Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcool la volan - Pagina 10

Start  9  10 11 12 Final
 24-11-2016
Vizitator
Buna ! Am si EU o intrebare daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Sotul meu a fost prins baut la volan , a avut proces pentru acordu de recunoastere si Ia dat munca in folasul comunitati de 30 zile so amenda judiciara de 325 lei ! Trebuie sa mearga LA probatiune ! Este posibil sa I sea permisul inapoi daca ia scris de art 485 alin 1 lit C , art 83,art 85 alin 1si 2 , 404 ,274,
Răspunde
 27-11-2016
Vizitator
In cursul lunii iulie 2016 am f ost amendat in temeiul legii 61/91/R. Agentul de politie a intocmit procesul verbal in 3 ex., dar nici-unul nu seamana unul cu celalalt. La total amenda:exemplar politie 500 lei;exemplarul primit de mine 7500 lei in cifre iar in litere(sapte sute);exemplarul trimis primariei cu modificari, stersaturi foarte grosolane cu iz penal. Amenda era compusa din doua sume:cf. art. 2 pct. 1 din L. 61 s-a aplicat 200 lei, iar pentru art. 2 pct. 26 sanctionata de art. 3 al. 1 litera c din aceeas lege cu minimum 300 lei iar in lege minimul este de 500 lei. Politistul in ex. Rama's la p0litie a scris: 200+300=500 lei In ex. meu a scris 200+300=7500 lei iar in paranteza(sapte sute) in ex. de la primarie se modifica cifra 3 in 5 iar la total modifica cifra 500 in 700. Am contestant procesul verbal in instanta pe care- l consider lovit de nulitate absoluta. Pot sa-i intentez politistului o plangere penala pentru intocmirea acestui proces verbal cu adaugiri, stersaturi si modificari grosolane???? Astept un raspuns cat mai urgent. Cu multumiri anticipate!
Răspunde
 27-11-2016
Vizitator
Salut! Am avut si eu aceeasi situatie (dif. proba 1:1,05 si proba 2:0,90, la etilotest 0,54). Ce raspuns ai primit? Eu am primit o condamnare de 8 luni, dar in baza nu stiu carui articol se amana aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani in care nici nu am voie sa conduc dupa ce am stat si 2 luni pana la primirea acestui raspuns.
Răspunde
 27-11-2016
Vizitator
Buna Seara. Mam urcat la volan beat cu alcolemia de 1,50 nu. am avut nici o victima a trecut de atunci 5 luni ce se poate intimpla mai pot sami recoper permisul de conducere
Răspunde
 30-11-2016
Vizitator
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta. La data de 7.10.2011, o sentinta penala, ramasa definitiva prin decizie penala in 15.12.2011, dispune plata unei amenzi penale .Amenda penala nu este achitata integral in momentul de fata. La 22.11.2016 se primeste o citatie prin care se informeaza ca amenda penala se inlocuieste cu inchisoarea ( art 586 NCPP).Care est termenul de prescriere al unei amenzi penale? Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Răspunde
 30-11-2016
Vizitator
Buna seara,
Un prieten a fost testat cu allcooltestul si i-a iesit 0,47 i s-au recoltat probe de sange si se pare ca a iesit peste 0,80.Ce putem face daca nu a fost prins la volan,el era la 50 m de masina prost parcata?politista l-a pus sa dea masina de acolo si apoi l-a testat pentru alcool...
Răspunde
 30-11-2016
Vizitator
Salut. Cum s-a rezolvat?
Răspunde
 30-11-2016
Vizitator
Ionut a scris pe 09-09-2014:
Buna marian,poti face o cerere si la parchet eu am facut ,dosarul meu din ziua an care am facut beleaua pana cand am primit sentinta acasa a trecut noua luni ,deja am trei luni trecute din pedeapsa.daca vrei pot sa ati scriu cum suna cererea ca mai am acasa o copie.
La fel...daca se poate ajutor cu cererea. Multumesc
Răspunde
 30-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Karina a scris pe 30-11-2016:
Buna seara,
Un prieten a fost testat cu allcooltestul si i-a iesit 0,47 i s-au recoltat probe de sange si se pare ca a iesit peste 0,80.Ce putem face daca nu a fost prins la volan,el era la 50 m de masina prost parcata?politista l-a pus sa dea masina de acolo si apoi l-a testat pentru alcool...

Fiind vorba de o concentratie la limita legala, solicitati refacerea expertizei medico-legale privind concentratia de alcool pur in sange. Va trebui sa va formulati o aparare eficienta pentru a putea schimba incadrarea juridica dintro fapta penala, intro fapta contraventionala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2016
Vizitator
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Pe data de 09 /09 la ora 8 dimineata ma indreptam spre servici impreuna cu fratele meu.Pe splaiul unirii nr 313 am incercat sa schimb banda de mers sa trec de pe 2 pe 3 avand un autobuz in fata si neavand vizibilitate pe banda 3 stationa o masina.Am franat dar tot am intrat in ea.M am ales cu o fractura la picior cateva zgarieturi.Fratele meu 3 coaste rupte si cateva zgarieturi.A venit salvarea si ne a transportat la spital pentru ingrijiri medicale.La testarea alcolemiei mia esit la fiola 0.17.Mia luat doua probe de sange.Mia fost retinut permisul de conducere pentru 90 de zile fara drept de a conduce.Intrebarea mea este pe 9-12-2016 se face 90 de zile imi voi putea lua permisul ?Va multumesc foarte mult.
Răspunde
 04-12-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In principiu, va veti putea ridica permisul dupa data de 09.12.2016. Puteti sa va interesati la serviciul de eliberari permise suspendate de care apartineti care este procedura si daca va elibereaza pe loc permisul, pentru ca acest lucru depinde de la un oras la altul. In unele localitati permisul se da pe loc, insa in alte parti am observat ca poate dura cateva zile.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2016
Vizitator
Bună seara,va rog sa-mi spuneți ce pot primi în următorul caz: am fost oprit la un control de un echipaj de politie și m-au testat ,iar la etilotest a ieșit 0, 84. Analizele am fost sa le plătesc, dar mi-au spus ca peste o săptămână, când m-am dus din nou erau date la politie ,a ieșit 1,65 si cea de-a doua 1,50 nu am băut mult de aceea nu-mi pot explica de ce a ieșit așa, vreo 300 ml de vin și 50 ml de votca , poate penttu ca am probleme cu ficatul ...Ce sa fac ,la ce sa mă aștept sunt la prima abatere ,mergeam cu o viteza de 40 km pe un DN eram singur în mașină știu tot eram perfect lucid nu am negat am colaborat cu organele de politie ce trebuie sa facîn continuare Am fost chemat de politie mi s-a luat declaratie, trebuie sa iau un avocat exista posibilitatea sa ies de sub urmărire penala sau e posibil sa primesc ce e mai rău,adică anulare permis și închisoare cu executare.
...
Răspunde
 06-12-2016
Vizitator
Bună seara,va rog sa-mi spuneți ce pot primi în următorul caz: am fost oprit la un control de un echipaj de politie și m-au testat ,iar la etilotest a ieșit 0, 84. Analizele am fost sa le plătesc, dar mi-au spus ca peste o săptămână, când m-am dus din nou erau date la politie ,a ieșit 1,65 si cea de-a doua 1,50 nu am băut mult de aceea nu-mi pot explica de ce a ieșit așa, vreo 300 ml de vin și 50 ml de votca , poate penttu ca am probleme cu ficatul ...Ce sa fac ,la ce sa mă aștept sunt la prima abatere ,mergeam cu o viteza de 40 km pe un DN eram singur în mașină știu tot eram perfect lucid nu am negat am colaborat cu organele de politie ce trebuie sa facîn continuare Am fost chemat de politie mi s-a luat declaratie, trebuie sa iau un avocat exista posibilitatea sa ies de sub urmărire penala sau e posibil sa primesc ce e mai rău,adică anulare permis și închisoare cu executare.
...
Răspunde
 07-12-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna seara,

Este bine ca aveti o atitudine sincera si ca ati colaborat cu organele de cercetare penala.
In cel mai rau caz, veti fi trimis in judecata, iar daca recunoasteti fapta (adica daca solicitati judecarea cauzei in procedura simplificata), veti primi o pedeapsa cu inchisoarea situata undeva intre 1 si 3 luni- 2 ani (depinde de judecatorul cauzei si de alte circumstante concrete). Pedeapsa va si suspendata sub supraveghere si vi se va stabili un termen de incercare, nu prea sunt sanse sa va dea cu executare efectiva.

Daca aveti posibilitatea, puteti lua legatura cu un avocat pentru a va reprezenta ca sa aveti linistea ca beneficiati de toate dispozitiile legale care va pot fi favorabile.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2016
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru raspuns,în situația expusă de d. voastra, mai am vreo sansa sa imi recuperez permisul?
Răspunde
 08-12-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Florin a scris pe 06-12-2016:
...

Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, insa cu o aparare eficienta si in functie de circumstantele personale, puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de legea penala, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2017
Vizitator
buna ziua am fost prins baut cu 0,60 permisul lam avut anulat imi spuneti va rog ce se poate intampla
Răspunde
 26-01-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ovidiu a scris pe 26-01-2017:
buna ziua am fost prins baut cu 0,60 permisul lam avut anulat imi spuneti va rog ce se poate intampla

Vi se va aplica o sanctiune si o amenda administrativa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2017
Vizitator
Buna ziua.Referitor la ce vam intrebat mai sus am fost sa mi ridic permisul si nu mi lau dat pana la solutionarea dosarului.Mi sa zis ca dosarul e in curs de solutionare si nu stie cat mai poate dura.Intrebarea mea este daca pot si cum sa grabesc solutionarea dosarului.Va multumesc.
Răspunde
 02-02-2017
Vizitator
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog frumos cu un raspuns? Am fiul privat de libertate la Margineni.In 2013 pt 1 luna a fost incantat de o persoana sa mearga sofer in Anglia,acolo a descoperit ca respectivul se ocupa cu proxenetim,vazand despre ce este vorba a fugit de acolo si avenit acasa.Intre timp a fost descoperit acel grup ,adusi in tara a fost luat si el in prima faza ca martor dupa care la indemnul unui procurer de la Ploiesti a semnat un accord de vinovatenie si a devenit infractor cu o pedeapsa de 2 si 4 luni cu suspendare.In perioada de incercare s a urcat pe o distanta ff scurta baut la volan ,din spate au aparut organelle de politie,a decurs un nou proces in urma caruia a primit 6 luni adunatecu primul 2 ani si 10 luni cu executare.Datorita incadrarii de la suspendare I s a dat regimul GSR,sta cu cei mai mari criminali in camera.Credeti ca daca asi deschide un proces la Moreni -Dambovita I s ar putea schimba regimul??Este o fireff cuminte,dinamica si ar vrea sa iasa la munca..Va multumesc
Răspunde
RăspundeStart  9  10 11 12 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.