|
14-03-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Catalin a scris pe 13-03-2017: Ar mai exista sansa de ra ramane cu permisul? Sau se va anula fara discutii precizez ca am adus caracterizari la dosar despre mine din romania cat si din marea britanie de unde lucrez si ce fe de om sunt!!! Buna ziua, Daca veti formula cerere expresa prin care sa solicitati sa nu va anuleze permisul si sa nu va suspende dreptul de a conduce si aduceti si dovezi in acest sens (de ex. sunteti sofer de profesie si aveti nevoie de permis pentru a va castiga existenta), instanta poate sa nu va anuleze permisul. Daca nu formulati o astfel de cerere, cu siguranta instanta va dispune suspendarea dreptului de a conduce. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
14-03-2017 |
 | Mircea Vizitator |
| Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013 Pe scurt. În baza art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură Penală raportat la art. 83 Cod Penal şi art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului (( )) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului prevăzută de art. 336 al. 1 Cod Penal. În baza art. 83 alin. (1), (3) Cod Penal , amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod Penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (2) lit. g Cod Penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: -să nu conducă nici o categorie de vehicule pe durata termenului de supraveghere Recunosc gravitatea faptei dar prin comparatie cu o pedeapsa cu suspendare sau amenda pentru care dupa maxim un an pot da examen pentru permis cred ca este cam mult. Mai problematic este faptul ca am in intretinere pe tatal meu in varsta de 90 ani, cardiac cu probleme de tiroida si care nu se poate deplasa singur decat cu cadrul si sprijinit de o alta persoana sau cu scaunul cu rotile inpins. Precizez ca locuiesc la sat la peste 25 km de cel mai apropiat oras pentru a avea acces la serviciile medicale de specialitate pentru tatal meu. Pana acum conducea sotia ,dar acum s-a angajat in alta localitate si in caz de forta majora nu am cum sa-l transport pe tata la consultatii, analize sau procurarea de medicamente etc. Am cautat in legislatie si pe forumurile juridice si am gasit multe spete privitoare la (Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013) in urma unui nou proces deschis la cererea mea sau a serviciului de probatiune catre instanta dar nu am gasit nicaieri modalitatea concreta de punere in practica. Ma puteti indruma ce demersuri trebuie sa fac in acest sens caci am intrebat si cativa avocati dar mi-au spus ca nu au avut cazuri asemanatoare si nu se pot pronunta. Am uitat sa precizez ca sentinta este definitiva in urma apelului la care nu s-au luat in considerare cele expuse de mine mai sus. | |
|
|
|
14-03-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Salut mircea cat ai avut la fiola si la sange? | |
|
|
|
14-03-2017 |
 | Mircea Vizitator |
| Catalin a scris pe 14-03-2017: Salut mircea cat ai avut la fiola si la sange? 0,47 aer ,0,95-0,80 in sange | |
|
|
|
15-03-2017 |
 | Catalin Vizitator |
| Salut mircea si ti l au anulat? | |
|
|
|
04-04-2017 |
 | Ionut Vizitator |
| salut! Ma putesti ajuta cu o intrebare??? Mi a iesit in etilotest 0.56... am vreo sansa sa imi iasa in sange sub 0.80?? | |
|
|
|
05-04-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionut a scris pe 04-04-2017: salut! Ma putesti ajuta cu o intrebare??? Mi a iesit in etilotest 0.56... am vreo sansa sa imi iasa in sange sub 0.80?? Rezultatul analizei probelor biologice este mai mare decat rezultatul obtinut cu aparatul etilotest, astfel ca sansele sa obtineti un rezultat sub valoarea de 0.8 g/l alcool pur in sange sunt minime. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-04-2017 |
 | Andrei Vizitator |
| Am o problema...am produs un accident fara victime avand o alcoolemie de 0.82 si am refuzat sa dau probe de sange,la ce as putea sa ma astept de acum? | |
|
|
|
19-04-2017 |
 | Mircea Vizitator |
| Mircea a scris pe 14-03-2017: Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013 Sa inteleg ca nici un avocat activ de pe forum nu a intalnit o astfel de speta pana acum , sau este prea complicat de raspuns. | |
|
|
|
19-04-2017 |
 | Mircea Vizitator |
| Mircea a scris pe 14-03-2017: Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013 Sa inteleg ca nici un avocat activ de pe forum nu a intalnit o astfel de speta pana acum , sau este prea complicat de raspuns. | |
|
|
|
20-04-2017 |
 | Cristinabosoi@yahoo.com Vizitator |
| Buna dimineata, pe 24 feb, pe la ora 2:00, a sunat la usa vecinul meusa mi spuna a nusti u cata oara, sa nu mai prchez masina pe locul lui( bla-bla), am coborat jos in pantaloni scurti si geaca peste tricou sa mut masina doar 10metri. Atunci a oprit langa mine cerand sa ma legitimez, am sunat la intetfon , a venit sotia si ei,sub pretextul ca ma verifica ,au chemat pe cei de la rutiera. A m vb cu ei explicand si aratandule, ca doar am mutat masina.A trebuit sa suflu si mi a iesit 0.53, am fost dus la IML pt sange, nu stiu cat a iesit, tot ei ma u invatat ca pot conduce la munca dar cand aj acasa sa ma duc sa l predau si sa dau reexaminare sa l iau la o luna, mentionez ca tot in dimineata aceea la ora 7:00 aveam avion sa plec la munk ( sofer tir pe comunitate), si ma m intors ieri.Cum am aj ma m dus la udriste sa predau permisul pt trei luni cum stiia io ,,, dar surpriza!!! Dosar penal, Ce fac???, va rog ajutati ma, am 38 de ani , fac aprape 20 de ani de soferie , sotia nu pote lucra, avem un bebe de 4 luni, nu pot sta atata timp pe bara.Am fost azi si la politie si mi au spus ca dosarul l au trimis deja , am nevoie da vb cu dvs sau daca nu puteti cu altcineva . Ok am inteles, nu te urci baut la volan, sunt constient ca doar din asta imi castig banii, dar chiar asa sa nu putem sa intelegem, ca era vb de 10metri in spatele blocului. Sunt disperat va rog ajutati ma, firma unde lucrez ma va da afara cand o sa vada ca nu ma m dus, sunt terminat....., offffff, ce pot face? | |
|
|
|
20-04-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Cristinabosoi@yahoo.com a scris pe 20-04-2017: Buna dimineata, pe 24 feb, pe la ora 2:00, a sunat la usa vecinul meusa mi spuna a nusti u cata oara, sa nu mai prchez masina pe locul lui( bla-bla), am coborat jos in pantaloni scurti si geaca peste tricou sa mut masina doar 10metri. Atunci a oprit langa mine cerand sa ma legitimez, am sunat la intetfon , a venit sotia si ei,sub pretextul ca ma verifica ,au chemat pe cei de la rutiera. A m vb cu ei explicand si aratandule, ca doar am mutat masina.A trebuit sa suflu si mi a iesit 0.53, am fost dus la IML pt sange, nu stiu cat a iesit, tot ei ma u invatat ca pot conduce la munca dar cand aj acasa sa ma duc sa l predau si sa dau reexaminare sa l iau la o luna, mentionez ca tot in dimineata aceea la ora 7:00 aveam avion sa plec la munk ( sofer tir pe comunitate), si ma m intors ieri.Cum am aj ma m dus la udriste sa predau permisul pt trei luni cum stiia io ,,, dar surpriza!!! Dosar penal, Ce fac???, va rog ajutati ma, am 38 de ani , fac aprape 20 de ani de soferie , sotia nu pote lucra, avem un bebe de 4 luni, nu pot sta atata timp pe bara.Am fost azi si la politie si mi au spus ca dosarul l au trimis deja , am nevoie da vb cu dvs sau daca nu puteti cu altcineva . Ok am inteles, nu te urci baut la volan, sunt constient ca doar din asta imi castig banii, dar chiar asa sa nu putem sa intelegem, ca era vb de 10metri in spatele blocului. Sunt disperat va rog ajutati ma, firma unde lucrez ma va da afara cand o sa vada ca nu ma m dus, sunt terminat....., offffff, ce pot face? Buna ziua, Din ce ati povestit, nu imi dau seama daca vi s-a suspendat permisul de conducere sau nu. Cum ati condus pana v-ati intors acasa? Daca v-au lasat permisul inseamna ca puteti conduce pana cand se pronunta o hotarare definitiva care sa spuna ce se intampla cu permisul. Daca vi l-au luat atunci pe loc si v-au dat o dovada inlocuitoare pe 15 zile, aceasta putea fi prelungita in fiecare luna pana la solutionarea definitiva a procesului. Luati legatura cat mai repede cu un avocat pentru a putea studia dosarul penal si pentru a vedea situatia dvs. Exista posibilitatea sa scapati mai usor, avand in vedere modalitatea concreta in care s-au petrecut lucrurile. Totodata, daca sunteti sofer de profesie, instanta nu va suspenda dreptul de a conduce, in situatia in care se ajunge la o hotarare de condamnare. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
21-04-2017 |
 | Rafael Vizitator |
| Buna ziua, am produs un accident rutier fara victime doar cu pagube materiale avand o acoolemie de ,090 in sange!Nu mai am antecedente penale , astept deja de 2 luni solutionare de la procuror ! Care sunt urmarile si cat mai am de asteptat? Multumesc anticipat ! | |
|
|
|
21-04-2017 |
|
| Rafael a scris pe 21-04-2017: Buna ziua, am produs un accident rutier fara victime doar cu pagube materiale avand o acoolemie de ,090 in sange!Nu mai am antecedente penale , astept deja de 2 luni solutionare de la procuror ! Care sunt urmarile si cat mai am de asteptat? Multumesc anticipat ! Buna ziua, Solutiile pot diferi destul de mult. Cel mai bine ar fi ca procurorul sa dea o renuntare la urmarie penala, va aplica o amenda si ceva munca in folosul comunitatii. In cel mai rau caz, procurorul va trimite dosarul in instanta de judecata, iar un judecator va poate aplica fie amenda, fie inchisoarea (pana intr-un an) cu amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea conditionata (ceea ce inseamna ca nu veti executa efectiv pedeapsa). De asteptat, probabil mai aveti. Depinde cat de repede se misca procurorul (de la cateva luni pana la un an), iar daca dosarul ajunge la instanta, se ma adauga inca 3 luni - 1 an. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
23-04-2017 |
| Andrei a scris pe 19-04-2017: Am o problema...am produs un accident fara victime avand o alcoolemie de 0.82 si am refuzat sa dau probe de sange,la ce as putea sa ma astept de acum? Refuzul de recoltare a probelor biologice constituie infracțiunea prevăzută de art. 337 cod penal (Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice). Această infracțiune are aceleași limite ale pedepsei ca și infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului (art. 336 cod penal), adică închisoare de la 1-5 ani, dar art. 336, alin. 1 prevede și amenda (pe când art. 337 prevede doar închisoarea). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-04-2017 |
 | Rafael Vizitator |
| Multumesc pentru raspunsul acordat! Dar ar mai fii vreo sansa sa imi recuperez permisul de conducere? In ambele cazuri ma refer ! Multumesc ! | |
|
|
|
26-04-2017 |
 | Av. Andrada Lupu ✓ Brasov, str. Curcanilor. nr. 55 0761778772 avocat.andradalupu.ro
|
| Andrei a scris pe 19-04-2017: Am o problema...am produs un accident fara victime avand o alcoolemie de 0.82 si am refuzat sa dau probe de sange,la ce as putea sa ma astept de acum? Va puteti astepta la dosar penal pentru refuz / sustragere de la recoltare de mostre biologice . Art 337 CP | Doar pentru programari | |
|
|
|
|
26-04-2017 |
 | Av. Andrada Lupu ✓ Brasov, str. Curcanilor. nr. 55 0761778772 avocat.andradalupu.ro
|
| Mircea a scris pe 14-03-2017: Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013 Pe scurt. În baza art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură Penală raportat la art. 83 Cod Penal şi art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului (( )) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului prevăzută de art. 336 al. 1 Cod Penal. În baza art. 83 alin. (1), (3) Cod Penal , amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod Penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (2) lit. g Cod Penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: -să nu conducă nici o categorie de vehicule pe durata termenului de supraveghere Recunosc gravitatea faptei dar prin comparatie cu o pedeapsa cu suspendare sau amenda pentru care dupa maxim un an pot da examen pentru permis cred ca este cam mult. Mai problematic este faptul ca am in intretinere pe tatal meu in varsta de 90 ani, cardiac cu probleme de tiroida si care nu se poate deplasa singur decat cu cadrul si sprijinit de o alta persoana sau cu scaunul cu rotile inpins. Precizez ca locuiesc la sat la peste 25 km de cel mai apropiat oras pentru a avea acces la serviciile medicale de specialitate pentru tatal meu. Pana acum conducea sotia ,dar acum s-a angajat in alta localitate si in caz de forta majora nu am cum sa-l transport pe tata la consultatii, analize sau procurarea de medicamente etc. Am cautat in legislatie si pe forumurile juridice si am gasit multe spete privitoare la (Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013) in urma unui nou proces deschis la cererea mea sau a serviciului de probatiune catre instanta dar nu am gasit nicaieri modalitatea concreta de punere in practica. Ma puteti indruma ce demersuri trebuie sa fac in acest sens caci am intrebat si cativa avocati dar mi-au spus ca nu au avut cazuri asemanatoare si nu se pot pronunta. Am uitat sa precizez ca sentinta este definitiva in urma apelului la care nu s-au luat in considerare cele expuse de mine mai sus. Decizia Curții de Apel este definitivă , asa cum ati spus și dvs. Nu mai aveti alta cale de atac. | Doar pentru programari | |
|
|
|
|
26-04-2017 |
|
| Rafael a scris pe 26-04-2017: Multumesc pentru raspunsul acordat! Dar ar mai fii vreo sansa sa imi recuperez permisul de conducere? Dacă ați primit dovada de circulație pt 15 zile , aceasta dovada poate fi prelungită lunar , pana la pronunțarea unei hotarari definitive în cauză ( in situatia in care dosarul va ajunge la judecătorie și nu încheia un acord de recunoaștere a vinovatiei cu procurorul). Dacă nu aveți dovada de circulație, atunci veti intra in posesia permisului în funcție de pedeapsă ce vi se va aplica. | Doar pentru programari | |
|
|
|
|
28-04-2017 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna ziua ! La aparatul etilotesc valoarea a fost 0.68 in urma cu doua luni, ieri am primit rezultatele biologice, 1.25-1.10 ! Am lovit o masina, proprietarul a declarat ca si.a recuperat paguba si nu are nici o pretentie. Dupa trimiterea dosarului la procuror , care sunt etapele care urmeaza ? Ce pot face ca sa obtin permisul inapoi cat mai repede cu putinta ? Va multumesc ! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |