Forum avocaţi > Divort

Neprezentarea la divort - Pagina 9

Start 9 10 11 12 Final
 11-06-2018
AvatarChiva_mirela2011@Yahoo. Com
Vizitator
Am primit o Comunicare Adresă și o Cerere de Chiemare în Judecată ce ar trebui să fac și dacă nu fac nimic ce se întâmplă .
Răspunde
 11-06-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Chiva_mirela2011@Yahoo. Com a scris pe 11-06-2018:
Am primit o Comunicare Adresă și o Cerere de Chiemare în Judecată ce ar trebui să fac și dacă nu fac nimic ce se întâmplă .

Va trebui sa formulati Intampinare si daca aveti alte solicitari, o Cerere reconventionala, in termenul legal, in caz contrar veti fi decazut din dreptul de a mai formula cereri si de a solicita administrarea de probe, in apararea dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2018
Vizitator
Bună seara am și eu o întrebare,am 9 luni de cand m-am despărțit si fostul soț a depus cererea de divorț după o lună de despărțire deoarece el a profitat că nu am pe nimeni nu am casă și nu am nici bani pentru a divorța el a avut primul proces pe pe 10 mai anul acesta și sa amânat deoarece el nu îmi știe domiciliul,eu fiind plecată din țară pentru ca să muncesc și ca să pot să îmi cumpăr o locuință ca să pot să îmi iau si copilul de 3 anișori pentru că a rămas la părinții lui nicidecum la el. Ce mă sfătuiți să fac? Nu am foarte puțin timp de când sunt plecată și nu am foarte mult timp de când am găsit un loc de muncă. Vă rog frumos Dați-mi o soluție ca să nu pierd copilul și tot efortul meu
Răspunde
 29-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Petcu Bogdana Roxana a scris pe 28-06-2018:
Bună seara am și eu o întrebare,am 9 luni de cand m-am despărțit si fostul soț a depus cererea de divorț după o lună de despărțire deoarece el a profitat că nu am pe nimeni nu am casă și nu am nici bani pentru a divorța el a avut primul proces pe pe 10 mai anul acesta și sa amânat deoarece el nu îmi știe domiciliul,eu fiind plecată din țară pentru ca să muncesc și ca să pot să îmi cumpăr o locuință ca să pot să îmi iau si copilul de 3 anișori pentru că a rămas la părinții lui nicidecum la el. Ce mă sfătuiți să fac? Nu am foarte puțin timp de când sunt plecată și nu am foarte mult timp de când am găsit un loc de muncă. Vă rog frumos Dați-mi o soluție ca să nu pierd copilul și tot efortul meu

Indicat ar fi sa va prezentati in fata instantei pentru a va formula apararile necesare, in caz contrar judecata se va face in lipsa dvs., iar domiciliul minorului va fi stabilit la tata. De asemenea, veti intampina dificultati daca veti dori ulterior sa luati copilul pentru a-l creste, datorita faptului ca instanta poate retine dezinteresul afisat de dvs. fata de minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Petcu Bogdana Roxana a scris pe 28-06-2018:

Ar trebui mai bine să vă găsiți un serviciu în România și să stați cu copilul la părinții dvs, iar dacă nu se poate să găsiți o locuință decentă pentru dvs și pentru copil.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2018
Vizitator
Problema este că nu am cum să stau la părinții pentru că nici mama mea nu are locuință si nu suntem în relații bune cu mama nu am casă în românia nu am unde să stau de aceea am ales să plec în afară ca să muncesc și să îmi cumpăr o casă,iar fostul soț a profitat k nu am pe nimeni si de aceea a și deschis procesul de divorț știind că nu am bani ca să mă judec cu el,pentru că noi ne-am despărțit pe data de 8 noiembrie 2017 iar pe data de 7 decembrie 2017 el a deschis procesul de divorț și primul proces la avut pe data de 10 mai si sa amânat până pe data de 20 septembrie pentru că nu are adresa mea si ia dat un nou termen in care el trebuie să afle de adresa mea.
Răspunde
 29-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Petcu Bogdana Roxana a scris pe 29-06-2018:
Problema este că nu am cum să stau la părinții pentru că nici mama mea nu are locuință si nu suntem în relații bune cu mama nu am casă în românia nu am unde să stau de aceea am ales să plec în afară ca să muncesc și să îmi cumpăr o casă,iar fostul soț a profitat k nu am pe nimeni si de aceea a și deschis procesul de divorț știind că nu am bani ca să mă judec cu el,pentru că noi ne-am despărțit pe data de 8 noiembrie 2017 iar pe data de 7 decembrie 2017 el a deschis procesul de divorț și primul proces la avut pe data de 10 mai si sa amânat până pe data de 20 septembrie pentru că nu are adresa mea si ia dat un nou termen in care el trebuie să afle de adresa mea.

Puteți să asigurați locuința copilului într-un imobil închiriat, condițiile minime trebuie să fie decente.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2018
Vizitator
Buna ziua , am si eu o intrebare , in cazul in care vreau sa intentez divort iar sotul nu este in tara si nu este de acord cu divortul dar exista mesaje pe telefon care pot dovedi ca mariajul nu poate continua si exista si un copil minor (2 ani ) cum pot proceda , ca totul sa decurga rapid ?
Răspunde
 06-08-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Elena a scris pe 06-08-2018:
Buna ziua , am si eu o intrebare , in cazul in care vreau sa intentez divort iar sotul nu este in tara si nu este de acord cu divortul dar exista mesaje pe telefon care pot dovedi ca mariajul nu poate continua si exista si un copil minor (2 ani ) cum pot proceda , ca totul sa decurga rapid ?

Buna ziua,

Va trebui sa introduceti actiune de divort prin care sa cereti divortul, revenirea/pastrarea numelui dobandit din casatorie, stabilirea domiciliului minorului la dvs./celalalt sot, obligarea la plata pensiei de intretinere.

Daca celalalt sot este plecat din tara, trebuie sa indicati adresa din acea tara pentru a fi citat. Din pacate, procedura de citare cu persoane aflate in strainatate prelungeste judecata normala a cererii de divort (care si asa este destul de lunga).

Daca aveti posibilitatea, va recomand sa apelati la un avocat pentru ca lucrurile sa mearga cat mai repede (fara amanari inutile).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena a scris pe 06-08-2018:

Va trebui sa formulati actiunea de divort in instanta. Puteti divorta, chiar daca sotul nu doreste acest lucru, iar judecata se poate efectua si in lipsa dansului, instanta putand desemna un curator care sa ii reprezinte interesele.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2018
Vizitator
Buna ziua eu cu sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam amiabil la notariat divortul urmeaza sa fie pe 10 luna urmoatoare problema mea este ca muncesc in strainatate iar patronul italian nu imi permite sa plec de la munca acum fapt prin care nu ma voi prezenta .
Ce se va intampla
Răspunde
 19-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stancu Diana a scris pe 19-08-2018:
Buna ziua eu cu sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam amiabil la notariat divortul urmeaza sa fie pe 10 luna urmoatoare problema mea este ca muncesc in strainatate iar patronul italian nu imi permite sa plec de la munca acum fapt prin care nu ma voi prezenta .
Ce se va intampla

Regulamentul de aplicare a Legii nr. 36/1995 (Legea notarilor publici și a activității notariale), în art. 271, alin. 4, prevede că "la expirarea termenului prevăzut de în alin. 3, în caz de neprezentare a soților și în lipsa unei cereri de amânare a acestora, notarul public respinge cererea de divorț". Așadar, analizând textul de lege, există posibilitatea acordării mai multor termene în vederea divorțului.

În concluzie, când ambii soți o cer, se poate acorda un nou termen la care părțile să se prezinte spre a fi constatat divorțul. Prin urmare, pentru ca notarul să poată amâna termenul de soluționare a cauzei este necesară, în primul rând, o cerere a soților. Este necesar ca ambii soți să solicite și să fie de acord cu amânarea soluționării divorțului față de termenul inițial stabilit. Soții pot să facă o cerere de amânare comună sau să facă fiecare, în mod separat, câte o cerere de amânare. De asemenea, cererea poate să fie făcută doar de către un soț, iar celălalt să dea o declarație din care să reiasă că e de acord cu amânarea.

O altă condiție a termenului nou acordat este ca termenul să se situeze într-un interval de maximum 60 de zile de la data înregistrării cererii în registrul național notarial pentru că, după trecerea acestui termen, poziția din acest registru se închide dacă nu s-a comunicat o încheiere de respingere a cererii.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2018
Vizitator
Buna ziua am și eu o întrebare am depus actele de divort la un notar inpreuna cu soțul meu am fost de acord amndoi și n-ea data termen de împăcare de 30 de zile dacă eu nu ma prezint ce se intampla?
Răspunde
 17-09-2018
Vizitator
Buna ziua eu cu sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam amiabil la notariat divortul urmeaza sa fie. fapt prin care nu ma voi prezenta .
Ce se va intampla?
Răspunde
 17-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adriana a scris pe 17-09-2018:
Buna ziua eu cu sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam amiabil la notariat divortul urmeaza sa fie. fapt prin care nu ma voi prezenta .
Ce se va intampla?

Daca dvs. nu va prezentati, casatoria nu se va putea desface, astfel ca sotul va fi nevoit sa formuleze actiunea de divort in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Adriana a scris pe 17-09-2018:
Ce se va intampla?

Dacă nu vă prezentați divorțul nu va avea loc.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2018
Vizitator
Buna seara,
Daca vreau sa divortez, la tribunal se prezinta si sotul, iar in fata judecatorului el spune ca nu doreste sa divorteze, pot divorta sau nu?
Răspunde
 18-09-2018
Vizitator
Loredana a scris pe 18-09-2018:
Buna seara,
1.Daca vreau sa divortez, la tribunal se prezinta si sotul, iar in fata judecatorului el spune ca nu doreste sa divorteze, pot divorta sau nu?

2. Daca s-a pronuntat divortul, sotul poate face contestatie?
Răspunde
 19-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Buna seara,
Daca vreau sa divortez, la tribunal se prezinta si sotul, iar in fata judecatorului el spune ca nu doreste sa divorteze, pot divorta sau nu?

Daca formulati actiunea de divort in instanta, casatoria se va desface indiferent daca sotul este de acord sau nu cu acest lucru.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Buna seara,

Nu contează dacă se prezintă sau nu soțul ci ceea ce este important este ca Dvs sa faceți dovada ca mariajul nu mai poate continua, relațiile dintre soți fiind grav și iremediabil vătămate. Dovada o puteți face cu înscrisuri (pot fi comunicări ale soților pe email, whatsApp, alte scte), martori (pot fi și rude), interogatoriu etc.
Dvs aveți obligația sa va prezentați personal la fiecare termen.
Așadar, dacă soțul se prezintă si declara ca nu este de acord cu divorțul, dar Dvs faceți dovezi in sensul admiterii divorțului instanța va pronunța divorțul.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 9 10 11 12 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.