|
27-02-2019 |
| Grigoraș a scris pe 26-02-2019: Bună ziua dacă pârâtul a completat o cerere de divort deci practic ambii au completat si se prezinta doar reclamantul.avand in vedere ca sa stabilit deja si custodia copilului.la cine sa ramana inca dinainte de divort.cate seanse exista sa se incheie de la primul termen de judecata ? va multumesc Instanța este cea care trebuie să se pronunțe asupra tuturor aspectelor și să verifice dacă înțelegerea dintre părinți este în interesul superior al minorului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Grigoraș a scris pe 26-02-2019: Bună ziua dacă pârâtul a completat o cerere de divort deci practic ambii au completat si se prezinta doar reclamantul.avand in vedere ca sa stabilit deja si custodia copilului.la cine sa ramana inca dinainte de divort.cate seanse exista sa se incheie de la primul termen de judecata ? va multumesc Pentru divortul prin acord este necesara prezenta ambelor parti in fata instantei, iar daca nu va puteti prezenta, puteti mandata o persoana care sa va reprezinte. Daca doriti sa finalizati dosarul la primul termen, daca s-au efectuat anchetele sociale si nu este necesara audierea minorului, puteti formula o tranzactie, pe care sa o depuneti la termenul stabilit. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-03-2019 |
 | Marin Elena Vizitator |
| Buna seara! Divortul s-a terminat din vina sotiei.Ea refuza sa plateasca cheltuielile de judecata.Ce fac in acest caz? Multumesc pentru raspuns! | |
|
|
|
06-03-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marin Elena a scris pe 05-03-2019: Buna seara! Divortul s-a terminat din vina sotiei.Ea refuza sa plateasca cheltuielile de judecata.Ce fac in acest caz? Multumesc pentru raspuns! Puteti apela la un executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-04-2019 |
 | Marin crusoveanu Vizitator |
| Cât ma costa un divort daca suntem despărțiți în fapt de 28 de ani? | |
|
|
|
07-04-2019 |
| Marin Crusoveanu a scris pe 05-04-2019: Cât ma costa un divort daca suntem despărțiți în fapt de 28 de ani? Nu contează de câtă vreme sunteți despărțiți ci contează obiectul procesului, iar fiecare avocat are propriul onorariu. În cazul dvs este vorba despre o acțiune în care trebuie să probați situația de fapt, anume că sunteți despărțiți de o lungă perioadă de timp și mariajul trebuie desfăcut. În cazul dvs, puteți cere desfacerea căsătoriei pentru notivul prevăzut la art. 373, alin. 1, lit. b cod civil (motive temeinice pentru care căsătoria nu mai poate continua-divorțul din culpă) sau pentru motivul prevăzut la art. 373, alin. 1, lit. c, cod civil (după separarea în fapt care a durat cel puțin 2 ani). În cazul prevăzut la lit. b, divorțul se va pronunța din culpa unuia sau a ambilor soți (culpă comuna sau culpă exclusivă, în funcție de ceea ce se cere prin acțiune). În cazul prevăzut la lit. c, divorțul se va pronunța din culpa soțului reclamant, cu excepția situației în care soțul pârât se declară de acord cu divoțul, conform art. 379, alin. 2, cod civil. Eu vă sfătuiesc să mergeți pe varianta divorțului din culpă. Probe: înscrisuri, interogatoriu (dacă e cazul), un martor, probe cu care sa dovediți faptul că sunteți despărțiți de mult timp. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-04-2019 |
| Marin Crusoveanu a scris pe 05-04-2019: Cât ma costa un divort daca suntem despărțiți în fapt de 28 de ani? Onorariile percepute de avocati difera in functie de complexitatea spetei si de experienta profesionala, motiv pentru care va trebui sa contactati personal avocatul cu care doriti sa colaborati. In ceea ce priveste taxa judiciara de timbru, aceasta este de: - 200 lei, pentru divortul prin acord; - 100 lei, pentru divortul din culpa unuia dintre soti; - 100 lei pentru desfacerea casatoriei la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani; - 50 lei, pentru divortul la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-09-2019 |
 | Anda Vizitator |
| Buna ziua...as avea si eu o intrebare..in 2012 o prietena sa căsătorit pt ca era însărcinată.dar dupa 6 luni sa lasat cu soțul din mai multe probleme făcute de el.cand a născut fetita el nu sa prezentat la maternitate si numele lui nu a fost trecut pe certificat in dreptul tatălui.acum fetita are 6 ani jumate.in acest timp tatal nu a cautato niciodată.prietena mea ar vrea să bage divort sa o termine de tot.sa si refacă viața.cum se procedează?Ce ar trebui să facă? | |
|
|
|
10-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| In mod normal, casatoria poate inceta prin divort, la cerere in fata instantei. Insa eu nu inteleg un lucru: daca spuneti ca era casatorita cand a nascut, de ce nu a declarat la momentul nasterii acest lucru? Copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei, in mod obligatoriu. Deci, cu el sau fara el de fata, in baza certificatului de casatorie, tatal trebuia sa apara in certificatul de nastere. Acum trebuie facuta intai o actiune in rectificarea certificatului de nastere si abia apoi intentat divort, ceruta custodia copilului si stabilirea pensiei de intretinere. Pentru ca la divort instanta va intreba daca din casatorie au rezultat copii si nu va putea afirma ca nu. Nu are voie sa priveze minora de tata. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-09-2019 |
 | Anda Vizitator |
| Nu a fost trecut pt ca in italia trebuie sa fie ambii părinți pt a semna...Cum el nu era a trecut linie in semn de abandon familiar | |
|
|
|
10-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Nu ati specificat unde s-au petrecut lucrurile. Nu aveam de unde sa ghicesc ca vorbiti de Italia. Si acum nu spuneti unde s-au casatorit, ce nationalitate are tatal, unde locuieste acum mama, unde traieste tatal. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-09-2019 |
 | Anda Vizitator |
| Iei sau căsătorit în românia sunt amândoi români fata sa născut în italia...tatal nu a recunoscuto..si nu sa prezentat cand trebuia sa semneze la maternitate... | |
|
|
|
10-09-2019 |
 | Anda Vizitator |
| Tatal nu stiu unde este acum dar mama e inca in italia | |
|
|
|
11-09-2019 |
| Anda a scris pe 10-09-2019: Iei sau căsătorit în românia sunt amândoi români fata sa născut în italia...tatal nu a recunoscuto..si nu sa prezentat cand trebuia sa semneze la maternitate... In situatia in care veti obtine Certificat de nastere romanesc, tatal va figura in acest certificat. Ulterior puteti introduce actiunea de divort, solicitand modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Daca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in Italia sau daca sotii locuiesc in strainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-10-2019 |
 | Costel Vizitator |
| Bună zioa!,soția mea a vrut să divorțeze,ulterior sa răzgândit,poate retrage cererea de divorț înaintea termenului de judecată sau trebuie să aștepte terenul hotărît de judecător? | |
|
|
|
11-10-2019 |
| Costel a scris pe 11-10-2019: Bună zioa!,soția mea a vrut să divorțeze,ulterior sa răzgândit,poate retrage cererea de divorț înaintea termenului de judecată sau trebuie să aștepte terenul hotărît de judecător? Poate să-și retragă cererea înainte de termen. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-10-2019 |
| Costel a scris pe 11-10-2019: Bună zioa!,soția mea a vrut să divorțeze,ulterior sa răzgândit,poate retrage cererea de divorț înaintea termenului de judecată sau trebuie să aștepte terenul hotărît de judecător? Daca sotii s-au impacat, reclamanta isi poate retrage actiunea printr-o cerere scrisa, inainte de termen sau personal in fata instantei, la termenul stabilit, insa este necesara si prezenta paratului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-11-2019 |
 | Monica Daiana Vizitator |
| Bună! Aș dori să știu dacă eu am depus cererea de divorț acu o săptămână în instanță, ce se intampla daca nu ma prezint la prima chemare ? De exemplu părăsesc țara as dori un sfat ptr a putea rezolva si divorțul si propria viata... | |
|
|
|
08-11-2019 |
| Monica Daiana a scris pe 08-11-2019: Bună! Aș dori să știu dacă eu am depus cererea de divorț acu o săptămână în instanță, ce se intampla daca nu ma prezint la prima chemare ? De exemplu părăsesc țara as dori un sfat ptr a putea rezolva si divorțul si propria viata... Trebuie să vă prezentați personal la divorț deoarece altfel se va respinge cererea ca nesusținută. Dacă aveți motive întemeiate pentru lipsa la primul termen, anunțați înainte instanța ca să acorde un nou termen și depuneți documentele doveditoare (de ex: bilet de avion etc). Plecarea din țară este scurtă, adică reveniți în țară sau urmează să stați mai mult timp în străinătate ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-11-2019 |
| Monica Daiana a scris pe 08-11-2019: Bună! Aș dori să știu dacă eu am depus cererea de divorț acu o săptămână în instanță, ce se intampla daca nu ma prezint la prima chemare ? De exemplu părăsesc țara as dori un sfat ptr a putea rezolva si divorțul si propria viata... In calitate de reclamanta, aveti obligatia sa va prezentati personal in fata instantei, insa daca nu puteti face acest lucru, fie va angajati un avocat sa va reprezinte, cu procura speciala, fie imputerniciti o alta persoana. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |