|
09-01-2018 |
 | Cornelia Sandu Vizitator |
| Bună ziua, am nevoie de un sfat. As vrea sa plec de a casa și sa ma mut la prietenul meu. Numai ma înțeleg cu părinții mei, se cearta încontinu cu mine, am ajuns să-mi fie teama de ei. Tatăl meu s-a interesat dar nustiu dacă este adevărat dacă eu am 17 ani și el tot la fel avem doua condiții neconvenabile, adică una ss mergem la psihiatru sau sa trecem prin judecătorie și multe altele. Voiam sa va întreb dacă asa este. Am nevoie de un sfat ceva. Pana când voi face 18 ani mai sunt patru luni..dar nustiu dacă acum se poate rezolva ceva. | |
|
|
|
10-01-2018 |
| Cornelia Sandu a scris pe 09-01-2018: Bună ziua, am nevoie de un sfat. As vrea sa plec de a casa și sa ma mut la prietenul meu. Numai ma înțeleg cu părinții mei, se cearta încontinu cu mine, am ajuns să-mi fie teama de ei. Tatăl meu s-a interesat dar nustiu dacă este adevărat dacă eu am 17 ani și el tot la fel avem doua condiții neconvenabile, adică una ss mergem la psihiatru sau sa trecem prin judecătorie și multe altele. Voiam sa va întreb dacă asa este. Am nevoie de un sfat ceva. Pana când voi face 18 ani mai sunt patru luni..dar nustiu dacă acum se poate rezolva ceva. Buna ziua, ... acum, pentru 4 luni, pana impliniti 18 ani, nu mai conteaza: mai asteptati putin cele 4 luni, si apoi va mutati impreuna cu prietenul. Orice demersuri ati incerca sa faceti la acest moment, nu se vor solutiona in cele 4 luni pe care le mai aveti de asteptat pana la implinirea varstei de 18 ani. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-01-2018 |
 | Maria _magdalena@yahoo.com Vizitator |
| buna vreau sa fug cu un baiat de 15 ani de acasa oare baiatului iar face ceva politia este doar un prieten pecare il cunosc | |
|
|
|
15-02-2018 |
 | Bajenaru Andrei Vizitator |
| Buna seara o scurta intrebare am si eu. Daca eu am 19 ani am servici!!!!! am venit 2500 lei pe luna!! Si prietena mea are 15 ani , sta la sora ei care are 25 ani si acolo locuieste si cumnatul iubitei mele. Nimeni din familia ei nu e de acord cu mine. Toti din familia mea imi ofera sprijin sa ne mutam impreuna . pot sa o iau la mine acasa , sa merg la politie sa declar ca e la mine sub supraveghere si am grija de ea ,deoarece cumnatul iei i-a confiscat telefonul, i-a spart contul de facebook si ia schimbat parola... daca fac o plangere ca i-a sp[art contul am inteles ca poate lua amenda.sau inchisoare 3-12 luni. in principiu daca o iau acasa si declaram la politie poate sa o i-a inapoi acasa. tinand cont ca maicasa e in Italia si taicasu e un betiv in romania? MULTUEMSC ANTICIPAT | |
|
|
|
16-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Bajenaru Andrei a scris pe 15-02-2018: Buna seara o scurta intrebare am si eu. Daca eu am 19 ani am servici!!!!! am venit 2500 lei pe luna!! Si prietena mea are 15 ani , sta la sora ei care are 25 ani si acolo locuieste si cumnatul iubitei mele. Nimeni din familia ei nu e de acord cu mine. Toti din familia mea imi ofera sprijin sa ne mutam impreuna . pot sa o iau la mine acasa , sa merg la politie sa declar ca e la mine sub supraveghere si am grija de ea ,deoarece cumnatul iei i-a confiscat telefonul, i-a spart contul de facebook si ia schimbat parola... daca fac o plangere ca i-a sp[art contul am inteles ca poate lua amenda.sau inchisoare 3-12 luni. in principiu daca o iau acasa si declaram la politie poate sa o i-a inapoi acasa. tinand cont ca maicasa e in Italia si taicasu e un betiv in romania? MULTUEMSC ANTICIPAT Va trebui sa asteptati ca prietena dvs sa devina majora, in caz contrar puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-03-2018 |
 | Mihai Vizitator |
| buna ziua am 16 ani si am o relatie de 3 ani cu prietenu meu si am trecut prin multe cu familia mea mama tata nea acceptat dupa 2 ani sa dus la politie noi am continuat sa vorbim si io nu pot sta fara el daca mai fug de acasa si vine politia ma mai poate loa acasa precizez ca are servici bani lui este responsabil | |
|
|
|
02-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mihai a scris pe 01-03-2018: buna ziua am 16 ani si am o relatie de 3 ani cu prietenu meu si am trecut prin multe cu familia mea mama tata nea acceptat dupa 2 ani sa dus la politie noi am continuat sa vorbim si io nu pot sta fara el daca mai fug de acasa si vine politia ma mai poate loa acasa precizez ca are servici bani lui este responsabil Va trebui sa asteptati sa impliniti varsta de 18 ani pentru a va putea muta impreuna cu prietenul dvs., in caz contrar acesta poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-03-2018 |
 | Anda Vizitator |
| Buna ziua! As dori sa stiu daca la 17 ani ma pot muta cu prietenul meu acesta fiind major. In prezent locuiesc doar cu mama dar mereu am parte de agresiune verbala si uneori chiar si fizica. Poate sa pateasca prietenul meu ceva daca eu as depunde o declaratie cum ca am plecat de bunavoie? Si daca as suna la protectia copilului acestia m-ar trimite intr-un centru de al lor sau ma poate lua cineva in custodie fiindu mi tutore legal? | |
|
|
|
18-03-2018 |
 | Anda Vizitator |
| Anda a scris pe 18-03-2018: Buna ziua! As dori sa stiu daca la 17 ani ma pot muta cu prietenul meu acesta fiind major. In prezent locuiesc doar cu mama dar mereu am parte de agresiune verbala si uneori chiar si fizica. Poate sa pateasca prietenul meu ceva daca eu as depunde o declaratie cum ca am plecat de bunavoie? Si daca as suna la protectia copilului acestia m-ar trimite intr-un centru de al lor sau ma poate lua cineva in custodie fiindu mi tutore legal? P.S. Mentionez ca prietenul meu are 18 ani impliniti in luna decembrie. | |
|
|
|
19-03-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Anda a scris pe 18-03-2018: Buna ziua! As dori sa stiu daca la 17 ani ma pot muta cu prietenul meu acesta fiind major. In prezent locuiesc doar cu mama dar mereu am parte de agresiune verbala si uneori chiar si fizica. Poate sa pateasca prietenul meu ceva daca eu as depunde o declaratie cum ca am plecat de bunavoie? Si daca as suna la protectia copilului acestia m-ar trimite intr-un centru de al lor sau ma poate lua cineva in custodie fiindu mi tutore legal? Buna ziua, Prietenul dvs. nu va pati nimic. Cu toate acestea, decizia de a pleca de acasa si de a te muta cu prietenul este una foarte serioasa si trebuie cantarita cu foarte multa atentie. La varsta de doar 18 ani un baiat nu este suficient de matur pentru a-si asuma o astfel de responsabilitate (nu spun ca nu pot exista exceptii). Va recomand prudenta in acest gen de decizii. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
19-03-2018 |
| Anda a scris pe 18-03-2018: Buna ziua! As dori sa stiu daca la 17 ani ma pot muta cu prietenul meu acesta fiind major. In prezent locuiesc doar cu mama dar mereu am parte de agresiune verbala si uneori chiar si fizica. Poate sa pateasca prietenul meu ceva daca eu as depunde o declaratie cum ca am plecat de bunavoie? Si daca as suna la protectia copilului acestia m-ar trimite intr-un centru de al lor sau ma poate lua cineva in custodie fiindu mi tutore legal? Prietenul dvs. poate fi acuzat de act sexual cu minor. Cu toate acestea, chiar si in lipsa unei plangeri penale din partea mamei dvs., ar fi indicat sa asteptati sa deveniti majora inainte de a lua o astfel de decizie. Daca apelati la protectia copilului, puteti fi dusa intr-un centru pana la majorat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-03-2018 |
 | Alexandra Vizitator |
| Am 17 ani si vreau sa plec de acasa la prietenu meu dar ei nu sunt de acord el find major | |
|
|
|
27-03-2018 |
 | Alexandra Vizitator |
| Vreau sa ma mut la prietenu meu care este major si parinti mei nu sunt de acord cu el Poate pati ceva prietenu meu Ca am varsta de 17 ani Va rog sa imi raspundeti cat mai repede multumesc | |
|
|
|
28-03-2018 |
| Alexandra a scris pe 27-03-2018: Vreau sa ma mut la prietenu meu care este major si parinti mei nu sunt de acord cu el Poate pati ceva prietenu meu Ca am varsta de 17 ani Va rog sa imi raspundeti cat mai repede multumesc Prietenul dvs. poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu minor, motiv pentru care ar fi indicat sa asteptati implinirea varstei de 18 ani pentru a lua o astfel de decizie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-03-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna seara! Ma numesc Andreea! Am o relație cu un baiat de aproape 4 luni...bn am mai fost împreună si anul trecut! Parintii mei nu ma lasa sa ma văd cu el , spun ca nu-i de mine. Eu am 16 ani iar el va face 18 ani in noiembrie! As vrea sa ma mut cu el...ma va putea lua politia de la el? Ii va putea face rau? | |
|
|
|
30-03-2018 |
| Andreea a scris pe 29-03-2018: Buna seara! Ma numesc Andreea! Am o relație cu un baiat de aproape 4 luni...bn am mai fost împreună si anul trecut! Parintii mei nu ma lasa sa ma văd cu el , spun ca nu-i de mine. Eu am 16 ani iar el va face 18 ani in noiembrie! As vrea sa ma mut cu el...ma va putea lua politia de la el? Ii va putea face rau? Sfatul meu este sa asteptati implinirea varstei majoratului, in caz contrar prietenul dvs, odata devenit major, poate fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-04-2018 |
 | Andreea_moraru Vizitator |
| |
|
|
05-04-2018 |
 | Marian Vizitator |
| Salut! eu am 16 ani, prietena mea tot 16 are, daca ea ar veni la mine, si parinti ei ar suna la politie, ce s-ar intampla? Ne-ar putea face ceva? ma refer la chestii de genul> Sa nu ne mai vedem, sa nu mai vb, sa ma bage undeva?... | |
|
|
|
05-04-2018 |
 | Marian Vizitator |
| Salut! eu am 16 ani, prietena mea tot 16 are, daca ea ar veni la mine, si parinti ei ar suna la politie, ce s-ar intampla? Ne-ar putea face ceva? ma refer la chestii de genul> Sa nu ne mai vedem, sa nu mai vb, sa ma bage undeva?... | |
|
|
|
06-04-2018 |
 | Nicu Vizitator |
| Buna ziua , vreau sa fiu și eu lămurit cu niște aspecte legate de lege privind drepturile unui copil după vârsta de 16 ani. De exemplu , dacă o fata in vârsta de 17 ani sa saturat de certurile de acasă , reproșurile pe care le primește de la părinți iei , diferența care se face între ea și sora iei mai mică cu 6 ani , aceasta fata făcând cam toate treburile prin casa și mama iei nu mișcă un deget si tot ea face panarama , o vorbește de rău ... o jignește ... tatăl iei la fel ... și respectiva fata sa saturat de toate reproșurile, acesta hotărând sa plece de acasă și sa se mute la mine. In cazul in care mama si tatăl iei vin cu poliția la mine acuzându-ma de corupere de minori ce se poate intampla . Cu excepția atunci când fata declara pe propria răspundere ca a plecat singura de acasă și nimeni nu a obligat-o sa se mute la mine , a făcut-o pentru ca nu mai suporta certurile de acasă și reproșurile pentru fiecare lucru pe care îl face , fie el bun sau rău și pe sora iei sa zicem ca o tine in puf și ii face toate poftele dar iei nici măcar necesarul nu sunt in stare săi ofere . | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |