Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcool la volan - Pagina 22

Start 21 22 23 24 Final
 08-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Octavian a scris pe 07-06-2019:
Multumesc pt raspuns! Am inteles legat de amenda, dar cele 3 luni nu reprezinta perioada de suspendare de care ati mentionat?

Termenul de suspendare a dreptului de a conduce va incepe de la data emiterii ordonantei procurorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2019
Vizitator
Am sunat politistul pentru noutati si mi.a zis ca a iesit 0.6 in sange. Din spusele acestuia, procuroru doreste o recalculare pentru ca i se pare cam mult avand in vedere timpul trecut si m.a chemat sa dau o declaratie.

Mi se pare cam ciudata situatia. Cum ma puteti sfatuii sa procedez?
Răspunde
 20-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Octavian a scris pe 20-06-2019:
Am sunat politistul pentru noutati si mi.a zis ca a iesit 0.6 in sange. Din spusele acestuia, procuroru doreste o recalculare pentru ca i se pare cam mult avand in vedere timpul trecut si m.a chemat sa dau o declaratie.

Mi se pare cam ciudata situatia. Cum ma puteti sfatuii sa procedez?
Sfatul meu este sa va prezentati ori de cate ori sunteti chemat de catre organele de cercetare si daca aveti posibilitatea financiara, sa achitati recalcularea alcoolemiei, pentru a urgenta solutionarea dosarului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2019
Vizitator
Am fost la declaratii in calitate de martor pentru recalculare vineri, am vazut rezultatele probelor(0.58 proba 1 si 0.38 proba 2).

Astazi am fost sunat iar de catre politist si mi.a zis ca procurorul doreste sa dau o noua declaratie dar in calitate de suspect.

Avand in vedere ca valorile sunt sub 0.8 si nu este infractiune de ce trebuie sa dau aceeasi declaratie dar in calitate de suspect?
Răspunde
 28-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Octavian a scris pe 24-06-2019:
Am fost la declaratii in calitate de martor pentru recalculare vineri, am vazut rezultatele probelor(0.58 proba 1 si 0.38 proba 2).

Astazi am fost sunat iar de catre politist si mi.a zis ca procurorul doreste sa dau o noua declaratie dar in calitate de suspect.

Avand in vedere ca valorile sunt sub 0.8 si nu este infractiune de ce trebuie sa dau aceeasi declaratie dar in calitate de suspect?
Cel mai probabil s-a pus in miscare actiunea penala impotriva dvs, insa se va dispune o solutie de clasare la finalizarea cercetarilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-07-2019
Vizitator
Am fost prins băut la volan poliția mi-a pus etilotestul mia ieșit 0.63 mai Ami iau permisul?
Răspunde
 17-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Salan Ionel Alin a scris pe 17-07-2019:
Am fost prins băut la volan poliția mi-a pus etilotestul mia ieșit 0.63 mai Ami iau permisul?
La o valoare de 0.63 g/l alcool in aerul expirat, valoarea alcoolemiei rezultata in urma prelevarii probelor biologice va fi aproximativ dubla, motiv pentru care vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea la 1 la 5 ani sau cu amenda. Permisul de regula de anuleaza, in functie de modul de executare al pedepsei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2019
Vizitator
Un sfat va rog frumos am fost prins băut la volan am suflat an alcooltest mia ieșit 0.63 mg iar la prima probă de sânge mia ieșit 1.43 și an a doua proba de sânge mia ieșit 1.25 mai pot să-mi iau permisul de conducere anapoi și specific nu am băut decât 6 berii va mulțumesc frumos
Răspunde
 30-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Salan Ionel Alin a scris pe 30-07-2019:
Un sfat va rog frumos am fost prins băut la volan am suflat an alcooltest mia ieșit 0.63 mg iar la prima probă de sânge mia ieșit 1.43 și an a doua proba de sânge mia ieșit 1.25 mai pot să-mi iau permisul de conducere anapoi și specific nu am băut decât 6 berii va mulțumesc frumos
Nu se elibereaza dovada cu drept de circulatie pe perioada cercetarilor, iar la finalizarea dosarului permisul se anuleaza. Va puteti recupera permisul la finalizarea dosarului numai in situatia in care veti primi ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei. Sfatul meu este sa solicitati in cursul urmaririi penale incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a beneficia de o pedeapsa mai blanda, cu modalitatea de executare pe care o doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-08-2019
Vizitator
In data de 27.07.2019 dupa ce am facut ziua fetitei la un prieten si am consumat bauturi alcoolice, pe la ora 23.45 am vrut sa mut masina 200m pana la finii nostri unde trebuia sa inoptam. In masina eram doar eu cu finul meu, nu erau si copiii si sotia. Am fost oprit de un echipaj de Politie dupa ce am condus cam 150m pe o straduta laturalnica din comuna, unde nu era trafic. Am suflat in etilotest si a iesit 0.94mg/l, am fost dus la spital unde mi s-a luat prima proba biologica. Fiind in stare de soc si speriat, nu am mai asteptat a doua proba biologica si am plecat la sediul Politiei ca sa mi se ia declaratie. Dupa mine a dat si finul meu declaratie ca martor. Imi puteti spune va rog pentru ce pedeapsa sunt pasibil, care sunt urmatorii pasi, cand voi fi chemat la un interogatoriu si daca pot sa fac ceva intre timp ca sa beneficiez de o pedeapsa mai blanda? Pentru acordul de recunoasterea faptei trebuie sa angajez un avocat sau se poate lua un avocat din oficiu(daca da, cum procedez)? Ma scuzati pentru atatea intrebari dar nu am mai fost in aceasta situatie si sunt destul de speriat. Va multumesc anticipat!
Răspunde
 02-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Am suflat in etilotest si a iesit 0.94mg/l, am fost dus la spital unde mi s-a luat prima proba biologica"
Valoarea alcoolemiei rezultata in urma prelevarii probelor biologice va fi probabil in jur de 1,7 ; pe cale de consecinta vi se va deschide dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.
Art. 336 - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice**), are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

"Pentru acordul de recunoasterea faptei trebuie sa angajez un avocat sau se poate lua un avocat din oficiu (daca da, cum procedez)?"

Puteti solicita procurorului incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei.
Daca nu aveti avocat ales, veti primi avocat din oficiu, ptr ca la incheirea ARV asistenta juridica este obligatorie. Vi-l repartizeaza procurorul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2019
Vizitator
Și dacă scap cu amendă penală nu se anapoiaza permisul anapoi chit că dau și amenda
Răspunde
 08-08-2019
Vizitator
Iese dublu la a doua proba și te-ai ales cu un dosar penal
Răspunde
 08-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Salan Ionel Alin a scris pe 07-08-2019:
Și dacă scap cu amendă penală nu se anapoiaza permisul anapoi chit că dau și amenda
Daca primiti amenda penala permisul se anuleaza si il puteti redobandi prin examen dupa implinirea termenului de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Amenda variaza in functie de numarul de zile/amenda si de cuantumul acestora.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-08-2019
Vizitator
Daca am categoriile b c și e trebuie sa dau redobândirea pentru fie care grad an parte ?
Răspunde
 10-08-2019
Vizitator
Mai am 2 luni din termenul de supravegere de 2 ani la o condamnare de 1an si 4luni art336cp cu amanarea aplicarii pedepsei iar ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce autovehicule..in cazul meu trebuie sa dau examen pentru redobandirea permisului ? Va multumesc pentru raspuns
Răspunde
 11-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Valentin a scris pe 10-08-2019:
Mai am 2 luni din termenul de supravegere de 2 ani la o condamnare de 1an si 4luni art336cp cu amanarea aplicarii pedepsei iar ca pedeapsa complementara interzicerea dreptului de a conduce autovehicule..in cazul meu trebuie sa dau examen pentru redobandirea permisului ? Va multumesc pentru raspuns
Daca ati avut ca modalitate de executare amanarea aplicarii pedepsei, la implinirea termenului de supraveghere puteti merge la politia rutiera pentru a va recupera permisul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2019
Vizitator
Salut o antrenare am și eu azi am vb cu polițaiul despre dosarul meu și mia zis că dosarul este la cercetări penale ce trebuie sa fac sau cum sa fac va mulțumesc frumos?
Răspunde
 16-08-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alex a scris pe 02-08-2019:
In data de 27.07.2019 dupa ce am facut ziua fetitei la un prieten si am consumat bauturi alcoolice, pe la ora 23.45 am vrut sa mut masina 200m pana la finii nostri unde trebuia sa inoptam. In masina eram doar eu cu finul meu, nu erau si copiii si sotia. Am fost oprit de un echipaj de Politie dupa ce am condus cam 150m pe o straduta laturalnica din comuna, unde nu era trafic. Am suflat in etilotest si a iesit 0.94mg/l, am fost dus la spital unde mi s-a luat prima proba biologica. Fiind in stare de soc si speriat, nu am mai asteptat a doua proba biologica si am plecat la sediul Politiei ca sa mi se ia declaratie. Dupa mine a dat si finul meu declaratie ca martor. Imi puteti spune va rog pentru ce pedeapsa sunt pasibil, care sunt urmatorii pasi, cand voi fi chemat la un interogatoriu si daca pot sa fac ceva intre timp ca sa beneficiez de o pedeapsa mai blanda? Pentru acordul de recunoasterea faptei trebuie sa angajez un avocat sau se poate lua un avocat din oficiu(daca da, cum procedez)? Ma scuzati pentru atatea intrebari dar nu am mai fost in aceasta situatie si sunt destul de speriat. Va multumesc anticipat!

În faza de urmărire penală și în faza judiciară trebuie să procedați la recunoașterea vinovăției și la colaborarea cu organele judiciare pentru a obține o pedeapsă cât mai blândă. Trebuie să faceți probe în circumstanțiere. Este evident că trebuie să angajați un avocat care să vă ajute atât în faza de urmărire penală cât și în faza de judecată.
Alcoolemia rezultată din proba etilotest este foarte mare, iar infracțiunea săvârșită este considerată a avea un potențial de pericol ridicat. În plus, ați plecat de la spital fără a vi se lua a 2-a probă, ceea ce vă îngreunează situația.
Încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției ar fi foarte bun pentru dvs, dar asta depinde de organele de urmărire penală și de instanța de judecată, instanță care trebuie să confirme o asemenea măsură.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Salan Ionel Alin a scris pe 16-08-2019:
Salut o antrenare am și eu azi am vb cu polițaiul despre dosarul meu și mia zis că dosarul este la cercetări penale ce trebuie sa fac sau cum sa fac va mulțumesc frumos?
Urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere este de durata, insa sfatul meu este sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu modalitatea de executare pe care o doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart 21 22 23 24 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.