vanzare-cumparare.

contactati un avocat!

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2015

Bucuresti
Facebook
Maria T. a scris pe 17-05-2015:
Multumes, eu sunt uzulfructuarul, cei care au cumparat de la mine si sotul meu casa (sotul meu acum este mort), ma ameninta ca poate sa ma dea afara cind vor ei, in plus se comporta foarte urat cu mine, uneori chiar ma cearta. Mentionez ca noii proprietari, sau instalat in casa si acum eu traiesc printre picioarele lor. Ei au prins in posesie chiar si lucrurile mele.

Dvs., in calitate de uzufructuar, nu aveti obligatia sa-l lasati in casa pe nudul proprietar. Aveti posibilitatea sa solicitati evacuarea acestora.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.