Forum avocaţi > Divort

Neprezentarea la divort - Pagina 5

Start 5  6   7   8  Final
 30-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniela a scris pe 29-05-2017:
Buna seara am si eu o intrebare cine ma poate ajuta cu informatii necesare sant in divort la al 2 termin dat de sotul meu care lycreaza in anglia cu acte in regula împreună cu amenta la primul termen sotul nu sa prezentat acum si eu sant plecată in italia fara acte pt câteva luni întrebarea mea este daca nu ma prezint ar afecta cu ceva decizia in privinta pensiei alimentare a minorilor de 12 .....Si 9 ani care locuiesc cu mama mea Eu am cerut drepturi care nu se cuvin la nivel european

Din punct de vedere legal, pensia datorata celor doi minori este intrun procent de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre tata, in situatia in care domiciliul copiilor va fi stabilit la dvs. Divortul se poate judeca si in lipsa dvs, insa ar fi indicat sa va prezentati personal sau prin reprezentant pentru a va apara interesele.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2017
Vizitator
Buna ziua. In cazul unui divort in postura de reclamant , poate fii imputernicit un avocat sa reprezinte la divort?. Si care ar putea fii timpul de finalizare a procesului? Multumesc frumos
Răspunde
 31-07-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marius a scris pe 30-07-2017:
Buna ziua. In cazul unui divort in postura de reclamant , poate fii imputernicit un avocat sa reprezinte la divort?. Si care ar putea fii timpul de finalizare a procesului? Multumesc frumos

Da, puteti imputernici un avocat sa va reprezinte interesele, iar in situatia in care nu va puteti prezenta in fata instantei din motive temeinice, va trebui sa-l mandatati si prin procura speciala. Timpul de solutionare al cauzei depinde de complexitatea spetei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marius a scris pe 30-07-2017:

Dacă sunteți în străinătate puteți fi reprezentat de un mandatar avocat dar trebuie să dovediți că aveți reședința în străinătate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2017
Vizitator
buna ziua si stima as avea o întrebare sant an divorț cu soția pe 21 septembrie am primul termen si eu nu pot sa ma prezint as avea o intrebare daca nu mă prezint la primul termen se termina divorțul specific ca soția a depus divorțul mai exista al 2 termen multumesc
Răspunde
 19-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Cristian a scris pe 18-09-2017:
buna ziua si stima as avea o întrebare sant an divorț cu soția pe 21 septembrie am primul termen si eu nu pot sa ma prezint as avea o intrebare daca nu mă prezint la primul termen se termina divorțul specific ca soția a depus divorțul mai exista al 2 termen multumesc

Buna ziua,

Daca dvs. nu va prezentati ca sa fiti de acord cu divortul, cel mai probabil nu se va termina la primul termen de judecata. Ca sa dispuna divortul in lipsa partii, instanta trebuie sa administreze ceva probe: interogatoriul dvs., audierea unor martori. In mod normal, daca nu va prezentati la primul termen, instanta va dispune citarea dvs. la interogatoriu pentru urmatorul termen si citarea martorilor. La al doilea termen de judecata, dupa audierea martorilor si dupa ce constata ca dvs. nu v-ati prezentat, instanta poate solutiona cererea de divort.
Depinde si daca divortul implica minori si daca trebuie stabilita pensia de intretinere datorata copiilor sau alte chestiuni. Atunci se poate lungi procesul.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristian a scris pe 18-09-2017:

Daca dvs. aveti calitatea de parat, divortul se poate judeca si in lipsa dvs., insa este indicat sa fiti prezent sau reprezentat pentru a va putea formula o aparare eficienta in cauza. Daca divortul nu este prin acord, nu se poate finaliza la primul termen, deoarece va trebui administrat probatoriul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2017
Vizitator
Am divotat de sotul meu, hotararea este definitiva. Apartamentul in care locuim s-a vandut de catre o banca- prin licitatie publica. A fost cumparat pe numele fiului meu, din prima casatorie. Ca bunuri comune mai avem o masina si bunurile din apartament. El vrea impartirea de bunuri dar nu masina ci apartamentul care are acum alt proprietar. Il poate obliga legea pe fiul meu sa vanda sa ne dea noua banii?
Va rog ajutati-ma! Am o fata de 13 ani care e innebunita de amenintarile si scandalurile pe care le face. Ea s-a nascut si a crescut in acest apartament, nu vrea cu nici un chip sa plece.Dar nici el, fara bani!
Răspunde
 20-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pop Daniela Monica a scris pe 20-09-2017:
Am divotat de sotul meu, hotararea este definitiva. Apartamentul in care locuim s-a vandut de catre o banca- prin licitatie publica. A fost cumparat pe numele fiului meu, din prima casatorie. Ca bunuri comune mai avem o masina si bunurile din apartament. El vrea impartirea de bunuri dar nu masina ci apartamentul care are acum alt proprietar. Il poate obliga legea pe fiul meu sa vanda sa ne dea noua banii?
Va rog ajutati-ma! Am o fata de 13 ani care e innebunita de amenintarile si scandalurile pe care le face. Ea s-a nascut si a crescut in acest apartament, nu vrea cu nici un chip sa plece.Dar nici el, fara bani!

Din moment ce apartamentul a fost vandut printr-un contract de vanzare-cumparare, atat dvs cat si fostul sot nu mai aveti niciun drept legal asupra acestui imobil.
In ceea ce priveste partajul, masa partajabila se compune din restul bunurilor mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei, exceptand imobilul care a fost instrainat.
Referitor la scandalurile provocate de sot, aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale, iar ulterior puteti solicita instantei emiterea unui ordin de protectie sau actualul proprietar poate formula o actiune impotriva acestuia privind evacuarea din imobil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pop Daniela Monica a scris pe 20-09-2017:

Din moment ce apartamentul a fost vandut printr-un contract de vanzare-cumparare, atat dvs cat si fostul sot nu mai aveti niciun drept legal asupra acestui imobil.
In ceea ce priveste partajul, masa partajabila se compune din restul bunurilor mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei, exceptand imobilul care a fost instrainat.
Referitor la scandalurile provocate de sot, aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale, iar ulterior puteti solicita instantei emiterea unui ordin de protectie sau actualul proprietar poate formula o actiune impotriva acestuia privind evacuarea din imobil.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-09-2017
Vizitator
Buna ziua,EU am venir in Italia impreuna cu sotul meu IAR aici sa produs ruptura dintre noi,motivele fiind distanta fata de. copilul meu ,comportamentul sau ei limbajul vulgar fata de mine ,si casa facuta in Romania facuta PE banii nostri dar trecuta PE num
Răspunde
 24-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniela Dany a scris pe 21-09-2017:
Buna ziua,EU am venir in Italia impreuna cu sotul meu IAR aici sa produs ruptura dintre noi,motivele fiind distanta fata de. copilul meu ,comportamentul sau ei limbajul vulgar fata de mine ,si casa facuta in Romania facuta PE banii nostri dar trecuta PE num

Ne puteti spune ce doriti sa aflati?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2017
Vizitator
trebuie sa declari ca nu cunosti domiciliul sotului
Răspunde
 27-09-2017
Vizitator
la un divort pronuntat de instanta cu acordul ambelor parti se poate anula la cererea celui care a intentat divortul?
Răspunde
 27-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Traila Constantin a scris pe 27-09-2017:
la un divort pronuntat de instanta cu acordul ambelor parti se poate anula la cererea celui care a intentat divortul?

Buna ziua,

Daca instanta a emis o hotarare prin care a luat act de acordul partilor, acea hotarare nu mai poate fi atacata, iar divortul ramane valabil.
Daca inca nu a intervenit o hotarare judecatoreasca, sotii se pot impaca in fata instantei, iar divortul nu va mai fi acordat.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2017
Vizitator
Sunt căsătorit cu o cetățean indiană suntem despărțit de 1 an a rezultat un copil minor care este cu mine întrebare este. Pot să divortez de cetățean indiană în lipsa ei si cât durează divorțul? Vă mulțumesc. ..
Răspunde
 14-10-2017
Vizitator
daca paratul a fost citat prin publicitate si prin afisare la cat timp se pronunta divortul fara minori deja dureaza de mai bine de un an si as vrea sa stiu cat mai dureaza
Răspunde
 14-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dupa citarea la usa instanței si prin publicitate procedura va fi completa si veti putea administra probe, urmand ca instanta sa ramana in pronunțare la acel termen.

Va mai dura insa pana va veni motivarea hotărârii, ulterior va trebui sa mai treaca 30 de zile pt a expiră termenul de declarare a caii de atac

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Traila Constantin a scris pe 27-09-2017:

Daca dosarul a ramas in pronuntare, hotararea este definitiva. In situatia in care partile s-au impacat, vor trebui sa se recasatoreasca.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
CHELARU VASILICĂ a scris pe 14-10-2017:
Sunt căsătorit cu o cetățean indiană suntem despărțit de 1 an a rezultat un copil minor care este cu mine întrebare este. Pot să divortez de cetățean indiană în lipsa ei si cât durează divorțul? Vă mulțumesc. ..

Va trebui sa va adresati instantei pentru desfacerea casatoriei.
In situatia in care paratul nu se prezinta si nu are domiciliu cunoscut, citarea se va face prin publicitate si va fi desemnat un curator care sa-l reprezinte.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 5  6   7   8  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.