|
15-04-2019 |
 | Tofan Vizitator |
| Hotărârea civilă este cumva cea de divorț | |
|
|
|
16-04-2019 |
 | Maria Vizitator |
| Bună ziua. Am o întrebare mai complicată. Eu aștept decizia definitivă și irevocabilă ideea e in felul următor;Am un bebe(2 luni) care nu i-am făcut certificatul de naștere din motiv să nu fie trecut pe fostul soț nefiind el tatăl copilului.In momentul cand o sa am decizia definitivă o să ne cununam civil. O sa întâmpine dificultăți la înregistrarea copilului? Adică eu dacă o să fiu recăsătorită si tatăl copilul îl recunoaște( bineînțeles) nu ar trebui facut testul de paternitate ? | |
|
|
|
16-04-2019 |
 | Maria Vizitator |
| Bună ziua. Am o întrebare mai complicată. Eu aștept decizia definitivă și irevocabilă ideea e in felul următor;Am un bebe(2 luni) care nu i-am făcut certificatul de naștere din motiv să nu fie trecut pe fostul soț nefiind el tatăl copilului.In momentul cand o sa am decizia definitivă o să ne cununam civil. O sa întâmpine dificultăți la înregistrarea copilului? Adică eu dacă o să fiu recăsătorită si tatăl copilul îl recunoaște( bineînțeles) nu ar trebui facut testul de paternitate ? | |
|
|
|
16-04-2019 |
 | Tofan Vizitator |
| Buna ziua am și eu o întrebare hotărârea civilă este cea de divorț scrie că legea hotărăște desfacerea căsătoriei și este definitivă trebuie legalizată daca este hotărârea de divorț va mulțumesc | |
|
|
|
16-04-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Maria a scris pe 16-04-2019: Bună ziua. Am o întrebare mai complicată. Eu aștept decizia definitivă și irevocabilă ideea e in felul următor;Am un bebe(2 luni) care nu i-am făcut certificatul de naștere din motiv să nu fie trecut pe fostul soț nefiind el tatăl copilului.In momentul cand o sa am decizia definitivă o să ne cununam civil. O sa întâmpine dificultăți la înregistrarea copilului? Adică eu dacă o să fiu recăsătorită si tatăl copilul îl recunoaște( bineînțeles) nu ar trebui facut testul de paternitate ? Daca minorul a fost conceput in timpul primei casatori, acesta va purta numele sotului din respectiva casatorie. Pentru ca tatal biologic sa figureze in Certificatul de nastere al minorului, va trebui sa formulati o actiune in tagada paternitatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-09-2019 |
 | Ancuta constantin Vizitator |
| Buna ziua.anm primit pe 04:09:2019 hotararea judecatoreasca intrebarea mea este cand ar trebuii sa o legalizez? | |
|
|
|
05-09-2019 |
| Ancuta Constantin a scris pe 05-09-2019: Buna ziua.anm primit pe 04:09:2019 hotararea judecatoreasca intrebarea mea este cand ar trebuii sa o legalizez? Peste 30 de zile daca nu se declara apel de partea potrivnica. Daca hotararea este pronuntata in apel o puteti legaliza direct caci este definitiva. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
08-09-2019 |
| Ancuta Constantin a scris pe 05-09-2019: Buna ziua.anm primit pe 04:09:2019 hotararea judecatoreasca intrebarea mea este cand ar trebuii sa o legalizez? Dacă nu se formulează o cale de atac, puteți legaliza hotărârea în termen de 30 zile de la data comunicării, termenul fiind calculat pe zile libere, adică prima zi nu se calculează și nu se calculează nici ultima zi, în care se împlinește. Așadar, dacă ați primit hotărârea pe data de 4.09., data la care veți putea legaliza hotărârile (dacă nu se declară apel) este data de 8 octombrie. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
 | Silimon Georgiana Vizitator |
| Bună ziua! Sunt in asteptarea hotărârii de divort si imi trebuie o adeverință prin care să se arate că ma aflu in divort cu sotul pentru dosarul de bursă al baiatului. Cum se realizează o cerere pentru asa ceva? Am achitat taxa la primărie si mi s-a spus ca mi se da o adeverință, dar nu au o cerere tip pentru asa ceva. | |
|
|
|
07-10-2019 |
| Silimon Georgiana a scris pe 07-10-2019: Bună ziua! Sunt in asteptarea hotărârii de divort si imi trebuie o adeverință prin care să se arate că ma aflu in divort cu sotul pentru dosarul de bursă al baiatului. Cum se realizează o cerere pentru asa ceva? Am achitat taxa la primărie si mi s-a spus ca mi se da o adeverință, dar nu au o cerere tip pentru asa ceva. Dacă divorțul este pe rolul unei instanțe de judecată, solicitați un certificat de grefă din care să rezulte numărul dosarului, părțile, obiectul cauzei și soluția instanței (dacă instanța s-a pronunțat în cauză). După redactarea și comunicarea hotărârii, puteți să obțineți copii legalizate de pe hotărâre. Dacă ați solicitat ca divorțul să fie soluționat la Primărie sau la un notar public, adresați o cerere acolo unde ați cerut divorțul. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-12-2019 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare legata de legalizare Daca hotararea data de instanta de fond (Jud Sect 2) a fost atacata la Trib Buc si apelul a fost respins trebuie sa legalizez ambele (Sentinta si Decizie) sau doar cea de la Tribunalul Buc Multumesc | |
|
|
|
07-12-2019 |
| Dan a scris pe 07-12-2019: Buna ziua am o intrebare legata de legalizare Daca hotararea data de instanta de fond (Jud Sect 2) a fost atacata la Trib Buc si apelul a fost respins trebuie sa legalizez ambele (Sentinta si Decizie) sau doar cea de la Tribunalul Buc Multumesc Vă sfătuiesc să legalizați ambele hotărâri. Dacă dosarul se mai află la Tribunal, puteți să legalizați hotărârile acolo. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Bună ziua problema mea este urmatoarea .mama mea a dat casa fratelui meu cu contract de intretinere el a decedat iar fiind necasatorit dar avand un copil minor luat de bunica materna in Mirel in alt oras mama incearca sa recupereze casa si a dat tutorele in judecata sa anuleze actul pe motiv ca a ramas fara intretinere judecatoria a respins cauza pe motiv ca copilul nu are calitate procesuala urmeaza sa faca avocatul recurs ,exista alta cale ,tutorele nu a venit la proces sa nici nu cred ca o sa vină multumesc | |
|
|
|
10-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Mostenitorii celui care a asigurat intretinere sunt obligati, daca accepta mostenirea, sa continue intretinerea. Nu se poate cere rezolutiunea contractului de intretinerea daca creditorul obligatiei de intretinere moare si are mostenitori. Intretinerea se inlocuieste cu renta de catre instanta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-12-2019 |
 | Andrei Vizitator |
| Buna ziua La depunerea actelor pentru reinnoirea cartii de identitate am depus hotararea de divort. Numai ca aceasta nu are stampila cu "definitiv si irevocabila"cum o cere Evidenta Populatiei. Problema acum este ca eu numai am cartea de identitate cea veche si expirata pentru ca se afla la sectia de politie pentru a face alta noua si nu mi-a putut-o elibera pe cea noua pana nu vin cu aceasta copie legalizata. Deci cum pot obtine aceasta copie de la Judecatorie sau Tribunal daca nu am act de identitate ( doar permisul de conducere ) ? Taxa am reusit sa o platesc la CEC pentru ca mi-a cerut numai CNP ul. In asteptarea unui raspuns. Cu stima A. | |
|
|
|
19-12-2019 |
|
| Când solicitantul nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate i se elibereaza LA CERERE carte de identitate provizorie. Asta veti face si dvs. Va duceti unde ati depus actele ptr CI, explicati de ce va trebuie CI provizorie si depuneti cerere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
19-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andrei a scris pe 19-12-2019: Buna ziua La depunerea actelor pentru reinnoirea cartii de identitate am depus hotararea de divort. Numai ca aceasta nu are stampila cu "definitiv si irevocabila"cum o cere Evidenta Populatiei. Problema acum este ca eu numai am cartea de identitate cea veche si expirata pentru ca se afla la sectia de politie pentru a face alta noua si nu mi-a putut-o elibera pe cea noua pana nu vin cu aceasta copie legalizata. Deci cum pot obtine aceasta copie de la Judecatorie sau Tribunal daca nu am act de identitate ( doar permisul de conducere ) ? Taxa am reusit sa o platesc la CEC pentru ca mi-a cerut numai CNP ul. In asteptarea unui raspuns. Cu stima A. Fie solicitati eliberarea unei Carti de identitate provizorii, pentru a putea obtine hotararea de divort legalizata, fie angajati un avocat sa obtina legalizarea hotararii, in locul dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-12-2019 |
| Andrei a scris pe 19-12-2019: Buna ziua La depunerea actelor pentru reinnoirea cartii de identitate am depus hotararea de divort. Numai ca aceasta nu are stampila cu "definitiv si irevocabila"cum o cere Evidenta Populatiei. Problema acum este ca eu numai am cartea de identitate cea veche si expirata pentru ca se afla la sectia de politie pentru a face alta noua si nu mi-a putut-o elibera pe cea noua pana nu vin cu aceasta copie legalizata. Deci cum pot obtine aceasta copie de la Judecatorie sau Tribunal daca nu am act de identitate ( doar permisul de conducere ) ? Taxa am reusit sa o platesc la CEC pentru ca mi-a cerut numai CNP ul. In asteptarea unui raspuns. Cu stima A. Ar trebui să vă elibereze o carte provizorie, dar dacă nu reușiți să o obțineți angajați un avocat care să obțină copia legalizată a hotărârii. Dacă aveți pașaport încercați să vă legitimați cu el. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-01-2020 |
 | Cristi Vizitator |
| Buna ziua, Casatoria sa facut in 1987 in Bucuresti. Am emigrat in Canada iar acum trei ani ne-am divortat in Canada. Iar anul trecut m-am recasatorit in Canada. Este divortul pronuntat in Canada "valabil" in Romania? | |
|
|
|
11-01-2020 |
|
| Actele de stare civila trebuie transcrise in Romania, atat divortul, cat si noua casatorie. Cetăţenii români aflaţi în străinătate pot solicita înscrierea care îi priveşte în registrele de stare civilă române de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carieră ale României, a certificatelor sau extraselor de stare civilă eliberate de autorităţile străine, în cazul în care înregistrarea actului sau faptului de stare civilă a fost făcută în prealabil la autoritatea din statul de reşedinţă; înscrierea se face cu aprobarea şefilor misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare, iar refuzul acestora se motivează. La ambasada vi se va comunica ce acte trebuie sa depuneti in vederea transcrierii divortului. Apoi, in termen de 6 luni de la incheierea noii casatorii, se solicita si transcrierea acesteia. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |