Forum avocaţi > Civil

Pot pleca la 16 ani de acasa? - Pagina 4

Start  1   2   3  4 Final
 13-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Catalina a scris pe 13-10-2018:
Vreau sa plec de acasa sa ma mut la prietenul meu ,deja am facut prea multe probleme parintilor sunt deja insarcinata si am varsta de 17ani impliniti in feb2018....Daca plec de buna voie la el ...I se poate intampla ceva lui ?

In situatia in care plecati, iar parintii dvs. vor anunta organele de politie, prietenul dvs. risca sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2018
Vizitator
Buna , am și eu o intrebare . Sunt intr-o relație cu un baiat , e major , am avut relatii sexuale cu el înainte cu o luna de a face 18 ani . Parintii au aflat iar acum vor sa ii depună plângere pentru corupere de minori . Poate sa ii faca lui ceva ? Sa ii dea între 2-7 ani de închisoare ?
Răspunde
 30-10-2018
Vizitator
Bună, sunt Maria și am aproape 16 ani, pot sa plec de acasă la prietenul meu?, părinți nu sunt de acord sa vorbesc cu el, și eu vreau sa ma mut cu el se poate?, nu îi mai suport pe părinți sunt prea răi cu mine și vreau sa stau cu el, Eu îl iubesc, el mă iubește și vrem sa stam împreună.
Răspunde
 30-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mia a scris pe 30-10-2018:
Bună, sunt Maria și am aproape 16 ani, pot sa plec de acasă la prietenul meu?, părinți nu sunt de acord sa vorbesc cu el, și eu vreau sa ma mut cu el se poate?, nu îi mai suport pe părinți sunt prea răi cu mine și vreau sa stau cu el, Eu îl iubesc, el mă iubește și vrem sa stam împreună.

Va trebui sa asteptati sa implinesti varsta majoratului, in caz contrar prietenul poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2018
Vizitator
Și dacă nu pot să aștept până fac majoratul?
Răspunde
 27-11-2018
Vizitator
Bună, am 17 ani și vreau sa ma mut cu prietenul meu care are 20! Vreau sa știu dacă părinți mei pot face ceva în legătură cu treaba aceasta?
Răspunde
 27-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabriela a scris pe 27-11-2018:
Bună, am 17 ani și vreau sa ma mut cu prietenul meu care are 20! Vreau sa știu dacă părinți mei pot face ceva în legătură cu treaba aceasta?

Cat timp sunteti minora, nu puteti lua astfel de decizii fara acordul parintilor, deoarece riscati ca prietenul dvs. sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-12-2018
Vizitator
Bună ziua. Aş dori un sfat cât se poate de repede..
Am 15 ani..peste puțin timp voi împlini 16 ani. Am relație de 2 ani şi jumătate cu prietenul meu care este mai mare decât mine. Părinții mei sunt foarte exagerați..Nu am voie să mişc un deget fără ca ei să ştie. Părinții au şi nişte probleme cu sănătatea iar din cauza acestora au devenit mult mai brutali..atât în vorbire cât şi în comportament. Primesc bătaie de la mama şi aud vorbe total nepotrivite, pe care o mamă nu ar trebui să i le spună copilului, cum ar fi: "esti proastă", "nu înveți si nu vei ajunge nimic in viața", "îmi doresc sa pleci", "îmi doresc sa scap de tine că m-am săturat de tine". Mie nu mi se par nişte vorbe potrivite.. Tatal meu..pe langa problema care l-a facut sa se poarte urat, consuma alcool foarte foarte des si acest lucru il face si mai brutal. Acum ceva timp s-a enervat din nu stiu ce motiv si a batut-o pe mama si a strans-o de gat , in fața mea...Nu mi se pare ceva ok ...Toată lumea spune că la 16 ani nu gândim, nu stim ce vor, ca mai tarziu o sa regretăm. Dar de unde ştiu acele persoane acest lucru? Bun , am 16 ani, şi? Gândesc mai matur decât unul la 18 ani. Că "părinții stiu ce este mai bine pentru copii" ...cine spune treaba asta? Ce este mai bine pentru mine, să stau in casă cu ei si sa primesc bătaie si sa aud certuri/scandaluri în fiecare zi? Sau sa plec cu persoana iubită, cu care totusi zic eu ca suntem de ceva timp împreună. ..adica nu sunt 5 luni..totusi. Eu ştiu ce vreau si ce nu vreau. Acest băiat mi-arătat frumosul pe care mi-l doresc..iar lângă părinții mei voi innebuni si eu..pentru ca nu mai vreau sa stau cu ei. Normal ca o sa-mi pară rău de ei, normal ca o sa-mi doresc sa mai iau legătura cu ei...dar chiar nu se mai poate. Spun din toată inima că îmi doresc să plec şi nu mă uit înapoi. Nu dau înapoi. Prietenul meu mi-a garantat că ştie ce face pentru a mă putea muta la el în siguranță fără să apară vreo problemă, cu siguranță că şi cu semnătura mea la poliție cum că am plecat de bună-voie. Acum..îmi doresc un sfat..dacă să am încredere că nimic rău nu se poate întâmpla, tinând cont ca stie ce face si dau si eu semnătura?
Răspunde
 03-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Maria a scris pe 03-12-2018:
Bună ziua. Aş dori un sfat cât se poate de repede..
Am 15 ani..peste puțin timp voi împlini 16 ani. Am relație de 2 ani şi jumătate cu prietenul meu care este mai mare decât mine. Părinții mei sunt foarte exagerați..Nu am voie să mişc un deget fără ca ei să ştie. Părinții au şi nişte probleme cu sănătatea iar din cauza acestora au devenit mult mai brutali..atât în vorbire cât şi în comportament. Primesc bătaie de la mama şi aud vorbe total nepotrivite, pe care o mamă nu ar trebui să i le spună copilului, cum ar fi: "esti proastă", "nu înveți si nu vei ajunge nimic in viața", "îmi doresc sa pleci", "îmi doresc sa scap de tine că m-am săturat de tine". Mie nu mi se par nişte vorbe potrivite.. Tatal meu..pe langa problema care l-a facut sa se poarte urat, consuma alcool foarte foarte des si acest lucru il face si mai brutal. Acum ceva timp s-a enervat din nu stiu ce motiv si a batut-o pe mama si a strans-o de gat , in fața mea...Nu mi se pare ceva ok ...Toată lumea spune că la 16 ani nu gândim, nu stim ce vor, ca mai tarziu o sa regretăm. Dar de unde ştiu acele persoane acest lucru? Bun , am 16 ani, şi? Gândesc mai matur decât unul la 18 ani. Că "părinții stiu ce este mai bine pentru copii" ...cine spune treaba asta? Ce este mai bine pentru mine, să stau in casă cu ei si sa primesc bătaie si sa aud certuri/scandaluri în fiecare zi? Sau sa plec cu persoana iubită, cu care totusi zic eu ca suntem de ceva timp împreună. ..adica nu sunt 5 luni..totusi. Eu ştiu ce vreau si ce nu vreau. Acest băiat mi-arătat frumosul pe care mi-l doresc..iar lângă părinții mei voi innebuni si eu..pentru ca nu mai vreau sa stau cu ei. Normal ca o sa-mi pară rău de ei, normal ca o sa-mi doresc sa mai iau legătura cu ei...dar chiar nu se mai poate. Spun din toată inima că îmi doresc să plec şi nu mă uit înapoi. Nu dau înapoi. Prietenul meu mi-a garantat că ştie ce face pentru a mă putea muta la el în siguranță fără să apară vreo problemă, cu siguranță că şi cu semnătura mea la poliție cum că am plecat de bună-voie. Acum..îmi doresc un sfat..dacă să am încredere că nimic rău nu se poate întâmpla, tinând cont ca stie ce face si dau si eu semnătura?

Aveti o varsta destul de frageda pentru a lua astfel de decizii, insa daca sunteti supusa unor agresiuni din partea parintilor, puteti sesiza DGASPC ul pentu a fi internata intr-un centru pentru minori pana la majorat. Daca va mutati cu iubitul fara acordul parintilor, acesta risca sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2019
Vizitator
Buna seara ma numesc Simona am 16ani jumate si vreau sa ma mut la iubitu meu in vârstă de 23 de ani sunt virgină si vreau sa ma mut la iubitu meu deoarece nu mai ma inteleg cu familia nu îl accepta si nu vrea sa fiu cu el impreuna si ma lovit taicamiu si ne adresa cuvinte urâte asupra noastra ma pot muta la el daca sunt de acord parintii lui cu decizia de a ma muta la ei. Imi poate face ceva poliția?
Răspunde
 14-01-2019
Vizitator
Am 16 ani si vreau sa ma mut la prietenul in varsta tot de 16 ani, ce se poate intampla daca paruntii mei vor venii cu poliția după mine?
Răspunde
 14-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marinela a scris pe 14-01-2019:
Am 16 ani si vreau sa ma mut la prietenul in varsta tot de 16 ani, ce se poate intampla daca paruntii mei vor venii cu poliția după mine?

Atat timp cat sunteti minora, parintii va pot lua acasa sau, in functie de caz, puteti fi dusa intr-un centru pentru minori pana la majorat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2019
Vizitator
Dar dacă stau acasă cu el la părinții lui, tot la fel o sa se întâmple?
Răspunde
 28-02-2019
Vizitator
Eu sint tatal unei fete de 16 ani,fata mea a vrut independenta si a plecat de acasa,am facut plangere la politie si la protectia copilului,am avut de ales intre a o primi inapoi acasa sau a o trimite intrun centru de plasament,am miau adus fata la postul de politie si am puso sa aleaga.normal a ales sa ramana acasa.Atentie!in codul penal scrie ca fata daca a implinit 16 ani este in deplinatatea facultatilor mintale si poate sa ia UNELE hotarari singura DAR nu poate sa le puna in aplicare fara acordul unuia dintre parinti,deci stai mai bine linistita,ca oricum vei regreta mai tarziu.sfatul meu e sa mai astepti ca fetele la 16 ani nu prea stiu ce fac
Răspunde
 11-05-2019
Vizitator
Am o fata de 15 ani și a fugit cu in băiat de 22 de ani la început mu am fost de acord dar după acea am lăsat-o sa stea cu el dar acum nu mai vreau sa o las ca el e tot plecat prin străinătate și ea sta singura acasă a noi sanem din Mediaș iar ei din Mureș
Răspunde
 12-05-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Tocu Andreia a scris pe 11-05-2019:
Am o fata de 15 ani și a fugit cu in băiat de 22 de ani la început mu am fost de acord dar după acea am lăsat-o sa stea cu el dar acum nu mai vreau sa o las ca el e tot plecat prin străinătate și ea sta singura acasă a noi sanem din Mediaș iar ei din Mureș

Buna ziua,
Nu aveti ce sa faceti.
Trebuie sa-i respectati vointa.
Cu forta nu o puteti aduce acasa.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-05-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Tocu Andreia a scris pe 11-05-2019:
Avand in vedere situatia expusa, din punct de vedere legal aveti posibilitatea sa formulati o plangere penala impotriva concubinului fetei, insa indicat ar fi sa solutionati in mod amiabil diferendul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2019
Vizitator
Buna ziua aș dori si eu să-mi spuneți anumite lucruri.,prietena mea are 17 ani și mai are două luni sa faca 18 fata vrea sa vina la mine avem o relație de 2 ani și ne înțelegem foarte bine am fost la părinți ei si mi-a nu e de acord cu relația dintre noi doi daca fata fine la mine de bună voie eu pot păți ceva de genul sa fiu tras la raspundere pentru ea ? va rog frumos sa-mi spuneți dacă vreți si doriți
Răspunde
 01-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniandrei2584@gmail.com a scris pe 01-06-2019:
Buna ziua aș dori si eu să-mi spuneți anumite lucruri.,prietena mea are 17 ani și mai are două luni sa faca 18 fata vrea sa vina la mine avem o relație de 2 ani și ne înțelegem foarte bine am fost la părinți ei si mi-a nu e de acord cu relația dintre noi doi daca fata fine la mine de bună voie eu pot păți ceva de genul sa fiu tras la raspundere pentru ea ? va rog frumos sa-mi spuneți dacă vreți si doriți
Ideal ar fi sa asteptati implinirea varstei majoratului de catre concubina, deoarece in situatia in care parintii fetei vor formula o plangere penala impotriva dvs, riscati sa fiti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2019
Vizitator
Da se poate pleca de acasa la vârsta de 16ani din pacate.Fiica mea a plecat acum 4 saptamani.Am fost la politie ,la protectia copilului si nu s a rezolvat nimic.Pacat ca a pierdut scoala. Eu nu inteleg,parintii raspund de tine până la varsta de 18 ani și tu ai dreptul la 16 ani sa pleci de acasa
Răspunde
RăspundeStart  1   2   3  4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.