|
11-01-2020 |
| Cristi a scris pe 11-01-2020: Buna ziua, Casatoria sa facut in 1987 in Bucuresti. Am emigrat in Canada iar acum trei ani ne-am divortat in Canada. Iar anul trecut m-am recasatorit in Canada. Este divortul pronuntat in Canada "valabil" in Romania? Bineînțeles că este, dar trebuie să-l transcrieți în România. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristi a scris pe 11-01-2020: Buna ziua, Casatoria sa facut in 1987 in Bucuresti. Am emigrat in Canada iar acum trei ani ne-am divortat in Canada. Iar anul trecut m-am recasatorit in Canada. Este divortul pronuntat in Canada "valabil" in Romania? Va trebui introdusa in Romania o actiune pentru recunoasterea hotararii straine de divort. Ulterior, va trebui inregistrata si noua casatorie in tara. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-07-2020 |
 | Dia Vizitator |
| Buna,am divorțat anul trecut in iunie si .mi sa trimis dupa cateva luni sentința de divorț dar nu este legalizată,in sentința se specifica schimbarea numelui in Numele de fată,ce anume trebuie sa fac sa pot sa-mi legalizez divorțul?cat durează cat costa...(am divorțat prin tribunal) | |
|
|
|
28-07-2020 |
| Dia a scris pe 27-07-2020: Buna,am divorțat anul trecut in iunie si .mi sa trimis dupa cateva luni sentința de divorț dar nu este legalizată,in sentința se specifica schimbarea numelui in Numele de fată,ce anume trebuie sa fac sa pot sa-mi legalizez divorțul?cat durează cat costa...(am divorțat prin tribunal) Trebuie să mergeți la judecătoria care a pronunțat hotărârea de divorț și să solicitați legalizarea. Taxa de legalizare este de 5 lei/exemplar. Vă sfătuiesc să vă faceți minim 3 exemplare legalizate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dia a scris pe 27-07-2020: Buna,am divorțat anul trecut in iunie si .mi sa trimis dupa cateva luni sentința de divorț dar nu este legalizată,in sentința se specifica schimbarea numelui in Numele de fată,ce anume trebuie sa fac sa pot sa-mi legalizez divorțul?cat durează cat costa...(am divorțat prin tribunal) Legalizarea se obtine de la Registratura instantei care a pronuntat hotararea. Va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru de 5 lei/exemplar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-01-2021 |
 | Anca Vizitator |
| Buna seara.baiatul meu a primit sentinta prin posta care nu era definitiva in 11 dec .dar pentru a putea inmana permisul la politie avea nevoie de sentinta stampila de la judecatorie.am fost azi si la registratura judecatoriei i s-a spus ca trebuie sa faca o cerere si sa plateasca o taxa.puteti sa ne spuneti despre ce taxa e vorba?.Multumesc | |
|
|
|
15-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Cerere de legalizare a sentintei definitive. Se achita o taxa de timbru judiciar de 5 lei. Sa verificati intai daca procuratura nu a facut apel. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-01-2021 |
 | Anca Vizitator |
| Mulțumesc pentru raspuns.Aceasta taxa unde trebuie sa o platim?Si in legatura cu sentinta asa i-a spus la registratura ca doar cererea si taxa aia trebuue facute si ii face definitiva sentinta | |
|
|
|
16-01-2021 |
| Anca a scris pe 16-01-2021: Mulțumesc pentru raspuns.Aceasta taxa unde trebuie sa o platim?Si in legatura cu sentinta asa i-a spus la registratura ca doar cererea si taxa aia trebuue facute si ii face definitiva sentinta Taxa judiciara de timbru se achita in contul bugetului local al unitatii administrativ teritoriale pe raza careia aveti domiciliul, adica in contul primariei sau pentru Bucuresti, in contul DITL al sectorului unde domiciliati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-01-2021 |
 | Diana Vizitator |
| Buna seara. Am si eu o intrebare e cam urgent va rog din suflet sa ma lamuriti. Eu am fost casatorita in franta cu francez, am divortat in 2016 Problema e ça nu am facut nici o legalizare in romania Trebuie sa vin an tara sa ami fac bultin la ambasada miau cerut legalizarea asta de divort ce trebuie sa fac si ce acte ami trebuesc m’a multumesc ? | |
|
|
|
29-01-2021 |
|
| Normal ar fi fost sa primiti toate detaliile atunci cand ati vorbit la ambasada. Daca nu ati transcris nici casatoria incheiata in Franta, o veti transcrie in acelasi timp cu divortul pronuntat in Franta. "Căsătoriile încheiate în străinătate şi desfăcute prin divorţ se înscriu numai prin menţiune, pe marginea actului de naştere; cererea, însoţită de certificatul sau extrasul de căsătorie, în original, fotocopie şi traducere legalizată, precum şi sentinţa de divorţ, în original, fotocopie şi traducere legalizată, autentificate se adresează primarului localităţii care are în păstrare actul de naştere şi se înaintează, spre aprobare, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date". Veti pregati in prima faza: - copie integrală a actului de căsătorie francez în original; - traducerea copiei integrale a actului de căsătorie francez, efectuată de către un traducător autorizat și legalizată de Camera de Comerț, de un notar francez sau de primărie, în original; - hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă pronunțată în Franța, în original; - traducerea hotărârii de divorț efectuata de către un traducător autorizat și legalizată de Camera de Comerț, de un notar francez sau de primărie, în original; - certificatul romanesc de naștere în original și copie; - document de identitate românesc valabil (pașaport sau carte de identitate); - declarație privind numele după divorț în cazul în care mențiunea nu figurează în hotărârea judecătorească (declarația se autentifică la Secția consulară). Procedura se intermediaza de ambasada. Vedeti ce se spune pe site-ul MAE https://paris.mae.ro/node/376 | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-05-2021 |
 | Becican Georgiana Vizitator |
| Buna dimineata! Va rog sa.mi spuneti cat durează legalizarea unei hotărârii judecătorești?. Va multumesc! | |
|
|
|
04-05-2021 |
|
| Cand depuneti cererea de legalizare (cu copiile sentintei si taxa de timbru de 5 lei) primiti un termen la care sa va prezentati pentru ridicarea documentelor, care de regula este de 2 zile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-05-2021 |
| Becican Georgiana a scris pe 04-05-2021: Buna dimineata! Va rog sa.mi spuneti cat durează legalizarea unei hotărârii judecătorești?. Va multumesc! Durata legalizarii unei hotarari variaza, in functie de volumul de lucru al instantelor. Va trebui sa depuneti la registratura instantei unde hotararea a ramas definitiva o copie a hotararii, o taxa de timbru de 5 lei/exemplar si o cererere. Veti fi programat pentru a ridica legalizarea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-05-2021 |
 | Frigioiu Zina Vizitator |
| Bună seara sunt divorțată din anul 2020 luna iulie ma aflu în Italia și aș dori o împuternicire de la avocat mandatar pentru a ma reprezenta la tribunalul Brăila pentru a scoate hotărârea de divorț definitiva și irevocabila hotărârea trebuie legalizata și cu apostila de la președintele instantei iar în ultimul rand aș dori să îmi schimb numele pentru a depune cererea de schimbare la primăria comunei Movila miresei Brăila cum plus ca hotărârea vreau tradusa în italiana cum aș putea obține toate acestea acte legalizate și traduse cu apostila va mulțumesc | |
|
|
|
12-05-2021 |
 | Frigioiu Zina Vizitator |
| Bună seara sunt divorțată din anul 2020 luna iulie ma aflu în Italia și aș dori o împuternicire de la avocat mandatar pentru a ma reprezenta la tribunalul Brăila pentru a scoate hotărârea de divorț definitiva și irevocabila hotărârea trebuie legalizata și cu apostila de la președintele instantei iar în ultimul rand aș dori să îmi schimb numele pentru a depune cererea de schimbare la primăria comunei Movila miresei Brăila cum plus ca hotărârea vreau tradusa în italiana cum aș putea obține toate acestea acte legalizate și traduse cu apostila va mulțumesc | |
|
|
|
12-05-2021 |
|
| Cautati pe internet datele de contact ale Baroului Braila, accesati Tabloul avocatilor cu drept de practica si va alegeti de acolo un avocat pe care ulterior il contactati. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-05-2021 |
| Frigioiu Zina a scris pe 12-05-2021: Bună seara sunt divorțată din anul 2020 luna iulie ma aflu în Italia și aș dori o împuternicire de la avocat mandatar pentru a ma reprezenta la tribunalul Brăila pentru a scoate hotărârea de divorț definitiva și irevocabila hotărârea trebuie legalizata și cu apostila de la președintele instantei iar în ultimul rand aș dori să îmi schimb numele pentru a depune cererea de schimbare la primăria comunei Movila miresei Brăila cum plus ca hotărârea vreau tradusa în italiana cum aș putea obține toate acestea acte legalizate și traduse cu apostila va mulțumesc Contactati un avocat din Baroul Braila, pentru a intreprinde demersurile legale in vederea solutionarii problemelor pe care le intampinati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-05-2021 |
| Frigioiu Zina a scris pe 12-05-2021: Bună seara sunt divorțată din anul 2020 luna iulie ma aflu în Italia și aș dori o împuternicire de la avocat mandatar pentru a ma reprezenta la tribunalul Brăila pentru a scoate hotărârea de divorț definitiva și irevocabila hotărârea trebuie legalizata și cu apostila de la președintele instantei iar în ultimul rand aș dori să îmi schimb numele pentru a depune cererea de schimbare la primăria comunei Movila miresei Brăila cum plus ca hotărârea vreau tradusa în italiana cum aș putea obține toate acestea acte legalizate și traduse cu apostila va mulțumesc Angajați un avocat care să facă demersurile pentru legalizarea și apostilarea sentinței. Ar trebui făcută și o traducere în limba italiană, legalizată, cu apostilă de la Camera Notarilor Publici. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-05-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna seara!Am și eu o rugăminte,dacă ma poate ajuta cineva cu o informație!Am o hotărâre judecătorească de evacuare a unui chiriaș.Întrebarea este care sunt pașii care trebuie sa i urmez acuma,ca sa evacuez chiriașul?Multumesc anticipat! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |