Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara cu tatal in strainatate - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 31-03-2017
Vizitator
Buna ziua, sunt tatal unui baietel de 4 ani rezultat di relatia de concubinaj cu mama acestuia in Italia,rezidenti toti trei in Italia.Putin dupa ce baietelu a implinit un an mama lui a decis sa se intoarca in Romania pentru a face o scoala de trei ani de asistent medical timp in care relatia noastra a continuat la distanta prin apeluri telefonice,apeluri video,concediu din partea mea mergand in Romania la ei si vacante din partea ei venind impreuna cu baietelu in Italia la mine.In tot acest timp eu am trimis foarte multe pachete cu de toate pentru ei inclusiv bani.In momentul de fata (27/03/2017)mama copilului nostru mia trimis ordin judecatoresc in Romania unde locuieste mama mea, ordin judecatoresc prin care sunt chemat in termen de 25 de zile de la primirea acestuia in judecatoria mentionata,cu acuza,CITEZ: "Paratul nu contribuie cu absolut nimic la cresterea si educarea minorului,cu paratul am mai vorbit doar la telefon ,insa destul de rar,astfel ca in interesul superior al minorului se impune ca locuinta acestui copil sa fie stabilita la subsemnata.Sa dispuneti ca exercitarea autoritatii parintesti asupra acestuia sa se faca in comun de ambii parinti.Sa obligati paratul sa contribuie la cresterea si educarea acestui minor ,stabilind in acest sens o pensie de intretinere ,raportat la veniturile realizate de parat....
La acest ordin judecatoresc prezenti ca martori,tatal si varul acesteia,eu in prezent pot demonstra cu foarte multe probe si martori contrariul acestei plangeri mincinoase impotriva persoanei mele.Acum rugamintea mea este daca cineva de pe acest blog ma poate pune in contact cu un avocat bun zona Iasi,va multumesc.
Răspunde
 02-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristi a scris pe 31-03-2017:
Buna ziua, sunt tatal unui baietel de 4 ani rezultat di relatia de concubinaj cu mama acestuia in Italia,rezidenti toti trei in Italia.Putin dupa ce baietelu a implinit un an mama lui a decis sa se intoarca in Romania pentru a face o scoala de trei ani de asistent medical timp in care relatia noastra a continuat la distanta prin apeluri telefonice,apeluri video,concediu din partea mea mergand in Romania la ei si vacante din partea ei venind impreuna cu baietelu in Italia la mine.In tot acest timp eu am trimis foarte multe pachete cu de toate pentru ei inclusiv bani.In momentul de fata (27/03/2017)mama copilului nostru mia trimis ordin judecatoresc in Romania unde locuieste mama mea, ordin judecatoresc prin care sunt chemat in termen de 25 de zile de la primirea acestuia in judecatoria mentionata,cu acuza,CITEZ: "Paratul nu contribuie cu absolut nimic la cresterea si educarea minorului,cu paratul am mai vorbit doar la telefon ,insa destul de rar,astfel ca in interesul superior al minorului se impune ca locuinta acestui copil sa fie stabilita la subsemnata.Sa dispuneti ca exercitarea autoritatii parintesti asupra acestuia sa se faca in comun de ambii parinti.Sa obligati paratul sa contribuie la cresterea si educarea acestui minor ,stabilind in acest sens o pensie de intretinere ,raportat la veniturile realizate de parat....
La acest ordin judecatoresc prezenti ca martori,tatal si varul acesteia,eu in prezent pot demonstra cu foarte multe probe si martori contrariul acestei plangeri mincinoase impotriva persoanei mele.Acum rugamintea mea este daca cineva de pe acest blog ma poate pune in contact cu un avocat bun zona Iasi,va multumesc.

Sotia dvs. v-a dat in judecata pentru stabilirea domiciliului minorului la dansa, exercitarea autoritatii parintesti in comun si obligarea dvs la plata pensiei de intretinere. Va trebui sa formulati in termen legal Intampinare, in care sa expuneti situatia de fapt din perspectiva dvs. si daca aveti alte cereri sa formulati si Cerere Reconventionala odata cu Intampinarea. De asemenea aveti posibilitatea sa solicitati un program de vizita la copil.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2017
Vizitator
Multumiri pentru raspuns ....dar scuzati_mi lipsa de cunostinte in asa probleme, mama copilului nu este casatorita cu mine iar faptul ca a depus o plangere 100% falsa cu marturie a doua persoane unul tatal ei iar cealalta varul ei tot cu marturii false ma pune pe mine intr_o imagine negativa desi eu detin probe si martori ce pot confirma falsitatea acestei plangeri. Am vreo posibilitate ca prin acest proces ce va urma sa castig drepturi depline asupra copilului???Copilul este nascut in Italia poarta numele meu iar mama lui nu poate sa stea in Romania cu el fara aprobarea mea .Si inca o intrebare : mama copilului poate pune ca martori rude de gradul intai sau doi cum in cazul de fata ???Multumiri...
Răspunde
 03-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Cristi a scris pe 02-04-2017:
Multumiri pentru raspuns ....dar scuzati_mi lipsa de cunostinte in asa probleme, mama copilului nu este casatorita cu mine iar faptul ca a depus o plangere 100% falsa cu marturie a doua persoane unul tatal ei iar cealalta varul ei tot cu marturii false ma pune pe mine intr_o imagine negativa desi eu detin probe si martori ce pot confirma falsitatea acestei plangeri. Am vreo posibilitate ca prin acest proces ce va urma sa castig drepturi depline asupra copilului???Copilul este nascut in Italia poarta numele meu iar mama lui nu poate sa stea in Romania cu el fara aprobarea mea .Si inca o intrebare : mama copilului poate pune ca martori rude de gradul intai sau doi cum in cazul de fata ???Multumiri...

Buna ziua,

Actiunea formulata de concubina nu este o plangere, ci doar o actiune civila prin care urmareste sa obtina dreptul de a se ocupa de copil cu plata pensiei din partea dvs. Inca nu s-a administrat nicio proba, iar martorii propusi urmeaza sa fie audiati in fata instantei de judecata. In astfel de procese sunt permisi ca martori chiar si rudele de gradul I.

Cel mai bine ar fi sa gasiti un avocat din orasul in care are loc procesul pentru a va reprezenta intersele, pentru a formula intampinare (raspuns la cererea formulata de concubina), iar daca aveti propriile solicitari pentru a face cerere reconventionala.(cum ar fi sa va incuviinteze sa aveti un program de vizitare sau daca cereti domiciliul copilului la dvs)

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2017
Vizitator
Am inteles ,va multumesc...
Răspunde
 26-04-2017
Vizitator
Buna ziua
Dupa divortt fetita mea de 14ani mi-a fost incredintata mie..In ce conditii pot pleca cu ea din tara in excursie intr-o tara din U.E?
Răspunde
 27-04-2017

Adamescu Adelina a scris pe 26-04-2017:
Buna ziua
Dupa divortt fetita mea de 14ani mi-a fost incredintata mie..In ce conditii pot pleca cu ea din tara in excursie intr-o tara din U.E?

Buna ziua,

Daca instanta de judecata a dispus doar stabilirea domiciliului minorului la dvs. (daca ati divortat dupa 2011), atunci aveti nevoie de acordul tatalui dat sub forma unei declaratii notariale pentru iesirea din tara. Daca nu il puteti obtine, trebuie sa formulati o cerere la instanta pentru suplinirea consimtamantului tatalui la iesirea din tara a fetei.

Daca ati divortat inainte de 2011, instantele de judecata incredintau minorul unuia dintre parinti (chiar se folosea expresia "se incredinteaza minorul/minora mamei/tatalui"), atunci nu mai aveti nevoie de acordul tatalui. Va trebuie doar o copie legalizata a acestei hotarari.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2017
Vizitator
Buna seara
Multumesc pentru raspuns,din pacate dupa 2011.
Răspunde
 27-04-2017
Vizitator
Buna seara ! Am o fetita de 1 an si 1 luna,aceasta fiind rezultată dintr-o relatie de concubinaj. Din cauza ca nu se ocupa suficient de mine si de copil plecand mai mereu de acasa,am decis sa părăsesc locuinta acestuia impreuna cu copilul la domiciliul părinților mei. Mentionez ca,copilul este încredințat mie. Am deschis actiune pe fond pentru pensia alimentara. Acum am primit Comunicare adresa din partea dansului Cerere Reconventionala legata de întâmpinare cum ca este de acord pentru pensie dar vrea ca doua week-end-uri pe luna sa ia fetita pe la el pentru cateva ore. Intrebarea mea este : poate lua fetita pe la el ,avand in vedere ca el vine sa o vada 1 data pe luna ? Inca o data mentionez ca ,copilul are 1 an! Multumesc anticipat!
Răspunde
 28-04-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Emilia a scris pe 27-04-2017:
Buna seara ! Am o fetita de 1 an si 1 luna,aceasta fiind rezultată dintr-o relatie de concubinaj. Din cauza ca nu se ocupa suficient de mine si de copil plecand mai mereu de acasa,am decis sa părăsesc locuinta acestuia impreuna cu copilul la domiciliul părinților mei. Mentionez ca,copilul este încredințat mie. Am deschis actiune pe fond pentru pensia alimentara. Acum am primit Comunicare adresa din partea dansului Cerere Reconventionala legata de întâmpinare cum ca este de acord pentru pensie dar vrea ca doua week-end-uri pe luna sa ia fetita pe la el pentru cateva ore. Intrebarea mea este : poate lua fetita pe la el ,avand in vedere ca el vine sa o vada 1 data pe luna ? Inca o data mentionez ca ,copilul are 1 an! Multumesc anticipat!

In calitate de parinte, tatal are posibilitatea legala sa solicite stabilirea unui program de vizitare al minorului, avand in vedere interesul superior al copilului, insa instanta de judecata este in masura sa decida asupra modalitatii de aplicare al acestui program, in fuctie de probele care urmeaza sa se administreze in cauza.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2017
Vizitator
Multumesc frumos ! Copilul nu este obisnuit cu el..nici in brate la el nu vine , plânge, Nu as putea sa ii dau copilul ,sa il vad plângând doar pentru ca vrea el sa il ia ! Avand in vedere faptul ca la domiciliul meu pentru a o vedea bine o data pe luna. Si ma gandesc ca inca este prea mic sa il pot da chiar si pentru cateva ore!
Răspunde
 29-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adamescu Adelina a scris pe 26-04-2017:
Buna ziua

Dacă există înțelegere ș pentru a nu mai depinde mereu de acea declarație, solicitați un acord mai extins (pe câțiva ani și cu plecări multiple).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Emilia a scris pe 27-04-2017:

Specificați instanței că dvs sunteți de acord cu stabilirea unui program de vizitare dar că deocamdată vizitele trebuie să se desfășoare exclusiv în prezența dvs, la domiciliul dvs sau în alte locuri (ex: parc). Motivați faptul că minorul este prea mic și că nu este obișnuit cu tatăl.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2017
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns !
Răspunde
 07-05-2017
Vizitator
Buna seara,va rog mult daca doriti sa ma ajutati cu cateva sfaturi.Am fost casatorita cu un cetatean Marocan,avem impreuna un copil care acum are 5anisori.Am divortat in 2013,avem custodia comuna,tata-l fiind obligat la pensie alimentara de 145 de lei.Un an de zile a trimis apoi nimic.Specific ca el munceste legal in Italia dar cu un contract pe cateva ore,doar in contract sunt ore putine ca el de fapt munceste chiar si 12h pe zi.Ce sa fac si cum sa obtin de la el ceea ce i se cuvine copilului?Multumesc mult.
Răspunde
 08-05-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Oana a scris pe 07-05-2017:
Buna seara,va rog mult daca doriti sa ma ajutati cu cateva sfaturi.Am fost casatorita cu un cetatean Marocan,avem impreuna un copil care acum are 5anisori.Am divortat in 2013,avem custodia comuna,tata-l fiind obligat la pensie alimentara de 145 de lei.Un an de zile a trimis apoi nimic.Specific ca el munceste legal in Italia dar cu un contract pe cateva ore,doar in contract sunt ore putine ca el de fapt munceste chiar si 12h pe zi.Ce sa fac si cum sa obtin de la el ceea ce i se cuvine copilului?Multumesc mult.

Este destul de dificil sa faceti dovada veniturilor tatalui, din moment ce acesta lucreaza fara forme legale. Puteti solicita in instanta majorarea pensiei de intretinere datorata minorului, iar in ceea ce priveste faptul ca tatal nu mai plateste pensia, aveti posibilitatea sa depuneti o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2017
Vizitator
Va multumesc mult pt raspuns.
Răspunde
 19-07-2017
Vizitator
Buna ziua. As avea o intrebare. O prietena de a mea sta in concubinaj cu un barbat ce este divortat si are doi copii inca minori. Inca de la divort au fost probleme cu nevasta lui. Cat a stat in Romania, a platit pensia alimentara. Acum el s-a mutat din Romania in speranta sa isi gaseasca ceva de lucru. Inca nu a gasit, dar fosta nevasta l-a dat in judecata sa plateasca pensia alimentara in continuare. Poate sa il oblige instanta sa plateasca ceva daca el inca nu lucreaza? Si inca ceva. Fosta lui sustine ca daca nu plateste,o poate obliga pe mama lui sa vanda apartamentul (la care el impreuna cu fratii lui l-au mostenit de la tatal lor..dar mama lor inca traieste). Daca inca mama lor traieste, deci nu e inca impartit intre frati..o poate instanta obliga sa vanda apartamentul? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 20-07-2017

Elena a scris pe 19-07-2017:
Buna ziua. As avea o intrebare. O prietena de a mea sta in concubinaj cu un barbat ce este divortat si are doi copii inca minori. Inca de la divort au fost probleme cu nevasta lui. Cat a stat in Romania, a platit pensia alimentara. Acum el s-a mutat din Romania in speranta sa isi gaseasca ceva de lucru. Inca nu a gasit, dar fosta nevasta l-a dat in judecata sa plateasca pensia alimentara in continuare. Poate sa il oblige instanta sa plateasca ceva daca el inca nu lucreaza? Si inca ceva. Fosta lui sustine ca daca nu plateste,o poate obliga pe mama lui sa vanda apartamentul (la care el impreuna cu fratii lui l-au mostenit de la tatal lor..dar mama lor inca traieste). Daca inca mama lor traieste, deci nu e inca impartit intre frati..o poate instanta obliga sa vanda apartamentul? Va multumesc anticipat.

Buna ziua,

Daca tatal nu are venituri sau acestea nu pot fi dovedite, instanta va stabili o pensie de intretinere raportata la venitul minim garantat din Romania. (1/4 din venitul minim).
Mama copiilor poate incepe executarea silita pentru pensia de intretinere neexecutata, ceea ce inseamna ca ii sunt urmarite toate bunurile si veniturile tatalui. Cu toate acestea, un imobil (casa/apartament/teren) nu pot fi executate (vandute pentru a se obtine bani) daca suma executata este mai mica de 10.000 lei.
Daca tatal detine doar o cota parte din imobil impreuna cu alte rude (mama, frati), imobilul nu poate fi executat decat dupa ce se realizeaza partajul.

In concluzie, daca pensia de intretinere restanta nu depaseste valoarea de 10.000 lei nu se prea poate executa imobilului. Chiar si asa, costurile pentru a obtine un partaj intre toti proprietarii imobilului in vederea vanzarii nu renteaza.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2017
Vizitator
Buna ziua ! Ma poate lamuri si pe mine cineva ?
Am o fetita de 1 an si 3 luni cu domiciliul stabil la mine . Tatal ei vine o singura data pe luna la copil , iar fata nu vrea deloc sa se ataseze de el. Este si el rece fata de ea ! Este posibil ca instanta sa fie de acord ca el sa ia copilul pe la el a doua si a patra saptamana din luna in fiecare sambata si duminica ?? Mentionez faptul ca COPILUL are 1 an si 3 luni...COPILUL nu este deloc obisnuit cu el...El are pretentia sa o ia la el... este posibil ce a decis instanta ? Chiar ca am specificat ca sunt de acord sa vina cand vrea el la fata la domiciliul meu , dar pana la varsta de 3 ani sa nu o poate lua deoarece fata il vede ca un strain , ca fata are un program de liniste somn , de masa , nu doarme cu oricine , este atasata numai de mine .... ba din contra in fata instantei am sa vina mai des la copil.... iar acum am primit raspuns ca poate sa ia copilul pe la el a doua si a patra saptamana din fiecare luna sambata si duminica intre orele 09-18 . Este normal ??? Mai este ceva de facut ?
Răspunde
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.