|
03-04-2018 |
 | D.D. Vizitator |
| Buna ziua, Am citit postarile de pana acum pe acest subiect si va adresez la randul meu o intrebare pentru un scenariu similar. Anul trecut in Martie (2017) s-a incheiat casnicia mea la notar. Din casnicie a rezultat un copil minor care are domiciliu la mama sa acum. Cf legii platesc lunar 25% din veniul meu net catre un cont bancar al mamei. Incepand din iunie 2018 ma voi muta definitiv (spun eu) in franta unde voi avea si un nou loc de munca. Ce se intampla cu pensia alimentara din acel moment, ce voi avea de plata, tot 25 % din venitul net de acolo ? Daca da, aveti idee cum se declara acest lucru ? Din cate am inteles pensia alimentara in franta se scade de la impozit si avand invedere ca voi avea cheltuieli mari acolo fiecare banut pe care il pot pastra este important. Este suficient sa fac eu de bunavoie plati lunare ? De asemenea, ce parghii legale am pentru a cere mamei sa justifice ca banii sunt strict folositi la educatia si cresterea copilului ? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
04-04-2018 |
| D.D. a scris pe 03-04-2018: Buna ziua, Am citit postarile de pana acum pe acest subiect si va adresez la randul meu o intrebare pentru un scenariu similar. Anul trecut in Martie (2017) s-a incheiat casnicia mea la notar. Din casnicie a rezultat un copil minor care are domiciliu la mama sa acum. Cf legii platesc lunar 25% din veniul meu net catre un cont bancar al mamei. Incepand din iunie 2018 ma voi muta definitiv (spun eu) in franta unde voi avea si un nou loc de munca. Ce se intampla cu pensia alimentara din acel moment, ce voi avea de plata, tot 25 % din venitul net de acolo ? Daca da, aveti idee cum se declara acest lucru ? Din cate am inteles pensia alimentara in franta se scade de la impozit si avand invedere ca voi avea cheltuieli mari acolo fiecare banut pe care il pot pastra este important. Este suficient sa fac eu de bunavoie plati lunare ? De asemenea, ce parghii legale am pentru a cere mamei sa justifice ca banii sunt strict folositi la educatia si cresterea copilului ? Multumesc anticipat. Puteți să faceți plata de bunăvoie. În ce privește cuantumul, asta rămâne să decideți dvs în funcție de traiul de acolo. Și în România se ține cont de cheltuielile pe care le are debitorul obligației de întreținere (adică dvs) dar nu se face o scădere simplă, venit minus cheltuieli, iar la ce rezultă se calculează întreținerea, ci se ține cont de cheltuieli doar în măsura în care acestea ar afecta traiul dvs zilnic. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-04-2018 |
 | Dragos Vizitator |
| Buna ziua, Multumesc pentru raspunsul dvs. Ce nu imi este clar in acest moment este procedura prin care eu declar statului francez ca in Ro am de plata 25 % din venit (nu voi mai avea nici un venit in ro) si cum se face deducerea din venitul impozabil dar banuiesc ca acestea sunt aspecte ce tin de finante si nu de partea legala. Planul meu in acest moment (pe care va rog sa-l comentati) este sa continui sa trimit mamei aceeasi suma ca si pana acum pana ma lamuresc cum fct sistemul financiar in franta apoi sa recalculez pe baza noului venit net de acolo (evident va fi o suma mai mare), credeti ca este o abordare corecta ? De asemenea, cei 25 % legali in ro au vreo valoare in FR ? adica sunt obligat sa respect acelasi procentaj si in FR ? Multumesc, Dragos | |
|
|
|
12-04-2018 |
 | Birzescu ioana Vizitator |
| Daca concubinul meu pleaca in strainatea si nu apuc sa il bag pentru pensie pana nu pleaca,pot sa il mai bag dupa ce a plecat? | |
|
|
|
12-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Birzescu Ioana a scris pe 12-04-2018: Daca concubinul meu pleaca in strainatea si nu apuc sa il bag pentru pensie pana nu pleaca,pot sa il mai bag dupa ce a plecat? Puteti introduce actiunea pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere si dupa ce acesta pleaca din tara, insa va fi mai dificil de realizat procedura de citare daca nu ii cunoasteti domiciliul, iar pensia o puteti solicita de la data introducerii cererii de cheare in judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-04-2018 |
| Daca nu doreste sa plateasca ce e de facut? | |
|
|
|
14-04-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Birzescu Ioana a scris pe 13-04-2018: Daca nu doreste sa plateasca ce e de facut? Il puteti executa silit in baza sentinței pe care o veți obtine. Daca are venituri in tara, procedura de executare este destul de rapida. Daca nu are venituri in tara, puteți merge in tara in care realizeaza venituri pentru a executa sentinta, desi acest lucru presupune proceduri si costuri suplimentare destul de consistente. Daca nu plătește timp de 3 luni consecutiv pensia stabilită in sentinta ii puteți face plangere penala pentru abandon de familie. Este posibil sa plătească atunci pensia ca sa scape de o pedeapsa penala. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
14-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Birzescu Ioana a scris pe 13-04-2018: Daca nu doreste sa plateasca ce e de facut? Dupa ramanerea definitiva a hotararii, daca tatal nu plateste pensia il puteti executa silit si de asemenea, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei datorata minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-04-2018 |
| El ma amenita ca imi ia fetita,noi nu suntem casatoriti,dar el a facut certificatul fetitei fara semnatura mea nu stiu cum a fost posibil asa ceva din cate stiu nu se poate. | |
|
|
|
15-04-2018 |
| Birzescu Ioana a scris pe 14-04-2018: El ma amenita ca imi ia fetita,noi nu suntem casatoriti,dar el a facut certificatul fetitei fara semnatura mea nu stiu cum a fost posibil asa ceva din cate stiu nu se poate. Tocmai pentru a nu a mai fi supusa unor astfel de "santaje" emotionale, va trebui sa stabiliti prin hotarare judecatoreasca exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-04-2018 |
| Deci sa inteleg ca nu o poate lua? Eu stau cu maicamea care ea sta in chirie si eu nu am nici-un venit dar fetitei nu-i lipseste absolut nimic. Sunt foarte stresata din cauza amenintarilor lui. Va multumesc frumos pentru tot. | |
|
|
|
17-04-2018 |
 | Ciornei Diana Vizitator |
| Bună ziua îmi cer scuze pentru deranj vreau sa va întreb cum as putea afla unde mai exact muncește în Franța fostul soț din care rezultă un minor are un dosar penal pentru abandon de familie și recent am câștigat autoritatea tutelară exclusiv mie.Din anumite informații am înțeles că muncește part time și primește în jur de 200 de euro.Care sunt demersurile? Din moment ce muncește part time normal are și domiciliu acolo unde trebuie sa mă interesez vă mulțumesc anticipat! | |
|
|
|
19-04-2018 |
 | Anca Vizitator |
| Buna.Am divorțat. Am o intrebare .Cat se vine 3/6 din un venit lunar de 1900 de euro.Va mulțumesc | |
|
|
|
24-04-2018 |
| Ciornei Diana a scris pe 17-04-2018: Bună ziua îmi cer scuze pentru deranj vreau sa va întreb cum as putea afla unde mai exact muncește în Franța fostul soț din care rezultă un minor are un dosar penal pentru abandon de familie și recent am câștigat autoritatea tutelară exclusiv mie.Din anumite informații am înțeles că muncește part time și primește în jur de 200 de euro.Care sunt demersurile? Din moment ce muncește part time normal are și domiciliu acolo unde trebuie sa mă interesez vă mulțumesc anticipat! Buna ziua, Incercaati sa aflati aceste date, purtand o corespondenta cu Ambasada Frantei in Romania. Asta in cazul in care va aflati in Romania. Daca va aflati pe teritoriul Frantei, solicitati furnizarea acestor date, direct de la institutia din Franta similara ANAF-ului din Romania. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
24-04-2018 |
| Anca a scris pe 19-04-2018: Buna.Am divorțat. Am o intrebare .Cat se vine 3/6 din un venit lunar de 1900 de euro.Va mulțumesc Buna ziua, Matematica, pura: 1900 x 3 : 6 = 950 | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-05-2018 |
 | Mumiamuma Vizitator |
| Buna ziua.sunt in divorț cu sotia si avem un copil de 3 ani.eu lucrez ca sofer in strainatate dar cu un contract romanesc de 19 mil net pe luna plus diurnă.un caz de pensie alimentara cum se va face calculul?va multumesc | |
|
|
|
12-05-2018 |
 | Mitzu Vizitator |
| Buna ziua.sunt in divorț cu sotia si avem un copil de 3 ani.eu lucrez ca sofer in strainatate dar cu un contract romanesc de 19 mil net pe luna plus diurnă.un caz de pensie alimentara cum se va face calculul?va multumesc | |
|
|
|
12-05-2018 |
| Mumiamuma a scris pe 12-05-2018: Buna ziua.sunt in divorț cu sotia si avem un copil de 3 ani.eu lucrez ca sofer in strainatate dar cu un contract romanesc de 19 mil net pe luna plus diurnă.un caz de pensie alimentara cum se va face calculul?va multumesc În principiu, instanța de judecată va stabili o pensie de întreținere de 25% din venitul dvs net. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-05-2018 |
 | Mitzu Vizitator |
| Adică din cei 19mil?specific ca diurnă este facultativă doar pe perioada cat stau in afara tarii | |
|
|
|
13-05-2018 |
 | Mitzu Vizitator |
| Si diurnă ajunge pe luna undeva de 1500 e | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |