|
24-02-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui formulata o alta actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere si modificarea programului de vizitare al minorului. Vor trebui aduse ca probe veniturile legal obtinute de catre dvs. iar pensia se va stabili in procent de 25% din venitul net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-02-2016 |
 | Florian Bacanu Vizitator |
| Am depus doamna actele fiscale chiar am adus si doi martori. Pensia a fost stabilita la 200 lire lunar deoarece venitul minim in UK e de 1000 lire pe luna (legea fiscala insa nu imi garanteaza acest venit ca si PFA). Mai e si alt aspect: fosta sotie a obtinut acte medicale de incadrare a copilului in categoria de handicap gradul 1 si chiar de atunci nu am mai fost lasat sa am relatii cu fiica mea. Singura solutie e sa revin in tara. Instantele de judecata mi-au 'reamintit' de ce am 0lecat din tara. | |
|
|
|
24-02-2016 |
| Victor21 a scris pe 09-02-2016: Am deschis un proces și cererea a fost respinsă pe motiv ca un copil bebeluș (cel deal treilea copil al meu)nu are cheltuieli cât unul de 10 respectiv 18 ani, cel de 18 ani fiind încă în școală. Este corecta aceasta sentința ca pensia sa rămână la fel??? Va mulțumesc din suflet Uneori, cheltuielile pentru un bebeluș sunt mai mari decât cele cu un copil de 10 ani deoarece, pe lângă alimentația specială specifică, mai este nevoie de controale medicale periodice foarte dese. Să nu mai vorbesc de cât de des trebuie schimbată garderoba unui bebeluș. Probabil că judecătorul nu are copii. Oricum, consider că soluția nu este corectă și este ușor de atacat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-02-2016 |
 | Pensie alimentara cu tatal in strai Vizitator |
| Buna ziua,am si eu un caz asemanator,am o fetita impreuna cu un cetatean roman,plecat in strainatate.am obtinut hotararea pentru stabilirea domiciliului minorului,si lui i s-a pus o pensie alimentara,dar din pacate nu prea o plateste,oare este ceva de facut?nu stiu daca lucreaza la negru sau cu contract. | |
|
|
|
25-05-2016 |
 | Mihaela stepanencu Vizitator |
| Daca am primit hotararea pt pensie alimentara pe 17 martie si sotul meu a depus apel pe 19 aprilie inseamna ca a depasit termenul legal de 30 de zile? Ce trebuie sa fac eu in cazul asta? | |
|
|
|
25-05-2016 |
 | Toader si Asociatii Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti 0726287910 office@toadersiasociatii.ro www.toadersiasociatii.ro
|
| Buna ziua, Trebuiau facute diliginte pentru a afla daca are contract de munca acolo si se putea prin intermediul instantei | Av Oana Toader-Plugariu SCA TOADER&ASOCIATII 0726287910 www.toadersiasociatii.ro office@toadersiasociatii.ro | |
|
|
|
12-09-2016 |
 | Adrian Vizitator |
| buna ziua am si eu o intrebare daca eu ca parat locuiesc in strainatate si muncesc fara contract doar prin agentie si platesc in nur de 700 de lire cheltuielile unde locuiesc singur si imi raman in jur la 500 de lire pe luna va trebui sa platesc pensia alimentara bazata pe salariu sau pe restul din salariu ce imi ramane dupa ce imi achit datoriile ? va multumesc | |
|
|
|
12-09-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pensie Alimentara Cu Tatal In Strai a scris pe 26-02-2016: Buna ziua,am si eu un caz asemanator,am o fetita impreuna cu un cetatean roman,plecat in strainatate.am obtinut hotararea pentru stabilirea domiciliului minorului,si lui i s-a pus o pensie alimentara,dar din pacate nu prea o plateste,oare este ceva de facut?nu stiu daca lucreaza la negru sau cu contract. In cazul in care aveti o hotarare definitiva care il obliga pe tata la planta pensiei de intretinere catre minor, iar acesta nu a achitat, cu rea credinta, timp de 3 luni, pensia respectiva, aveti posibilitatea sa depuneti o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-01-2017 |
 | Ramona Vizitator |
| Buna ziua!As dori sa stiu daca copilul meu beneficiaza de pensia alimentara,in cazul in care tatal lui lucreaza in strainatate,cu PFA?!Daca da,cum se procedeaza sa justific venitul lui lunar? | |
|
|
|
18-01-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Ramona a scris pe 18-01-2017: Buna ziua!As dori sa stiu daca copilul meu beneficiaza de pensia alimentara,in cazul in care tatal lui lucreaza in strainatate,cu PFA?!Daca da,cum se procedeaza sa justific venitul lui lunar? Buna ziua, Daca stiti adresa unde domiciliaza fostul sot si unde are inregistrat PFA-ul, se poate emite adresa la directia fiscala de acolo pentru a se comunica veniturile inregistrate acolo. Depinde si despre ce tara este vorba, pentru ca se poate sa fie mai dificila comunicarea cu autoritatile din anumite state. De asemenea, instanta ii poate pune in vedere fostului sot prin citatie sa faca dovada veniturilor din strainatate. Daca nu puteti face dovada veniturilor din strainatate, pensia alimentara va fi stabilita la1/4 (sau 1/3 daca sunt mai multi copii) din valoarea salariului minim pe economie din Romania. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
18-01-2017 |
| Mihaescu Maria a scris pe 16-02-2016: Buna ziua din nou! A sosit hotararea de divort a fiicei mele, caz pe care l-am discutat mai sus. Hotararea e definitiva. Mai pot sa fac apel pt pensie? mULTUMESC Impotriva unei hotarari definitive nu se mai poate exercita o cale de atac, insa puteti formula o actiune separata pentru stabilirea pensiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-01-2017 |
| Adrian a scris pe 12-09-2016: buna ziua am si eu o intrebare daca eu ca parat locuiesc in strainatate si muncesc fara contract doar prin agentie si platesc in nur de 700 de lire cheltuielile unde locuiesc singur si imi raman in jur la 500 de lire pe luna va trebui sa platesc pensia alimentara bazata pe salariu sau pe restul din salariu ce imi ramane dupa ce imi achit datoriile ? va multumesc Pensia de intretinere datorata minorului se calculeaza raportat la venitul net/lunar realizat de parinte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-01-2017 |
 | Popescu larisa Vizitator |
| Buna ziua ...Sunt in divort dar tatăl copilului este de 1 an in anglia. Acesta nu a binevoit sa depună adeverință de venit dar stiu sigur ca are contract de munca. In cazul acesta cum se va stabili pensia alimentara? ? Avocata mea spune ca ar trebui sa negociem si sa ii cer eu o anumita suma. | |
|
|
|
20-01-2017 |
| Popescu Larisa a scris pe 19-01-2017: Buna ziua ...Sunt in divort dar tatăl copilului este de 1 an in anglia. Acesta nu a binevoit sa depună adeverință de venit dar stiu sigur ca are contract de munca. In cazul acesta cum se va stabili pensia alimentara? ? Avocata mea spune ca ar trebui sa negociem si sa ii cer eu o anumita suma. In cazul in care fostul sot realizeaza venituri legale, instanta poate dispune emiterea unor adrese pentru a lamuri acest aspect. In cazul in care se stabileste ca fostul sot nu realizeaza venituri legale, pensia de intretinere datorata minorului se va calcula raportat la venitul minim net pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-01-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Popescu Larisa a scris pe 19-01-2017: Buna ziua ...Sunt in divort dar tatăl copilului este de 1 an in anglia. Acesta nu a binevoit sa depună adeverință de venit dar stiu sigur ca are contract de munca. In cazul acesta cum se va stabili pensia alimentara? ? Avocata mea spune ca ar trebui sa negociem si sa ii cer eu o anumita suma. Buna ziua, Daca stiti localitatea in care locuieste sotul in Anglia, puteti cere instantei sa emita o adresa la organul financiar competent din Anglia pentru a comunica daca sotul inregistreaza venituri. Este posibil sa primiti raspuns, insa este posibil sa nu fie inregistrat cu venituri. Daca nu puteti face dovada veniturilor, pensia va fi stabilita prin raportare la venitul minim pe economie din Romania. Daca sotul este dispus sa negocieze, puteti sa va intelegeti cu el cu privire la acest aspect. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
23-01-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Mihaescu Maria Magdalena a scris pe 05-02-2016: Va multumesc tuturor! Dar daca hotararea e definitiva mai pot face apel? Buna ziua. O hotarare definitiva nu poate face obiectul caii de atac a apelului. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
24-01-2017 |
 | Ioana C. Vizitator |
| Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Pentru a recupera pensia de intretinere minor de la tatal plecat de cativa ani in Anglia, Directia Drept International si Cooperare Judiciara imi solicita mai multe documente printre care: extras din hotararea judecatoreasca supusa procedurii de recunoastere si incuviintare a executarii (exequatur) - pentru care trebuie sa ma adresez judecatoriei de origine. Imi puteti spune ce trebuie sa fac pentru a obtine acest extras? Exista un model de cerere de recunoastere si incuviintare a executarii? Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
29-03-2017 |
 | Alex Vizitator |
| Buna ziua Sunt divortat de 1 an hotararea este definitiva si am fost de acord de cand am divortat sa platesc pensie alimentara ptr copil care s-a calculat la minimul pe economie la momentul respectiv pe care am platit-o pe fiecare luna Eu acum lucrez in Anglia si fosta sotie vrea mai multi bani acum poate sa faca apel ptr marirea pensiei calculata la veniturile din Anglia momentan sunt angajat cu contract de munca | |
|
|
|
30-03-2017 |
| Alex a scris pe 29-03-2017: Buna ziua Sunt divortat de 1 an hotararea este definitiva si am fost de acord de cand am divortat sa platesc pensie alimentara ptr copil care s-a calculat la minimul pe economie la momentul respectiv pe care am platit-o pe fiecare luna Eu acum lucrez in Anglia si fosta sotie vrea mai multi bani acum poate sa faca apel ptr marirea pensiei calculata la veniturile din Anglia momentan sunt angajat cu contract de munca Fosta sotie nu mai poate face apel, in schimb poate formula o noua cerere in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere, solicitand ca aceasta sa se calcureze la venitul dvs net/lunar realizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-03-2017 |
| Soția poate formula o cerere având ca obiect majorarea pensiei de întreținere. Puteți să îi propuneți o sumă mai mare de bani pentru a renunța la cererea sa. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |