|
08-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Monica Daiana a scris pe 08-11-2019: Bună! Aș dori să știu dacă eu am depus cererea de divorț acu o săptămână în instanță, ce se intampla daca nu ma prezint la prima chemare ? De exemplu părăsesc țara as dori un sfat ptr a putea rezolva si divorțul si propria viata... Art. 922 - Absenţa reclamantului Dacă la termenul de judecată, în primă instanţă, reclamantul lipseşte nejustificat şi se înfăţişează numai pârâtul, cererea va fi respinsă ca nesusţinută Art. 921 - Prezenţa personală a părţilor (1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-11-2019 |
 | Raluca Vizitator |
| Buna ziua. Mama mea a decedat in urma cu 10 luni iar tatal meu si sora mea doresc sa facem succesiunea. Eu locuiesc intr-o lucuinta ANL in calitate de chirias. La notar am fost sfatuita sa nu facem succesiunea pentru ca in momentul in care o sa am bunuri pe numele meu imi pierd locuinta ANL care inca nu se poate cumpara.Desi eu doresc sa renunt la partea mea de succesiune, la fel se va intampla, va exista riscul sa pierd locuinta. Am dorit sa facem succesiunea doar pe contul bancar al mamei dar stiu ca in momentul in care renunt la bani trebuie sa renunt si la bunurile imobile.Notarul mi-a explicat ca nu se poate face succesiunea doar pe cont. Ce posibilitati am in aceasta situatie sa nu raman fara locuinta? va multumesc. | |
|
|
|
27-11-2019 |
|
| "La notar am fost sfatuita sa nu facem succesiunea pentru ca in momentul in care o sa am bunuri pe numele meu imi pierd locuinta ANL ." Eu, una, nu sunt de acord cu ceea ce ati fost sfatuita la notar. Daca la obtinerea casei ANL exista restrictia cu EXCEPTIA URMATOARE: - restricţia nu se aplică în situaţia în care titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membrii ai familiei acestuia - soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia deţin, alături de alte persoane, COTE PARTI dintr-o locuinţă, dobândite în condiţiile legii; - nu vad de ce s-ar activa restrictia daca ati obtine COTA PARTE dintr-un imobil pe durata derularii inchirierii ANL; DVS.nu primiti toata casa, ci jumatate din 3/4 a unei jumatati; (jumatate apartine parintelui in viata, iar cealalta jumatate este impartita 3/4 in mod egal intre copii si 1/4 sotul supravietuitor) Deci, faceti succesiunea linistita, ca nu pierdeti nimic. Interesati-va si direct la ANL ori la alt avocat ori la alt notar, dar care sa inteleaga ca nu mosteniti tot palatul Stirbei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-11-2019 |
|
| COMPLETARE "Notarul mi-a explicat ca nu se poate face succesiunea doar pe cont." Din nou, nu sunt de accord cu ceea ce v-a spus notarul. In prima faza a cererii succesorale, se poate obtine doar un certificat de CALITATE de mostenitor. Ulterior, indicati ca bun supus dezbaterii succesorale contul bancar. Si obtineti certificat de mostenitor. Mai tarziu, cereti certificat de mostenitor pentru imobil si se elibereaza certificat SUPLIMENTAR de mostenitor. Daca nu ar fi asa, cum ar proceda cei care dezbat o mostenire si , mai apoi,descopera ca mai sunt si alte bunuri in patrimoniul defunctului? Hotarat, cautati alt notar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-11-2019 |
| Raluca a scris pe 27-11-2019: Buna ziua. Mama mea a decedat in urma cu 10 luni iar tatal meu si sora mea doresc sa facem succesiunea. Eu locuiesc intr-o lucuinta ANL in calitate de chirias. La notar am fost sfatuita sa nu facem succesiunea pentru ca in momentul in care o sa am bunuri pe numele meu imi pierd locuinta ANL care inca nu se poate cumpara.Desi eu doresc sa renunt la partea mea de succesiune, la fel se va intampla, va exista riscul sa pierd locuinta. Am dorit sa facem succesiunea doar pe contul bancar al mamei dar stiu ca in momentul in care renunt la bani trebuie sa renunt si la bunurile imobile.Notarul mi-a explicat ca nu se poate face succesiunea doar pe cont. Ce posibilitati am in aceasta situatie sa nu raman fara locuinta? va multumesc. Din ce știu, în cazul ANL nu se iau în considerare bunurile obținute prin moștenire, dar este mai bine să întrebați. Ați putea să faceți în aceeași zi succesiunea și partajul voluntar prin care vă cedați cota de proprietate către tată sau soră contra unei sulte (contravaloarea în bani a cotei dvs). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Marius Vizitator |
| Bună ziua! Am citit postările dvs și as avea și eu o întrebare : Am fost plecat timp de 6 luni la muncă pe o platformă petrolieră. Șase luni! Când am revenit în țară am aflat că soția era divorțată și căsătorită cu un alt vecin. Știu, e de râsul curcilor. Întrebare: este posibil ca divorțul să fie efectuat fără ca eu să fiu înștiințat? Menționez ca aveam același domiciliu. Stimă! | |
|
|
|
15-01-2020 |
| Marius a scris pe 15-01-2020: Bună ziua! Am citit postările dvs și as avea și eu o întrebare : Am fost plecat timp de 6 luni la muncă pe o platformă petrolieră. Șase luni! Când am revenit în țară am aflat că soția era divorțată și căsătorită cu un alt vecin. Știu, e de râsul curcilor. Întrebare: este posibil ca divorțul să fie efectuat fără ca eu să fiu înștiințat? Menționez ca aveam același domiciliu. Stimă! Dacă citarea nu s-a făcut conform procedurii puteți ataca acea hotărâre printr-o cale extraordinară de atac. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marius a scris pe 15-01-2020: Bună ziua! Am citit postările dvs și as avea și eu o întrebare : Am fost plecat timp de 6 luni la muncă pe o platformă petrolieră. Șase luni! Când am revenit în țară am aflat că soția era divorțată și căsătorită cu un alt vecin. Știu, e de râsul curcilor. Întrebare: este posibil ca divorțul să fie efectuat fără ca eu să fiu înștiințat? Menționez ca aveam același domiciliu. Stimă! Din moment ce ati fost plecat, sotia a "omis" sa precizeze domiciliul dvs din strainatate, fapt pentru care divortul s-a judecat in lipsa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-06-2020 |
 | IBINCEANU Vizitator |
| Daca eu sunt dintrun oras si sotia din altu su ea baga divort si nu ma prezint cat poate dura procesu mai ales ca avem si un copil mic de 7 ani eu as vrea sa optin custodia copilului pe copil osal antrebe cu cine vrea sa stea mulțumesc | |
|
|
|
05-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| IBINCEANU a scris pe 05-06-2020: Daca eu sunt dintrun oras si sotia din altu su ea baga divort si nu ma prezint cat poate dura procesu mai ales ca avem si un copil mic de 7 ani eu as vrea sa optin custodia copilului pe copil osal antrebe cu cine vrea sa stea mulțumesc Competenta de solutionare a actiunii de divort revine judecatoriei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Este indicat sa va prezentati si sa formulati apararile necesare, dat fiind faptul ca doriti stabilirea domiciliului minorului la dvs. Instanta se pronunta in functie de solicitarile partilor, avand in vedere situatia de fapt, iar daca nu va prezentati, divortul se va judeca in lipsa si instanta se va pronunta in functie de solicitarile reclamantei. Minorul nu va fi audiat daca nu a implinit varsta de 10 ani, insa la stabilirea domiciliului instanta va avea in vedere interesul superior al acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-06-2020 |
 | IBINCEANU Vizitator |
| Noi unde am stat an satu mare am stat cu chirie eu sunt din bucuresti iar sotia din satu mare va dati seama ca mie mie greu sa ajung acolo trebui sa plec seara si dim la 12 ajung si seara la 16 trebui sa plec anapoi an bucurești cum sa procedez iar fata e mica are 7 ani si vreau sa fie langa mine ca nam incredere an sotie nu stiu cu cine o lasa pe fata acasa cand ea e la munca | |
|
|
|
06-06-2020 |
| IBINCEANU a scris pe 05-06-2020: Noi unde am stat an satu mare am stat cu chirie eu sunt din bucuresti iar sotia din satu mare va dati seama ca mie mie greu sa ajung acolo trebui sa plec seara si dim la 12 ajung si seara la 16 trebui sa plec anapoi an bucurești cum sa procedez iar fata e mica are 7 ani si vreau sa fie langa mine ca nam incredere an sotie nu stiu cu cine o lasa pe fata acasa cand ea e la munca Daca niciunul din soti nu mai locuieste la acea adresa, competenta de solutionare a actiunii de divort revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza paratul. In situatia in care actiunea se va judeca la Satu Mare si nu va puteti prezenta la fiecare termen, va puteti angaja un avocat, sa va reprezinte interesele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-06-2020 |
| IBINCEANU a scris pe 05-06-2020: Daca eu sunt dintrun oras si sotia din altu su ea baga divort si nu ma prezint cat poate dura procesu mai ales ca avem si un copil mic de 7 ani eu as vrea sa optin custodia copilului pe copil osal antrebe cu cine vrea sa stea mulțumesc Având în vedere că soția mai locuiește în raza ultimului doniciliu comun, conform art. 915 cod procedură civilă, competența este a Judecătoriei Satu-Mare. Dvs nu sunteți obligat să vă prezentați personal la instanță, cu excepția cazului în care veți fi chemat la interogatorium situație în care trebuie să vă prezentați personal. Angajați un avocat din Satu-Mare sau din apropiere pentru a vă reprezenta. Copilul care a împlinit 10 ani va fi ascultat în mod obligatoriu, iar cel care nu a împlinit 10 ani va fi ascultat doar dacă consideră instanța de judecată. Opinia copilului este luată în seamă în funcție de vârstă și de gradul lui de dezvoltare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-07-2020 |
 | Dan Vizitator |
| Buna seara am o antrebare daca nu neam anteles la mediator an privinta unor aspecte mediatorul pote sa depuna actele de divort la instanta dandui acordul verbal sotia este legal sau trebui sa faca procura de anputernicire pentru mediator si cum as putea sa aflu daca e adevarat ca ia dat procura si na bagat el asa actele so ajute pe ia | |
|
|
|
18-07-2020 |
| Dan a scris pe 18-07-2020: Buna seara am o antrebare daca nu neam anteles la mediator an privinta unor aspecte mediatorul pote sa depuna actele de divort la instanta dandui acordul verbal sotia este legal sau trebui sa faca procura de anputernicire pentru mediator si cum as putea sa aflu daca e adevarat ca ia dat procura si na bagat el asa actele so ajute pe ia Daca una dintre parti nu se poate prezenta personal pentru divotul prin acord, poate imputernici o persoana printr-o procura speciala, sa o reprezinte in fata instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-07-2020 |
 | Dan Vizitator |
| Si eu de unde pot afla daca sa facut pocura pentru asa cv sau e alt ceva | |
|
|
|
19-07-2020 |
| Dan a scris pe 18-07-2020: Si eu de unde pot afla daca sa facut pocura pentru asa cv sau e alt ceva Verificati in dosar daca s-a depus procura. In caz de divort, pentru reprezentarea persoanei se intocmeste o procura speciala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-07-2020 |
| Dan a scris pe 18-07-2020: Buna seara am o antrebare daca nu neam anteles la mediator an privinta unor aspecte mediatorul pote sa depuna actele de divort la instanta dandui acordul verbal sotia este legal sau trebui sa faca procura de anputernicire pentru mediator si cum as putea sa aflu daca e adevarat ca ia dat procura si na bagat el asa actele so ajute pe ia De vreme ce nu a intervenit un acord de mediere, este clar că mediatorul nu are ce să depună la instanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-07-2020 |
 | Dan Vizitator |
| Pai sotia asa a spus ca mediatorul sa ocupat de acte sa ma dea an tribunal ia azis ca nu mai umbla ea decat mediatorul an locul ei umbla si nu stiu dacai legal sau nu mai ales ca nu mia zis daca ia dat procura cv | |
|
|
|
20-07-2020 |
| Dan a scris pe 20-07-2020: Pai sotia asa a spus ca mediatorul sa ocupat de acte sa ma dea an tribunal ia azis ca nu mai umbla ea decat mediatorul an locul ei umbla si nu stiu dacai legal sau nu mai ales ca nu mia zis daca ia dat procura cv Da, mediatorul o poate reprezenta. Procura de reprezentare trebuie depusa la dosar, iar sotia nu este obligata sa v-o prezinte dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |