Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Contract de vanzare cumparare nuda proprietate cu uzufruct viager poate fi anulat? - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 19-06-2015
Vizitator
am cumparat de la cineva un apartament .acel cineva are pe soacra sa in intretinere,dar este trecut in contract,uzufruct,baba are 102 ani,au duso la azil,baba are pensie de 2000 de lei.am inceput rparatia apartamentului si intre timp mam dus cu sotia sa ne schimbam domiciliul de pe o strada pe strada unde am cumparat apartamentul.de la politie ni sa zis ca trebuie sa o ducem pe baba la politie pentru consitamant de a ne face adresse.noi nu am cumparat de la baba locuinta noi am cumparato de nora ei care era trecuta in contract. nu era suficient ca mie si sotiei mele sa ni schimbe adresa din buletin numai cu contractul de vanzare cumparare?
Răspunde
 04-07-2015
Vizitator
Car3men a scris pe 17-05-2015:
Natalia a scris pe 25-09-2014:
Buna ziua

In cazul in care eu am cumparat un apartament in anul 2005 , cu titlu de nuda proprietate si pe mama am mentionat-o cu uzufruct viager , si in acesti 9 ani mi-am facut buletin la (adresa) imobilul respetiv - avand acest drept- iata ca la al treilea buletin (pe care trebuie sa mi-l fac deoarece cel anterior a expirat)... imi este solicitat acordul mamei (care trebuie sa se prezinte personal si sa aprobe ). Intrebarea mea este.... Care Lege prevede asa ceva ?? Si cum am facut deja de 2 ori buletin..iar acuma trebuie sa vina mama ?? De ce ?? .. Eu sunt proprietar si nu deranjez cu nimic uzufructul ei... + cand ea si-a facut buletinul anul trecut pe adresa respectiva, a fost nevoie de aprobarea mea... Si chiar nu inteleg mersul "trenului" :)) Presupunand ca mama nu vrea sa vina sau nu poate sa vina (fiind plecata in strainatate) ...eu...nu pot sa imi fac o carte de identitate ??? Cu actul de proprietate in mana... ???? ...deja am fost refuzata de Serviciul de Evidenta a Persoanelor... de 2 ori ... Si atunci ce fac ??? "dispar" din societate... ?? Bine-inteles... plata impozitului...si a facturilor...(totul este pe numele meu).... tot eu trebuie sa o fac , nu ??!!!! Dar domiciliul.. ??? ... potrivit hartiilor ...nu mai este acolo.... daca nu vine mama...sa ma lase sa stau in casa mea ?! ... Va rog, daca poate sa ma lamureasca cineva....astept cu nerabdare... deoarece mie mi se pare ilogica explicatia celor de la Politie... Si nu gasesc nici Legea care sa prevada asa ceva..

Va multumesc anticipat

va trebuie acordul uzufructuarului pentru a va putea face actele de identitate pe acea adresa.

Mergeți și cereți de la primărie o adeverinta de rol pe care o prezentați la politie împreună cu documentul de proprietate al imobilului.
Răspunde
 11-11-2015
Vizitator
Buna seara,as vrea si eu sa stiu va rog un lucru,sunt casatorita de 1 luna,tata imi cumpara o casa si vrea sa o treaca pe numele lui si al meu cu uzulfruct pentru ca sotul meu are probl cu o banca care il executa ,intrebarea e daca fac asa cu tata banca se poate atinge de casa?ce imi recomandati sa fac?va multumesc
Răspunde
 17-11-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Divortul nu se incadreaza in cazurile de stingere a uzfuructul viager prevazute de art.746 NCC.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 04-12-2015
Vizitator
Vasile Nutzu a scris pe 19-06-2015:
am cumparat de la cineva un apartament .acel cineva are pe soacra sa in intretinere,dar este trecut in contract,uzufruct,baba are 102 ani,au duso la avsc,baba are pensie de 2000 de lei.am inceput rparatia apartamentului si intre timp mam dus cu sotia sa ne schimbam domiciliul de pe o strada pe strada unde am cumparat apartamentul.de la politie ni sa zis ca trebuie sa o ducem pe baba la politie pentru consitamant de a ne face adresse.noi nu am cumparat de la baba locuinta noi am cumparato de nora ei care era trecuta in contract. nu era suficient ca mie si sotiei mele sa ni schimbe adresa din buletin numai cu contractul de vanzare cumparare?

Ce ai rezolvat cu aceata situatie?
Răspunde
 17-07-2016
Vizitator
Se poate desface contractul de întreținere de sosul viager cu uzul fruct viager dacă sotia moștenitoare care a avut imobilul a decedat ?
Răspunde
 17-07-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cine beneficia de întreținere ? Soția care a decedat ? In acest caz contractul putea fi atacat doar de beneficiar in timpul vietii

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2016
Vizitator
Bună ziua ! Mama mea a cedat fratelui meu cotă partea ei dintr-o proprietate cu contract vânzare-cumpărare fără bani. Acum are UZURFRUCT VIAGER si IPOTECA LEGALĂ reprezentand c /val cotei de întreținere asupra cotei cedate . Partea cedată de mama apare la frate+cumnata "cumpărare bun comun dobândit prin convenție ". Până acum am avut grijă amândoi de mama si abia am aflat că actul are 4 ani vechime.Pot face ceva sa anulez actul? Mulțumesc!
Răspunde
 23-07-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Doar mama dvs il poate anula

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-07-2016
Vizitator
Mulțumesc! Eu am rămas cu 19%din proprietate si mi se interzice accesul in casă /curte. Pot să i dau in judecată? Dacă DA am nevoie de ajutorul dv. Sunt din Ploiești.
Răspunde
 25-07-2016

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ce va doriti sa obțineți in nstanta ? Accesul in imobil sau sa faceti partajul ?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2016
Vizitator
Dezmembrare cred ca ar fi cel mai bine si restituirea cheltuielilor cu renovarea unei părți mai mari din imobil care acum conform actelor nu ni se mai cuvine. Si obligația de a ne da acceptul la utilități. Acum ne refuză bransarea la apa/gaze/canal
Răspunde
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Puteti formula contestatie la executare pentru evacuare.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
BUNA ZIUA.
Daca in actiunea de divort nu a fost introdusa si actiunea de partaj atunci NU se va discuta acum partajul. In ceea ce privesc bunurile partajabile intre soti situatia juridical sta in felul urmator: toate bunurile dobandite in timpul casatoriei de impart intre cei 2 soti. Deci daca bunurile sunt dobandite inainte de casatorie bunurile nu pot face parte din masa partajabila la divort. Daca un bun a fost achizitionat inainte de casatorie si achitarea lui s-a prelungit si pe perioada casatoriei atunci sotul venit in casatorie are dreptul la contravaloarea a 1/2 di sulta care s-a platii in timpul casatoriei sau la bun achtand celuilalt sot sulta platita de acesta (adica intregul platit inainte de casatorie plus 1/2 din timpul casatoriei)

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Aveti parte de o parte din bun doar daca demonstrati cu acte valoarea imbunatatirilor si daca acestea sunt facute in timpul casatoriei. Daca imbunatatirile au o valoare mult mai mica decat valoarea apartamentului aveti dreptul la contravaloarea acestora. Mama concubinului are dreptul viager asupra mimobilului cat si tatal. Din cate inteleg nu sa efectuat partajul. Faptul ca s-a pronuntat divortul asat nu inseamna ca s-a pronuntat si partajul sotilor (mama si talal concubinului)
Divortul nu stinge uzfuructul viager prevazute de art.746 NCC.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Adelina a scris pe 31-07-2014:
Buna ziua! Prietenul meu si viitrul sot are contract de vanzare-cumparare incheiat intre el si bunicii lui iar uzufructuarii viageri sunt parintii lui, atunci fiint casatoriti. Acum, parintii lui sunt divortati, in acest caz, mama lui inca mai are drept asupra apartamentului? Iar eu, dupa ce ma voi casatori cu prietenul meu si in cazul in care vom divorta o sa am dreptul la o parte din bun? Asta in cazul in care eu am contribuit la imbunatatirea apartamentului. Va rog frumos sa-mi raspundeti! Va multumesc enorm!

Aveti parte de o parte din bun doar daca demonstrati cu acte valoarea imbunatatirilor si daca acestea sunt facute in timpul casatoriei. Daca imbunatatirile au o valoare mult mai mica decat valoarea apartamentului aveti dreptul la contravaloarea acestora. Mama concubinului are dreptul viager asupra mimobilului cat si tatal. Din cate inteleg nu sa efectuat partajul. Faptul ca s-a pronuntat divortul asat nu inseamna ca s-a pronuntat si partajul sotilor (mama si talal concubinului)
Divortul nu stinge uzfuructul viager prevazute de art.746 NCC.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Gabriel a scris pe 08-02-2014:
Buna ziua .
Sant nedumerit si vreau sa aflu un raspuns la urmatoarea problema .
Acum doi ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager intre mine , sotia ca vanzatori si fiul nostru ca cumparator , intre timp el s-a casatorit si locuim impreuna toti patru (in momentul intocmirii contractului fiul nu a fost casatorit ) momentan tinerii din motive probabil nepotrivire sint in proces de divort (nu au copii) , vreau sa stiu daca in urma deciziei de divort (care este in pronuntare) fosta nora poate sa solicite la partaj jumatate din bunuri adica casa , masina lux (si asta cumparata inainte de casatorie de fiul meu) etc si pentru a obtine aceste drepturi poate sa ceara inclusiv vanzarea sau executarea noastra silita ? Daca mai putem salva ceva si cum ?
Astept daca este posibil un raspuns .
Va multumesc

BUNA ZIUA.
Daca in actiunea de divort nu a fost introdusa si actiunea de partaj atunci NU se va discuta acum partajul. In ceea ce privesc bunurile partajabile intre soti situatia juridical sta in felul urmator: toate bunurile dobandite in timpul casatoriei de impart intre cei 2 soti. Deci daca bunurile sunt dobandite inainte de casatorie bunurile nu pot face parte din masa partajabila la divort. Daca un bun a fost achizitionat inainte de casatorie si achitarea lui s-a prelungit si pe perioada casatoriei atunci sotul venit in casatorie are dreptul la contravaloarea a 1/2 di sulta care s-a platii in timpul casatoriei sau la bun achtand celuilalt sot sulta platita de acesta (adica intregul platit inainte de casatorie plus 1/2 din timpul casatoriei)

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2016
Vizitator
Bună ziua! Am revenit cu o întrebare: cum poate mama anula actul : la notar sau trebuie avocat? Mentionez că nu are nici o dovadă a actului dar stim biroul unde a fost încheiat.
Răspunde
 28-10-2016
Vizitator
Buna ziua! Acum 2 ani am cumparat un apartament iar părinților mei le.a fost trecut in contract dreptul de uzufruct viager. Acum o săptămâna m-am căsătorit si as vrea sa stiu daca părinții mei renunța la dreptul de uzufruct sotul meu are drepturi la apartament? Va Multumesc!
Răspunde
 16-11-2016
Vizitator
Buna ziua , in 2013 am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager cu o doamna de 78 ani (proprietara)si sotul acesteia (de 30 ani casatoriti, beneficiar al uzufructului). In momentul semnarii actului totul parea ok , doamna notar solicitandu-ne am facut un mmse la un cabinet psihologic totul iesit bine .
Astazi , cei 2 soti sunt decedati din 2015 ,insa fiul doamnei a cerut in instanta anularea actului pe motiv ca doamna suferea de Alhzeimer.
Mentionez ca doamna se intretinea singura, impreuna cu sotul , nematinand legatura cu vreo ruda de peste 10 ani.
Am vreo sansa sa-mi recuperez prejudiciul creat tinand cont ca se ridica la 14000 e + renovare completa apartament ?
Am martori care pot dovedii cei 2 ani in care m-am ocupat exclusiv de intretinerea beneficiarilor si faptul ca doamna se comporta mai mult decat normal.
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.