Forum avocaţi > Divort

Neprezentarea la divort - Pagina 10

Start  9  10 11 12 Final
 24-09-2018
Vizitator
pe 8 octombrie anul acesta am divortul,in calitate de parat,divortul fiind cerut de sotie pe motive numai de ea stiute.am anuntat ca nu vin si din cate inteleg nici ea nu vine,am inteles ca este reprezentata de avocat.se poate acorda divortul?
Răspunde
 24-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Macovei Gheorghita a scris pe 24-09-2018:
pe 8 octombrie anul acesta am divortul,in calitate de parat,divortul fiind cerut de sotie pe motive numai de ea stiute.am anuntat ca nu vin si din cate inteleg nici ea nu vine,am inteles ca este reprezentata de avocat.se poate acorda divortul?

Trebuie sa se prezinte personal la divorț dar dacă, de ex: este in străinătate, are probleme de sănătate, poate sa fie reprezentata de un mandatar.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2018
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o intrebare :daca sotul nu se prezinta la judecata avand in vedere ca la mijloc sant copii minori poate mama cere decaderea tatalui din drepturi?Va multumesc
Răspunde
 28-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ciumeica Ala a scris pe 28-09-2018:
Buna ziua.Am si eu o intrebare :daca sotul nu se prezinta la judecata avand in vedere ca la mijloc sant copii minori poate mama cere decaderea tatalui din drepturi?Va multumesc

Despre ce fel de judecată este vorba ? Divorț ? Motivele pentru care se poate admite decăderea din drepturile părintești trebuie să fie grave, iar neprezentarea în instanță nu poate constitui un astfel de motiv. Neprezentarea poate fi eventual coroborată cu alte aspecte pentru a atrage decăderea.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2018
Vizitator
Răspunde
 28-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ciumeica Ala a scris pe 28-09-2018:

Daca aveti pe rol o actiune de divort, aceasta se poate judeca si in lipsa paratului ( in situatia in care sotul are calitatea de parat ), insa judecarea in lipsa nu atrage decaderea din exercitarea drepturilor parintesti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2018
Vizitator
Daca am cerut in cererea de divort sa fiu judecata in lipsa mea ca reclamant voi fi divortata
Răspunde
 11-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adela a scris pe 10-11-2018:
Daca am cerut in cererea de divort sa fiu judecata in lipsa mea ca reclamant voi fi divortata

NU, trebuie să fiți prezentă personal la divorț, în caz contrar cererea va fi respinsă ca nesusținută.

Conform art. 920 cod procedură civilă: "În fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împioedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore sau curator".

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adela a scris pe 10-11-2018:

Actiunea de divort nu se poate judeca in lipsa reclantului decat pentru motive temeinice, care trebuie dovedite. Daca nu va prezentati, cererea va fi respinsa ca nesustinuta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2018
Vizitator
Buna ziua.Sotul meu a intentat o acțiune de divort eu nu ma pot prezenta din cauza serviciului daca nu ma pot prezenta la nici o citare are vreo legatura cu partajul il pot pierde sau partajul se judecă aparte Multumesc
Răspunde
 29-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Encea Georgete a scris pe 27-11-2018:
Buna ziua.Sotul meu a intentat o acțiune de divort eu nu ma pot prezenta din cauza serviciului daca nu ma pot prezenta la nici o citare are vreo legatura cu partajul il pot pierde sau partajul se judecă aparte Multumesc

Indicat ar fi sa va prezentati la termenele stabilite sau sa va asigurati o aparare de specialitate, insa actiunea de divort se poate judeca si in lipsa dvs.
Partajul se judeca ulterior divortului, iar culpa in desfacerea casatoriei sau faptul ca nu veti fi prezenta la divort nu afecteaza drepturile pe care le aveti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Encea Georgete a scris pe 27-11-2018:

Dacă cererea de chemare în judecată are ca obiect doar divorțul, instanța nu poate judeca și partajul. Există posibilitatea ca odată cu cererea de divorț să fie formulată și cererea de partaj. Dvs trebuie să verificați dacă odată cu divorțul s-a cerut și partajul. Dacă nu s-a cerut, se poate cere oricând partajul de către dvs sau de către soție.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2019
Vizitator
Din cauza distantei pana la judecatoria unde am fost chemata in proces de divort cu minori si din cauza situatiei financiare nu ma pot deplasa la judecatoria din acel judet. Ce se intampla daca nu ma prezint?
Am inteles ca procesul va continua. Cat va continua? De cate ori ma va mai chema pana la finalizare si care ar fi costurile de judecata pe care, posibil, sa le platesc eu, in anul 2019?
Multumesc!
Răspunde
 18-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Trimiteți instanței un inscris in care aduceți la cunoștință această situație și cum solicitați dvs sa se pronunte instanta pe cererea dvs. Asta dacă sunteți parata.

Dacă în dosar sunteti reclamanta, adică cea care a formulat acțiunea, atunci e obligatorie prezentă dvs altfel actiunea se respinge.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Luciana a scris pe 18-01-2019:
Din cauza distantei pana la judecatoria unde am fost chemata in proces de divort cu minori si din cauza situatiei financiare nu ma pot deplasa la judecatoria din acel judet. Ce se intampla daca nu ma prezint?
Am inteles ca procesul va continua. Cat va continua? De cate ori ma va mai chema pana la finalizare si care ar fi costurile de judecata pe care, posibil, sa le platesc eu, in anul 2019?
Multumesc!

Având în vedere că sunteți pârâtă într-un proces de divorț prezența dvs în fața instanței nu este obligatorie dar este recomandată dacă doriți ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs. Dacă nu puteți merge în instanță transmiteți instanței un înscris care să conțină poziția dvs față de cererea reclamantului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2019
Vizitator
Buna seara ma numesc sterian Neculai din comuna BEREZENI JUD VASLUI SANT despărțit de 12 anii de sotie dar nu divortati după care sotia nceput anul asta demersul de divort ia sa recăsătorit si au un copil cu actul ul sot an vârstă de 5ani după care sa aflu ca după 12 anii de despărțire sa treacă copilul actualului soț pe numele meu de familie când nu i copilul meu cei de facut an acest caz eu am load decizia sai acord divorțul dar cu copilul nu i semnez niciun act de recunoastere cai e copilul meu va rog samă afirmații cei de făcut VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS
Răspunde
 09-02-2019
Vizitator
Multumesc! Copiii sunt intr-un centru de plasament din Piatra Neamt. Desi m-am zbatut sa ii aduc langa mine, statul nu a fost de acord. Pe buna dreptate pentru ca eu nu am serviciu si nici locuinta. Deci trebuie sa trimit un inscris in care sa dovedesc situatia materiala si financiara catre judecatoria unde se judeca divortul si sa explic de ce nu ma pot prezenta la divort. Am inteles bine?
Răspunde
 09-02-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Sterian Neculai a scris pe 08-02-2019:
Buna seara ma numesc sterian Neculai din comuna BEREZENI JUD VASLUI SANT despărțit de 12 anii de sotie dar nu divortati după care sotia nceput anul asta demersul de divort ia sa recăsătorit si au un copil cu actul ul sot an vârstă de 5ani după care sa aflu ca după 12 anii de despărțire sa treacă copilul actualului soț pe numele meu de familie când nu i copilul meu cei de facut an acest caz eu am load decizia sai acord divorțul dar cu copilul nu i semnez niciun act de recunoastere cai e copilul meu va rog samă afirmații cei de făcut VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS

Buna ziua,
Codul civil spune ca, copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata prezumat pe sotul mamei.
Daca copilul a fost nascut inainte de terminarea divortului, atunci obligat sunteti dvs, trecut in certificatul de nastere al minorului.
Astfel ca va trebui facuta prima data tagada paternitatii si apoi aceasta va putea trece minorul pe numele tatalui biologic, concubinul fostei sotii.
... asta inseamna ca va trebui sa semnati niste acte...evident ca actele nu vor fi de recunoastere!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2019
Vizitator
Bună ziua dacă pârâtul a completat o cerere de divort deci practic ambii au completat si se prezinta doar reclamantul.avand in vedere ca sa stabilit deja si custodia copilului.la cine sa ramana inca dinainte de divort.cate seanse exista sa se incheie de la primul termen de judecata ? va multumesc
Răspunde
 27-02-2019

Bucuresti, str Muzelor 3A, sector 4
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Nu cred ca sunt sanse. Sunt niste verificari de facut si probe de administrat. Stabilirea custodiei si domiciliului s-a facut in afara procesului deci aceste discutii vor trebui facute si acum in cadrul procesului. Sunt si alte aspecte...

Cabinet de Avocat Myra Cimpean
Baroul Bucuresti

0723 537 992
Blog: www.avocat-mc.blogspot.com
Facebook: https://www.facebook.com/avocatmyracimpean/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  9  10 11 12 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.