Forum avocaţi > Drept penal

Munca in folosul comunitatii - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 31-08-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ionescu Ana a scris pe 31-08-2021:
Bună ziua! Am de prestat munca în folosul comunității (40)ore întrebarea mea este dacă pot trimite alta persoana în locul meu deoarece programul nu mi permite sa execut aceste ore. Mulțumesc anticipat!

Obligatia dispusa prin hotarare trebuie executata de dvs, astfel ca nu puteti trimite o alta persoana.

Discutati cu ofiterul de probatiune sa va stabileasca un program, dupa orele de lucru, pentru a efectua orele de munca in folosul comunitatii, in caz contrar riscati sa se revoce beneficiul suspendarii si sa executati pedeapsa in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ionescu Ana a scris pe 31-08-2021:
Bună ziua! Am de prestat munca în folosul comunității (40)ore întrebarea mea este dacă pot trimite alta persoana în locul meu deoarece programul nu mi permite sa execut aceste ore. Mulțumesc anticipat!

Nu se poate să trimiteți o altă persoană. Dacă nu puteți să prestați orele, trebuie să mergeți la Serviciul de Probațiune, la inspectorul de probațiune la care ați fost repartizată, și să explicați situația, iar inspectorul va face o cerere la instanță pentru modificarea prestării muncii în folosul comunității.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2021
Vizitator
Bună ziua am avut niște amenzi care mi la transformat În ore de munca I folosul comunității da doar la primărie nu ma trimis la aprobatiune și am executat 150 ore și nu mai pot executa orele ce se întâmplă dacă nu mai ma prezint ce se întâmplă amenzile a fost contravenționale deci nu am avut treaba cu aprobatiunea doar ca am mers la tribunal am decis sa fac 300 ore în folosul comunității atit

Mulțumesc va rog spuneți-i va rog frumos
Răspunde
 13-09-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii se stabileşte întotdeauna alternativ cu amenda şi poate fi aplicată numai de instanţa de judecată.
Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este irevocabilă.
În cazul în care contravenientul, cu rea-voinţă, se sustrage de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau nu îşi îndeplineşte îndatoririle ce îi revin la locul de muncă, judecătoria, la sesizarea primarului, a unităţii de poliţie sau a conducerii unităţii la care contravenientul avea obligaţia să se prezinte şi să presteze activitatea în folosul comunităţii, poate înlocui această sancţiune cu sancţiunea amenzii.
Cu alte cuvinte, daca nu efectuati toate orele, ajungeti din nou in instanta si platiti amenda.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2021
Vizitator
Buna ziua ! Am primit acasă în luna Mai un plic in care spune că am o amendă de 200 de lei de platit și că sunt dat în judecată în luna august . Am fost și am platit amenda înainte de data de judecată doar că în luna septembrie am primit acasă alt plic in care spune că sunt obligat sa fac 14 ore de munca in folosul comunități . Eu sunt plecat din țară și nu știu exact cum sa procedez. Pot trimite pe un membrul al familiei la tribunal sa dovedească că amendă a fost plătită înainte de data de judecată ? Mulțumesc!
Răspunde
 04-10-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dupa ce ati platit amenda, trebuia imediat sa depuneti chitanta de plata la dosarul de instanta in carea ti fost citat.
Judecatorul nu avea de unde sa stie ca dvs. ati platit, asa ca a decis ca si cum nu ati platit.
Acum trebuie sa atacati sentinta si sa depuneti dovada platii.
Insa, de vreme ce spuneti ca in septembrie ati primit sentinta, cititi-o si vedeti in cate zile o puteti ataca, sa nu fi trecut termenul.
Formulati acea cale de atac si atasati chitanta.
Este singura varianta. Nu trimiteti rude la judecatorie ca nu rezolva nimic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alexandru a scris pe 04-10-2021:
Buna ziua ! Am primit acasă în luna Mai un plic in care spune că am o amendă de 200 de lei de platit și că sunt dat în judecată în luna august . Am fost și am platit amenda înainte de data de judecată doar că în luna septembrie am primit acasă alt plic in care spune că sunt obligat sa fac 14 ore de munca in folosul comunități . Eu sunt plecat din țară și nu știu exact cum sa procedez. Pot trimite pe un membrul al familiei la tribunal sa dovedească că amendă a fost plătită înainte de data de judecată ? Mulțumesc!

Promovati calea de atac pe care o prevede sentinta primita si atasati dovada platii amenzii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2021
AvatarCraciunoiu Dumitru Catalin
Vizitator
Am primit in Marea Britanie de la judecator sa fac 100 de ore munca in folosul comunitatii,dar nu am primit nici o informatie unde si cum as putea sa le fac,si nu stiu unde sa merg sa intreb cum pot face aceste ore .Va multumesc !
Răspunde
 16-10-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
E putin probabil sa fie intr-adevar asa cum sustineti. Insa, daca nu detineti informatii, va sfatuiesc sa va adresati sectiei de politie de care apartineti (unde aveti domiciliu), cat mai urgent, pentru a primi indicatiile necesare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Craciunoiu Dumitru Catalin a scris pe 16-10-2021:
Am primit in Marea Britanie de la judecator sa fac 100 de ore munca in folosul comunitatii,dar nu am primit nici o informatie unde si cum as putea sa le fac,si nu stiu unde sa merg sa intreb cum pot face aceste ore .Va multumesc !

Mergeti la Serviciul de probatiune cu hotararea de condamnare si stabiliti cu ofiterul de probatiune modalitatea de executare a orelor de munca in folosul comunitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-10-2021
Vizitator
Bună ziua am și eu o întrebare am de executat 120 de ore în folosul comunității din care am executat doar 20 restu de ore aș dori să le plătesc sa nu le mai fac se poate plăti într-un fel? Sau trebuie neapărat executate? Va mulțumesc anticipat!
Răspunde
 22-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daniel a scris pe 21-10-2021:
Bună ziua am și eu o întrebare am de executat 120 de ore în folosul comunității din care am executat doar 20 restu de ore aș dori să le plătesc sa nu le mai fac se poate plăti într-un fel? Sau trebuie neapărat executate? Va mulțumesc anticipat!

Daca ati fost obligat printr-o hotarare judecatoareasca la efectuarea unui numar de ore in folosul comunitatii, va trebui sa indepliniti obligatia, in caz contrar se va revoca beneficiul suspendarii si veti executa pedeapsa in regim de detentie.

Nu puteti achita costul acestor ore.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-10-2021
Vizitator
Buna ziua. Mentionez ca am domiciliul in germania, unde locuiesc de cativa ani. Acum, cand am venit acasa am gasit o citatie pentru 10dec intr-un proces de preschimbare al unei anezi contraventionale ( radar) in munca in folosul comunitatii. Nu am nici cum sa ma prezint pe 10decembrie si nici cum sa fac munca in folosul comunitatii, nelocuind in tara. Daca ma duc acum sa achit amenda se suspenda procesul? Sau daca nu o platec si se schimba in ore de munca pe care nu le fac, ce risc? alta amenda sau inchisoare?
Răspunde
 25-10-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Achitati acum amenda.
Trimiteti neaparat pe mail, INAINTE de termenul din 10 decembrie (cu 2 zile inainte sa fiti sigur ca ajunge mailul la dosar) la instanta o copie a chitantei si solicitati inchiderea dosarului ca ramas fara obiect.
Daca nu, intr-un final, ajungeti la inchisoare, daca nu prestati munca.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-10-2021
Vizitator
Imi puteti spune va rog articolul in baza caruia as putea ajunge la inchisoare ? Din ce am gasit daca nu efectuez munca in folosul comunitatii sanctiunea este o alta amenda.
Răspunde
 25-10-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, am citit cu neatentie postarea dvs, si nu am realizat ca va referiti la o amemnda administrativa, nu amenda penala. Scuze.
Si v-am raspuns ptr situatia unei amende penale.
Art. 64 - Executarea pedepsei amenzii prin prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii⇓
(1) În cazul în care pedeapsa amenzii nu poate fi executată în tot sau în parte din motive neimputabile persoanei condamnate, cu consimţământul acesteia, instanţa înlocuieşte obligaţia de plată a amenzii neexecutate cu obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă. Unei zile-amendă îi corespunde o zi de muncă în folosul comunităţii.
(2) Dacă amenda înlocuită conform dispoziţiilor alin. (1) a însoţit pedeapsa închisorii, obligaţia de muncă în folosul comunităţii se execută după executarea pedepsei închisorii.
(3) Coordonarea executării obligaţiei de muncă în folosul comunităţii se face de serviciul de probaţiune.
(4) Executarea muncii în folosul comunităţii dispusă în condiţiile alin. (1) încetează prin plata amenzii corespunzătoare zilelor-amendă rămase neexecutate.
(5) Instanţa înlocuieşte zilele-amendă neexecutate prin muncă în folosul comunităţii cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, dacă:
a) persoana condamnată nu execută obligaţia de muncă în folosul comunităţii în condiţiile stabilite de instanţă;
b) persoana condamnată săvârşeşte o nouă infracţiune descoperită înainte de executarea integrală a obligaţiei de muncă în folosul comunităţii. Zilele-amendă neexecutate prin muncă în folosul comunităţii la data condamnării definitive pentru noua infracţiune, înlocuite cu închisoarea, se adaugă la pedeapsa pentru noua infracţiune.
(6) Dacă persoana condamnată, aflată în situaţia prevăzută în alin. (1), nu îşi dă consimţământul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, amenda neexecutată se înlocuieşte cu pedeapsa închisorii conform art. 63.

In cazul dvs, se aplica Og 2/2001si Og 55/2002 = munca neefectuata se transforma din nou in amenda.
S-a judecat si in 2020 o exceptie de neconstitutionalitate, ptr ca actele normative mai sus indicate nu au finalitate, fiind un cerc vicios. CC nu a putut rezolva, fiind o lacuna legislativa in fapt.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-10-2021
Vizitator
Va multumesc frumos.
Răspunde
 16-12-2021
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 15-09-2020:
Specificati instantei unde locuiti in fapt, pentru a nu intampina probleme ulterior.
Buna ziua cum este daca eu locuiesc de aproape 10 ani in Germania dar trebuie sa fac Orele in Romania pot cere sa le dac in Germania ca aici am domiciliul permanent.,Multumesc
Răspunde
 16-12-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nu puteti efectua orele de munca in folosul comunitatii in Germania.

Va trebui sa luati legatura cu ofiterul de probatiune pentru a stabili un interval de timp, cand puteti reveni in tara pentru efectuarea acestor ore.

In situatia in care nu veti respecta aceste obligatii, riscati sa vi se revoce modalitatea neprivativa de executare a pedepsei si sa se dispuna executarea pedesei in regim de detentie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2021
Vizitator
Bună ziua am primit 120 de ore în folosul comunității pentru mărturie mincinoasă am prestat 50 de ore din 120 dacă pe restul nu le mai fac ce pot păți ce se va întâmpla?
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.