Forum avocaţi > Drept penal

Munca in folosul comunitatii - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 29-12-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dacă persoana condamnată la pedeapsa muncii în folosul comunităţii nu execută această pedeapsă sau, în timpul executării, are o conduită necorespunzătoare prin neîndeplinirea obligaţiilor care îi revin sau prin îndeplinirea lor defectuoasă, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor sesizează de îndată instanţa de judecată, pentru revocarea muncii în folosul comunităţii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Este foarte probabil ca Serviciul de Probațiune să sesizeze instanța cu o cerere de revocare a executării sub supraveghere și înlocuirea cu pedeapsa cu executare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vi se va revoca beneficiul suspendarii si veti executa pedeapsa in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2022
Vizitator
Buna ziua! Am primit și eu o pedeapsa de 7 luni cu suspendare și 120 de zile in folosul comunități și 3 ani de supraveghere. Dacă nu ma prezint la serviciul de probațiune sau refuz sa fac zilele ce pedeapsa pot primi? 7 luni +120 de zile?
Răspunde
 13-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu, veți executa 7 luni.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2022
Vizitator
Multumesc frumos
Răspunde
 14-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu puteți trimite pe cineva în locul dvs pentru a presta munca în folosul comunității.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costin a scris pe 13-01-2022:
Buna ziua! Am primit și eu o pedeapsa de 7 luni cu suspendare și 120 de zile in folosul comunități și 3 ani de supraveghere. Dacă nu ma prezint la serviciul de probațiune sau refuz sa fac zilele ce pedeapsa pot primi? 7 luni +120 de zile?

Veti executa pedeapsa de 7 luni in regim de detentie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2022
Vizitator
Nu accepta pe altcineva in locul meu. Dar după aceste 7 luni de detenție îmi mai rămâne cei 3 ani cu încercare? Multumesc frumos
Răspunde
 18-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca se revoca masura suspendarii sub supraveghere, si executati pedeapsa veti fi reabilitat de drept dupa o perioada de 3 ani de la executarea pedepsei inchisorii pentru ca aveti o pedeapsa sub 2 ani de inchisoare (nu pentru ca ati primit initial suspendare)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costin a scris pe 18-01-2022:
Nu accepta pe altcineva in locul meu. Dar după aceste 7 luni de detenție îmi mai rămâne cei 3 ani cu încercare? Multumesc frumos

Daca veti executa pedeapsa in regim de detentie, nu veti mai avea termen de supraveghere, insa sfatul meu este sa efectuati munca in folosul comunitatii, pentru a evita privarea de libertate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2022
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 11-01-2021:
Conform dispozitiilor art 93 NCP, masurile de supraveghere si obligatiile sunt urmatoarele:

"(1) Pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

(2) Instanţa impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:

a) să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională;

b) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate;

c) să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală;

d) să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

(3) Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Numărul zilnic de ore se stabileşte prin legea de executare a pedepselor.

(4) Pentru stabilirea conţinutului obligaţiei prevăzute la alin. (3), instanţa va consulta informaţiile puse la dispoziţie periodic de către serviciul de probaţiune cu privire la posibilităţile concrete de executare existente la nivelul serviciului de probaţiune şi la nivelul instituţiilor din comunitate.

(5) Condamnatul trebuie să îndeplinească integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, cel mai târziu cu 3 luni înainte de expirarea termenului de supraveghere."

Precizati instantei situatia dvs, pentru a stabili obligatiile pe care le puteti indeplini, insa munca in folosul comunitatii este obligatorie.
Răspunde
 26-01-2022
Vizitator
Buna ziua, am primit 80 de zile de munca in folosul comunității. Între timp am rămas însărcinată și sunt in risc maternal . A-și putea plăti aceste ore intr-u cât nu voi putea efectua aceste ore?
Răspunde
 26-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mergeți la Serviciul de Probațiune și anunțați despre această situație, făcând dovada cu acte medicale.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Oana a scris pe 26-01-2022:
Buna ziua, am primit 80 de zile de munca in folosul comunității. Între timp am rămas însărcinată și sunt in risc maternal . A-și putea plăti aceste ore intr-u cât nu voi putea efectua aceste ore?

Discutati cu ofiterul de probatiune despre situatia dvs, pentru a stabili efectuarea restului de ore dupa ce veti naste.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2022
Vizitator
dupa cum spune legea, orice femeie cu copil pana la varsta de 8 ani nu presteaza munca in folosul comunitatii, mai pune mana pe carte Av. Bratulescu Adela, de ce nu cititi legea?
Răspunde
 04-02-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stimate utilizator, haideti sa nu vorbim in necunostinta de cauza si va rog sa va pastrati parerile pentru dvs, fara a induce in eroare alti utilizatori.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2022
Vizitator
Buna Ziua, am primit o citatie la vechea adresa din buletin avand niste amenzi de circulatie neplatite pentru transformare in munca in folosul comunitati, am 2 intrebari .
1. Daca nu a fost trimisa la adresa din buletin pot fii tras la raspundere daca nu fac orele in folosul comunitati eu nestiind ca am de facut daca a fost trimisa la veche adresa ?
2. Daca nu execut orele in folosul comunitati ce se poate intampla? Multumesc
Răspunde
 08-06-2022
Vizitator
În 2018 am primit 30 zile de munca în folosul comunității pt conducerea unei vehicul cu nr expirate.am așteptat timp de 60 de zile sa imi sosească acasa decizia cu care sa merg la primărie și nu a venit asa ca am plecat în Belgia unde sunt rezident fiscal din 2017 în 2020 am venit în România și mam dus la parchetul Dâmbovița și am spus problema mea mi sa spus sa aștept și mi sa adus decizia am plecat la Primărie cu ea și a zis ca nu ma poate ajuta ca nu au primit nimic acum a mai trecut încă 2 ani ce sa fac ?? Ce ma sfătuiți? Va mulțumesc
Răspunde
 09-06-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mergeti la Serviciul de probatiune si discutati cu ofiterul de probatiune, pentru a efectua obligatiile impuse prin hotararea de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.