Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Când și unde pot să legalizez hotărârea judecătorească? - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 06-08-2018
Vizitator
Soluția data de instanță a fosta amânare aplicare pedeapsa
Si am înțeles ca se restituie permisul
Răspunde
 07-08-2018
Vizitator
Ma ajuta cineva cu întrebarea de mai sus?
Răspunde
 08-08-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca in hotarararea de condamnare nu vi s-au impus alte sanctiuni privitoare la dreptul de a conduce, va puteti recupera permisul la finalizarea dosarului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2018
Vizitator
Buna ziua EU am divortat in 2017 in Albania cum potrebbe sa fac sa traduc hotararia de divort sa pot inregistra divortu in Romania .. multumesc mult
Răspunde
 11-09-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Roxana a scris pe 11-09-2018:
Buna ziua EU am divortat in 2017 in Albania cum potrebbe sa fac sa traduc hotararia de divort sa pot inregistra divortu in Romania .. multumesc mult

Va trebuie o actiune in instanta, de recunoastere a hotararii straine (se numeste exequator).
Se depune actiunea la Tribunalul Bucuresti.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Roxana a scris pe 11-09-2018:

Va trebui formulata o actiune pentru recunoasterea hotararii straine.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2018
Vizitator
Buna dimineata ma numesc Stoian Mihai am băgat divorț acum 3 ani si sa terminat a-si dori cum pot sa legalizez divorțul mai repede va multumesc
Răspunde
 24-10-2018
Vizitator
Buna dimineata ma numesc Stoian Mihai am băgat divorț acum 3 ani si sa terminat a-si dori cum pot sa legalizez divorțul mai repede va multumesc
Răspunde
 24-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Constantin a scris pe 06-08-2018:
Soluția data de instanță a fosta amânare aplicare pedeapsa
Si am înțeles ca se restituie permisul

Da, asa trebuie.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stoian Mihai a scris pe 24-10-2018:

Trebuie sa mergeti la judecatoria care a pronuntat divortul si sa solicitati legalizarea hotararii. Faceti o cerere de legalizare, atasati copii de pe hotarare (in cate exemplare doriti) si achitati o taxa de 5 lei/exempar legalizat.
Puteti merge personal, puteti mandata un avocat sau puteti solicita legalizarea prin scrisoare trimisa judecatoriei prin posta (cu atasarea actelor mentionate si cu un plic autoadresat).

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2018
Vizitator
Buna seara,
Am avut doua procese in instanta pentru anularea a doua amenzi primite pentru o masina vanduta (noul proprietar nu a inregistrat-o pe numele lui, iar eu nu am stiut de la inceput ca trebuie sa o radiez si de la politie). Am castigat procesele, am sentintele in favoarea mea. Le-am trimis la directia taxe si impozite pentru a mi se anula amenzile din sistem, dar mi-au spus ca e nevoie de legalizarea sentintei. Imi puteti spune care sunt pasii pentru aceasta legalizare? Am citit ca trebuie platita o taxa de timbru si facuta o cerere la judecatoria care a dat sentinta. Dar nu stiu cate taxe de timbru platesc, unde le platesc (la posta oare?) si daca pot trimite totul prin posta electronica sau trebuie sa ma duc personal la judecatorie. Va multumesc anticipat!
Răspunde
 29-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Raicuflorentina@yahoo.com a scris pe 29-10-2018:
Buna seara,
Am avut doua procese in instanta pentru anularea a doua amenzi primite pentru o masina vanduta (noul proprietar nu a inregistrat-o pe numele lui, iar eu nu am stiut de la inceput ca trebuie sa o radiez si de la politie). Am castigat procesele, am sentintele in favoarea mea. Le-am trimis la directia taxe si impozite pentru a mi se anula amenzile din sistem, dar mi-au spus ca e nevoie de legalizarea sentintei. Imi puteti spune care sunt pasii pentru aceasta legalizare? Am citit ca trebuie platita o taxa de timbru si facuta o cerere la judecatoria care a dat sentinta. Dar nu stiu cate taxe de timbru platesc, unde le platesc (la posta oare?) si daca pot trimite totul prin posta electronica sau trebuie sa ma duc personal la judecatorie. Va multumesc anticipat!

Cu copiile de pe sentinta mergeti la judecatoria care a pronuntat hotararea si faceti o cerere de legalizare. Taxa de timbru pentru legalizare pentru fiecare exemplar este de 5 lei, taxa pe care o depuneti odata cu cererea de legalizare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2018
Vizitator
Cum pot obtine o hotarare judecatoreasca si irevocabinla sunt din judetul piatra neamt cer in instanta pentru eliberarea certificatului de nastere romanes al fetitei mele in varsta de 8 ani este nascuta in cipru
Răspunde
 28-12-2018
Vizitator
Azi am primit hotărîrea de divorț care sa pronunțat pe 27.11.2018 cit timp trebuie sa mai astept pina sa pun ștampila definitiva si irevocabilă
Răspunde
 28-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Luminita Popa a scris pe 28-12-2018:
Azi am primit hotărîrea de divorț care sa pronunțat pe 27.11.2018 cit timp trebuie sa mai astept pina sa pun ștampila definitiva si irevocabilă

Dacă nu s-a depus apel puteți legaliza hotărârea în prima zi lucrătoare din anul 2019, adică pe data de 3.01.2019. Taxa de timbru pentru fiecare exemplar legalizat este de 5 lei.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Luminita Popa a scris pe 28-12-2018:
Daca hotararea a fost data pe fond, va trebui sa asteptati implinirea termenului de apel, respectiv 30 de zile de la data comunicarii, iar daca nu se promoveaza calea de atac, puteti legaliza hotararea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2019
Vizitator
Bună ziua a-și dori o antrebare sunt an proces cu o verișoara pt copilul meu lam lăsat la ia o perioada ve având condiții pt a-mi creste copilul și am dat-o an tribunal misa terminat procesul și aștept să-mi vina sentința pt a-mi lua copilul an cât timp a-mi vine și a-și a-și mai avea o antrebare a-și putea lua copilul meu
Răspunde
 26-02-2019
Vizitator
Buna seara,
Locuiesc in Bucuresti sector 4, dar am divortat la Sibiu. Am inteles ca pentru eliberarea hotararii de divort definitive trebuie platita o taxa de timbru judiciar, dar nu am gasit nicaieri unde se plateste aceasta taxa. Ma puteti ajuta va rog cu aceasta informatie?
Multumesc!
Răspunde
 26-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ramona a scris pe 26-02-2019:
Buna seara,
Locuiesc in Bucuresti sector 4, dar am divortat la Sibiu. Am inteles ca pentru eliberarea hotararii de divort definitive trebuie platita o taxa de timbru judiciar, dar nu am gasit nicaieri unde se plateste aceasta taxa. Ma puteti ajuta va rog cu aceasta informatie?
Multumesc!

Plata taxei judiciare de timbru se efectueaza in contul primariei pe a carei raza teritoriaza domiciliaza debitorul, iar in cazul dvs. va trebui sa achitati taxa in contul DGITL sector 4.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2019
Vizitator
buna ziua,

Am divortat acum 18 ani , iar acum doresc sa ma recasatoresc.
Am inteles ca trebuie sa depun hotararea de divort legalizata, ce suma trebuie sa achit si unde, si daca trebuie sa ma prezint la judecatoria sectorului 6 unde a fost desfacuta casatoria sa fac o cerere.
Mentiobnez ca hotararea de divort este foarte veche si deteriorata
multumesc!
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.