Forum avocaţi > Divort

Când și unde pot să legalizez hotărârea judecătorească?

1  2   3   4  Final
 18-01-2018

Bună seara! Sunt de curând președintele asociației de părinți dintr-o școală generală și în urma primirii prin posta la sediul asociației a hotărârii judecătorești în copie, hotărâre ce devine definitivă și irevocabilă pe data de 21.01.2018, aș dori să știu dacă pot după această dată să legalizez această hotărâre la registratură și dacă tot acolo pot solicita și certificat de grefa? Există cereri tipizate pentru ambele și ce taxe trebuiesc plătite pentru ambele solicitări. Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 19-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Taxa pentru mentiunea ca hotararea este definitiva este de 5 lei/exemplar si se achita la Directia economica-administratia financiara. Cererea este un formular-tip de genul:
Domnule Presedinte,
Subsemnatul........domiciliul, date personale......formulez prezenta
Cerere de legalizare
a sentintei civile nr.......pronuntata de......in dosarul nr........ramasa definitiva.
Anexez documentul privind achitarea taxei de timbru.

Domnului presedinte al Judecatoriei.....

Se anexeaza originalul taxei.
Nu mai aveti nevoie de certificatul de grefa, in conditiile in care aveti sentinta.
Acte necesare în vederea obţinerii certificatelor de grefă:
1.cerere adresată preşedintelui instanţei prin care se solicită eliberarea certificatului de grefă
2.taxa judiciară de timbru - 1 leu pe pagină
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2018

Mulțumesc mult pentru răspuns! Certificatul de grefa mi-a fost cerut la bancă pentru specimenul de semnătură (mi-au spus că trebuie specificat că este pentru banca. Ce doresc sa mai întreb este daca pe lângă taxa de timbru judiciar mai trebuie să cumpăr și timbre judiciare de 0,15 Ron?
Răspunde
 19-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu se mai taxeaza altfel.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-01-2018

Mulțumesc mult pentru răspuns!
Răspunde
 28-03-2018
Vizitator
Buna ziua!
In data de 7.03.2018 s-a pronuntat decizia de divort al parintilor mei. Pentru a depune cererea de eliberare a hotararii de divort,trebuie sa mearga personal la tribunal? Sau e suficient sa formuleze cererea care sa fie insotita de taxa de timbru,ca eu sa o pot depune la judecatoria inde s-a pronunțat divorțul. Tatal meu locuiește în mediul rural,eu am domiciliul în oras,unde este si sediul judecătoriei si îi este mai usor sa ma deplasez doar eu pentru a depune cererea.
Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde
 28-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a putea solicita legalizarea, veti avea nevoie de o procura din partea unuia dintre parinti, deoarece in momentul de fata nu aveti calitate in dosar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-03-2018
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Ma ajuta foarte mult.
Răspunde
 30-05-2018
Vizitator
Buna seara . As dori sa știu și eu cum se procedează ptr a legaliza actele ieșite in urma unei hotărâri judecătorești . Si de ce acte am nevoie in afara de cele primite .Multumesc .
Răspunde
 30-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristina a scris pe 30-05-2018:
Buna seara . As dori sa știu și eu cum se procedează ptr a legaliza actele ieșite in urma unei hotărâri judecătorești . Si de ce acte am nevoie in afara de cele primite .Multumesc .

Mergeți cu sentința la judecătoria ce a emiso și solicitați legalizarea (taxa 5 lei/exemplar.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-05-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristina a scris pe 30-05-2018:

Legalizarea hotararii se obtine de la Registratura instantei care a pronuntat solutia. Va trebui sa achitati o taxa de timbru de 5 lei/exemplar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-06-2018
Vizitator
Bună ziua .va rog sa mi spuneți dacă pot sa obțin hotararea de divorț ..on-line. Nu locuiesc în orașul în care a avut loc divorțul. Sau dacă pot sa împuternicește pe cineva ? Mulțumesc pentru răspuns Simona ionita
Răspunde
 06-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ionita Simona a scris pe 06-06-2018:
Bună ziua .va rog sa mi spuneți dacă pot sa obțin hotararea de divorț ..on-line. Nu locuiesc în orașul în care a avut loc divorțul. Sau dacă pot sa împuternicește pe cineva ? Mulțumesc pentru răspuns Simona ionita

Daca va este dificila deplasarea, puteti mandata o persoana sau va puteti angaja un avocat pentru efectuarea acestui demers.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-07-2018
Vizitator
Buna seara, daca am pierdut si hotararea de divort si buletinul, ce pot sa fac? Pot sa imputerniciesc pe altcineva sa imi ia o noua hotarare? Exista pt eliberare la urgenta un pret?
Multumesc
Răspunde
 05-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
1234 a scris pe 05-07-2018:
Buna seara, daca am pierdut si hotararea de divort si buletinul, ce pot sa fac? Pot sa imputerniciesc pe altcineva sa imi ia o noua hotarare? Exista pt eliberare la urgenta un pret?
Multumesc

Puteți să angajați un avocat pentru legalizarea hotărârii. Nu este neapărat nevoie de o procură.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2018
Vizitator
Mi se cer copii ale unor hotarari judecaroresti vreo 6 care sa poarte stampila grefei.Eu inteleg ca tebuie sa legalizez acele hotarari judecatoresti sau e vorba de alta procedura ? Multumesc
Răspunde
 05-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dora Popescu a scris pe 05-08-2018:
Mi se cer copii ale unor hotarari judecaroresti vreo 6 care sa poarte stampila grefei.Eu inteleg ca tebuie sa legalizez acele hotarari judecatoresti sau e vorba de alta procedura ? Multumesc

Da, este vorba despre legalizarea hotărârii. Depuneți la instanță cerere de legalizare, 6 copii ale hotărârii și o taxă de 30 lei (5 lei/exemplar).

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2018
Vizitator
Multumesc mult
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Buna ziua

Pe 02.08.2018 am legalizat hotărârea definitivă apoi am mers la serviciul rutier sa.mi restituie permisul am lăsat copie după hotărâre dovada buletin si am completat o cerere clarificare judecătorească si mia dat un nr de tel si a spus sa sun pe 09.08.2018

Întrebarea este e posibil sa mai retina permisul fapta a fost savarsita in 2017 octombrie va mulțumesc!
Răspunde
 06-08-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Depinde de situatia dvs. concreta. Exista situatii in care politia poate dispune retinerea permisului de conducere, insa acest lucru depinde de fapta savarsita si de solutia instantei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.