Forum avocaţi > Drept penal

Munca in folosul comunitatii

1  2   3   4  Final
 13-09-2020
Gheorghe

Buna ziua!am un dosar penal pentru refuz probe biologice si m-i s-a spus ca sigur se v-a terimna cu inchisoare cu suspendare sub supraveghere si munca in folosul comunitatii.Eu nu locuiesc unde am domniciliul in buletin ci in alt oras,unde am viza de resedinta.Intrebarea mea este:unde imi v-or da sa fac zilele de munca,la domniciliu sau unde am viza?eu vreau sa muncesc unde am viza de resedinta deoarece acolo stau si lucrez.Multumesc.
Răspunde
 14-09-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand asteptati sa vedeti solutia instantei, insa daca prin hotararea de condamnare se va dispune obligarea dvs la un numar de ore de munca in folosul comunitatii, puteti merge la serviciul de probatiune pe a carei raza teritoriala locuiti in fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-09-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă veți încheia un acord de recunoaștere a vinovăției, se poate menționa că munca în folosul comunității se va presta în localitatea unde locuiți în fapt.
Dacă dosarul ajunge în instanță fără acord de recunoaștere a vinovăției, solicitați instanței ca munca să fie prestată în localitatea unde locuiți în fapt.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-09-2020
Gheorghe

Va multumesc frumos,este acelasi serviciu de probatiune cel din Rm Valcea unde m-am si mutat cu viza
numai ca domniciliul il am la 20 km in Babeni si doar locul unde trebuie sa prestez munca trebuie schimbat.Daca in hotararea de judecata o sa scrie sa fac zilele de munca unde am domniciliul,imi poate schimba ofiterul de probatiune locul?
Răspunde
 15-09-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Specificati instantei unde locuiti in fapt, pentru a nu intampina probleme ulterior.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-09-2020
Gheorghe

Va multumesc frumos!o zi usoara!
Răspunde
 18-12-2020
Vizitator
Salut. Se poate prin contestatie schimba prestarea munci in folosul comunitati , intro amenda? Sunt dispus sa platesc orice amenda .Am primit 60 de zile munca in folosul comunitati si nu sunt in romania. Sunt strain, am fost student acolo, acuma nu mai am acte sa stau in romania de un an de cand am terminat studiile.Nu am casa, munca sau ceva care poate sa traiesc in romania.precizez ca sunt extracomunitar. Tara din care vin nu face parte in uniunea europeana.
Răspunde
 19-12-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dimitri a scris pe 18-12-2020:
Salut. Se poate prin contestatie schimba prestarea munci in folosul comunitati , intro amenda? Sunt dispus sa platesc orice amenda .Am primit 60 de zile munca in folosul comunitati si nu sunt in romania. Sunt strain, am fost student acolo, acuma nu mai am acte sa stau in romania de un an de cand am terminat studiile.Nu am casa, munca sau ceva care poate sa traiesc in romania.precizez ca sunt extracomunitar. Tara din care vin nu face parte in uniunea europeana.

Trebuie să angajați un avocat care să arate autorităților care este situația dvs și imposibilitatea de a presta muncă în folosul comunității....să se ia altă măsură.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dimitri a scris pe 18-12-2020:

Va trebui sa prezentati serviciului de probatiune situatia dvs, pentru ca altfel riscati sa vi se revoce modalitatea de executare a pedepsei si sa se dispuna executarea efectiva in regim de detentie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2021
Vizitator
Am de făcut 60 de ore în folosul comunității , problema e că sunt în Germania iar dacă merg în România pentru a le face trebuie să stau în carantină 2 săptămâni iar nu am așa mult concediu ! Întrebarea mea e cum pot rezolva de aici sau dacă le pot plăti chiar nu știu ce să fac vă rog un sfat dacă se poate sau să mă ajutați .
Răspunde
 08-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De platit, nu le puteti plati.
Ca regula, orele de munca trebuie efectuate, cu exceptia cazurilor in care starea de sanatate nu va permite ori nu doriti, caz in care se transforma in inchisoare.

Romania este in stare de alerta, conform legii 55/2020.

Prin aceasta lege s-a prevazut ca:

" Art. 57 - (1) Obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, prevăzută la art. 64, art. 85 alin. (2) lit. b) şi art. 93 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, se pune în executare cu prioritate pe perioada stării de alertă în cazurile al căror termen ori durată de supraveghere se împlineşte în 6 luni de la data intrării în vigoare a legii şi în cazurile în care timpul rămas până la împlinirea termenului sau duratei supravegherii nu permite executarea integrală.

(2) Obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii se execută cu prioritate în spaţii deschise şi, în cazuri excepţionale, în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare socială, a măsurilor de prevenţie şi siguranţă medicală."

Legea nr.253/2013 arata ca:

"Art. 52 - Executarea muncii neremunerate în folosul comunităţii

(1) Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută într-un interval de cel mult 6 luni de la data începerii prestării muncii, cu excepţia situaţiilor în care persoana nu mai este aptă pentru prestarea unei sau unor activităţi dintre cele stabilite de consilierul de probaţiune ori starea de incapacitate temporară de muncă a încetat, situaţii în care munca neremunerată în folosul comunităţii poate fi prestată până la expirarea termenului de supraveghere.

(2) Două ore de activitate prestată efectiv echivalează cu o zi de muncă.

(3) În cazul persoanelor supravegheate care desfăşoară o activitate remunerată sau urmează cursuri de învăţământ ori de calificare profesională, durata muncii prestate în aceeaşi zi calendaristică poate fi de maximum două ore. La solicitarea persoanei supravegheate, durata muncii prestate poate fi prelungită de către consilierul de probaţiune cu până la două ore de muncă.

(4) În zilele nelucrătoare sau în cazul persoanelor care nu desfăşoară o activitate remunerată ori nu urmează cursuri de învăţământ sau de calificare profesională, durata muncii prestate într-o zi calendaristică nu poate depăşi 8 ore.

(5) Munca neremunerată în folosul comunităţii nu se execută în timpul nopţii sau în zilele de duminică şi în zilele declarate, potrivit legii, sărbători legale, decât la solicitarea persoanei şi în măsura în care acest lucru este posibil.

(6) Dispoziţiile alin. (5) se aplică în mod corespunzător şi persoanelor care, datorită cultelor religioase legale din care fac parte, au altă zi de repaus decât duminica.

(7) Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută cu respectarea prevederilor legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate la locul de muncă. Munca neremunerată în folosul comunităţii nu poate fi executată în locuri vătămătoare, periculoase ori care prezintă un grad de risc pentru sănătatea sau integritatea persoanelor.

(8) După executarea obligaţiei muncii neremunerate în folosul comunităţii, instituţia din comunitate unde persoana supravegheată a executat munca neremunerată în folosul comunităţii are obligaţia de a emite şi de a comunica serviciului de probaţiune şi persoanei supravegheate un document care atestă că munca neremunerată în folosul comunităţii a fost executată"

In concluzie, dvs. trebuie sa luati legatura urgent cu consilierul de probatiune si sa-i aratati situatia in care va gasiti.

Munca in folosul comunitatii va putea fi efectuata pana la expirarea termenului de supraveghere stabilit prin hotararea de condamnare; el va va indruma si va face documentele necesare pentru a nu se considera ca va sustrageti de la executarea pedepsei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2021
Vizitator
Am luat deja un avocat. Am facut contestatie! Si asteptam termen!
Răspunde
 08-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Contestatie la executare? Parerea mea este ca nu e calea cea buna, pentru ca nu exista vreo impiedicare la executare pe care sa o solutioneze instanta.
Dar pot doar sa presupun ca sunt mai multe lucruri pe care nu ni le-ati impartasit aici si ati stabilit deja ce era de stabilit cu serviciul de probatiune.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gianina a scris pe 07-01-2021:
Am de făcut 60 de ore în folosul comunității , problema e că sunt în Germania iar dacă merg în România pentru a le face trebuie să stau în carantină 2 săptămâni iar nu am așa mult concediu ! Întrebarea mea e cum pot rezolva de aici sau dacă le pot plăti chiar nu știu ce să fac vă rog un sfat dacă se poate sau să mă ajutați .

Luati legatura cu ofiterul de probatiune si stabiliti o perioada in care va puteti afla in tara pentru a indeplini obligatiile impuse prin hotararea de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Gianina a scris pe 07-01-2021:

Angajați un avocat care să ia legătura cu serviciul de probațiune și să ceară modificarea/încetarea obligației de efectuare a muncii în folosul comunității.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2021
Vizitator
Am o pedeapsa de doi ani cu suspendare, sub supraveghere! Si 60 de zile de munca in folosul comunitati! Cum poate schimba supravegherea, pentru ca nubtraiesc in tara de 15 ani si nu am posibilitatea de a veni in fiecare luna sau o data de doi luni. Am vorbit cu avocatul, si am facut apel,pentru schimbarea in amenda penala, sau suspendarea supravegheri, si sa pot sa vin o luna sa egzecut munca in golosul comunitati!
Răspunde
 10-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ion a scris pe 10-01-2021:
Am o pedeapsa de doi ani cu suspendare, sub supraveghere! Si 60 de zile de munca in folosul comunitati! Cum poate schimba supravegherea, pentru ca nubtraiesc in tara de 15 ani si nu am posibilitatea de a veni in fiecare luna sau o data de doi luni. Am vorbit cu avocatul, si am facut apel,pentru schimbarea in amenda penala, sau suspendarea supravegheri, si sa pot sa vin o luna sa egzecut munca in golosul comunitati!

Asteptati solutia din apel, iar in cazul in care se va mentine solutia, va trebui sa luati legatura cu ofiterul de probatiune, sa-i explicati situatia si sa stabiliti o perioada in care puteti veni in tara pentru indeplinirea obligatiilor impuse.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2021
Vizitator
Pentru mine nu e problema sa vin. Problema este numai venirea in fiecare luna si vizita consilierului la care eu nu am casa sau ceva in romania la care sa pot astepta vizite. Trebuie sa stau la verisorii. Egzista solutie de a schimba supravegherea. Pentru ca limita de suspendsre a supravegherii este cel mult 3 ani inchisoare la care mie mi sa dat 1 an si 6 luni si dupaia, suspendare cu supraveghere de 2 ani. Nu imi deranjeaza suspendarea sau munca in comunitate, pot sa vin 15 zile de 8 ore si scap. Dar supravegherea nu stiu egzact cum este stabilita in cod penal?
Răspunde
 11-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Conform dispozitiilor art 93 NCP, masurile de supraveghere si obligatiile sunt urmatoarele:

"(1) Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

(2) Instanţa impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:

a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională;

b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate;

c) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală;

d) să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

(3) Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Numărul zilnic de ore se stabileşte prin legea de executare a pedepselor.

(4) Pentru stabilirea conţinutului obligaţiei prevăzute la alin. (3), instanţa va consulta informaţiile puse la dispoziţie periodic de către serviciul de probaţiune cu privire la posibilităţile concrete de executare existente la nivelul serviciului de probaţiune şi la nivelul instituţiilor din comunitate.

(5) Condamnatul trebuie să îndeplinească integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, cel mai târziu cu 3 luni înainte de expirarea termenului de supraveghere."

Precizati instantei situatia dvs, pentru a stabili obligatiile pe care le puteti indeplini, insa munca in folosul comunitatii este obligatorie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2021
Vizitator
Bună ziua! Am de prestat munca în folosul comunității (40)ore întrebarea mea este dacă pot trimite alta persoana în locul meu deoarece programul nu mi permite sa execut aceste ore. Mulțumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.