Forum avocaţi > Civil

Pot pleca la 16 ani de acasa? - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 06-04-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nicu a scris pe 06-04-2018:
Buna ziua , vreau sa fiu și eu lămurit cu niște aspecte legate de lege privind drepturile unui copil după vârsta de 16 ani. De exemplu , dacă o fata in vârsta de 17 ani sa saturat de certurile de acasă , reproșurile pe care le primește de la părinți iei , diferența care se face între ea și sora iei mai mică cu 6 ani , aceasta fata făcând cam toate treburile prin casa și mama iei nu mișcă un deget si tot ea face panarama , o vorbește de rău ... o jignește ... tatăl iei la fel ... și respectiva fata sa saturat de toate reproșurile, acesta hotărând sa plece de acasă și sa se mute la mine. In cazul in care mama si tatăl iei vin cu poliția la mine acuzându-ma de corupere de minori ce se poate intampla . Cu excepția atunci când fata declara pe propria răspundere ca a plecat singura de acasă și nimeni nu a obligat-o sa se mute la mine , a făcut-o pentru ca nu mai suporta certurile de acasă și reproșurile pentru fiecare lucru pe care îl face , fie el bun sau rău și pe sora iei sa zicem ca o tine in puf și ii face toate poftele dar iei nici măcar necesarul nu sunt in stare săi ofere .

In situatia in care fata respectiva este supusa unor abuzuri, poate sesiza DGASPC. In urma unei anchete sociale, daca se va dovedi ca traieste intr-un mediu nociv, poate fi internata intr-un centru pentru minori pana la majorat.
Daca dvs., major fiind si avand o relatie cu fata respectiva, o veti lua acasa, riscati sa fiti acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2018
Vizitator
Bună ziua, am o nelămurire! Am un iubit cu un an mai mic ca mine, eu având 17 iar el 16 dar nu se poate spune ca e un copil si cum gândeste, are o gândire si un comportament la fel ca un om matur. Părinții mei nu sunt de acord cu el iar ne-au interzis să ne vedem dar nu i-am aacultat si au aflat dar in momentul de fata nu mai zic nimic. Acasă e un haos, nu mai pot sa numesc casa un loc linistit,relaxant sa vin cu drag, aici sunt numai certuri in fiecare zi, criticări asupra mea tot timpul si replica catre ma doare cel mai tare e ca " Mai bine nu te aveam" de atatia ani in fiecare zi aceleasi lucruri, plang tot timpul iar ce pot sa fac? Parintii prietenului meu l-au lasat sa stea singur acasa ei stana tot in acelasi oras dar la alta casa, il mai ajuta financiar ai cu ce trebuie iar eu daca aleg sa ma mut la el ai mei pot sa ma ia inapoi acasa? trebuie acordul lor totusi ca am o varsta deja unde eu zic ca as putea decide si singura? Sau nu se poate parintii lui sa dea ceva in scris unde se poate face ca au ei grija de mine si stau aub protectia lor?
Va vor un raspuns fara critici.
Răspunde
 23-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Carinaioana@yahoo.com a scris pe 22-05-2018:
Bună ziua, am o nelămurire! Am un iubit cu un an mai mic ca mine, eu având 17 iar el 16 dar nu se poate spune ca e un copil si cum gândeste, are o gândire si un comportament la fel ca un om matur. Părinții mei nu sunt de acord cu el iar ne-au interzis să ne vedem dar nu i-am aacultat si au aflat dar in momentul de fata nu mai zic nimic. Acasă e un haos, nu mai pot sa numesc casa un loc linistit,relaxant sa vin cu drag, aici sunt numai certuri in fiecare zi, criticări asupra mea tot timpul si replica catre ma doare cel mai tare e ca " Mai bine nu te aveam" de atatia ani in fiecare zi aceleasi lucruri, plang tot timpul iar ce pot sa fac? Parintii prietenului meu l-au lasat sa stea singur acasa ei stana tot in acelasi oras dar la alta casa, il mai ajuta financiar ai cu ce trebuie iar eu daca aleg sa ma mut la el ai mei pot sa ma ia inapoi acasa? trebuie acordul lor totusi ca am o varsta deja unde eu zic ca as putea decide si singura? Sau nu se poate parintii lui sa dea ceva in scris unde se poate face ca au ei grija de mine si stau aub protectia lor?
Va vor un raspuns fara critici.

Va trebui sa asteptati varsta majoratului pentru a putea lua propriile decizii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2018
Vizitator
Buna! Am 16 ani si vreau sa ma plec de acasa si sa ma mut la prietenul meu , are 23 de ani, parintii mei nu sunt de acord cu el , am mai plecat odata de acasa din cauza tatalui meu care m-a batut si am stat la prietenul meu timp de 3 zile. In aceste 3 zile politia mi-a sugerat sa nu ma duc acasa din cauza tatalui meu pentru ca ar putea sa ma bata din nou ,in aceste 3 zile mergeam la scoala iar politia ma vizita des,la un moment dat tata a mers la politie si m-a dat disparuta dar mama mea si politia stiau unde sunt numai ca nu i-au spus pentru ca ar fi putut sa ma gaseasca , cand tata m-a dat disparuta politia m-a luat la sectie am dat cateva declaratii, mi-au fost luate amprente iar apoi m-au lasat sa plec, parintii mei m-au luat acasa ceea ce eu nu voiam am strigat in politie si am inceput sa plang ca nu vreau sa merg acasa cu tatal meu pentru ca este un om rau mi-a distrus viata si intr-un final politia mi-a intors spatele si parintii m-au dus acasa.
Ceva timp tata nu a mai dat in mine , el are probleme cu alcoolul si dintr o data a inceput din nou sa ma bata si tot asa nu am fost la politie sa ii fac vreo plangere , dar daca as pleca de acasa la prietenul meu si tata iar m-ar da disparuta , ar putea sa ma ia din nou acasa gandindu-ne ca iar m-ar bate si m-ar sechestra in casa? Va rog frumos am nevoie de ajutor si de niste raspunsuri. Multumesc!
Răspunde
 28-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristina a scris pe 28-05-2018:
Buna! Am 16 ani si vreau sa ma plec de acasa si sa ma mut la prietenul meu , are 23 de ani, parintii mei nu sunt de acord cu el , am mai plecat odata de acasa din cauza tatalui meu care m-a batut si am stat la prietenul meu timp de 3 zile. In aceste 3 zile politia mi-a sugerat sa nu ma duc acasa din cauza tatalui meu pentru ca ar putea sa ma bata din nou ,in aceste 3 zile mergeam la scoala iar politia ma vizita des,la un moment dat tata a mers la politie si m-a dat disparuta dar mama mea si politia stiau unde sunt numai ca nu i-au spus pentru ca ar fi putut sa ma gaseasca , cand tata m-a dat disparuta politia m-a luat la sectie am dat cateva declaratii, mi-au fost luate amprente iar apoi m-au lasat sa plec, parintii mei m-au luat acasa ceea ce eu nu voiam am strigat in politie si am inceput sa plang ca nu vreau sa merg acasa cu tatal meu pentru ca este un om rau mi-a distrus viata si intr-un final politia mi-a intors spatele si parintii m-au dus acasa.
Ceva timp tata nu a mai dat in mine , el are probleme cu alcoolul si dintr o data a inceput din nou sa ma bata si tot asa nu am fost la politie sa ii fac vreo plangere , dar daca as pleca de acasa la prietenul meu si tata iar m-ar da disparuta , ar putea sa ma ia din nou acasa gandindu-ne ca iar m-ar bate si m-ar sechestra in casa? Va rog frumos am nevoie de ajutor si de niste raspunsuri. Multumesc!

Puteti formula o plangere penala impotriva tatalui agresiv si de asemenea, puteti sesiza DGASPC-ul privind situatia dvs., pentru a fi dusa intrun centru pentru minori pana la majorat.
In ceea ce priveste faptul ca doriti sa va mutati cu prietenul dvs., va trebui sa asteptati varsta majoratului daca parintii nu sunt de acord, in caz contrar iubitul dvs. risca sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu minor, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2018
Vizitator
iubita mea face 17 ani in iulie , este foarte batjocorita si luata in bataie de joc de tatal ei, batuta si amenintata ca o va trimite la orfelinat ( ai ei sunt despartiti legal ) iar fata a decis sa plece de acasa, fiind iubita mea nu as avea cum sa o las de capul ei si as fi vrut sa o iau la mine , ideea e ca eu am 18 ani , sunt major si imi este frica sa nu am cine stie ce probleme ce as putea face ?
Răspunde
 04-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Roman Claudiu a scris pe 03-06-2018:
iubita mea face 17 ani in iulie , este foarte batjocorita si luata in bataie de joc de tatal ei, batuta si amenintata ca o va trimite la orfelinat ( ai ei sunt despartiti legal ) iar fata a decis sa plece de acasa, fiind iubita mea nu as avea cum sa o las de capul ei si as fi vrut sa o iau la mine , ideea e ca eu am 18 ani , sunt major si imi este frica sa nu am cine stie ce probleme ce as putea face ?

Buna ziua,

Nu veti avea probleme, doar ca parintii fetei pot solicita sprijinul politiei pentru a aduce fata acasa.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Roman Claudiu a scris pe 03-06-2018:

Indicat ar fi sa asteptati ca prietena dvs. sa implineasca varsta majoratului. Daca aceasta este supusa unor agresiuni in mediul in care creste, poate sesiza DGASPC-ul pentru a fi relocata intr-un centru pentru minori pana la majorat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2018
Vizitator
Am plecat de acasa din cauza certurilor si m-am dus la o prietena avem relatia de 1 an eu am 17 si ea 17 in caz contrar politia are ce sami faca sau sa ma poată obliga sa ma intorc acasa daca eu nu vreau ce pot face sa raman cu ea in continuare va rog sa ma indrumati-ma va multumesc
Răspunde
 26-06-2018
Vizitator
Am plecat de acasa din cauza certurilor si m-am dus la o prietena avem relatia de 1 an eu am 17 si ea 17 in caz contrar politia are ce sami faca sau sa ma poată obliga sa ma intorc acasa daca eu nu vreau ce pot face sa raman cu ea in continuare va rog sa ma indrumati-ma va multumesc
Răspunde
 10-07-2018
Vizitator
Buna ziua. Aș avea și eu o întrebare...am aproape 17 ani și am o relație de 2 ani cu un băiat de 22 de ani. Problema este că părinții mei nu sunt de acord cu el, și pt asta m-au adus în Italia pentru a nu mai putea fi cu el (noi suntem inca împreună, dar fără să știe ei) el a venit aici iar părinții mei de când au aflat că e aici nu mă mai lasă să ies din casa, îmi controlează telefonul etc. Aș vrea să știu ce s-ar putea întâmpla dacă plec cu el, și dacă părinții mei ar putea să îi facă probleme cu politia. Va rog un răspuns sigur și cât de repede. Mulțumesc
Răspunde
 10-07-2018
Vizitator
Buna ziua. Aș avea și eu o întrebare...am aproape 17 ani și am o relație de 2 ani cu un băiat de 22 de ani. Problema este că părinții mei nu sunt de acord cu el, și pt asta m-au adus în Italia pentru a nu mai putea fi cu el (noi suntem inca împreună, dar fără să știe ei) el a venit aici iar părinții mei de când au aflat că e aici nu mă mai lasă să ies din casa, îmi controlează telefonul etc. Aș vrea să știu ce s-ar putea întâmpla dacă plec cu el, și dacă părinții mei ar putea să îi facă probleme cu politia. Va rog un răspuns sigur și cât de repede. Mulțumesc
Răspunde
 10-07-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Diana a scris pe 10-07-2018:

In situatia in care veti pleca, parintii dvs. pot formula plangere penala impotriva iubitului dvs. pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu minor, in functie de caz. Indicat ar fi sa asteptati varsta majoratului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2018
Vizitator
Buna ziua,Ma numesc am 17 anii as vrea sa plec de acasa in Vama Veche sa lucrez ca sezoniera familia mea nu ma lasa, am luat si bataie din cauza asta.Dacaa as pleca si s-ar duce la politie m-ar aduce inapoi acasa ?
Răspunde
 12-07-2018
Vizitator
Ana a scris pe 12-07-2018:
Buna ziua,Ma numesc Ana am 17 anii as vrea sa plec de acasa in Vama Veche sa lucrez ca sezoniera familia mea nu ma lasa, am luat si bataie din cauza asta.Dacaa as pleca si s-ar duce la politie m-ar aduce inapoi acasa ?
Răspunde
 05-08-2018
Vizitator
Buna seara. Stau cu bunica mea iar bunica mea e in proces de a lua tutela pentru mine . Vreau sa ma ajutați din suflet va rog nu m ai rezist cu ea :( Am 16 ani jumate si vreau sa ma mut cu prietenul meu el avand 22... specific ca stau La tara iar bunica mea vrea doar ajutorul pe care îl voi primi si sa fiu sluga ei.... pot sa fac ceva sa ma mut cu el sau măcar singura ca nu m ai pot cu ea . Stau ca la puscari numai in curte . Va rog din suflet sa ma ajutati
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Am 15 ani și vreau sa ma mut cu iubitul meu ce are 17 ani ... nu mai suport paținti tot ei m-au provocat sa fac asta prin fapte ma țin închisă și sufăr mult cu ei ce pot face dacă eu fug de bună voie la el acasa pentru totdeauna ce pot făcea sa rămân acolo și sa nu mai mă ia în napoi ?
Răspunde
 06-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
MYKA a scris pe 06-08-2018:
Am 15 ani și vreau sa ma mut cu iubitul meu ce are 17 ani ... nu mai suport paținti tot ei m-au provocat sa fac asta prin fapte ma țin închisă și sufăr mult cu ei ce pot face dacă eu fug de bună voie la el acasa pentru totdeauna ce pot făcea sa rămân acolo și sa nu mai mă ia în napoi ?

Atat timp cat sunteti minora, parintii raspund de dvs., astfel ca va pot lua inapoi.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2018
Vizitator
Vreau sa plec de acasa sa ma mut la prietenul meu ,deja am facut prea multe probleme parintilor sunt deja insarcinata si am varsta de 17ani impliniti in feb2018....Daca plec de buna voie la el ...I se poate intampla ceva lui ?
Răspunde
 13-10-2018
Vizitator
Vreau sa plec de acasa sa ma mut la prietenul meu ,deja am facut prea multe probleme parintilor sunt deja insarcinata si am varsta de 17ani impliniti in feb2018....Daca plec de buna voie la el ...I se poate intampla ceva lui ?
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.